< terug naar nieuwsoverzicht
News item image

Geen stilzwijgende verlenging voor nieuwe energiecontracten

bron: Consuwijzer datum: 06-10-2011

Energiecontracten sneller opzeggen door nieuwe wetgeving

Vanaf 1 december 2011 mogen energieleveranciers hun nieuwe contracten niet langer stilzwijgend verlengen voor een langere periode. De nieuwe regels gelden voor alle contracten die na 1 december worden afgesloten. Voor u betekenen de regels dat u in de toekomst minder lang aan de verlenging van een energiecontract vastzit. U kunt een contract sneller opzeggen en overstappen naar een energieleverancier van uw keuze.

Voorbeeld nieuwe regels stilzwijgende verlenging van energiecontract

U sluit per 1 januari 2012 een energiecontract af met een looptijd van twee jaar. Door de nieuwe regels wordt uw energiecontract na twee jaar automatisch omgezet in een energiecontract met een looptijd voor onbepaalde tijd. Er geldt dan een opzegtermijn van maximaal 1 maand.

Biedt uw energiebedrijf na afloop van de looptijd een nieuw energiecontract met een looptijd voor bepaalde tijd, dan kunt u hier natuurlijk wel voor kiezen. U bent dit alleen niet verplicht.

Opzeggen met het middel waarmee uw het contract afgesloten heeft
De nieuwe wet biedt u ook de mogelijkheid om uw energiecontract op dezelfde wijze op te zeggen als u de overeenkomst bent aangegaan. Heeft u een energiecontract gesloten via internet (e-mail)? Dan mag u ook per email uw contract opzeggen. Uw energieleverancier is verplicht deze opzegging te accepteren.

 

Nieuwe regels niet geldig voor bestaande energiecontracten


De nieuwe regels voor stilzwijgende verlenging gelden niet voor bestaande energiecontracten met een looptijd voor bepaalde tijd. Voor bestaande contracten komt er een overgangsregeling. Als hierover meer bekend is, kunt u dit op onze website lezen.

Door: Freek van den Berg

Energie vergelijken en overstappen

De energievergelijker van Energieleveranciers.nl is volledig onafhankelijk. U kunt alle energieprijzen vergelijken en overstappen naar de beste en goedkoopste energieleverancier.

 

Bekijk uw besparing

Zojuist overgestapt

  • 12:13 uur Mevr. B uit Amstelveen is overgestapt
    naar Budget Energie
  • 10:49 uur Dhr. N uit Wormer is overgestapt
    naar Greenchoice
  • 22:38 uur Dhr. F uit 'S-Gravenhage is overgestapt
    naar Budget Energie

  • naar en bespaarde