< terug naar nieuwsoverzicht

Eneco neemt Oxxio over

datum: 24-03-2011

Vandaag maakte Eneco bekend dat het energiebedrijf branchegenoot Oxxio over zal nemen. In februari gaf Centrica, de Britse moedermaatschappij van Oxxio, aan dat het bedrijf de verkoop van Oxxio in 2011 verwachtte af te ronden. Oxxio stond al een tijdje in de etalage. Met de overname is een som van 72 miljoen euro gemoeid.

Eneco naar 2.1 miljoen klanten

Door de overname groeit het aantal klanten van Eneco met 426.000 waardoor het totale klantenbestand van Eneco uit 2.1 miljoen klanten zal bestaan. Oxxio levert onder andere groene stroom en gas aan zowel consumenten als bedrijven. De duurzaamheid van Oxxio past prima binnen afspraken die Eneco heeft gemaakt met het Wereld Natuur Fonds om de eretitel "Climate Saver" te mogen dragen.

Bestaande Oxxio klanten

Oxxio blijft als zelfstandig merk opereren en voor bestaande klanten van Oxxio verandert er niks. Eneco geeft aan dat klanten kunnen blijven rekenen op scherpe tarieven.

Ook voor de werkgelegenheid binnen zowel Oxxio als Eneco zal niets veranderen. De twee bedrijven blijven apart gehuisvest. Eneco verwacht de overname in het tweede kwartaal van 2011 af te ronden. Toezichthouder NMa moet de overname nog goedkeuren.


Door: Freek van den Berg

 

 

 

Energie vergelijken en overstappen

Onafhankelijk energieprijzen vergelijken op Energieleveranciers.nl. U kunt alle energieprijzen vergelijken en overstappen naar de beste en goedkoopste energieleverancier.

 

Bekijk uw besparing

Zojuist overgestapt

  • 12:18 uur Dhr. H uit Veenendaal is overgestapt
    naar Budget Energie en bespaarde € 93,07
  • 12:15 uur Dhr. C uit Assen is overgestapt
    naar Oxxio en bespaarde € 196,13
  • 12:14 uur Dhr. A uit Nieuw-Vennep is overgestapt
    naar Vattenfall en bespaarde € 450,56

  • naar en bespaarde