Ervaringen Nederlandse Energie Maatschappij

Om consumenten te helpen in het maken van een keuze bieden we een open platform aan waar klanten ervaringen kunnen delen. Uw ervaring helpt daarbij. Hieronder leest u ervaringen over Nederlandse Energie Maatschappij. U kunt uw ervaring met Nederlandse Energie Maatschappij ook delen.

Deel uw ervaring

Zorgeloos overstappen

Wilt u overstappen naar een andere leverancier? Vul dan de vergelijker in en stap zorgeloos over.

Plugge-Verheijen, 15 november 2012

Onze ervaringen met NLE waren niet slecht. De overstap verliep goed en verder zou alles probleemloos verlopen zijn als we niet hun Verbruiksmonitor hadden gebruikt, zoals wordt aanbevolen. Het blijkt dat die Verbruiksmonitor absoluut onbetrouwbaar en dus misleidend is. Aanvankelijk adviseerde de monitor drie maanden voor de eindafrekening om het maandbedrag te verlagen omdat we ca. 500 euro terug zouden krijgen. Na een kleine aanpassing met enkele tientjes, komt de monitor een week later met de schatting dat we 500 euro bij moeten betalen!

De domme monitor houdt gewoon geen rekening met het feit dat het gasverbruik in de zomer veel lager is dan in de winter. Het advies is een simpele extrapolatie op basis van het verbruik van de afgelopen (zomer)maanden, en houdt er geen rekening mee dat dit verbruik in de wintermaanden stijgt. Zeer, zeer knullig!

NLE geeft toe dat de monitor niet goed functioneert (lees: waardeloos en dus misleidend) en belooft dat er een update komt. Wat ze niet doen, is een waarschuwing op hun website zetten dat u de Verbruiksmonitor beter niet kunt gebruiken.

Hierbij daarom deze waarschuwing van een gedupeerde klant. Pas op met de NLE Verbruiksmonitor, het gaat om zogenaamde 'bananasoftware': NLE gebruikt u, de klant, als proefkonijn. Misschien goedbedoeld, maar o zo dom.

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
henk, 9 november 2012

Overstappen van de Nederlandse Energie Maatschappij (NLE) naar Oxxio.

Ongelofelijk maar waar. Wat een drama. Je zou er een boek van kunnen schrijven.

Ongeveer 1,5 jaar geleden werd ik benadert door Oxxio of ik weer terug wilde komen als klant. Door mijn 3 jarige overeenkomst met NLE, hing er mij een boete boven het hoofd vanwege contractbreuk. Ik zou immers 1,5 jaar eerder van mijn contract af willen. Dit was ook mijn wens door meerdere geschonden afspraken door de NLE.

Oxxio garandeerde mij, door de telefoon, dat zij de kosten van deze boete zouden vergoeden, maar ik moest ze eerst zelf aan de NLE betalen. Na een controle in de algemene voorwaarden van Oxxio, kwam ik er achter dat Oxxio deze boete NIET zou vergoeden als je binnen 3 jaar, na klant te zijn geweest bij Oxxio, weer terug wilde komen. Ik heb dus meerdere keren aangegeven dat ik EERST de zekerheid wilde hebben van de vergoeding van deze boete, alvorens over te stappen. Uiteraard wilde ik dit, zwart op wit van Oxxio en ik zou worden gebeld door het hoofdkantoor van Oxxio. Niets meer vernomen.

Aan het einde van mijn contract bij de NLE.. (ik heb dus 1,5 jaar gewacht op een telefoontje van Oxxio.) was er een actie bij Oxxio met het slim in de gaten houden van je verbruik met een app voor je telefoon, Mijn Oxxio en als lokkertje de “Zogenaamde gratis Ipad”.

Aangezien ik een “slimme meter” van Oxxio in de kast heb dacht ik, dan is het nu een goed moment over te stappen. O, hoe kon ik zo goed gelovig zijn en hoe dom kan een meter werkelijk zijn?

Na mijn overstap (02-09-2012) ben ik ingelogd in mijn Oxxio en mijn meterstanden waren niet zichtbaar. Contact met Oxxio vertelde mij dat het account in “ mijn Oxxio “ nog één van 3+ jaar geleden was. Deze moest vervallen en dan zou ik de volgende dag een nieuw account kunnen gebruiken. Zo gezegd… Ik log in en krijg de vraag of ik toestemming geef om mijn meter uit te lezen. Uiteraard, daarom heb ik zo’n ding, toch? Perfect, 10 min later zien ik keurig al mijn standen, zelfs van voorgaande jaren (2009-2012). Mooi dat werkt maar… , daar is het verhaal natuurlijk niet klaar.

