zoekresultaat : 670 gevonden nieuwsberichten
News item image
Het moederbedrijf van Nuon, Vattenfall, wordt de eerste die een windmolenpark op zee bouwt zonder dat hier subsidie voor nodig is. In totaal worden twee kavels gebouwd voor de kust van Zuid-Holland, samen met meer dan 700 megawatt aan capaciteit. Daar kunnen een miljoen huishoudens stroom van verbruiken.
News item image
De activiteiten van E.ON Benelux worden overgenomen door de Eneco Group. Hierdoor krijgen zij er 200.000 nieuwe klanten bij. Er zijn geen financiële details bekend van de overname.
News item image
Uit onderzoek van de Energienieuwssite Energeia blijkt dat Nuon erg populair is bij prijsvergelijkers. Enegeia vroeg ook naar onze meest populaire energieleveranciers.
News item image
Een samenwerking tussen Greenchoice, Nuon, netbeheerders Stedin en Liander en de Energiebank Nederland: Prepaid energie. Energie vooraf betalen om te voorkomen dat gezinnen in betalingsproblemen komen en ze ook nog tegen hoge kosten moeten worden afgesloten.
News item image
De Nutsgroep, eigenaar van energiemaatschappij Budget Energie koopt De Nederlandsche Energiemaatschappij, NLE. Daarmee wordt dit de 4e energieleverancier van Nederland.
News item image
Vooral einde van het jaar bereiken ons weer veel berichten over het stijgen van de energierekening. Want helaas is de voorspelling nooit dat de kosten dalen. Zo ook dit jaar. De voorspelling van het bedrag waarmee de rekening stijgt verschilt alleen hier en daar. Volgens de laatste berichten is het een totale stijging van €110,- (voor een gemiddeld huishouden).
News item image
Een samenwerking tussen Essent en Milieudefensie, die verwacht je misschien niet direct. Toch hebben ze de handen ineengeslagen in strijd tegen de oneerlijke verdeling van de energierekening. Op dit moment betaalt volgens beide partijen het gezin de energiekosten voor de industrie.
News item image
Ruim 1,2 miljoen mensen zijn afgelopen jaar overgestapt van energieleverancier blijkt uit de energiemonitor van de toezichthouder ACM. Een groot deel van deze groep geeft aan regelmatig over te stappen.
News item image
Adviesbureau Berenschot rekende uit met welke warmtepomp je het snelst je huis verduurzaamt. Ze hielden hierbij rekening met de kosten en de CO2-uitstoot. Stichting Samen Energieneutraal kwam na berekeningen tot dezelfde conclusie dat dit met een hybride warmtepomp het geval is.
News item image
Er worden 40.000 slimme meters bij huishoudens vervangen omdat ze mogelijk niet veilig zijn. Bepaalde type slimme meters kunnen gas gaan lekken.