Ervaringen Nederlandse Energie Maatschappij

Om consumenten te helpen in het maken van een keuze bieden we een open platform aan waar klanten ervaringen kunnen delen. Uw ervaring helpt daarbij. Hieronder leest u ervaringen over Nederlandse Energie Maatschappij. U kunt uw ervaring met Nederlandse Energie Maatschappij ook delen.

Deel uw ervaring

Zorgeloos overstappen

Wilt u overstappen naar een andere leverancier? Vul dan de vergelijker in en stap zorgeloos over.

Anton, 13 juli 2013

Ik heb me ruim 1 jaar geleden laten overhalen door de collectieve inkoop via Eigen Huis. Mijn maandbedrag zou 40 euro lager worden dan bij mijn oude energie leverancier. Het gedonder begon al bij de overstap. De meterstanden voor piek- en dal tarief waren omgedraaid. Met veel pijn en moeite kunnen herstellen. Gedurende het jaar via de voorschotsmonitor het verhaal dat ik ruim 900 euro terug zou krijgen en of ik mijn maandbedrag wilde verlagen. Dit niet gedaan. Dit voorjaar opnieuw via Eigen Huis een jaarcontract aangegaan bij NLE. Tot zover niets aan de hand. En toen kwam de jaarnota. Weer waren de meterstanden van piek en dal tarief omgedraaid. Bijna geen verbruik op piek tarief en alles op dal tarief en of ik even 480 euro wilde bij betalen. WTF, ik kreeg toch geld terug volgens de voorschotsmonitor (elke maand keurig mijn meterstanden opgegeven). Contact opgenomen met NLE en deze kwamen met een zwak excuus over de koude winter en koud voorjaar wat extra gasverbruik had veroorzaakt. Dit kwam niet overeen met de voorschotsmonitor, ik zat ook in de koude winter en voorjaar onder mijn gemiddeld verbruik en zou nog steeds geld terug krijgen. Smoes dat de fout in de voorschotsmonitor zat. De uitdraai die ik in April gamaakt had van de voorschotsmonitor telde niet zoals in de kleine lettertjes onderaan gelezen kon worden. Met het nieuwe contract, wat al afgesloten was voor de jaarnota ineens mijn maandbedrag 42 euro per maand omhoog. Hoezo collectieve goedkoper. Je wordt genaaid.

Inmiddels de aanvraag lopen om bij mijn oude energieleverancier terug te keren. Met het zelfde verbruik een lager maandtarief. Die 100 euro opzeg boete voor gas en licht neem ik voor lief.

Nooit en nooit weer NLE en Eigen Huis moet zich schamen met z'n partij als NLE in zee te gaan.

Reactie Nederlandse Energie Maatschappij, 15 juli 2013

Beste Anton,

Vervelend om te vernemen dat u problemen hebt ondervonden met de Voorschotmonitor. Wij willen graag contact met u opnemen om te onderzoeken of we een passende oplossing kunnen bieden.

Om u beter van dienst te zijn, ontvangen wij graag uw naam, adresgegevens en telefoonnummer. Deze kunt u mailen naar onlineklantenservice@nle.nl.

Met vriendelijke groet,

NLE Klantenservice

Reactie Anton, 21 juli 2013

Leuk hoor NLE klantenservice! Vragen om informatie en vervolgens niets meer van je laten horen.

Reactie Nederlandse Energie Maatschappij, 23 juli 2013

Beste Anton,

Wij hebben uit uw e-mail begrepen dat u geen behoefte had aan contact met onze Klantenservice. Onze excuses.

Wij zullen u per e-mail benaderen voor uw contactgegevens. Indien u deze toestuurt zullen wij telefonisch contact met u opnemen.

Met vriendelijke groet,

NLE Klantenservice

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
Lopes, 3 juli 2013

Ervaringen Nederlandse Energie Maatschappij .

Ze hebben mij flink in de maling genomen begin dit jaar kreeg ik een eind afrekening . Maar liefst 1100 euro bij betalen.. Lol lol.. Gelukkig heb ik mijn contacten binnen het bedrijf omdat ik in het zelfde gebouw werk als dat deze maatschappij gevestigd is in Rotterdam. Ik heb het laten uitzoeken door de medewerker en eind stand kreeg ik 700 euro terug een verschil van mar liefst 1800 EURO..Toen ik me aanmeldde bij de de N.E.M. gaven ze me aan dat ik 21 % korting zou krijgen op je jaar nota ..DIE HEB IK NOOIT GEKREGEN.. DE REDEN NA EEN JAAR KWAMEN ZE MET DE MELDING.. DAT IK NIET AUTOMATISCH HET GELD MAANDLEIJK HAD LATEN INCASSEREN. Dus geen 21 % korting daar kon ik naar fluiten..dan komt er nog bij kijken dat ik altijd 122 euro per maand betaalde aan mijn energie, bij de N.E.M. moets ik ineens 145 euro per maand gaan betalen. TERWIJL ze aangaven dat zij de goedkoopste van NEDERLAND ZOUDEN zijn..

Maar eindstand zijn ze de duurste van NEDERLAND. Ik WEET wel waarom omdat ze graag geld verdien over de rug van de klanten.. Ze gaan dan ook geregeld met het hele bedrijf op vakantie zoals aankomende september oktober gaan ze met heel het bedrijf naar Bali toe,, Grappig in tijden van deze crises..Ik weet dit Omdat er geregeld mensen samen met mij in het algemene ROOKHOK staan In het Rotterdam gebouw..

Klanten service van N>E>M cijfer 1

IK heb geen goed woord over voor deze maatschappij ik raad daarom ook iedereen aan om niet met dit bedrijf in zee te gaan .

Overstappen naar de N.E.M heeft me ook geld gekost omdat ze de afspraken niet na komen dat ze de overgang voor je regelen..weg gaan gaat al net zo moeilijk dan krijg je ook weer problemen waar je u tegen zegt..

Het enigste wat ze je vertellen zijn smoesjes en zo gaat het heel de tijd door..

Daarom mensen blijf ver weg bij de N.E.M

Reactie van Nederlandse Energie Maatschappij , 4 juli 2013

Beste Lopes.

U heeft een bericht achtergelaten op dit forum. De Nederlandse Energie Maatschappij zou graag contact met u opnemen om te onderzoeken of we een passende oplossing kunnen bieden.

Om u beter van dienst te zijn vragen wij ons uw naam, adresgegevens en telefoonnummer te sturen naar onlineklantenservice@nle.nl.

Met vriendelijke groet,

NLE Klantenservice

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
M.Mud, 3 juli 2013

Geachte M.Mud,

Klik hier om uw beoordeling te bevestigen.

