< terug naar nieuwsoverzicht

NMa: Energieveiling niet altijd laagste prijs

bron: RTLnieuws.nl datum: 21-02-2012

 

Online energie vergelijken blijft nodig bij collectieve inkoop

Steeds vaker zijn ze te zien: reclames van bekende consumentenorganisaties zoals de Consumentenbond en Vereniging Eigen Huis die consumenten stimuleren deel te nemen aan een collectieve inkoop of energieveiling. De NMa (toezichthouder op de energiemarkt) vindt een toename van het aantal deelnemers aan een energieveiling goed, maar wijst er wel op dat deelnemers niet altijd de laagste prijs voor energie betalen.

NMa directeur Peter Plug zegt in een interview met RTL Nieuws dat consumenten naast energieveilingen ook vergelijkingswebsites moeten gebruiken om de prijzen van energie te vergelijken.

 

Overstappen van energie is goed voor consumenten

Volgens de heer Plus dragen de energieveilingen bij aan het overstappen van energieleverancier. En dat is een positieve ontwikkeling voor de prijsontwikkeling op de energiemarkt. Mensen die uit zichzelf niet de overstap durven te maken doen dit via een bekende consumentenorganisatie wel. En dat is goed. Via de collectieve inkoop krijgen ze dan een scherpe prijs voor een energiecontract, maar dit hoeft niet de scherpste prijs voor hun situatie te zijn. Daarom zegt de heer Plug dat consumenten ook zonder gedoe via energievergelijkingssites kunnen overstappen. 

Let op einddatum energiecontract

Tenslotte zegt de NMa dat consumenten moeten opletten wanneer hun contract met hun energieleverancier afloopt en dat ze op tijd moeten reageren. Doe je niets op de einddatum, dan blijft je contract bij dezelfde aanbieder en betaal je na afloop het reguliere energietarief. En dit is niet altijd een scherpe prijs. Door bewust om te gaan met je energiecontract en op tijd de prijzen te vergelijken, betaal je niet te veel voor energie.


Door: Freek van den Berg

 

 

 

 

Energie vergelijken en overstappen

Onafhankelijk energieprijzen vergelijken op Energieleveranciers.nl. U kunt alle energieprijzen vergelijken en overstappen naar de beste en goedkoopste energieleverancier.

 

Bekijk uw besparing

Zojuist overgestapt

  • 12:18 uur Dhr. H uit Veenendaal is overgestapt
    naar Budget Energie en bespaarde € 93,07
  • 12:15 uur Dhr. C uit Assen is overgestapt
    naar Oxxio en bespaarde € 196,13
  • 12:14 uur Dhr. A uit Nieuw-Vennep is overgestapt
    naar Vattenfall en bespaarde € 450,56

  • naar en bespaarde