< terug naar nieuwsoverzicht
News item image

ACM komt met aanbevelingen om energienota begrijpelijker te maken

bron: Energeia datum: 08-02-2017
Gister las u in ons nieuwsbericht dat de Vereniging Eigen Huis onderzoek deed naar de transparantie van de energierekening. Deze blijkt lastig te lezen en in sommige gevallen kloppen de rekeningen niet. Energie-Nederland en ACM reageren.

Brancheorganisatie Energie-Nederland erkent complexiteit

De Vereniging Eigen Huis maakt zich zorgen over de controleerbaarheid van de energierekening. Uit het onderzoek blijkt dat er fouten worden gemaakt maar de consument kan deze lastig zelf opsporen. Energie-Nederland beaamt dat de energierekening erg complex is. Volgens de brancheorganisatie is de transparantie wel vergroot maar omdat hierdoor alle heffingen en belastingen inzichtelijk zijn, wordt het er niet gemakkelijker op.
 
Energie-Nederland zegt zich niet te herkennen in het beeld dat er ook fouten worden gemaakt op de energierekening.

ACM komt met conclusies en aanbevelingen

Door middel van het bestaande Aanbod op Maat wil de ACM de energierekening al langer begrijpelijker maken voor de consument. Het eigen onderzoek dat ze hiervoor doen hopen ze voor de zomer af te ronden. Ze zullen dan met conclusies en aanbevelingen komen op het gebied van de herleidbaarheid van de verschillende stukken van de energierekening. De energienota moet altijd dezelfde posten bevatten en er moet dezelfde terminologie gebruikt worden. Op deze manier kan de consument de rekening makkelijker zelf controleren.

 

Wij helpen een incorrecte energierekening te voorkomen

Als u via ons overstapt ontvangt u altijd een bevestigingsmail met hierin de afgesproken tarieven. We geven hier direct aan dat u deze tarieven moet controleren met de tarieven op het contract dat u van uw energieleverancier ontvangt. Zit hier een afwijking in? Dan neemt u direct contact op met onze klantenservice en gaan wij hiermee aan de slag! Op deze manier voorkomen we dat u teveel betaalt. 


kWh
m3
Normaal
kWh
Dal
kWh
m3

Zojuist overgestapt

  • 23:40 uur Dhr. S. uit Zwijndrecht is overgestapt
    naar Greenchoice en bespaarde € 145,32
  • 23:24 uur Dhr. T. uit Grave is overgestapt
    naar UnitedConsumers en bespaarde € 224,52
  • 23:14 uur Dhr. B. uit Deventer is overgestapt
    naar Essent en bespaarde € 168,12

  • naar en bespaarde