Nadat u op de bovenstaande bevestigingslink hebt geklikt verschijnt uw beoordeling op Energieleveranciers.nl

Uw beoordeling:

Energieleverancier: Nederlandse Energie Maatschappij

Prijs: 1

Klantenservice: 3

Bereikbaarheid: 4

Klachtenafhandeling: 2

Verloop switchproces: 2

Energierekening: 1

Motivatie beoordeling: Nederlandse energie maatschappij

Elk jaar geef ik mijn meterstanden telefonisch door want dat vind ik makkelijker. In mei dit jaar belde ik met de NEM om te vragen of mijn maandbedrag omlaag kon. Ik gaf mijn meterstanden door. 'Nou, u zult een aardig hoge rekening krijgen van zo'n 2200 euro' u kunt het bedrag beter verhogen met 100 euro' ik had het hartstikke druk dus dacht er verder even niet over na want dat bedrag leek mij absurd hoog. ik woon alleen, fulltime baan, dat zal wel loslopen. Een paar weken later dacht ik er weer aan, even bellen, het zou toch moeten kloppen. Nog een keer meterstand doorgegeven, notities gemaakt etc. Ik zei nog dat het toch raar was. Maar niks aan te doen. Ondertussen kreeg een brief of ik mijn meterstanden door wilde geven voor de jaarnota. Ik dacht, huh? Dat heb ik toch net gedaan? 2 keer zelfs! Drie weken later weer een brief of ik zsm mijn meterstanden wilde doorgeven. Ik bellen, hoe kan dat nou? 'mevrouw u zult uw jaarnota moeten afwachten' ik wilde het maandbedrag weer omlaag want ondertussen betaalde ik wel 216 euro. In mijn eentje. Nog geen 3 dagen later weer een brief, dat ik binnen vijf dagen mijn meterstanden moest doorgeven. Ik dacht dat ik gek werd. Ik weer bellen, met de vraag wat de laatste meterstand was die ze hadden. Die was van 2012 1 juli. Een geschatte vermoed ik want ze kon al mijn eerdere tig telefoontjes niet meer vinden. En als klap op de vuurpijl kon ik mijn meterstanden ookal niet meer doorgeven terwijl ik net op 1 juli een nieuw verzoek had gekregen en meteen heb gebeld! Dus, terwijl ik steeds mijn meterstanden telefonisch doorgaf zijn zij ze blijven schatten. Ik legde dit voor aan het meisje en ze zei dat ze er een notitie van zou maken en als de eindafrekening teveel afweek er een correctie plaats zou vinden. Nou weet ik inmiddels wat er met de vorige notities is gebeurd....dus ik hoop dat dit wel goed wordt opgelost.

Reactie van Nederlandse Energie Maatschappij , 4 juli 2013

Beste M. Mud.

U heeft een bericht achtergelaten op dit forum. De Nederlandse Energie Maatschappij zou graag contact met u opnemen om te onderzoeken of we een passende oplossing kunnen bieden.

Om u beter van dienst te zijn vragen wij ons uw naam, adresgegevens en telefoonnummer te sturen naar onlineklantenservice@nle.nl.

Met vriendelijke groet,

NLE Klantenservice

Reactie Jenny, 24 juli 2013

Hai

Ben helemaal met de rapportcijfers eens.Een jaar geleden ben ik zakelijk overgestapt naar de ned. energie maatschappij.Als beloning?zou ik een bonus krijgen van€ 550,00 die verrekend zou worden met de jaarafrekening,nou je voelt het al aankomen,addertjes onder het gras.De bonus wordt alleen verrekend als je 1. via automatische incasso betaald. 2. als je 1 x tussentijds om wat voor reden anders betaald bv zelf over maken,vervalt de bonus,dit is mij overkomen,heb een maand betaling een keer zelf overgemaakt en nu vervalt de bonus,ook wordt je gedreigd vlak voor de einddatum dat het contract zal worden ontbonden en daardoor ook de bonus komt te vervallen???

Ze weten vast dat er veel mensen en ondernemers na zo,n jaar bij N.E.M. overstappen naar een andere leverancier en de beloofde bonus op welke wijze ook door je neus boren

Liever een goede leverancier dan die zogenaamde overstap beloningen.

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
arend, 18 juni 2013

Veel ervaringen gelezen en vergeleken met mijn ervaring zegt mij dat U te maken heeft met 'geraffineerde' geldkloppers. Ik noem het nu maar netjes geldkloppers maar bedoel een woord wat strafvervolging zou verdienen. Ik snap dan ook niet dat deze 'dienstverleners' gewoon weg kunnen komen met de praktijken die ze toepassen en de vele klachten hierover.

Maar er zijn meer belangen en partijen die hun voordeel er mee doen, denk ik. De netbeheerder blijft meestal buiten schot maar deze is tenslotte degene die uiteindelijk over de meterstanden gaat en'/of de schatting doet. En dat 'schatten' is nooit in het voordeel van de afnemer. Ze 'wandelen' allemaal onder dezelfde paraplu.

Wat me nu opvalt is dat ze nu te laag in gaan schatten. In mijn jaar bij hun (2012) gingen ze juist hoger terwijl je overstapte om goedkoper uit te zijn en dus ook om lagere maandlasten te krijgen. Maar doordat ze je binnenhalen met 47% korting op je verbruik die aan het einde van het jaar zou worden verrekend neem je het voor lief . Je kijkt dus uit naar de jaarafrekening want je betaalt dus al meer dan bij je oude leverancier per maand en dan nog eens die korting...(ze kwamen toch ook als goedkoopste uit de bus?).

Dan begint na ruim een half jaar ineens de telefonische (storende) colpotage.....Ja hoor .het kan nog goedkoper. De bedoeling was om je 2 jaar vast te krijgen. Omdat mijn eerste jaar nog niet eens verstreken was vond ik dat vreemd en voelde enige argwaan want een ander contract kan gevolgen hebben voor m'n bestaande overeenkomst waarbij ik 47% korting krijg aan het einde van m'n contract jaar. Het aandringen (telkens telefonisch) was voor mij dan ook reden om deze club te verlaten. Had nog ruim de maanden opzegtermijn. Daarnaast had ik de dame aan de telefoon ook al gezegd dat ik hun belofte eerst af wilde wachten en dat ze te vroeg waren bij mij met die nieuwe 'aanbieding'. Daarnaast ook maar even duidelijk gevraagd om de bevestiging van mijn opzegging. (mijn voorgevoel was negatief ). Deze kreeg ik dan ook. Om een lang verhaal maar kort te houden kan ik U zeggen dat ik nu een half jaar na overstap euro 100,- minder hoef te betalen per maand maar nog steeds met de NLE/NEM bezig ben om transparantie te krijgen over de eindnota. Ze waren mij niet te slim af en heb stap voor stap (ken de klappen van de zweep) hun klem gezet en zo uiteindelijk meterstanden laten corrigeren die niet juist waren....nieuwe jaarrekening en tenslotte nieuwe eindafrekening geeist en telkens lukt het ze niet om dit te overleggen en die 47% krijg je over een bedrag dat niet te herleiden is enz enz. En maar bellen en dan weet klantenservice het ook niet ? Beloven ze dat je het als nog krijgt en dan sturen ze weer iets waar je al hebt en of niet om heb gevraagd.

