< terug naar nieuwsoverzicht
News item image

Eigenaren zonnepanelen mogelijk duurder uit met slimme meter

bron: De Gelderlander datum: 23-04-2014

Steeds meer huishoudens krijgen een slimme meter, die de analoge energiemeter vervangt. Eigenaren van zonnepanelen dreigen met de slimme meter in hun portemonnee getroffen te worden.

Mensen die zonnepanelen op het dak van hun huis hebben geïnstalleerd, wekken op zonnige dagen zoveel energie op dat ze een deel van die energie terugleveren aan het net. Voor deze ‘teveel’ opgewekte energie krijgen zij van hun energieleverancier een vergoeding, die hetzelfde is als de prijs die ze ’s avonds moeten betalen als ze weer afhankelijk zijn van het energienet. Maar de toekomst van salderen, zoals het terugleveren van energie heet, is onzeker.

Minister Kamp van Economische Zaken beslist in 2017 wat er met de salderingsregeling gebeurt. De verwachting is dat eigenaren van zonnepanelen dan uiteindelijk minder geld zullen krijgen voor verkochte stroom, dan dat ze betalen voor elektriciteit die zij uit het net halen als de zon niet schijnt.

Ondanks de onzekerheid over de toekomst van het salderen, biedt de slimme meter voor de reguliere consument veel voordelen. "Mensen met een slimme meter verbruiken gemiddeld minder energie omdat ze inzicht hebben in hun verbruik", zegt een woordvoerder van Milieu Centraal.

Meer weten over de slimme meter? Bezoek dan Slimme-meter.nl.

 

Energie vergelijken en overstappen

Onafhankelijk energieprijzen vergelijken op Energieleveranciers.nl. U kunt alle energieprijzen vergelijken en overstappen naar de beste en goedkoopste energieleverancier.

Bekijk uw besparing

Zojuist overgestapt

  • 10:32 uur Dhr. A uit Zeist is overgestapt
    naar Budget Energie en bespaarde € 319,58
  • 21:46 uur Mevr. J uit Amsterdam is overgestapt
    naar Greenchoice en bespaarde € 222,87
  • 21:44 uur Mevr. N uit Heerhugowaard is overgestapt
    naar UnitedConsumers en bespaarde € 231,50

  • naar en bespaarde