zoekresultaat : 604 gevonden nieuwsberichten
News item image
De energierekening is voor iedereen een noodzakelijk kwaad. We kunnen niet zonder elektriciteit en gas. Toch zijn er voldoende mensen die moeite hebben om hun energierekening elke maand weer te betalen.
News item image
Leven zonder gas is de toekomst als het gaat om duurzaamheid. De opslag, winning en eindigheid van gas zijn hier de voornaamste redenen voor.
News item image
Zoals we al eerder meldden stijgen de energiekosten in 2017. Dat komt doordat de energieprijzen stijgen. Ook de andere twee kostenposten van uw energierekening, de netbeheerkosten en de energiebelasting worden duurder. Deze week zijn de tarieven voor energiebelasting en opslag duurzame energie definitief vastgesteld door de eerste kamer.
News item image
Daar waar Minister Kamp nog zijn twijfels had, hebben Jan Vos (PvdA) en Liesbeth van Tongeren (GroenLinks) de Kamermeerderheid meegekregen. De salderingsregeling voor het terugleveren van energie uit zonnepanelen blijft in ieder geval tot en met 2023 van kracht.
News item image
De Autoriteit Consument en Markt heeft een nieuw modelcontract opgesteld voor de energielevering aan kleinverbruikers. Het vorige modelcontract, uit 2012, komt hiermee te vervallen.
News item image
Energieleveranciers Eneco en Essent hebben de tarieven voor januari bekend gemaakt. Eneco verhoogt de prijzen met gemiddeld €66,-, Essent verlaagt ze juist. Naar verwachting doen ze dat met €35,- voor een gemiddelde klant.
News item image
Afgelopen donderdag en vrijdag vond er in Den Haag een hackathon plaats georganiseerd door de Autoriteit Consument en Markt (ACM).
News item image
De Europese Commissie heeft woensdag voorstellen gedaan voor een energie-unie waarin de consument centraal staat.
News item image
Joyce en Gabriëlle uit Noord-Holland zijn een bijzondere kerstactie gestart. Ze helpen gezinnen die het financieel moeilijk hebben en hierdoor hun energierekening niet kunnen betalen.
News item image
De stijgende lijn in het aantal overstappers van energieleverancier heeft doorgezet. De Autoriteit Consument en Markt, de ACM, kwam vandaag met het bericht dat 16.8% van de mensen in de afgelopen 12 maanden is overgestapt van energieleverancier. In de vorige ACM marktmonitor was dat percentage 15,1%