Maar dit alles schijnt hun vaste tactiek te zijn als ik het hier zo lees. Chaos stichten in berekeningen..vergissen...jaarcontract kan 11 mnd zijn of 13...het kan allemaal ! Wel gooien ze je dan mooi in het variabele tarief wat een nog hogere rekening oplevert met het verhaal s winters verbruikt U meer, meneer. Terwijl januari 2013 zelfs als warm kon worden gezien en mijn contract ten einde was. Maar wel zo brutaal om gewoon met automatische incasso het geld af te schrijven. (en dus storneren). Ik heb gelukkig tijd en geduld en zal dan ook graag naar de rechter gaan als ze mij niet willen/kunnen uitleggen wat ze berekenen en aantonen dat dit WEL klopt en over ga tot betaling. Ze zijn me nu dan ook langzamerhand zat en hebben er euro 40,- bovenop gezet met dreiging van de deurwaarder. Eindelijk ..duidelijke taal ! Daar zat ik dus al op te wachten en ik wacht nog steeds........

Mensen.....als een bedrijf zo slecht te boek staat met zoveel dezelfde klachten en ze komen aan het eind van het jaar met een afrekening welke niet klopt dan doe je huiswerk en steek er energie in en (laat) zoek het uit. Ze weten dat U geen stress wilt en liever betaalt om er maar vanaf te zijn. En het zal de netbeheerders worst wezen hoe hun 'onderdanen' de buit binnen halen. Zij leveren en profiteren er ook van mee. Dus denk niet als je overstapt dat je goed zit. Hou je standen bij en sta erop dat ingevulde/gevraagde meterstanden ook vermeld wordt op contracten en rekeningen. Zorg dus voor schriftelijke bevestigingen daarvan. (en bewaar alles!). Bij de netbeheerders is het tegenwoordig al gauw een 'systeemfout' waardoor de meterstanden geschat worden enz. Niet opletten, goed van vertrouwen, gemakzucht .....dat is waar op geraffineerde manier gebruik van wordt gemaakt, helaas.

Hoop dus dat er meer mensen voor hun geld opkomen en niet buigen voor intimidatie en bedrog en dan maar betalen. Verzamel en stop er een beetje energie in en dan moeten zij maar aantonen of ze wel recht hebben op dat geld....en dan biedt de rechter toch zeker de beste uitkomst? Het is altijd David tegen Goliat en daar zal een (kanton) rechter zeker rekening mee houden. (ervaring).

Succes allemaal !

Reactie Jan B, 24 juni 2013

Beste Arend.

Ik ben het helemaal met je eens. Ik ben er ook helemaal klaar. Ik heb mijn probleem doorgestuurd naar de Nma, maar heb hier nog geen reactie op gehad. Ik hoop dat meerdere mensen dit doen, zodat we met z'n allen een vuist kunnen maken tegen dit soort geboefte.

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
J, 17 juni 2013

Ik ben sinds november 2012 gelukkig geen klant meer van de nederlandse energie maatschappij.

Ik zou toen 219,45 euro terug krijgen op mijn eindafrekening volgens de site.

Toen ik hem met de post kreeg was dit op miraculeuze wijze veranderd in 178,69 bijbetalen.

Na heel veel correspondentie(dreiging aanmaankosten) toch maar betaald.

Het rare is nu dat in mijn online facturen deze hoge bedragen niet terug kan vinden.

Ik vond het toen al vreemd dat mijn jaarcontract van 24 okt.2011 tot 21 nov.2012 liep aangezien het een jaarcontract was.

Wat klopt hier niet en hoe kan dit worden opgelost?

Graag zou ik alle correspondentie van de nederlandse energie maatschappij ontvangen,zodat ik alles nog eens goed kan nakijken.

Ik heb net even op de site ingelogd en kan er helemaal niks meer terug vinden.

Geen nota's,jaarnota,adresgegevens.Niks meer?!

Daar ik vorige week net geklaagd heb over de onmogelijke verschillen in de online rekeningen en die ik thuis heb bewaard hoop ik dat de online versie snel weer verschijnt en dan graag correct.

Geloof dat ik nog recht heb op een leuk bedrag terug.

Wat een waardeloze administratie/klantenservice.

Mensen denk goed na voor je overstapt naar deze xxxx!!

Mvg

Reactie van Nederlandse Energie Maatschappij , 18 juni 2013

Geachte heer/mevrouw,

Onlangs heeft u een klacht ingediend over onze dienstverlening en de onduidelijkheid rondom het betaaloverzicht. Om onze service voortdurend te verbeteren, ontvangen wij graag feedback van onze klanten.

Helaas hebben wij u telefonisch niet kunnen bereiken. Kunt u aangeven op welk moment en telefoonnummer wij u het beste kunnen bereiken?

Met vriendelijke groet,

Klantenservice NLE

Reactie J, 18 juni 2013

Hallo,

Daar ik weet dat telefonisch contact met de nederlandse energie maatschappij tot een heleboel beloftes,maar geen concrete oplossing leidt heb ik daar natuurlijk geen belang bij.

Ik zou graag kopieen van alle correspondentie ontvangen,zodat ik alles kan nakijken.

Ik weet namelijk zeker dat de facturen incorrect zijn en ik teveel heb betaald.

Dit bedrag zou ik dan ook graag terug ontvangen.

Ik heb gister geprobeerd mijn nieuwe rekeningnummer door te geven via de site.

Helaas is dit niet gelukt.

Ik vind het zeer vreemd dat ik sinds mijn brief niks terug kan vinden op de site.

De nederlandse energie maatschappij kan mij via deze site en/of mijn email benaderen.

Ik wil het namelijk graag opgelost zien.