Een week later log ik weer in. Moet weer toestemming geven mijn meter uit te lezen en geef uiteraard weer akkoord.…. WTF… Standen WEG…Ik zie geen enkel verbruik meer. Ik wacht even een uurtje, een dag… NIETS MEER..

Ik neem weer contact op met Oxxio…ze begrijpen niet wat er fout gaat… probeer nog eens in te loggen.. nog steeds niets..Hmm vreemd… Oja.. zegt de helpdeskmedewerker… U kunt uw meterstanden niet meer uitlezen…

WTF… Ik heb een “slimme meter van Oxxio” ik heb een App op mijn “zogenaamde gratis Ipad” waarmee ik het allemaal snel en overzichtelijk kan volgen en dan vertel je mij……

“Je moet elke dag even je standen opschrijven en invullen vanaf je slimme meter in “Mijn Oxxio”

(ik dacht even dat ik in de telefoonversie van Bananasplit zat..)

Dat was werkelijk wat mij werd verteld.

Inmiddels zijn we al een tijdje verder en meerdere telefoongesprekken zonder enige vooruitgang.

Het blijkt dat dit al begin 2012 bekend was, maar dat bij mijn overstap naar Oxxio dit even verzwegen is. Ze wisten immers dat ik een "slimme" meter van Oxxio had.

Maar, toek kreeg ik de eindafrekening van NLE… Die vertelde mij, 503 euro bijbetalen.

Na een snelle controle bleek al snel dat ze in totaal 2100+Kwh teveel in rekening hadden gebracht.

Nu hoor ik jullie al denken, dat is echt de NLE. Hmm, lees verder want dat zit toch iets anders.

De NLE heeft deze standen doorgekregen van Oxxio. Ja, je leest het goed. Oxxio heeft de meterstanden doorgegeven aan NLE.

Oxxio verklaard dat ze de meterstanden (welke ik had doorgegeven aan NLE en Oxxio) hebben doorgegeven aan Liander (de netbeheerder) die hier vervolgens niets mee hebben gedaan en als reactie een schatting hebben gedaan van de meterstanden. 2100 Kwh te veel, en Oxxio accepteert het gewoon.

Liander gebeld..Deze vertellen mij dat Oxxio deze standen niet heeft doorgegeven en ze moesten daarom een schatting doen. (het dubbele schatten, hmm… wat voor genieën werken er bij Liander?)

Dus weer contact opgenomen met Oxxio, maar deze blijven bij het standpunt dat Liander de fout heeft gemaakt en dat lijkt mij wel een mogelijkheid. En wel hierom.

Mijn Gasmeterstand was wel exact correct. Terwijl dit niet geschat kon zijn, aangezien mijn gasverbruik wel hoger was dan voorgaande jaren.

Om het hele verhaal op te sommen en mijn conclusie:

Als je een na berekening krijgt voor Energie, controleer dan je meterstanden of deze overeenkomen met de werkelijk standen. Liander is namelijk NIET te vertrouwen en schatten kunnen ze al helemaal niet.

Als Oxxio aangeeft, handig en snel je energie inzichtelijk en een “gratis Ipad”

De Ipad is NIET GRATIS, je betaald namelijk meer als Kwh prijs. Volgens mij is daarmee de Ipad aktie een volkomen misleidende reclame.

Als je niet een volledig nieuwe slimme meter hebt van je netbeheerder (Liander) moet je meterstanden regelmatig zelf aflezen en invullen in “mijn Oxxio” (als dat werkt, want bij mijn werkt dat in mijn Oxxio OOK niet eens). De Slimme meter van Oxxio is net zo slim als mijn deurknop.

Voor wat betreft de te hoge meterstanden op de eindnota van NLE:

Ik moest, van Oxxio, een foto maken (met datumbewijs) om te bewijzen dat mijn meterstanden niet correct waren. Inmiddels zijn de meterstanden gecorrigeerd en i.p.v. 503 euro betalen krijg ik nu 20 euro terug van NLE. En nog krijgen ze het voor elkaar om de eindstand bij Oxxio niet exact gelijk te krijgen aan de stand bij NLE.

En dat lijkt mij VOLLEDIG te wijten aan Oxxio, en dit keer eens niet aan NLE.

Wel vreemd blijft dat NLE mij al 3 jaar kosten berekend voor meterhuur, terwijl ik dit voor mijn “debiele slimme meter” ook al aan Oxxio betaalde.

Oxxio of Nederlandse Energie Maatschappij….

Ze beloven dingen die ze niet nakomen en liegen en bedriegen alsof dat hun core business is.

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
Maarten Fijnaut, 2 november 2012

Bent u een NEM medewerker en leest u deze pagina? Hierbij het advies om in dit forum te reageren en deze ontevreden klanten te benaderen om onvrede weg te nemen! Met jullie deal 'collectieve inkoop energie' van provincie Noord-Holland zijn mensen op zoek naar ervaringen van anderen. Als ze op deze pagina komen (of andere helaas) lijkt het me stug dat ze het risico aangaan voor die paar tientjes. Succes met de opvolging van de klachten. En voor de klagers... Sterkte, hoop dat er iets gebeurt!

#klantgericht

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
Bernadette van den Hoek, 13 oktober 2012

Positieve ervaring!!!

Je kunt op ieder moment je huidige meterstanden invoeren op mijn energie en daar zie je dan je verbruik per maand zowel van gas als electra! Je ziet ook of je je maandbedrag moet bijstellen op basis van de door jou opgegeven verbruiken.

Dat is super gemakkelijk, en....ik heb nog nooit een probleem ondervonden. De telefonisch breikbaarheid is ook goed, alle vragen over het nieuwe contract worden netjes gegeven. Het enige min puntje is dat op basis van de nieuwe 3 jarige tarieven het nieuwe maandbedrag niet wordt gegeven.Maar na enig rekenen ben ik er zelf uitgekomen. dus in weerwil van allerlei negatiev ervaringen kan ik niet anders dan positief zijn!

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
niek, 6 oktober 2012

IK ZEG NIET DOEN!

Ik ben onlangs een halfjaar voor einde van 3 jaar contract Elektra opgestapt naar andere maatschappij.

1. Ik had een contract voor 3 jaar elektra vast. Maar ik ben in 2010 ook gelijktijdig met aardgas naar hen toe gegaan echter zonder contract voor gewoon variable kosten. Nu brengen ze zowel voor Elektra als GAS een vroegtijdig verlaat boete van 50 euro in rekening. Terwijl ik maar 1 contract heb.

2.In juli 2012 heb ik zonpanelen geplaatst, voor mijn einddatum van 20 augustus 2012, stond totaal als terug levering op mijn meter 320 kWh (mijn meter heeft een terugtel meter erbij) Deze 320 kWh bijft onvermeld op de rekening, terwijl ze deze van mijn totaal stand hadden moeten aftrekken.

Kortom: Slechte Leverancier.

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
peter visser, 1 oktober 2012

Over gestapt via v. e. h alles ging goed totdat ik mijn voorschot omlaag wilde want ik had al zowat 600 te veel betaald alles geregeld dacht ik totdat het werd afgeschreven te veel laten storneren toen begon het contact gehad meteen betaald

maar toen kreeg ik meteen een nota van gemaakte kosten 15 euro terwijl ik via de site had betaald en kreeg bericht u betaling is in goede orde ontvangen nu heb ik die 15 euro betaald maar ze hebben het nog niet ze reageren pas na een week via mail is ook zo vaag een waardeloos bedrijf zou net een verlenging doen van 3 jaar maar ben blij dat hij de deur nog niet uit is

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
Will, 30 september 2012

Op 6 september ontving ik van NL Energie de eindnota . Via Essent is de overstapservice geregeld. Ik heb de meter eindstanden via Essent laten doorgeven. Deze eindstanden waren opgenomen op 31-07-2012 (per 01-08-2012 levert Essent):

Elektriciteit 1: 1604

Elektriciteit 2: 1575

Gas: 01340

Op de eindafrekening zijn door NL Energie andere meterstanden gebruikt:

Elektriciteit 1: 1946

Elektriciteit 2: 1932

Gas: 1340

De eindstanden voor elektriciteit op de afrekennota wijken fors af van de door mij doorgegeven meterstanden. Op dit moment (30-09-2012) heeft de meter de door NL Energie berekende standen nog niet behaald. Ik zal het door NL Energie geincasseerde bedrag van euro 253,84 laten storneren door de bank en verwacht van hen een correcte afrekennota met de door mij opgegeven meterstanden.

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
Cindy, 4 september 2012

NEM zijn grote xxxx,wij zijn 9 maanden geleden via Essent bij NEM terechtgekomen.in het begin ging het al mis,communicatie was waardeloos,dus wij gaan weer terug naar Essent,maar ik mag wel even bijna 900 euro aan eindafrekening betalen!!ik speel altijd gelijk en betaal toch flinke voorschotten!!!

Het zijn echte xxxx,niet intrappen!!

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
Boze klant, 30 augustus 2012

Voordat wij bij de NEM kwamen kregen wij elk jaar geld terug..nu kregen wij in januari 2012 onze jaarafrekening, op een paar euro na ff € 1800,00 bij betalen terwijl onze maandelijkse voorschot al die jaren hetzelfde is gebleven en wij zelfs het laatste jaar niet veel thuis waren.

Echter hadden wij hiervoor netjes een betalingsregeling getroffen welke elke maand automatisch afgeschreven werd.

In juli waren wij een week met vakantie in het buitenland, na deze vakantie bleek dat er door een storing van de bank het geldbedrag terug gestort was naar de NEM. Ik meteen een bedrag van 340,00 naar hun overgemaakt zodat ik niet achter kwam te lopen..kreeg vrijwel daarna een brief/mail met de mededeling dat ik mijn niet aan de betalingsvoorstel heb gehouden en ik het openstaande bedrag in 1x moest betalen. Nog gevraagd of de betalingsregeling hervat kon worden(mede omdat er al die jaren netjes maandelijks betaald is) maar NEE ik moest het bedrag binnen een paar dagen betalen zo niet werd ik van alles afgesloten.

Ik heb ze bedankt en meteen gezegd dat ik alles over laat nemen door een andere maatschappij.

En wat blijkt, ben nu zelfs goedkoper uit als wat ik bij de NEM betaalde..

Ik zou zeggen mensen stap over, uw nieuwe leverancier betaald de eventuele boete voor u.

ADVIES: NEEM GEEN NEM !!!

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
Roy van Heuven, Amsterdam, 21 augustus 2012

Tot nu toe erg tevreden over NEM.

Geen gekke spookfacturen of achteraf gedoe over dat je wel of niet betaald hebt...

Dat ik elke maand een hap geld aan de NEM kwijt ben ja dat zeker, maar eerlijk is eerlijk..."redelijke" prijzen vind je tegenwoordig nergens meer.

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
Johan, 20 augustus 2012

Ben net overgestapt via een aktie van Vereniging Eigen Huis en kwam uit bij NLE. Ik houd mijn hart vast als ik alle negatieve berichten lees. Maar tot nu toe is het allemaal keurig volgens afspraak verlopen. Ik ben benieuwd hoe het afloopt, mocht ik over een jaar weer vertrekken.

Reactie Marjan, 6 maart 2013

Ik zie jouw bericht vlak voordat ik overweeg dezelfde overstap te maken via Vereniging Eigen Huis.

Hoe is het nu 1 jaar later? Betaal je inderdaad minder en heb je bespaard?

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
marijke, 19 augustus 2012

Ik zal het graag kort willen houden over de energie maatschappij.

Ben verhuist na mijn drie jarige contract vorige jaar 2011.

Ze hebben bij mijn eerst geprobeerd om verhuiskosten mee te

geven waar ik niet mee eens was.

Op dit adres is een andere naam ingeschreven geweest

dus ze vragen haar of mijn naam wat ik heel onpersoonlijk vind.

Ik heb meedere malen moeten aanvragen of wat van acceptgio af kon

na automatisch incassobureau dat kwam mede door de vorige bewoner

duurde ook zeker 3 brieven en zeker 2 uur bellen.

Gewoon versturen en veder niets doen.

Maar het aller ergste vind ik eigenlijk dat ze je oude meetstand mee

nemen naar je andere huis.

Ik woonde eerste in een boven woning en nu in een twee onder een kap.

Iedereen weet toch dat je daar twee keer zoveel voor moet betalen.

Door de verhuizing ben ik zelf een beetje laks geweest om het

te veranderen.

Maar het ergste vind ik nog dat mijn andere levenacier het

zelfde bedrag 64 euro klakkeloos overneemt terwijl

ik nu een nota heb liggen van 2156 waarom kijken ze niet gewoon

naar het huis type? Maken ze voor iedereen globale gemiddelde.

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
breteler, 15 augustus 2012

Help...................Sinds december 2011 wachten we op de eindafrekening van de NEM. We hennen de officiele overdrachts/overnamepapieren met de juister meterstanden, bevestigd en bekrachtigd door de rijksoverheid al diverse keren doorgegeven. Telkens heeft men uitvluchten om niet af te reken(we hebben meer dan 1000 euro tegoed) Er is zelfs geprobeerd via door de nem bedachte meterstanden de afrekening op nul uit te laten komen.Wat is er toch terecht gekomen van de privatisering die klantvriendelijker en concurrerende dan de gemeentelijke nutsbedrijven zou zijn???????????? Naar mijn idee hebben we nu te doen met arrogante ongeïnteresseerde op geldbeluste energiereuzen. Het word weer tijd voor klantkennende en waarderende bedrijven waarmee je kunt communiceren zonder noreplyemailadressen en inboundpanels met eindeloze keuzemenu's waarvoor je telkens weer betaald en telkens weer hetzelfde verhaal moet doen,.............met daarna zoze beloftes. dus weer bellen etc etc............... sterkte allemaal

0

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
Ronald van Maaren, 13 augustus 2012

Geachte lezer,

Ik heb een aantal jaren gas en electra van de Nederlandse Energie Maatschappij (NEM) afgenomen. De tarieven leken aanvankelijk interessant, echter nadien is wel gebleken dat daar niets van waar was. Vervolgens heb ik met de NEM een discussie gehad over € 6,00 welke onterecht op de factuur vermeld stond (betrof een bedrag voor automatisch incasso o.i.d. waarvoor ik juist wel gekozen had). Aangezien het een principekwestie werd heb ik er gedurende 1,5 jaar!! op aangedrongen dit bedrag te crediteren. Ik heb diverse keren de bandopname opgevraagd waarop ik het gezegd zou hebben, tot 2x toe heeft de NEM aangegeven dit verstuurd te hebben; ik heb het nooit ontvangen.... Dit bedrijf hangt aan van xxxx en xxxx aan elkaar. Voor mij nooit geen NEM meer en ik raad het mijn omgeving ook sterk af!!

Daar komt nog bij dat de reclamespotjes welke de NEM momenteel ten toon spreid Godslasterlijk en God onterend zijn waar ook de NEM ooit verantwoording voor zal moeten afleggen.

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
P., 1 augustus 2012

Waarschuwing! Pas op met de nieuwe meerjarige aanbieding waarvoor ze nu flink aan het bellen zijn, je kunt er als bestaande klant behoorlijk op verliezen.

De verkoper gaf aan dat bij het afsluiten van het contract ik op mijn stroomrekening zou besparen, niets is minder waar ik zou van € 0,13 kwh naar €0,21 kwh gaan, bijna een verdubbeling van het tarief.

Ik was al akkoord dankzij zo'n slimme tel. verkoper, ze bellen meestal ongelegen en je hebt de juiste papieren niet bij de hand, dus geloof je dat de verkoper de juiste tarieven bij de hand heeft, niet dus. Ze gokken er volgens mij ook op dat je met vakantie gaat, zo heb je geen tijd/zin om zaken te controleren.

Dit opgeteld bij mijn eerdere slechte ervaringen, is de NL Energie/NEM/Nederlandse Energie Maatschappij geen aanrader.

Voorheen waren ze de goedkoopste dan neem je het gebrek aan klantgericht denken op de koop toe, maar met de huidige tarieven is de NEM verre van een aanrader (understatemt)

Gelukkig kwam ik er op tijd achter en heb het ingaan van mijn 5jarige contract stopgezet, sterker nog ik ben op zoek naar een andere leverancier voor Gas.

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
NEM Klacht, 28 juli 2012

Ik ben bijna een jaar geleden verhuis (september 2011) Ik dacht na veel gebel en gemail het in maart 2012n voor elkaar te hebben.

Op 30 - 3 schrijft NL Energie

.............in mindering gebracht, door u nog te betalen € 25,87

Als dit bedrag aan NLEnergie is overgemaakt zal het dossier bij het incassobureau gesloten worden.

Wij bieden u nogmaals namens de Nederlandse Energie Maatschappij onze welgemeende excuses aan voor het ontstane ongemak..........

Op 2-4 betaal ik het gevraagde bedrag van € 25,87.

Kom ik vandaag thuis (28-7-2012) van vakantie een fijne brief van de deurwaarder van NL Energie, de firma Vesting Finance of ik even € 151,79 wil betalen.

En wat denk je............. Juist de crediteringen en correcties etc. etc . die ik in de mail van maart credit krijg mag ik nu weer betalen.

Ik laat het nu voorkomen, anders kom ik nooit van NL Energie en Vesting Finance af.

Reactie Stephan, 27 oktober 2012

Momenteel bij de NUON....eigenlijk al jaren. Heb nu 3 vaste contracten gehad van 3 jaar. Verliepen allemaal perfect. Nu het lezen van alle negatieve ervaringen, blijf ik bij denk ik bij NUON!!. Altijd netjes geholpen en betaald. Ik ga mij eens goed bezinnen i.v.m. eventuele overstap.

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
Hevala, 11 juni 2012

Vorig jaar stapte ik over naar de Nederlandse Energiemaatschappij.

Bij de overstap werden de meterstanden van gas en elektra door mij doorgegeven.

Mijn vorige energieleverancier werkte het aflopend contract correct af.

Van de Nederlandse Energiemaatschappij ontving ik in december 2011 een mailtje waarin de door mij opgegeven meterstanden van gas en elektra werden bevestigd.

Tot zo ver dus alles naar wens; maar in januari ontving ik van de Nederlandse Energiemaatschappij een "Bevestiging Levering" waarop het product "Gas" niet was ingevuld.

Hierover heb ik meteen gebeld en men heeft mij toen medegedeeld dat ik een nieuwe brief zou krijgen waarin dit werd gecorrigeerd. Dit is niet gebeurd.

In februari heb ik hierover weer gebeld. Weer werd mij toegezegd dat ik een nieuwe brief zou ontvangen. Dit is niet gebeurd.

In maart jl. vroeg ik voor de derde keer per e-mail om een bevestiging met de correcte gegevens.

Hierop ontving ik eindelijk een reactie. Gas was toen correct ingevuld, maar helaas klopten nu de meterstanden van de elektriciteitsmeters niet. De stand achter meter I hoorde bij meter II en omgekeerd.

Eind maart diende ik hierover een klacht in met het verzoek om een bevestiging te mogen ontvangen met de juiste meterstanden!

Aanvankelijk werd hierop niet gereageerd, maar na mijn rappel liet men mij weten dat ik binnen zes weken wat zou horen.

Zoals ik al had verwacht heb ik niets gehoord.

In mei heb ik daarom opnieuw een klacht ingediend met hetzelfde verzoek.

Helaas heeft de Nederlandse Energiemaatschappij zich tot op de dag van vandaag niet verwaardigd te reageren.

Ik zou eenieder die overweegt naar deze club over te stappen willen adviseren van bovenstaande goed kennis te nemen!

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
Anita, 16 mei 2012

WIE KAN/ WIL MIJ HELPEN TEGEN DE NEM, ZE HELPEN ME HELEMAAL DE AFGROND IN EN IK HEB HET GEVOEL DAT IK DAAR NIKS TEGEN KAN DOEN. IK BEN TEN EINDE RAAD EN GA HIER AAN ONDER DOOR! KUNNEN WE NIET MET ZIJN ALLEN DE HANDEN IN EEN SLAAN TEGEN DIT ***? HET IS TOCH TE GEK VOOR WOORDEN DAT ZE DIT ALLEMAAL KENNEN EN MOGEN DOEN? MENSEN BESODEMIETEREN EN BESTELEN VAN HET WEINIG WAT ZE AL HEBBEN. MAIL MIJ AUB ALS U OOK WAT WILT DOEN TEGEN DE NEM EN VOOR GOEDE TIPS WANT WE WILLEN ONS TOCH NIET KAPOT LATEN MAKEN DOOR DIT BEDRIJF?

Castlespel@hotmail.nl

Reactie BR, 31 mei 2012

Nederlandse Energie Maatschappij doesn't care about the customers, the only thing it cares about it to get money whatever ways it can; it pays media persons to advertise, but its idea of being cheapest is completely fake... (which I also found out after being a victim)...

Once customers opposes it's pratices, then, it sends them to incassso (while the customer has no clue, they don't even know why they must pay, when threatened by all poweful incasso agency to either pay or ruin your reputation). Why all people are not making a pettion to boycott this phony Nederlandse Energie Maatschappij?

Reactie David, 11 februari 2013

Laat je niet op je kop zitten Anita, zoek je afschriften, facturen en andere gegevens die je over hun hebt bij elkaar en blijf je verzetten. Desnoods schakel je iemand in de het voor jou op neemt bij de rechtbank. Ik ben al bijna 2 jaar aan het vechten tegen deze xxxx en hoop eind van deze maand eindelijk doorslaggevend bewijs aan de rechtbank te kunnen overleggen dat het xxxx zijn. Natuurlijk neem ik ook de reacties van deze site mee. Kan alleen als advies geven, ga door met je gevecht en weet dat je niet alleen staat.

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
GP Aanen, 22 april 2012

Waardeloze toko de NEM, ook al maandje of 4 bonje, hoop dreigbrieven etc etc. Ik lig daar niet wakker van , ik heb al 2 x gevraagd om het bezoekadres te Rotterdam, kan ik er naartoe om er 1 verschrikkelijk hard op xxxx!

Maar de laffaards antwoorden niet ! Ach....ze zoeken het maar uit, overstap terug naar Eneco is reeds in werking gezet, heb geen aut. incasso met de NEM, dus zodra Eneco een feit is, kunnen ze gewoon afsterven bij de NEM en stop ik met betalen.

Reactie Het Internet Klantenservice Team, 3 mei 2012

Geachte heer/mevrouw

U heeft een bericht achtergelaten op dit forum. Graag wenst de Nederlandse Energie Maatschappij persoonlijk contact met u op te nemen om een passende oplossing te bieden.

Om u beter van dienst te zijn vragen wij u, uw naam, adresgegevens en telefoonnummer te mailen naar internetklantenservice@nlenergie.nl.

Wij zullen binnen 5 dagen contact met u opnemen.

Met vriendelijke groet,

Het Internet Klantenservice Team

Nederlandse Energie Maatschappij

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
wj van den berg, 10 april 2012

vandaag 10-4-2012 een aanbieding gekregen van de NEM, deze aanbieding kwam samen met het veteranen blad, normaal gooi ik aanbiedingen meteen weg daar ik een hele tijd geleden al geleerd heb dat je 9 van de 10 keer toch duurder uit bent

nu had ik zo iets van, speciaal voor veteranen toch maar even lezen en de aanbieding zag er goed uit, maar even googlen op de NEM ( slapen doen we s'nachts)

wat ben ik blij dat ik op deze site ben uitgekomen en veel reacties heb kunnen lezen

wat een narigheid, ik ben eruit

wij doen het niet!!

ps,

ik vind het jammer dat het blad Checkpoint zich leent voor dit soort praktijken, ik mag hopen dat mijn ex collega's dit lezen en niet in zee gaan met deze boeven

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
Jurjen, 28 maart 2012

Ow mensen, ik heb mij gisteren aan de deur een 3 jarig contract aan laten praten met mooie kortingen.

Maar na het lezen van al deze negatieve ervaringen weet ik wat mij te doen staat:

Direct een aangetekende brief sturen, binnen de wettelijke 8 dagen opzegtermijn en weg met die NEM!

Bedankt, alle mensen die hun ervaringen bekendmaken op het internet!!

Ik ben enorm geholpen!!

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
Patricia, 22 maart 2012

Ik word knettergek van de NEM. Wat doen de mensen van de administratie? Ik bedoel heb nu al 2 verschillende eindnota's thuis gekregen en ze zijn allebei niet goed.

Op de meterstandenkaart staat een hele ander klantnummer dan op de eindnota's.

En elke keer ben ik bijna 20 minuten met ze aan de telefoon, hallo dit kost me alleen maar geld.

Vandaag heb ik gebeld bijna 18:00u, laat een medewerker mij bijna 5 minuten lang wachten omdat die iets moest vraag, want wat ik voor mij had klopte niet met wat hij voor zich had, hallo, dit kan toch niet?

Maar ik ga weer naar eneco want de NEM is toch duurder, hoor!

F*** de NEM!!! Ik ben pisnidig!

STAP NIET OVER NAAR DE NEM!!!

Reactie Jos, 22 maart 2012

Die eindnota's en meterstanden kaart goed bewaren en gelijk overstappen naar een andere energie maatschappij en NEM geen cent betalen of als het automatisch is afgeschreven gelijk terug laten boeken. En deze zaak gewoon voor de rechtbank laten komen, succes verzekerd.

Reactie Patricia, 25 maart 2012

Ik zit aan hen vast, nog een paar maanden te gaan. Ik heb aan 3 jaar contract.En vroeger ben ik ook overgestapt na een jaar of zo, nou ik kreeg een flinke nota thuis en ben terug gegaan naar de NEM. En ik heb alles terug betaald, dit was in 2009 of zo. Dus ik wacht die paar maanden nog wel af, heb geen zin om weer zoveel geld te gaan betalen. BALEN!

Maar ja aan de andere kant, ik heb wel rechtsbijstand en ik heb ze nu ook ermee gedreigd, als het niet goed komt, dan bel ik naar me rechtsbijstandverzekering, klaar!

Reactie Jos, 29 maart 2012

Beste Patricia.

Een andere leverancier neemt normaal de overstap boete voor hun rekening, je moet je echt niet bang laten maken door die NEM die hebben gerechtelijk nog geen voet om op te staan, die stellen totaal niets voor gewoon een stelletje domme sukkels die menen dat ze nietsvermoedende mensen ongestraft kunnen bedreigen met afsluiting van de energie. Daarom moet je ook niets afwachten en gelijk overstappen, dan doen ze nog wel enkele pogingen met dreigen, maar daar weten de meeste rechters in Nederland wel raad mee.

Reactie Het Internet Klantenservice Team, 3 mei 2012

Beste Patricia

U heeft een bericht achtergelaten op dit forum. Graag wenst de Nederlandse Energie Maatschappij persoonlijk contact met u op te nemen om een passende oplossing te bieden.

Om u beter van dienst te zijn vragen wij u, uw naam, adresgegevens en telefoonnummer te mailen naar internetklantenservice@nlenergie.nl.

Wij zullen binnen 5 dagen contact met u opnemen.

Met vriendelijke groet,

Het Internet Klantenservice Team

Nederlandse Energie Maatschappij

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
Daisy, 21 maart 2012

NEM=vreselijk!! Ook wij worden voor de rechter gedaagd en tevens een brief dat we worden afgesloten. Het is alweer een lang verhaal.....defecte meter daardoor een eindafrekening waarbij we 4,5 x zoveel verbruikten dan normaal. Nadat dit allemaal is rechtgezet nog geen nieuwe jaarafrekening gehad nu beweren ze dat ze verschillende aanmaningen etc hebben gestuurd. Pffff in 2010 dus overgstapt naar de NEM en niets dan ellende. Spijt als haren op ons hoofd NIET OVERSTAPPEN DUS!!!

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
A3 Moretti, 4 maart 2012

Afgelopen zomer zonnepanelen op het dak laten monteren,met een verwachte jaaropbrengst van 7492kWh.gebeld met NLE of de maandlasten bij gesteld konden worden,dat is na enkelen telefoontjes gebeurt(oktober 2011)en het maand bedrag werdt 174 euro,dat was voor die tijd 351 euro,dus van het verschil konden we mooi de hypotheek van de investering betalen.30 1-2012 een brief van de NLE,door een systeemfout was er geen rekening gehouden met elektriciteit verbruik,als het goed is gebruiken we ook geen elektriciteit maar wekken de zonnepanelen dat op,nieuw maand bedrag 538 euro,ff gebeld met het callcentre en kreeg tehoren dat die brief nooit verstuurd had mogen worden en het maand bedrag blijft 174 euro,in februari wordt er dus doodleuk 334 euro afgeschreven,weer gebeld wordt geregeld,niks dus,gemaild nu 14 dagen geleden voor de eerste X afgelopen weekend nog maals maar nog geen reactie gehad,maar ze geven zelf aan binnen 3/5 werkdagen tereageren niet dus!!krijg de indruk dat ze met de rente van een veel tehoog voorschot de lage prijzen compenceren

m.vr.gr.A3 Moretti

Reactie Jos, 4 maart 2012

Als ik u was zou ik maar snel een andere energie leverancier zoeken als u nog enig profijt van uw zonnepanelen wilt hebben, anders kan dit wel eens een dure geschiedenis voor u worden. Want NEM draait alleen nog maar op onterechte veel te hoge nota's en daar moet men geen klant van willen zijn.

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
A B v H, 3 maart 2012

sinds juny 2011 klant van NEM...ik heb nog nooit een bevestigingsmail gekregen en wist ook vooraf niet wat mijn voorschotbedrag zou gaan worden. ik woon met mijn dochter en kleindochter (2jr) in een tussenwoning.

De NEM heeft mijn voorschotbedrag op €348.- p.m vastgesteld.pfffffffffffff het mag niet maar dan ga ik toch even terugrekenen naar de ouderwetse gulden..auw in mijn portomonee. betalingen liepen via automatische incasso en zelfs dat kunnen ze daar niet goed verzorgen. ik blijk nu een achterstand te hebben die direct overgezet is naar een incasso bedrijf... Ik heb in de afgelopen jaren een heleboel geleerd dus laat maar komen ik lust ze rauw !!

Per 09-04-2012 ga ik over naar een andere maatschappij (greenchoice) en laat de NEM nou geen gekke dingen doen want ik laat me duidelijk niet meer ,netjes gezegd...in het ootje nemen..Ik wens dan ook verder niets meer met deze sukkels te maken hebben die geen normaal telefoongesprek kunnen voeren of zelfs geen e-mails kunnen beantwoorden. die komen niet aan *zegt men *daar.

Voor iedere a.s klant van het NEM..NIET DOEN!!!! je word afgezet!!!

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer