< terug naar nieuwsoverzicht
News item image

Atoomstroom trekt de stekker eruit: Budget Energie neemt klanten over

datum: 12-05-2016

Energieleverancier Atoomstroom stopt met energie leveren. Atoomstroom is het enige energiemerk ter wereld dat 100% elektriciteit levert dat afkomstig is uit kerncentrales. Huidige klanten worden vanaf vandaag ondergebracht bij Budget Energie.

Fukushima

Atoomstroom had na 2011, na de kernramp in Fukushima, moeite nieuwe klanten aan te trekken. Het product werd in Nederland steeds lastiger te verkopen. “Direct na die ramp lag het product Atoomstroom natuurlijk heel gevoelig. Als we iemand belden om Atoomstroom te verkopen vroegen mensen zich af of het geen grap was”, zegt oprichter Sjef Peeraer.

Van kernenergie naar prijsvechter

Het bedrijf ontstond in 2008. “Als het CO2- probleem zó groot is, dan mág kernenergie als onderdeel van de oplossing niet ontbreken”, zegt de energie-ingenieur. Het feit dat kernenergie omstreden is, gebruikte hij om op te vallen in het publieke debat. Na de kernramp in Fukushima werd het bedrijf omgevormd tot prijsvechter en werd alles ingezet “om de efficiëntste energieleverancier van Nederland op te zetten.” Met dat idee werd energiemaatschappij Budget Energie opgericht, dat inmiddels zo’n 250.000 huishoudens in Nederland van stroom en gas voorziet. Na acht jaar gaat Atoomenergie volledig op in Budget Energie.

Overstappen is besparen

Ook €350 per jaar besparen? Wij vergelijken goedkope energie-contracten en wij regelen uw overstap. Dankzij onze gratis overstapservice hoeft u zich nergens zorgen om te maken!

Bekijk uw besparing

Zojuist overgestapt

  • 19:23 uur Dhr. A uit Lelystad is overgestapt
    naar Innova Energie
  • 14:57 uur Dhr. A uit Bunnik is overgestapt
    naar Innova Energie
  • 13:04 uur Dhr. A uit Leeuwarden is overgestapt
    naar Powerpeers

  • naar en bespaarde