Mvg

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
Bert, 10 juni 2013

Ik heb een aantal maanden al een reactie gestuurd mbt de voorschotmonitor. Deze zou volgens de nle aangepast zijn. Ik houdt de standen nu per week aan maar kan er niets van maken. Oftewel, er is niets veranderd. Mijn contract loopt over een paar weken af en ben nu erg benieuwd naar de afrekening. Ze zijn hier namelijk helemaal niet eerlijk over geweest. Je kunt beter een paar centen meer betalen en een eerlijke maatschappij hebben. Ook ik stap weer over.

gr Bert

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
Robbert van Vliet, 9 juni 2013

Deze week de jaarrekening gekregen van de Nederlandse Energie Maatschappij. Een RAMP voor ons huishouden. Na overgestapt te zijn vorig jaar worden we geconfronteerd met een rekening en bijbetaling van bijna 2500 euro. Ons maandbedrag van 119,50 euro blijkt gewoon veel te laag ingeschat. Ook blijkt op deze manier NEM gewoon veel duurder te zijn dan we eerder bij andere leveranciers verbruikt hebben.

IK ADVISEER EEN IEDER NOOIT MEER IN TE STAPPEN BIJ DIT BEDRIJF!

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
J. Boeijink, 7 juni 2013

Vorig jaar september hebben wij 17 zonnepanelen laten een plaatsen met een opbrengst van 4000 Kwh. Wat neer zou komen op de helft van ons verbruik.

Bij de afrekening op de jaarnota van 18/04/2013 (met daarin 6 maanden panelen) zouden wij meer stroom afgenomen dan de jaren zonder panelen. Het was +/- 9100 Kwh voorgaande jaren en dit jaar bijna 10.000 Kwh!!! Zonder extra aanpassingen van verbruik in huis.

Ra ra hoe kan dat??

Kort voor de opmaak van de jaarnota werd nog vermeld op de verbruiksmonitor van "mijn energie", dat ik €857,00 terug zou ontvangen, nu moet ik ineens honderden euros bijbetalen. Ik heb hier toen gelijk over gebeld. De reactie was, dat wat op de site op de monitor stond klopt niet. Ja,ja.

Je kon precies zien in de monitor de maanden vanaf de installatie van de panelen, dat het verbruik inderdaad met de helft was teruggebracht. Echter kort voor de opmaak van de jaarnota waren deze gegevens plotseling van de site verdwenen. Helaas heb ik deze niet uitgeprint.

Na enkele e-mails over de afrekening van de teruglevering, die niet werden beantwoord, heb ik afgelopen week maar weer eens gebeld.

Nl Energie meldde dat zij nog niet zo ver waren met de verrekening. Ze gingen uit 2 tot 4 weken, nu moet je al rekenen op 8 weken. Man, wat heb ik een spijt dat we vorig jaar zijn overgestapt.

Ik heb een dame van NlE nogmaals uitgelegd over de situatie, ondanks panelen meer verbruikt dan zonder panelen in voorgaande jaren en ze kon het zich zowaar voorstellen dat dit vreemd is. Ik betaal me weer scheel aan voorschotten.

2 weken geleden stond op " mijn energie" weer een overzicht van het verbruik in mei. Ook hier zag je weer, dat het verbruik de helft was van wat geprognotiseerd was, net als de gegevens sinds september vorig jaar. En wat schetst mijn verbazing, plots was deze site weer verdwenen. Gelukkig heb ik deze keer de gegevens wel uitgeprint.

Ik weet nu al wel dat ik mijn verbintenis met nlenergie zeker niet zal verlengen. Ik heb een erg wrang gevoel gekregen sinds mijn overstap naar nle.

Ik heb ook inmiddels contact gehad met Liander. De meterstanden die zij in hun systeem hebben zijn leidend. Hierbij valt hen gelijk op dat zij nog geen gegevens aan NLE hebben doorgegeven. De opnameperiode is pas in augustus/september. Liander zal dan om de meterstanden vragen. Vervolgens geft Liande deze meterstanden aan Nl-energie door. Veel leveranciers maken naar aanleiding van onze gegevens de jaarafrekening op. Sommige leveranciers, zoals die van u hanteren hun eigen periode. Zij gebruiken dan hun eigen gegevens en nemen onze meterstanden ter kennisgeving aan.

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
Willem, 2 juni 2013

Zeer slecht na een jaar een hoge afrekening,kon niet afgeschreven worden,binnen 14 dagen beginnen ze te dreigen met kosten en afsluiting dit is niet normaal betaal altijd optijd maar nu lukte dit een keer niet bellen helpt niet en email berichten zijn antwoorden die standaard zijn.

Reactie van Nederlandse Energie Maatschappij , 3 juni 2013

Beste Willem,

U heeft een bericht achtergelaten op dit forum. De Nederlandse Energie Maatschappij zou graag contact met u opnemen om te onderzoeken of we een passende oplossing kunnen bieden.

Om u beter van dienst te zijn vragen wij ons uw klantgegevens te sturen naar onlineklantenservice@nle.nl.

Met vriendelijke groet,

NLE Klantenservice

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
Flip, 30 mei 2013

De Ned. Energiemaatschapij geregeld via collectieve inkoop ver. Eigenhuis. Onlangs heb ik vernomen dat deze consumentenclub aardig wat verdient op iedere aansluiting via de collectieve inkoop. Erg zuur dat mijn voordeel grotendeels wordt afgeroomd, en in andermans zak verdwijnt. Ik dacht dat ver. Eigenhuis voor transparantie stond!!!

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
Haans, 18 mei 2013

Dag allemaal,

Mijn ervaring in een notendop met: NEM a.k.a. NLEnergie. Een onprettige en onbetrouwbare club.

Ik ben een aantal weken geleden overgestapt, nadat ik vorig jaar via Vereniging Eigen Huis een prachtaanbod mocht ontvangen van NLEnergie voor zowel stroom als gas

De praktijk:

- Na één jaar: een totaal chaotische jaarnota, waarbij men alle bedragen in kwartalen rekent en optelt tot een jaarlijks geheel. Niet transparant, onduidelijk en een drempelverhoger om eens goed uit te zoeken of e.e.a. wel kloppend is.

- Een gering bedrag voor 'opslag duurzame energie'. Bijzonder, daar ik 'grijze stroom' bij hen heb afgenomen.

Het zijn slechts enkele euro's die men in rekening brengt. Het gaat mij om het principe.

- Meerdere mails naar de klantenservice gestuurd waarvan ik uiteindelijk één reactie mocht ontvangen.

- Verhoging van mijn maandtermijnen zijn pas na 2 maanden doorgevoerd.

Nu een actie van Essent genomen. Vastrecht is hoger, maar tarieven per m3 / kwh goedkoper.

En niet te vergeten; Essent acht ik een betrouwbare club.

