zoekresultaat : 609 gevonden nieuwsberichten
News item image
Vandaag stemde de Tweede Kamer in met het wetsvoorstel om de precariobelasting op het gas- en elektriciteitsnet en op het waternet af te schaffen.
News item image
Gister las u in ons nieuwsbericht dat de Vereniging Eigen Huis onderzoek deed naar de transparantie van de energierekening. Deze blijkt lastig te lezen en in sommige gevallen kloppen de rekeningen niet. Energie-Nederland en ACM reageren.
News item image
Gisteravond was er in het AVROTROS-programma Radar aandacht voor de complexiteit van de energienota. Na de hypotheek of de huur is de energienota vaak de hoogste maandelijkse rekening. Het zou toch logisch zijn als u deze rekening goed begrijpt en kunt controleren. Dat is tot op heden niet het geval stelt de Vereniging Eigen Huis.
News item image
Dieselgeneratoren behoren snel tot het verleden als het ligt aan NUON en de Haarlemse start-up ‘GreenBattery’. De oplossing is de Greenbattery; een batterij ter grootte van een halve zeecontainer, boordevol met duurzaam opgewekte energie.
News item image
De communicatie over de slimme meter aan consumenten moet beter verzorgd worden door de netbeheerders en energieleveranciers. Dat schrijft minister Henk Kamp van Economische Zaken in een brief aan de Tweede Kamer.
News item image
De energierekening is voor iedereen een noodzakelijk kwaad. We kunnen niet zonder elektriciteit en gas. Toch zijn er voldoende mensen die moeite hebben om hun energierekening elke maand weer te betalen.
News item image
Leven zonder gas is de toekomst als het gaat om duurzaamheid. De opslag, winning en eindigheid van gas zijn hier de voornaamste redenen voor.
News item image
Zoals we al eerder meldden stijgen de energiekosten in 2017. Dat komt doordat de energieprijzen stijgen. Ook de andere twee kostenposten van uw energierekening, de netbeheerkosten en de energiebelasting worden duurder. Deze week zijn de tarieven voor energiebelasting en opslag duurzame energie definitief vastgesteld door de eerste kamer.
News item image
Daar waar Minister Kamp nog zijn twijfels had, hebben Jan Vos (PvdA) en Liesbeth van Tongeren (GroenLinks) de Kamermeerderheid meegekregen. De salderingsregeling voor het terugleveren van energie uit zonnepanelen blijft in ieder geval tot en met 2023 van kracht.
News item image
De Autoriteit Consument en Markt heeft een nieuw modelcontract opgesteld voor de energielevering aan kleinverbruikers. Het vorige modelcontract, uit 2012, komt hiermee te vervallen.