< terug naar nieuwsoverzicht
News item image

Uitrol slimme meter in 2015 van start

bron: NU.nl datum: 10-03-2014

De uitrol van de slimme energiemeter gaat van start op 1 januari 2015. In 2020 moeten alle huishoudens en bedrijven voorzien zijn van een slimme meter. Dit schrijft minister Kamp van Economische zaken maandag in een brief aan de Tweede Kamer.

Sinds 2012 worden er in Nederland bij wijze van proef slimme meters geïnstalleerd. Dit gebeurt met name bij nieuwbouwprojecten, grootschalige renovaties en de reguliere vervanging van energiemeters. In totaal werden tussen januari 2012 en december 2013 bijna 600.000 analoge energiemeters vervangen door een slimme variant. De Autoriteit Consument & Markt concludeerde naar aanleiding van de proefperiode dat er geen belemmeringen zijn voor een landelijke introductie van de slimme meter.

Voordelen van de slimme meter zijn onder meer dat consumenten zich bewuster zijn van hun energieverbruik, aldus Kamp. Slimme meters zijn bovendien op afstand uit te lezen door de netbeheerder, waardoor er geen misverstanden meer kunnen ontstaan over meterstanden. Bovendien moeten netbeheerders en energieleveranciers beter gaan samenwerken.

Wilt u meer weten over slimme meters? Kijk dan eens op Slimme-meter.nl.


Energie vergelijken en overstappen

Onafhankelijk energieprijzen vergelijken op Energieleveranciers.nl. U kunt alle energieprijzen vergelijken en overstappen naar de beste en goedkoopste energieleverancier.

kWh
m3
Normaal
kWh
Dal
kWh
m3

Zojuist overgestapt

  • 23:35 uur Dhr. P. uit Voorburg is overgestapt
    naar Budget Energie en bespaarde € 317,47
  • 23:35 uur Dhr. P. uit Voorburg is overgestapt
    naar Budget Energie en bespaarde € 317,47
  • 23:35 uur Dhr. J. uit Capelle aan den IJssel is overgestapt
    naar UnitedConsumers en bespaarde € 114,68

  • naar en bespaarde