< terug naar nieuwsoverzicht
News item image

Nederlanders stappen massaal over naar andere energieleverancier

bron: acm.nl datum: 28-04-2016

Nog niet eerder zijn er zo veel Nederlanders overgestapt naar een andere energieleverancier. 15,1 procent, bijna 1 op de 7 huishoudens, stapte vorig jaar over. Dat meldt de Autoriteit Consument & Markt (ACM) vandaag.

Goedkopere energieleverancier

Dat mensen massaal overstapten heeft vooral te maken met de prijs waarvoor de leveranciers elektriciteit en gas aanbieden. Minder van belang bij het overstappen waren de tevredenheid over de energieleverancier en het milieu. Daarnaast betaalden huishoudens door het vele overstappen en de dalende prijzen voor olie en gas nog nooit zo weinig voor hun gas en licht. Een gezin met twee kinderen is dit jaar met € 1661,- gemiddeld € 78,- minder kwijt dan vorig jaar en € 121,- minder dan in 2014.

Meer besparen met energie vergelijken

Volgens de ACM kunnen mensen die nog nooit zijn overgestapt het grootste bedrag besparen. Bijna de helft van alle Nederlanders (49%) is sinds de liberalisering van de energiemarkt in 2004 minimaal één keer overgestapt van leverancier. Het groeiende aanbod van groene stroom zorgt ervoor dat de prijsverschillen toenemen, vooral de groene stroom van Nederlandse windmolens. ‘Het verschil tussen het duurste en goedkoopste product van Nederlandse wind bedraagt € 133,- per jaar’, aldus de ACM.

Daarnaast blijkt uit onderzoek van ACM dat prijsvergelijkers, samen met websites van energieleveranciers, de meest gebruikte informatiebron voor consumenten blijven. Maar 9 procent van de mensen sluit uiteindelijk een contract af via een prijsvergelijker, terwijl dit een belangrijk kanaal is in de oriëntatiefase.

Ook besparen op energie?

Gebruik onze energievergelijker om direct goedkope energiecontracten te vinden. Wij vergelijken een groot aantal leveranciers!

 

Bekijk uw besparing

Zojuist overgestapt

  • 19:18 uur Dhr. B uit Zwolle is overgestapt
    naar Welkom Energie en bespaarde € 242,85
  • 17:20 uur Mevr. B uit Amsterdam is overgestapt
    naar Budget Energie en bespaarde € 163,31
  • 16:02 uur Dhr. C uit Koewacht is overgestapt
    naar Budget Energie en bespaarde € 265,56

  • naar en bespaarde