zoekresultaat : 675 gevonden nieuwsberichten
News item image
Een woning heeft een energielabel tussen de A en G, waarbij A een zeer energiezuinige woning is en G een zeer onzuinig. Tilburg University deed onderzoek naar de invloed van dit energielabel op de verkoop van woningen.
News item image
In Nederland komen er zoveel parken met zonnepanelen bij dat het energienet hier niet tegen bestand is. Vooral Drenthe en Groningen hebben hiermee te maken. Het afgelopen jaar is het aantal zonneparken ontzettend gegroeid en nog steeds liggen er veel aanvragen voor de bouw van zonneparken.
News item image
De verwarming van woningen en gebouwen mag in 2050 geen CO2-uitstoot meer veroorzaken. Dat wordt nog een mooie opgave aangezien op dit moment nog 95% van de woningen gebruik maakt van aardgas… Hoe staan Nederlanders in de verandering die plaats moet vinden?
News item image
Als je zonnepanelen aanschaft mag je btw terugvragen over het aankoopbedrag en de installatie. Ook als dit langer dan 5 jaar geleden is. Vereniging Eigen Huis heeft hiervoor een oproep gedaan en het ministerie van Financiën heeft dit verzoek ingewilligd.
News item image
Vanaf 2021 kun je geen traditionele cv-ketel meer installeren als je oude aan vervanging toe is, maar alleen nog een duurzaam alternatief zoals een warmtepomp of een hybride warmtepomp. Ten minste, dat is een gezamenlijk voorstel van meerdere organisaties in Nederland.
News item image
Het moederbedrijf van Nuon, Vattenfall, wordt de eerste die een windmolenpark op zee bouwt zonder dat hier subsidie voor nodig is. In totaal worden twee kavels gebouwd voor de kust van Zuid-Holland, samen met meer dan 700 megawatt aan capaciteit. Daar kunnen een miljoen huishoudens stroom van verbruiken.
News item image
De activiteiten van E.ON Benelux worden overgenomen door de Eneco Group. Hierdoor krijgen zij er 200.000 nieuwe klanten bij. Er zijn geen financiële details bekend van de overname.
News item image
Uit onderzoek van de Energienieuwssite Energeia blijkt dat Nuon erg populair is bij prijsvergelijkers. Enegeia vroeg ook naar onze meest populaire energieleveranciers.
News item image
Een samenwerking tussen Greenchoice, Nuon, netbeheerders Stedin en Liander en de Energiebank Nederland: Prepaid energie. Energie vooraf betalen om te voorkomen dat gezinnen in betalingsproblemen komen en ze ook nog tegen hoge kosten moeten worden afgesloten.
News item image
De Nutsgroep, eigenaar van energiemaatschappij Budget Energie koopt De Nederlandsche Energiemaatschappij, NLE. Daarmee wordt dit de 4e energieleverancier van Nederland.