< terug naar nieuwsoverzicht
News item image

Landelijke uitrol van slimme meter van start

bron: NOS datum: 02-01-2015

Meer Nederlanders krijgen dit jaar een slimme meter. Nu hebben al 900.000 huishoudens een slimme energiemeter, maar de netbeheerders hopen dit jaar één miljoen slimme meters te installeren. Over vijf jaar moeten alle acht miljoen huizen in Nederland voorzien zijn van een slimme meter.

Veel voordelen

Er zitten veel voordelen aan de slimme meter, zegt Martijn Boelhouwer van Netbeheer Nederland. "Je kunt er gemakkelijker energie mee besparen en je hebt meer inzicht in je energieverbruik. Gebruikers krijgen namelijk elke twee maanden een verbruiksoverzicht." Ook kun je de slimme meter verbinden met allerlei gadgets en apps, zodat je nog beter weet hoeveel energie je verbruikt. "We zien in de praktijk dat mensen door de nieuwe meter tot 10 procent op hun energierekening kunnen besparen", aldus Boelhouwer.

Privacy

Sommige consumenten zijn in eerste instantie terughoudend, omdat ze bang zijn dat de gegevens van de slimme meter niet veilig zijn en hun privacy in het geding komt. Deze zorgen zijn onnodig, meent Boelhouwer. "De gedragscodes zijn klip-en-klaar op dat gebied", verklaart hij. "De toezichthouder en ook het College bescherming persoonsgegevens zien er strikt op toe dat alles volgens de regels gaat en gegevens bijvoorbeeld niet worden doorverkocht."

Slimme-meter.nl

Meer weten over de slimme meter? Kijk dan eens op Slimme-meter.nl. Hier vindt u allerlei informatie over slimme meters, zoals hoe de slimme meter werkt met zonnepanelen.

 

De goedkoopste energieleverancier? Die vindt u hier!

Welke energieleverancier het goedkoopst is voor uw persoonlijke situatie ontdekt u eenvoudig door onze energievergelijker in te vullen. Maak direct een energievergelijking, stap over en bespaar honderden euro’s!

Bekijk uw besparing

Zojuist overgestapt

  • 22:55 uur Dhr. S uit Voorburg is overgestapt
    naar Innova en bespaarde € 24,81
  • 21:59 uur Dhr. B uit Groenekan is overgestapt
    naar Energiedirect.nl en bespaarde € 359,29
  • 21:52 uur Dhr. P uit Heinkenszand is overgestapt
    naar Nuon en bespaarde € 465,19

  • naar en bespaarde