Met vriendelijke groet,

Haans

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
J Groenewoud, 13 mei 2013

Een jaar geleen via consumentenbond actie was N.E.M. de goedkoopste. Nu na een jaar blijkt dit niet te kloppen. Zij hebben veel te laag de maandlasten opgegeven en wij kunnen nu op de jaarnota honderden euro's bijbetalen. Zij blijken dus uiteindelijk gewoon duur te zijn. Waarop het maandbedrag gebaseerd was kan ik maar niet scherp krijgen, maar het lijkt erop dat hierin de belastingen niet meegenomen waren. Doel is duidelijk klanten trekken. Schandalig dat dit gebeurd. Kijk dus uit met dit soort acties. Bij de helpdesk van NEM heb ik in ieder geval mijn mening geuit en dat lucht op.

Reactie Amad Laghari, 15 mei 2013

Dat de Nederlandse Energie Maatschappij de goedkoopste is uitgekomen via de consumentenbond veiling heeft niks te maken met uw maandelijkse voorschot maar met de scherpe tarieven en deze tarieven liggen dan ook vast gedurende de looptijd van uw energiecontract.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de klantenservice

Reactie J Groenewoud, 15 mei 2013

Dat zal wel kloppen, maar een jaarnota van ruim 600 euro bijbetalen klopt gewoon niet en dit bij een gebruik welke zelfs nog iets onder het door de NEM ingeschatte gebruik lag. Het enigste wat de helpdesk wist te melden dat er belastingen en regiokosten bijkwamen. Conclusie, er wordt een te laag maandbedrag gesteld, en van de een jaar geleden voorgehouden zogenaamde kostenbesparing is niets terecht gekomen. En kom nou niet aan met die strengere winter, want het gebruik is echt lager dan vooraf ingeschat. Een en ander is inmiddels uitgebreid met de helpdesk besproken.

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
M Schurgers, 13 mei 2013

Mijn ervaring met de Nederlandse Energie Maatschappij is NEGATIEF! Ik heb mij vorig jaar laten overhalen om mee te doen met het energiecollectief van de Nederlandse Energie Maatschappij. Dit op aanraden (!) van de consumentenbond. Als ik zou overstappen zou ik 249 euro per jaar gaan besparen. Aangezien ik een laag betaalde baan heb zag ik dit wel zitten. Een paar dagen geleden kreeg ik de jaarnota en nu blijkt dat ik 370,54 moet bijbetalen! Daarnaast is het termijnbedrag verdubbelt na 159 euro. Ik woon al jaren op hetzelfde adres en mijn verbruik is niet veranderd t.o.v. voorgaande jaren. Ik kan het (nog) niet bewijzen maar volgens mij klopt er hier iets niet.

Reactie Amad Laghari, 15 mei 2013

Heeft u contact opgenomen met de klantenservice? u kunt ook rekening houden met het lange strenge winter dit jaar en dat de btw en energiebelasting op uw tarieven zijn gestegen en opslag duurzame energie is erbij gekomen.

Reactie M Schurgers, 15 mei 2013

Het eerste wat ik deed, toen ik mijn jaarnota ontving, was de klantenservice bellen. Daar konden ze me niet uitleggen waarom ik die korting niet had ontvangen. Waarschijnlijk, zo werd mij verteld, had dat te maken met de strenge winter. Mijn verbruik is hetzelfde gebleven als voorgaande jaren. Het excuus dat het de schuld van de strenge winter is gaat dus niet op. Ik ben inmiddels weer terug gegaan na mijn oude leverancier (ESSENT) die zo vriendelijk zijn om de boete die ik nu waarschijnlijk krijg van de NEM te betalen! De Nederlandse Energie Maatschappij ik zeg gewoon NIET doen!

Reactie Amad Laghari, 15 mei 2013

Dat is vervelend om te horen.

Een energieleverancier kan een klant alleen de kale leveringstarieven en het kale vastrecht beloven (zonder belastingen) en in sommige gevallen een vaste klanten korting. (bonussen of premies)

Energiebelasting wordt door de energieleverancier geïnd voor de overheid. Deze belastingtarieven zijn bij iedere energieleverancier hetzelfde. De berekening is gebaseerd op de energiebelasting over 2013 incl. btw: voor gas €0,22530 per m³ en voor elektriciteit €0,14097 per kWh. Opslag duurzame energie is een soort extra energiebelasting die de overheid invoert om de productie van duurzame energie te kunnen subsidiëren

De tarieven van de Nederlandse Energie Maatschappij hebben betrekking op de levering van stroom en gas en niet op de kosten voor het netbeheer. U betaalt aan uw netbeheerder ook een vergoeding voor het gebruik en onderhoud van het energienet. Voor deze kosten ontvangt u geen aparte factuur. Bij NLE staan alle kosten op één nota. Dat hebben ze met alle netbeheerders afgesproken dat ze de netbeheerkosten voor hen aan u factureren. Alleen om makkelijker te maken.

U ontvangt bij elektriciteit daarnaast ook nog een vergoeding van de overheid, de zogeheten heffingskorting. Deze heffingskorting is voor ieder huishouden hetzelfde en voor 2013 vastgesteld op €385,53 incl. btw. De heffingskorting wordt op uw jaarafrekening in mindering gebracht. De energiebelasting, heffingskorting en opslag duurzame energie worden jaarlijks door de overheid vastgesteld en kunnen dus ieder jaar wijzigen.

Met andere woorden behalve de kale leveringstarieven en het kale vastrecht betaalt u niks anders aan een energieleverancier en deze kale leveringstarieven en het kale vastrecht staan gedurende de looptijd van de overeenkomst vast. Verder betaalt u uw netbeheerkosten/transportkosten aan uw netbeheerder, belastingen aan de overheid en uw verbruik is afhankelijk van uw zelf

Dus de mogelijkheden kunnen zijn dat uw verbruik omhoog is gegaan of energieleverancier heeft uw verbruik door een of andere reden laag ingeschat (misschien door verkeerde info van meterstanden vanuit netbeheerder) en natuurlijk btw in oktober 2012 en energiebelasting is op 1 januari 2013 gestegen. Opslag duurzame energie betaalt iedereen vanaf januari 2013 op de tarieven,

Vaste klanten korting bij de NLE krijgt uw altijd op uw jaarnota. Dat betekend dat u volledige looptijd van uw contract wel hoort uit te dienen, altijd met automatische incasso te betalen en geen achterstand te hebben. U geeft aan dat uw opzegvergoeding door uw nieuwe energieleverancier wel wordt vergoed. Dat kan.

Maar dat betekent wel dat u voortijdig bent overgestapt.

