zoekresultaat : 646 gevonden nieuwsberichten
News item image
De energiebelasting is in 2016 gestegen met 10,7 procent ten opzichte van het jaar ervoor en leverde de overheid 5 miljard euro.
News item image
De lobby om de Nederlandse huishoudens in de toekomst gasvrij te maken wint steeds meer terrein. HIER klimaatbureau deed een onderzoek onder 1761 respondenten. Hieruit blijkt dat het aantal huishoudens dat ermee instemt dat huishoudens gasvrij worden van 47% naar 58% is gestegen.
News item image
Netbeheerder Stedin deed drie jaar lang een proef naar het energienet van de toekomst. Zonder aansluiting op gas. Dit blijkt erg succesvol.
News item image
Energiecentrales stoken natuurlijk vooral kolen om energie op te wekken. Nu zijn er al centrales die steeds meer op houtkorrels stoken in verband met het milieu. Deze houtkorrels moeten voldoen aan een FSC-keurmerk als het voor duurzaamheid mag worden verstookt. Dat is niet altijd het geval…
News item image
De wisselende productie van duurzame energie kost consumenten en bedrijven €385 miljoen. De omzet van netbeheerder TenneT steeg daardoor ook.
News item image
Het opslaan van duurzame energie is nog altijd lastig. Vooral voor ‘overproducerende’ landen van duurzaam opgewekte energie is de hang naar een oplossing groot. Duitsland gaat nu experimenteren met het opslaan van duurzame energie in natuursteen, ja u leest het goed.
News item image
300.000 huishoudens in Nederland zouden zonnepanelen op het dak van iemand anders plaatsen als die mogelijkheid er is. Dan moet het ook financieel aantrekkelijker worden.
News item image
Salderen is het terugleveren van stroom die is opgewekt door (eigen) zonnepanelen. Op dit moment is het terugleveren van zelf opgewekte stroom kosteloos. Het was lang onduidelijk wat de toekomst van deze salderingsregeling is. Minister Kamp heeft nu bevestigd dat de huidige salderingsregeling in ieder geval tot 2023 blijft.
News item image
Onderzoek over modelcontract, 'De verwarring voorbij', leidt tot Kamervragen.
News item image
Portugal heeft een wereldprimeur: Ze wekken stroom op met een energiecentrale die de duurzame bronnen waterkracht en zon combineert.