< terug naar nieuwsoverzicht
News item image

Consumenten moeten meer macht krijgen op energiemarkt

datum: 27-05-2016

Consumenten zouden meer moeten kunnen inbrengen op de energiemarkt. Leden van het Europese Parlement (EP) dienden gisteren een voorstel van resolutie in met ‘een nieuwe deal voor energieconsumenten’. Doel daarvan is consumenten een actievere rol op de energiemarkt te geven.

Makkelijker energie vergelijken

In de resolutie wordt onder meer voorgesteld om energie vergelijken makkelijker te maken, alsook het eenvoudiger maken van overstappen naar een andere energieleverancier en het gezamelijk inkopen van energie. Ook moet er een einde komen aan administratieve belemmeringen die ontstaan bij het thuis opwekken van energie.

50 miljoen burgers in energie-armoede

Daarnaast willen de EP-leden dat er meer EU-fondsen beschikbaar gesteld worden om energie-efficiëntie te stimuleren en energie-armoede tegen te gaan. “Momenteel leven 50 miljoen EU-burgers in energie-armoede. Velen zijn gebonden aan oude energiecontracten – ook wel slapende contracten – die alleen tegen flinke betaling ontbonden kunnen worden als een consument wil overstappen naar een goedkopere aanbieder”, zegt rapporteur Theresa Griffin.

De Commissie zal in september met wetgevingsvoorstellen komen rondom energie-efficiëntie en marktmodellen. In 2018 volgen voorstellen voor duurzame energie, een rapport over energieprijzen en een energie-armoede observatorium.

Overstappen is besparen

Ook €350 per jaar besparen? Wij vergelijken goedkope energie-contracten en wij regelen uw overstap. Dankzij onze gratis overstapservice hoeft u zich nergens zorgen om te maken!

Bekijk uw besparing

Zojuist overgestapt

  • 20:15 uur Mevr. A uit Sappemeer is overgestapt
    naar FENOR en bespaarde € 160,08
  • 18:05 uur Dhr. L uit Nieuw-Dordrecht is overgestapt
    naar FENOR en bespaarde € 166,80
  • 11:26 uur Dhr. H uit Blijham is overgestapt
    naar FENOR en bespaarde € 157,84

  • naar en bespaarde