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
de jager, 8 mei 2013

ook bij ons werd gezegt dat wij goedkoper uit zouden zijn en dat een bedrag van 150 euro genoeg was per maand en dat wij verhoogt hebben naar 200 euro 'zo dachten we dat we een mooi spaarpotje te hebben komt de afrekening of je dan even 805 euro wil bij betalen voel me aardig bij de neus genomen door de nl energie maatschappij

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
Marco, 4 mei 2013

De NLE.

volgens mijn voorschotmonitor zou ik in ongeveer 600 Euro terug krijgen. net zoals beneden beschreven werkte de voorschotmonitor niet meer.

Nu heb ik de jaarnota ontvangen en moest 32 euro bijbetalen en mijn maandelijkse kosten verhoogd.

Ik ga nu alles herberekenen en laten berekenen of het klopt met mijn contract.

Jullie horen hiervan.

Reactie Jan, 5 mei 2013

Marco,

Helemaal mee eens!

Voorbeeld van ons:

PUUR ALLEEN DE VERBRUIKTE HOEVEELHEDEN (volgens NEM)

JAARNOTA:(volgens NEM)

3 januari 2013 ontvangen

Afreken periode 25 december 2012 - 26 november 2012

dagen 338: gas 1806 m3, electr 2626 kwh.

Omgerekend per dag

dagen 1: gas 5,34 m3, electr 7,77 kwh.

===============================

"TUSSENTIJDSE NOTA"(volgens NEM)

2 mei 2013 ontvangen

Afreken periode 27 november 2012 - 3 februari 2013

dagen 69: gas 921 m3, electr 599 kwh.

Omgerekend per dag

dagen 1: gas 13,35 m3, electr 8,68 kwh.

Ik ga ook eens wat vragen stellen aan Verg.Eigen Huis.

gasgebruik in de laatste periode 2,50 keer meer per dag dan voorgaande periode

electriciteit in de laatste periode 1,12 keer meer per dag dan voorgaande periode.

Deze winter was kouder dan enkel winters daarvoor, maar 2,5 x kouder?

Groeten Jan,

Almere.

Reactie Amad Laghari, 15 mei 2013

JAARNOTA

dagen 338: gas 1806 m3, electr 2626 kwh.

TUSSENTIJDSE NOTA

dagen 69: gas 921 m3, electr 599 kwh.

een klant heeft altijd een hoge verbruik in de winter maanden en lage energieverbuik in zomer maanden.

Normaal is het zo dat wanneer u een jaarnota ontvang dan kunt u zien wat u verbruik was geweest in winter en zomer maanden.

Dus de winter en zomer maanden worden gecompenseerd en kunt u zien wat u uiteindelijk over een hele jaar heeft verbruikt en wat u daarvoor betaald heb

In een tussentijds nota kunt u zien wat uw verbruik was in 2 tot 3 maanden

in uw geval lagen deze maanden in de winter en waren nog niet gecompenseerd met de zomer maanden en daardoor ziet u dat uw gas verbruik 2,5x hoger ligt dan bijvoorbeeld in uw jaarnota.

voor meer informatie zou ik u aanraden om contact op te nemen met de klantenservice

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
Joost Verheul, 27 april 2013

Ook ik ben benaderd om van nle particulier naar nle zakelijk over te stappen. De verkoper vertelde mij dat ik circa 100 euro kon besparen. Ik stond daar sceptisch tegenover, al dat geregel, maar de verkoper verzekerde mij dat ik niets hoefde te doen en dat het geruisloos over zo gaan. So far so Good. Het particuliere kontrakt werd beëindigd. Ik ontving een afrekennota van een kleine 1000 EUR te betalen. Het kontrakt werd namelijk direct beëindigd zodat ik de afrekening ontving van 6 maanden ( de winterperiode). Het nieuwe kontrakt gaat nu in voor 1 jaar, zodat mijn voorschot bedrag hetzelfde blijft. Door deze overstap ben ik 1000 EUR kwijt en betaal ik gewoon hetzelfde termijnbedrag. Het duurt dus 10 jaar voordat ik mijn voordeeltje van 100 EUR per jaar terug heb verdiend! Dit is mij niet verteld, anders zou ik nooit zijn overgestapt! Hierover heb ik contact gezocht met de klantenservice. Deze vertelde mij dat het heel vervelend is maar dat zij hier niets aan kunnen doen. Ze kunnen het ook niet ongedaan maken. Ik ben hier zeer boos over en vind dit een zeer misleidende aanbieding. Ga niet in zee met nle!

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
w. heijndijk, 26 april 2013

In het algemeen geen problemen. Ondanks de slimme meter al maandenlang geen mogelijkheid het verbruik/ kosten via de website te volgen. Vorig jaar kon ik om de twee maanden(??) de standen zien op NEM website, en opeens hield dat op, zogenaamd ivm de jaarrekening in maart. De eerstvolgende uitlezing staat nu op 1 mei as in de planning. Het is mij volkomen onduidelijk waar dit gedoe voor nodig is.

Ik heb het vermoeden dat men kennelijk bij NEM moet betalen voor continue invoering van gebruiksgegevens. In het huidige tijdperk is namelijk continue koppeling van systemen geen probleem. Bij Eneco ging dit feilloos.

Continue beschikking over gebruiksgegevens geeft je de mogelijkheid om, indien gewenst , je energie-gebruik te verminderen. Ben nu al bijna een half jaar ZONDER gegevens, dwz on-line.

Reactie E.Brunekreef, 27 april 2013

Goedenavond heer Heijndijk,

Ik moet u helaas waarschuwen voor de NEM. Bij ons is hetzelfde het geval. Wij zijn vorig jaar overgegaan van de NUON naar de NEM ivm collectief van de vereniging EIGEN HUIS. De Nem kwam toen als beste uit de bus met hun ,,lagere tarieven,,.

Het maandtarief zou met ons verbruik met 50 euro per maand omlaag kunnen. Dit hebben we zelf nog verhoogd om problemen te voorkomen.

De eerste paar maanden konden we steeds monitoren om ons verbruik te volgen dit liep steeds in de pas.

Maar na enkele maanden was dit niet meer mogelijk. Nu zijn we verast met de jaarafrekening en moeten we 780 euro bij betalen en is ons maandtarief met 98 euro verhoogd.

DUS LIEVE MENSEN GA NOOIT OVER NAAR DE NEM (Nederlandse Energie Maatschappij) MET EEN ZOGENAAMD GOED COLLECTIEF. HOE AANTREKKELIJK ZE DE TARIEVEN EN BESPARINGEN OOK VOOR SPIEGELEN. BEGIN ER NIET AAN EN GA TERUG WAAR U VANDAAN KOMT.

Wij gaan miv 1 mei naar Essent die wel eerlijke tarieven heeft!!!

Nooit géén NEM meer, wij zullen ons uiterste best doen om zoveel mensen te waarschuwen voor deze praktijken.

