zoekresultaat : 663 gevonden nieuwsberichten
News item image
Vooral einde van het jaar bereiken ons weer veel berichten over het stijgen van de energierekening. Want helaas is de voorspelling nooit dat de kosten dalen. Zo ook dit jaar. De voorspelling van het bedrag waarmee de rekening stijgt verschilt alleen hier en daar. Volgens de laatste berichten is het een totale stijging van €110,- (voor een gemiddeld huishouden).
News item image
Een samenwerking tussen Essent en Milieudefensie, die verwacht je misschien niet direct. Toch hebben ze de handen ineengeslagen in strijd tegen de oneerlijke verdeling van de energierekening. Op dit moment betaalt volgens beide partijen het gezin de energiekosten voor de industrie.
News item image
Ruim 1,2 miljoen mensen zijn afgelopen jaar overgestapt van energieleverancier blijkt uit de energiemonitor van de toezichthouder ACM. Een groot deel van deze groep geeft aan regelmatig over te stappen.
News item image
Adviesbureau Berenschot rekende uit met welke warmtepomp je het snelst je huis verduurzaamt. Ze hielden hierbij rekening met de kosten en de CO2-uitstoot. Stichting Samen Energieneutraal kwam na berekeningen tot dezelfde conclusie dat dit met een hybride warmtepomp het geval is.
News item image
Er worden 40.000 slimme meters bij huishoudens vervangen omdat ze mogelijk niet veilig zijn. Bepaalde type slimme meters kunnen gas gaan lekken.
News item image
Enige tijd geleden schreven wij een blog over de zogenaamde bloedkolen. Kolen uit een gebied in Colombia waar niet wordt teruggedeinsd voor geweld en het schenden van mensenrechten. Deze kolen worden andere door Nederlandse energieleveranciers gebruikt voor het opwekken van stroom.
News item image
Voor het zesde jaar doet de Consumentenbond in samenwerking met Greenpeace, WISE en Natuur & Milieu een onderzoek naar de duurzaamheid van verschillende energieleveranciers. Aan de hand van een aantal criteria worden de leveranciers gerankt. Jaarlijks dus weer de vraag: wie is het meest duurzaam?
News item image
Mensen in de schulden die een bewindvoerder hebben, hoeven binnenkort geen waarborgsom meer te betalen als ze klant worden bij energieleverancier Nuon.
News item image
Klanten willen hun energiezaken overal kunnen regelen, op een moment dat zij dat willen. Dat is de gedachte van Oxxio achter de campagne ‘Superslim, supervoordelig’
News item image
De ODE en energiebelasting wordt door een steeds kleinere groep betaald: degenen die geen zonnepanelen, warmteboilers of andere duurzame investeringen (kunnen) doen.