zoekresultaat : 680 gevonden nieuwsberichten
News item image
Nijmegen- Eerder berichtten wij over de gevolgen van de aangekondigde belastingstijging op gas. Via een betrouwbare bron uit Den Haag hebben we vernomen dat gelijktijdig de vermindering energiebelasting met €81,- wordt verhoogd. Hierdoor krijgt de consument een hoger bedrag terug aan het einde van het jaar. Omdat wij hiervan niet op de hoogte waren, hadden we dit cijfer niet meegenomen in onze berekening. Nu dit bij ons bekend is hebben we een nieuwe berekening gemaakt waarbij de aanpassing van de vermindering energiebelasting ook is meegenomen. Dat geeft een positiever beeld. Hoe ziet de herberekening eruit?
News item image
De Klimaattafel, met voorzitter Diederik Samsom, heeft een belastingvoorstel gedaan aan de Tweede Kamer. In dit voorstel wordt de gasprijs aanzienlijk verhoogd en wordt juist tegemoetgekomen in elektriciteitsverbruik. Wat zijn de daadwerkelijke gevolgen hiervan voor de verschillende huishoudens in Nederland? Energieleveranciers.nl deed onderzoek.
News item image
Het voorstel is om de komende 12 jaar de energiebelasting op gas met 75% te laten stijgen.
News item image
Energietarieven stijgen per 1 juli. Twee keer per jaar mogen de energieleveranciers de tarieven wijzigen. Het lag al in de lijn der verwachting: het gaat deze juli wederom om een stijging van het tarief van stroom en elektriciteit.
News item image
Uit het nieuwe onderzoek van de Autoriteit, Consument & Markt (ACM) blijkt dat er afgelopen jaar wéér meer consumenten zijn overgestapt van energieleverancier, wel 1,3 miljoen huishoudens. Steeds meer mensen zien in dat dit veel geld bespaart. En dat is goed nieuws want door jaarlijks overstappen worden energieleveranciers gestimuleerd om scherpe prijzen aan te bieden.
News item image
Een woning heeft een energielabel tussen de A en G, waarbij A een zeer energiezuinige woning is en G een zeer onzuinig. Tilburg University deed onderzoek naar de invloed van dit energielabel op de verkoop van woningen.
News item image
In Nederland komen er zoveel parken met zonnepanelen bij dat het energienet hier niet tegen bestand is. Vooral Drenthe en Groningen hebben hiermee te maken. Het afgelopen jaar is het aantal zonneparken ontzettend gegroeid en nog steeds liggen er veel aanvragen voor de bouw van zonneparken.
News item image
De verwarming van woningen en gebouwen mag in 2050 geen CO2-uitstoot meer veroorzaken. Dat wordt nog een mooie opgave aangezien op dit moment nog 95% van de woningen gebruik maakt van aardgas… Hoe staan Nederlanders in de verandering die plaats moet vinden?
News item image
Als je zonnepanelen aanschaft mag je btw terugvragen over het aankoopbedrag en de installatie. Ook als dit langer dan 5 jaar geleden is. Vereniging Eigen Huis heeft hiervoor een oproep gedaan en het ministerie van Financiën heeft dit verzoek ingewilligd.
News item image
Vanaf 2021 kun je geen traditionele cv-ketel meer installeren als je oude aan vervanging toe is, maar alleen nog een duurzaam alternatief zoals een warmtepomp of een hybride warmtepomp. Ten minste, dat is een gezamenlijk voorstel van meerdere organisaties in Nederland.