Reactie van Nederlandse Energie Maatschappij , 29 april 2013

Beste W. Heijndijk.

U heeft een bericht achtergelaten op dit forum. De Nederlandse Energie Maatschappij zou graag contact met u opnemen om te onderzoeken of we een passende oplossing kunnen bieden.

Om u beter van dienst te zijn vragen wij ons uw naam, adresgegevens en telefoonnummer te sturen naar onlineklantenservice@nle.nl.

Met vriendelijke groet,

NLE Klantenservice

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
Bert, 14 april 2013

Pas op met de voorschotmonitor, deze klopt zeker niet. 6 maanden achter elkaar kreeg ik ongeveer € 600 terug. Nu twee maanden voordat het jaar om is krijg ik bericht dat ik meer dan € 100 moet gaan bijbetalen en het advies is om het voorschotbedrag met ruim 30% te verhogen. Ze monitoren pas als het te laat is. Ik ben weg bij de maatschappij. Ik heb zelf in de derde maand van het jaarkontract al mijn maadtarief met 30% verhoogt. Als ik dat niet had gedaan had ik dus veel en veel meer moeten gaan bijbetalen straks. Conclusie: ze zeggen dat ze goedkoper zijn maar dit is zeker niet waar.

Reactie van Nederlandse Energie Maatschappij , 29 april 2013

Beste Bert,

Door de ongebruikelijk lange winterperiode hebben de meeste Nederlandse huishoudens de afgelopen periode meer energie verbruikt dan verwacht. De invloed van deze extreem strenge winter is niet meegenomen in de schatting van de Voorschotmonitor. Het kan zijn dat uw jaarnota hierdoor hoger uit is gevallen.

Het voorgaande neemt uiteraard niet weg dat wij het vervelend vinden om te horen dat de destijds door u ontvangen indicatie van uw verbruik na opgave van uw actuele meterstanden in onze Voorschotmonitor niet aan uw verwachtingen heeft voldaan. Wij trekken ons dat bijzonder aan en mede daarom hebben wij onlangs onze Voorschotmonitor verder geoptimaliseerd. Het voorspellend vermogen van de monitor is verbeterd, waardoor wij verwachten u in het vervolg een nog betere indicatie van uw voorschotbedrag te kunnen geven. Voor het door u ervaren ongemak bieden wij u tot slot onze welgemeende verontschuldigingen aan.

Met vriendelijke groet,

NLE Klantenservice

Reactie JHM, 29 april 2013

Het commentaar van de Nederlandse Energie Maatschappij klopt niet. Al voor de winterperiode zou ik volgens de monitor een leuk bedrag terugkrijgen en gedurende de wintermaanden liep dit op tot € 500,-- tot € 600,--, met daarbij het advies het voorschot drastisch te verlagen. Tot twee weken geleden, toen bleek dat ik € 135,-- tot € 150,-- moet bij betalen.

Na een ingediende klacht ben ik daarover gebeld en mij werd verteld dat de software van de verbruiksmonitor fouten bevatte. Deze software was inmiddels vervangen en, zover mij bekend is, zonder de klanten hierover te informeren.

Gelukkig heb ik het advies voor drastische verlaging niet opgevolgd. Wanneer dat wel was gebeurd was de eindafrekening een rampscenario geworden.

Deze organisatie heeft slechte/onvoldoende geteste programmatuur als service aangeboden, zij informeren de klanten niet adequaat en verdraaien nu in hun commentaar de feiten. Voor mij een besluit na één jaar over te stappen naar een andere leverancier.

Reactie Bert, 14 juni 2013

Even een reactie naar aanleiding van het antwoord van NLE. Daarin wordt gezegd dat de voorschotmonitor geoptimaliseerd is. Waarom merk ik daar niets van. Hij is nog even onbetrouwbaar als voorheen. Wees gewoon eens eerlijk tegen je klanten. Zal voor jullie moeilijk zijn maar ga het toch eens proberen.

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
Chris, 5 april 2013

De Nederlandse Energie Maatschappij heeft ten onrechte ons contract bij Nuon opgezegd, aangezien zij van mening zijn dat we nu een contract met hun hebben afgesloten. Het schijnt dat er een contract is gestuurd met het beding dat de overeenkomst als aanvaard wordt beschouwd indien niet binnen 7 dagen wordt gereageerd. Hier is ons niks van bekend en bovendien is dit beding ongeldig. Ondanks meerdere mailtjes en telefoontjes is dit nog steeds niet opgelost. Sterker nog: geen van de mailtjes worden beantwoord en de telefoontjes worden niet geregistreerd. Telefonisch wordt mij telkens verteld dat ik een schriftelijke bevestiging krijg dat de opzegging bij Nuon wordt ingetrokken en dat de betwisting van het contract in behandeling is genomen. Tot op heden nog steeds geen schriftelijke bevestiging van beiden mededelingen ontvangen.

Kortom: Uiterst slechte manier van zaken doen en zeer slechte klantenservice. Het komt over alsof niemand weet waar die mee bezig is of over praat. Bovendien sta je gemiddeld een half uur tijdens het telefoongesprek in de wacht.

Reactie van Nederlandse Energie Maatschappij , 19 april 2013

Beste Chris.

U heeft een bericht achtergelaten op dit forum. De Nederlandse Energie Maatschappij zou graag contact met u opnemen om te onderzoeken of we een passende oplossing kunnen bieden.

Om u beter van dienst te zijn vragen wij ons uw naam, adresgegevens en telefoonnummer te sturen naar onlineklantenservice@nle.nl.

Met vriendelijke groet,

NLE Klantenservice

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
Esmé van den Berg, 25 maart 2013

Sinds 4 maanden zijn we overgestapt op NLE energie zakelijk n.a.v. een telefonisch contact. Het leek heel geweldig wat ze kunnen aanbieden. Wat heb ik een vreselijke spijt, wat een drama. Ik ben al 4 maanden bezig om ons voorschot omlaag te krijgen. Het scheelt 'maar' 200 euro per maand. Dit is natuurlijk veel geld. Ze kunnen of willen het voorschot maar niet aanpassen en iedere keer beloven ze van alles en nog wat en het ligt overal en nergens aan. Nu heb ik een maand terug geïncasseerd via de bank omdat ik het zo genoeg van had. Nu ontvang ik herinneringen met daarbij 25,00 euro aanmaningskosten. Ik zal NLE een factuur sturen met nog te betalen rente en 25,00 per uur zolang ik hier al mee bezig ben. Ik betaal geen cent meer aan NlE totdat ze het voorschot hebben aangepast. Als wij onze klanten zo zouden behandelen dan waren wij allang failliet geweest.

Dus niet met NLE in zee gaan.

