< terug naar nieuwsoverzicht

Collectieve energie niet voordeliger

bron: Telegraaf.nl datum: 30-03-2012

Energie uit veiling duur

Consumenten die overstappen van energieleverancier via energieveiling moeten de prijzen van het winnende bod goed bekijken. Deze prijzen blijken namelijk niet zo voordelig als gedacht. Via een energieveiling zijn consumenten zelfs vaak duurder uit. Voor meer inzicht in de prijzen kunt u op Energieleveranciers.nl ook het aanbod van de grote energieveilingen vergelijken.

Collectieve energieveilingen in opkomst

Steeds meer ledenorganisaties bieden consumenten de mogelijkheid deel te nemen aan een energieveiling om zo over te stappen van energieleverancier. Zo organiseren de ANWB, Veronica, Consumentenbond en Vereniging Eigen Huis energieveilingen waar vaak tienduizenden mensen aan deelnemen. De organisaties krijgen een vergoeding voor deelnemers die overstappen. Ook is soms een lidmaatschap verplicht om van het aanbod gebruik te mogen maken. Kortom, er is veel geld mee te verdienen.

Winnend bod energieveiling meestal niet het goedkoopst

De recente energieveilingen van de Consumentenbond en de ANWB hebben twee schijnbaar interessante aanbiedingen opgeleverd. Essent, dat de energieveiling van de ANWB won, biedt een pakket aan dat per jaar € 100, - per jaar duurder is dan de goedkoopste aanbiedingen op Energieleveranciers.nl. Ook bij de energieveiling van de Consumentenbond zit er bijna € 100,- verschil tussen het winnende bod en de goedkoopste aanbieding.

Prijsvergelijk energie Consumentenbond

De Consumentenbond gaat in haar berekening uit van een gemiddeld verbruik van 3500 kwh en 1850 m3 in regio 4 (Friesland, postcode 8441GK). Bekijk hieronder de energieprijs vergelijking op Energieleveranciers.nl met winnend bod van de Consumentenbond energieveiling:


 

 

Aanbod energieveiling in prijsvergelijking op Energieleveranciers.nl

 

 

Energieleveranciers.nl heeft de aanbiedingen van de energieveilingen van de Consumentenbond en de ANWB nu in haar vergelijking opgenomen. De consument moet namelijk inzicht hebben in het aangeboden energieproduct en een overzicht van alle energieproducten die er op de markt te krijgen zijn. Alleen op die manier kan de consument een voor zijn situatie geschikte keuze maken. 

Door: Freek van den Berg

 

 

 

Energie vergelijken en overstappen

Onafhankelijk energieprijzen vergelijken op Energieleveranciers.nl. U kunt alle energieprijzen vergelijken en overstappen naar de beste en goedkoopste energieleverancier.

 

Bekijk uw besparing

Zojuist overgestapt

  • 22:55 uur Dhr. S uit Voorburg is overgestapt
    naar Innova en bespaarde € 24,81
  • 21:59 uur Dhr. B uit Groenekan is overgestapt
    naar Energiedirect.nl en bespaarde € 359,29
  • 21:52 uur Dhr. P uit Heinkenszand is overgestapt
    naar Nuon en bespaarde € 465,19

  • naar en bespaarde