< terug naar nieuwsoverzicht
News item image

NLE en Oxxio komen met leveranciersonafhankelijke apps voor energieverbruik

bron: Energienieuws datum: 02-12-2014

Zowel Oxxio als de Nederlandse Energie Maatschappij lanceren binnenkort een app die inzicht geeft in het energieverbruik. Iedereen, dus ook consumenten die geen klant van deze leveranciers zijn, kan gebruik maken van de energieverbruiksmanagers.
 

Oxxio App

De Oxxio App bestaat al sinds 2011 voor Oxxio-klanten, maar is vanaf januari 2015 ook bruikbaar voor klanten van andere energieleveranciers. De app geeft inzicht in het energieverbruik, evenals hoe gebruikers presteren ten opzichte van andere huishoudens. Door de onlangs geïntegreerde software van Apple, HomeKit, krijgt de app binnenkort meer functies, zoals de bediening van elektrische apparaten.

Oxxio-klanten kunnen de app al gebruiken met een slimme meter. Vooralsnog werkt de app voor niet-klanten alleen met analoge meters, waarbij de meterstanden handmatig moeten worden ingevoerd. De Oxxio App zal vanaf begin 2014 ook de slimme meters van niet-klanten uit kunnen lezen.

Anna-inzicht van de Nederlandse Energie Maatschappij

Waar de Oxxio App vooralsnog alleen werkt met analoge meters, is de app 'Anna-inzicht' van de Nederlandse Energie Maatschappij juist toegespitst op slimme meters. Door de barcode op de slimme meter te scannen en de postcode in te vullen, kunnen gebruikers hun energieverbruik monitoren. Ook kunnen ze zien hoe hun eigen verbruik zich verhoudt tot het energieverbruik van andere huishoudens. De app is door iedereen te gebruiken, dus ook door consumenten die geen klant zijn van de Nederlandse Energie Maatschappij. Deze gebruikers mogen wel tot twee keer per jaar benaderd worden voor een aanbieding.

Andere energieverbruiksmanagers

Bent u benieuwd naar andere energievebruiksmanagers? Eerder dit jaar schreven wij een blog over de verschillende apps die uw energieverbruik inzichtelijk kunnen maken.

Ook besparen op energie?

Gebruik onze energievergelijker om direct goedkope energiecontracten te vinden. Wij vergelijken alle leveranciers!

Bekijk uw besparing

Zojuist overgestapt

  • 15:15 uur Dhr. E uit Standdaarbuiten is overgestapt
    naar Energiedirect.nl en bespaarde € 546,97
  • 14:36 uur Mevr. P uit Swalmen is overgestapt
    naar Vattenfall en bespaarde € 495,32
  • 12:23 uur Dhr. L uit Bruinisse is overgestapt
    naar DELTA en bespaarde € 343,11

  • naar en bespaarde