Reactie van Nederlandse Energie Maatschappij , 26 maart 2013

Beste Esmé van den Berg.

U heeft een bericht achtergelaten op dit forum. De Nederlandse Energie Maatschappij zou graag contact met u opnemen om te onderzoeken of we een passende oplossing kunnen bieden.

Om u beter van dienst te zijn vragen wij ons uw naam, adresgegevens en telefoonnummer te sturen naar onlineklantenservice@nle.nl.

Met vriendelijke groet,

NLE Klantenservice

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
F.A.Moelands, 16 maart 2013

Ik ben de echtgenoot van Dhr:F.A.Moelands. ij wonen in tilburg, ik heb nog nooit, nooit zo'n goedkope Energie leverancier gehad als Nederlandse Energie Maatschappij, en daarbij krijgt je altijd goede service, als je vragen heb over dergelijke persoonlike zaken. Dus ik kan iedereen aanraden om naar deze Energieleverancier over te stappen.

Wij zijn al 4/5jaar hun klant, ik heb geen enkele moment gedacht om naar een ander Energiemaatschappij over te gaan. Ik gun iedereen die minder wil betalen, het is toch al een dure tijd. Ierder centje minder is toch mee genomen.

Dit schrijf ik niet, omdat ik aandelen krijgt of wedstijd wil winnen, of familie heb die hier werkt, Het is wat ik zelf ervaar, met deze Leverancier Maatschappij, en ook ik maakt geen reclame voor hun., alles wat ik vertel is naar waarheid.

Ik hoop dat iedereen mij gelooft, ik verkoop ècht geen smoesjes of verkoop praatje.

Dorthy.......

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
paul, 25 februari 2013

Heb net de jaarafrekening van Essent binnen en die valt (natuurlijk) iets tegen. Daarop prijzen vergeleken van energieleveranciers via internet. NEM zou mij een besparing van meer dan € 800 per jaar opleveren, maar als ik alle beoordelingen lees, ga ik morgen toch maar eens met Essent bellen en vragen of daar nog iets aan de prijs te doen is.... Hoe is het mogelijk dat de praktijken zoals omschreven nog getolereerd worden ???

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
m.e. de wijs, 11 februari 2013

Ook ik kan maar niet vrolijk worden van deze club. Bij de aanmelding begon het al. Een klein administratief misverstand (inz. stroom of stroom/gas) werd maar niet opgelost. Bevestigingen bleven onvolledig of kwamen helemaal niet. Er was een fikse korting beloofd door aanmelding via een collectief met de Consumentenbond. Ik heb die korting nog niet gezien, noch bevestigd gekregen.

Vervolgens consequent verkeerde geboortedatum in hun bestand en een 010-telefoonnummer (wat 020 moest zijn).

Bij het inloggen op de NEM/NLE-site wordt het verkregen wachtwoord (dat direct in een eigen wachtwoord veranderd moet worden) consequent niet opgeslagen in hun systeem. Gevolg: iedere keer nieuw wachtwoord opvragen/wijzigen, enz.

Ik neem deze lui voor kennisgeving aan en ontsnap aan ze zodra ik de beloofde korting binnen heb.

Reactie van Nederlandse Energie Maatschappij , 26 februari 2013

Beste m.e. de Wijs,

Naar aanleiding van uw klacht hebben wij op 26 februari 2013 telefonisch contact met u gehad. Om onze service voortdurend te verbeteren, ontvangen wij graag feedback van onze klanten. Wij zijn blij dat uw klacht naar tevredenheid is opgelost en willen u bedanken voor het gesprek.

Met vriendelijke groet,

Klantenservice NLE

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
D.E. Lamping, 11 februari 2013

Ben al meer dan 2 jaar in gevecht met deze maatschappij. Ze brengen veel te veel in rekening, de meterstand van november 2011 moet ik nu nog halen maar zij hadden het toen al geleverd zeggen ze zelf. Krijg acceptgiro na acceptgiro met steeds andere bedragen, 26 februari moeten ze zich voor de rechtbank verantwoorden i.v.m. met de frauduleuze facturen welke ze via incasso buro Vesting Finance proberen te incasseren maar omdat ze blijkbaar zelf al wel weten dat ze het gaan verliezen hebben ze maar een andere factuur opgesteld (19-11-2012) met acceptgiro van 2407.22 euro en vervolgens sturen ze 21-11-2012 er nog maar een acceptgiro achter aan van 974 euro, gewoon omdat ze dat leuk vinden blijkbaar want er staat niets tegenover. Tja en als je die dan op 2 januari 2013, kleine anderhalve maand later nog niet hebt betaald sturen ze er ook nog maar eens aanmaningskosten overheen. Bij een normaal bedrijf zijn die kosten 7,50 tot 20 euro maar bij de Nederlandse Energie Maatschappij maar liefst €361,08. Blijkbaar hebben ze haast want uiteraard worden die bedragen niet betaald sturen ze er nog maar een incassoburo op af. en ja hoor 6 februari van dit jaar stuurt incassoburo Flanderijn mij een aanmaning. Hey, hoor ik iedereen nu denken "de vordering lag toch bij Vesting Finance" Ja inderdaad maar waarom een frauduleuze factuur maar 1x innen als het ook 2x kan, gewoon lekker door gaan met opxxxx. 26 februari is in ieder geval de zitting en ik verheug me er op om deze opxxxx aan te pakken. Door alle bedragen die ze rond sturen zag zelfs de rechter door de bomen het bos niet meer dus ben benieuwd vandaar dat er nu een vertegenwoordiger van de Nederlandse Energie Maatschappij voor de rechter moet komen. Ben benieuwd. Maar voor de tussentijd wil ik iedereen die een contract bij deze xxxx heeft adviseren om hun contract per direct te beeindigen en hou daarbij je meterstanden goed in de gaten want bij een afrekening welke gaat over de periode van oktober 2010 tot november 2011 nemen ze als begin gerust een meterstand op in de factuur die ze dateren op december 2009 maar die in 2007 al was afgerekend bij mijn vorige energie maatschappij.

Succes iedereen die met deze xxxx zaken doen. Nogmaals mijn advies, beeindig uw contract met de Nederlandse Energie Maatschappij per direct

(will be continued, helaas)

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
M. van der Vegt, 22 januari 2013

Een xxxx zooitje is het dat door de geschillencommissie Energie en Water uit de brand wordt gehouden.

1e jaar redelijke prijzen € 1998,26 betaald voor mijn energie verbruik.

2e jaar voor het zelfde verbruik € 2516,46.

Ruim € 550,= meer betalen is volgens de geschillencommissie terecht.

Dus niet met deze maatschappij in zee gaan!!!.

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer