Beloon uzelf en stap nu over!
Hulp nodig?
< terug naar nieuwsoverzicht
 • Landelijke invoering slimme meter

 • bron: Ministerie van EL&I
 • datum 21 februari 2012 15:58
 • De slimme meter komt eraan!

  De komende twee jaar krijgen 450.000 huishoudens en kleine bedrijven een slimme meter aangeboden. De slimme meter geeft inzicht in het energieverbruik waardoor de energierekening omlaag kan. Daarnaast is met de komst van de slimme meter de administratieve rompslomp bij verhuizing of overstappen van energieleverancier verleden tijd.

  In 2011 hebben de Tweede Kamer en de Eerste Kamer ingestemd met de wijziging van de Elektriciteits- en Gaswet. De landelijke invoering van de slimme meter begint dit jaar. Op donderdag 16 februari 2012 gaf Minister Verhagen in de Amsterdamse wijk Watergraafsmeer het startsein voor de introductie van de slimme meter. De komende twee jaar worden de nieuwe meters onder andere aangeboden bij nieuwbouw, grootschalige renovatie, reguliere vervanging of op aanvraag van de consument zelf. De planning is dat vanaf 2014 alle huishoudens in Nederland een slimme meter aangeboden krijgen.

  Inzicht in energieverbruik

  Met een slimme meter ziet u direct uw energieverbruik. Dat kan via uw energieleverancier, maar ook op uw computer of mobiele telefoon. De gedachte is: hoe meer u weet over uw verbruik, hoe meer u kunt besparen.

  Nieuwe diensten door slimme meter

  Bedrijven spelen slim in op de komst van de slimme energiemeters. Zo zijn er handige displays om het energieverbruik af te lezen, apps voor de mobiele telefoon en slimme thermostaten. Allemaal diensten die u kunnen helpen het energieverbruik te verminderen.

  Meer weten?

  Lees verder over slimme meters op Energieleveranciers.nl


  Door: Freek van den Berg

   


  Energie vergelijken en overstappen

  Vindt goedkope energie contracten op Energieleveranciers.nl. U kunt alle energieprijzen vergelijken en overstappen naar de beste en goedkoopste energieleverancier goedkoopste energieleverancier.