< terug naar nieuwsoverzicht

Meer overstappers van energieleverancier in 2011

bron: Energie-Nederland datum: 27-01-2012

Bijna 10% van de Nederlandse huishoudens en bedrijven heeft vorig jaar gekozen voor een andere energieleverancier. Dit is een stijging ten opzichte van 2010 toen 9% van energieleverancier veranderde. Overstappen van energieleverancier is mogelijk sinds 2004. Het aantal mensen dat jaarlijks overstapt is in zeven jaar gegroeid tot een stabiel gemiddelde van rond de 10%.

Energiemarkt redelijk volwassen

Brancheorganisatie Energie-Nederland noemt de energiemarkt nu redelijk volwassen. Consumenten en bedrijven hebben namelijk keuze uit een groot aantal leveranciers en producten, en problemen met overstappen doen zich nauwelijks voor. De cijfers laten goed zien hoe energiemarkt zich beweegt, namelijk lukt het energieleveranciers nieuwe klanten aan te trekken en bestaande klanten te behouden.  

Maar om het succes van marktwerking te meten is vooral de algemene klanttevredenheid van belang. Uit nieuw onderzoek van de toezichthouder NMa blijkt dat 98% van de klanten neutraal tot heel tevreden is over de dienstverlening van zijn energieleverancier.


Door: Freek van den Berg

Energie vergelijken en overstappen

De energievergelijker van Energieleveranciers.nl is volledig onafhankelijk. U kunt alle energieprijzen vergelijken en overstappen naar de beste en goedkoopste energieleverancier.

 

kWh
m3
Normaal
kWh
Dal
kWh
m3

Zojuist overgestapt

  • 02:30 uur Mevr. T. uit Bergen op Zoom is overgestapt
    naar Energieflex
  • 01:21 uur Dhr. J. uit Oude Pekela is overgestapt
    naar Vandebron
  • 00:37 uur Mevr. M. uit Amsterdam is overgestapt
    naar Vandebron