Reviews Nederlandse Energie Maatschappij

Uw mening telt

Om consumenten te helpen in het maken van een keuze willen we de dienstverlening van de leverancier transparant maken. Uw mening helpt daarbij. Tegelijk willen we helpen met het oplossen van problemen, zodat de dienstverlening van de leverancier verbeterd. Hieronder ziet u een samenvatting van de reviews en het aantal opgeloste problemen.

156 reviews

5 sterren
(15)
4 sterren
(5)
3 sterren
(6)
2 sterren
(10)
1 ster
(120)

2 problemen opgepakt

opgelost
(0)
deels opgelost
(0)
niet opgelost
(0)
in behandeling
(0)
onbekend
(2)

Zorgeloos overstappen

Wilt u overstappen naar een andere leverancier? Vul dan de vergelijker in en stap zorgeloos over.

6 van de mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
slechtste service ooit!
jacolien uit delft, 2 mei 2019

"Wij geloven in ECHT goede service" is het statement van de NLE op de website..

Internet/tv en energie onder 1 dak. handig zou je zeggen! maar wanneer je dit wilt regelen met de klantenservice weten ze bij internet/tv NIKS van energie en andersom. Om op al mijn vragen antwoord te kunnen krijgen zou ik 3 keer doorverbonden moeten worden!! echter sta ik eerst 30(!!) minuten in de wacht om überhaupt geholpen te worden. wanneer de medewerkster geen enkele vraag kan beantwoorden (behalve met: dat is voor een andere afdeling ik verbind u door, daar is geen wachttijd) word ik doorverbonden en sta ik WEER in de wacht. Ondertussen ben ik al 59 minuten verder.. en bedenk ik mij dat ik bij NLE geen klant meer wil blijven. Op naar de afdeling "beëindigen contract" dan maar, maar shit..... dan moet ik WEER worden doorverbonden...........

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
7 van de mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
Wat een prutsers. Dat KPN zich deze club begrijp ik echt niet
Rob Kaak 1 mei 2019

Reageren op niets! Spreken tarieven met je af die ze niet nakomen. Minachten hun klant!

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
9 van de mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
verandering
m van Hoek 30 april 2019

Opeens kan je alle tabellen met verbruik niet meer lezen, de jaarafrekening komt niet en ik weet wel waarom, ik krijg nl meer dan 700 euro terug en de slimme meter wordt opeens ook niet meer uitgelezenal 2x 45 minuten in de wacht gehangen bij de klantenservice, hoezo serviceBagger dit!!

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
7 van de mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
Komen afspraken niet na
Kirsten uit Alphen aan den rijn, 30 april 2019

Heb m’n contract beëindigd en heb nog een tegoed van ze. Maar al ruim 1,5 maand bezig om dit geld terug te krijgen. Per e-mail wordt er niet gereageerd en telefonisch wordt de ene bewering en belofte na de andere gedaan. Maar steeds geen geld! Heb m’n rechtsbijstand erop gezet.

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
4 van de mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
Slecht
H v d Sande uit Esch, 27 april 2019

Nle verandert zomaar de verwerking van het verbruikers overzicht naar digitaal ik heb nog een oudere meter dus kan hier niks mee.

Heb hierover gebeld en gemaild maar er gebeurd dus niks, ga dus kassa maar eens inschakelen voor een oplossing.

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
4 van de mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
klantenservice onbereikbaar en geen melding wijziging overzicht mijn verbruik
B. van der Snee uit Haarlem, 24 april 2019

NLE heeft het overzicht van mijn verbruik gewijzigd zonder dit te melden en nu zie ik alleen nog maar per maand mijn verbruik. Alle voorgaande grafieken zijn verdwenen.

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
4 van de mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
Telefonisch ingewikkeld duurt te lang ,via contactformulier gaat het makkelijk
Hes uit Castricum, 24 april 2019

Zit er voor 2 jaar gaat soepel

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
6 van de mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
Slechte service en minachting v/d klant
Henny Renders uit Eindhoven , 23 april 2019

Op 2 maart klacht ingediend bij klantenservice, na 1 maand geen reactie. Opnieuw gebeld en men toonde veel begrip. (Waarom werd er dan niet gereageerd?) E-mail adres gekregen van klantenservice voor de klachten commissie o. d. Tot op heden, (3 weken later) nog steeds geen reactie ? Geen goede zaak. Klacht door de klantenservice als terecht beoordeeld?? Wacht nog even af en dan zal ik helaas genoodzaakt zijn het hogerop te zoeken, begrijp hier niets van?

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
9 van de mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
Fascinerend dat ze nog bestaan
Judith uit Roelofarendsveen, 23 april 2019

Ik heb nog nooit een bedrijf meegemaakt met zulke slechte service.

Er zijn bij ons meerdere fouten gemaakt. Eerst was een de verhuizing die niet was doorgekomen bij ze, hierdoor werden wij bijna afgesloten. Vervolgens leggen zijn de fout bij Liander, er was daar een storing. Helemaal niet waar natuurlijk, na een belletje naar Liander bleek dat NLE gewoon de foute code in hadden gevoerd. Niet erg handig.

Vervolgens kregen we de eindnota van onze vorige woning met allerlei bedragen daarop die niet klopte. Na weer uren in de wacht (want snel iemand aan de telefoon krijgen zijn ze niet echt van) kregen we daarin gelijk, ze hadden (alweer) een fout gemaakt. Uiteindelijk kregen we de goede eindnota.

Vervolgens is ons maandelijks bedrag, voor een nieuwbouwwoning met zonnepanelen, vastgesteld op een enorm hoog bedrag. Dit enorme hoge bedrag konden we niet aanpassen, na 2 maanden is dat wel gelukt. Het kwam er wel op neer dat we even voor twee maanden een monsterbedrag in 1 keer moesten overmaken. Ik ben momenteel in afwachting van de manier waarop de berekening voor onze woning is gemaakt. Daar wist mevrouw klantenservice niet veel over te vertellen.

Nadat ik vanmiddag weer uren in de wacht heb gestaan, begreep ze mijn probleem met dit bedrag maar ging ze hier toch echt niks aan doen. Hadden we maar eerder moeten bellen, wat we hadden gedaan..

Vandaar, fascinerend dat dit bedrijf nog bestaat.

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
2 van de mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
WEK zelf energie
Nel 23 april 2019

Stijn wilde graag van mij een review: jaarkontrakt start levering 12-1-2018 volgens Nle emailkenmerk N032_MBLC loopt al meer dan 15!!! maanden. Vanaf de 6e maand ben ik al bezig NLE duidelijkheid OP mijn e-mail te BEVESTIGEN. Dit omdat ze schreven: "gelukkig was u al klant bij ons!" (Dat is erg vreemd, want in diezelfde e-mail wist NLE wél te vermelden dat mijn originele kontrakt HERsteld was. NLE rekent ook 2x met aansluitkosten, terwijl 12 achtereenvolgende maanbetalingen geweest!!! Mijn overstapbonus is nog niet binnen bij mijn weten. En welke makelaar verkoopt mij mijn volgende zon en wind ? Ik wil nu natuurlijk eerst hun overstapbonus innen. Het is medewerking dat ik verwacht! Mijn e-mail blijft hier voor tips staan en is nel8health@gmail.com

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
7 van de mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
Slechte bereikbaarheid
Henk Kooijman 17 april 2019

Als de klantenservice beld wordt in de wacht gezet. Bel je nummer om je aan te melden, wordt je direct doorgeschakeld. Zodra je zegt dat het om wat anders gaat, hup meteen weer in de wacht !

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
8 van de mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
Waardeloos !!!
Hoogendoorn uit Veghel, 16 april 2019

Onbeschoft aan de telefoon , als je ze al aan de telefoon krijgt . 10 wachtende voor u , je wordt dan door verbonden . Weer 6 wachtenden . Via bespaarplan binnengekomen . Niet na komen afspraken . Emails worden niet beantwoord . Dus ook niet binnen 14 dagen je opzegging

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
9 van de mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
Oplichters
Serpil 15 april 2019

28 februari werd ik gebeld door bespaarplan, leuke offerte bekijkt u het even... gaat u er niet mee akkoord binnen 14 dagen via telefoon of mail aan ons melden. Zo gezegd zo gedaan.. 8 maart annuleringsmail gestuurd. Ondertussen krijg ik mails van Nle dat er een maandbedrag wordt afgeschreven. Bespaarplan gebeld... ja hoor mevrouw we hebben uw annulering ontvangen, ga dit nogmaals doorgeven. Mails van nle kon ik als niet verzonden beschouwen. Ondertussen bedrag afgeschreven, ik gelijk teruggeboekt en nle gebeld... bevestiging van annulering opgestuurd... we gaan het voor u regelen, u heeft op tijd geannuleerd. Krijg ik vandaag een mail... blijkt dus dat ik bespaarplan wel netjes had afgemeld maar dat ik nog een aanbod had gekregen op 28 februari (zelfde dag) van ene BOEM marketing...

Morgen maar weer aan de telefoon hangen... ben hier zo klaar mee

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
8 van de mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
Dráma
Mark 15 april 2019

contract sluiten gaat heel makkelijk, maar de klantenservice is een drama. Wat een on professionele organisatie

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
9 van de mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
100% klantONvriendelijk
S 12 april 2019

Mijn vriend kreeg te horen dat hij dit gesprek moest voeren, zou jaarlijkse check up zijn over energie bla, bla.

Uiteindelijk heeft hij een offerte opgestuurd gekregen, terwijl hij nadrukkelijk had gezegt, geen interesse te hebben. Bij het bekijken van de offerte klik je zonder het te weten op contract bevestigen. Meteen contact proberen te leggen met NLE om dit ongedaan te maken maar eindeloos en zonder iemand te spreken aan de lijn gehangen.

Wat een waardeloze manier om klanten voor je te 'winnen'.

Advies: Als je iemand van Nle aan de lijn hebt, hang meteen op!!

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
9 van de mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
Oplichters
Lisette van den Berg 11 april 2019

Telefonisch, per post en e-mail diverse malen contact gezocht. Echter hebben zij geen correspondentie ontvangen?! Mijn zusje liet zich verleiden tot een aanbieding. Deze heb ik geprobeerd om binnen de wettelijke beroepingstermijn op te zeggen. Ze blijven echter beweren dat ze geen correspondentie hebben ontvangen. Een eindeloos gevecht met een volstrekt onbetrouwbare partij.

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
9 van de mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
Schrikbarend slecht
E.W. te Velthuis uit Enschede, 10 april 2019

Zie alle reacties op FB, dan weet je genoeg en dat je niet met hen in zee moet. Je verzuipt namelijk !!!

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
9 van de mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
Wat een slechte communicatie of beter geen communicatie
Lou 9 april 2019

Heb diverse keren aan de lijn gehangen 6 x 45 min hoor alleen een bandje het is drukker dan normaal en de medewerkers zijn in gesprek een ogenblik geduld we zullen u zo snel mogelijk te wordt staan. Nou mooi niet. Op mails wordt ook niet gereageerd. Ik krijg €128 van ze te goed saldo dit zou begin april gestort worden nou dus niet. Moet jij een dag te laat zijn met betalen dan staat de deurwaarder al voor de deur met een verhoging van €15.

Kort om klant tevreden of klant service hebben ze niet hoog staan. Wordt dus geen klant bij hun het rommelt aan alle kanten. Maar dat kun je overal wel lezen

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
9 van de mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
Dramatisch
Ellen 8 april 2019

Probeer al maanden contact te krijgen want volgens mijn NLE ben ik geen klant. Terwijl dit al 2 JAAR zo is. