Overzicht Netbeheerders stroom en gas in Nederland

Op deze pagina vindt u een overzicht van de netbeheerders van gas en elektriciteit in Nederland. Op de kaartjes ziet u welke netbeheerder in een regio werkzaam is. Veel netbeheer bedrijven zijn netbeheerder voor elektriciteit én voor gas, maar dit is niet altijd het geval. Afhankelijk van uw woonplaats heeft u 1 of 2 netbeheerders.

Netbeheerders elektriciteit in Nederland

  Klik op de kaart voor een grotere weergave of kies direct een netbeheerder voor meer informatie. 
Netbeheerders stroom elektriciteit

Regio-indeling netbeheer
elektriciteit in Nederland

 

TenneT - Landelijk netbeheerder elektriciteit

TenneT is de beheerder van het landelijk hoogspanningsnet in Nederland. Zij verbinden alle regionale elektriciteitsnetten en het Europese net met elkaar. Naast het beheer van het net, bewaakt Tennet de betrouwbaarheid en continuïteit van de Nederlandse elektriciteitsvoorziening. Lees verder op de website van TenneT.

 

Netbeheerders gas in Nederland

  Klik op de kaart voor een grotere weergave of kies direct een netbeheerder voor meer informatie. 

Netbeheerders gas

Regio-indeling netbeheer
gas in Nederland

 

Gas Unie Transport Services - Landelijk netbeheerder gas

Gas Unie Transport Services B.V. is de beheerder van het landelijk hoofdtransportnet voor gas. Zij verzorgen het beheer en de ontwikkeling van het gastransportnet, bieden transportdiensten aan en werken mee aan algemene publieke. Lees verder op de website van Gas Unie Transport Services.

Besparen op de energiekosten

Per regio in Nederland is er slechts één netbeheerder actief en die rekent hetzelfde bedrag voor zijn werkzaamheden aan alle huishoudens. Het is daarom niet mogelijk om over te stappen van netbeheerder en te besparen op de energiekosten.

Wat u wel kunt doen om te besparen is energieprijzen vergelijken en overstappen naar de beste en goedkoopste energieleverancier, want met een overstap via Energieleveranciers.nl bespaar je gemiddeld €280,- per jaar

Bekijk uw besparing

Zojuist overgestapt

  • 19:23 uur Dhr. A uit Lelystad is overgestapt
    naar Innova Energie
  • 14:57 uur Dhr. A uit Bunnik is overgestapt
    naar Innova Energie
  • 13:04 uur Dhr. A uit Leeuwarden is overgestapt
    naar Powerpeers

  • naar en bespaarde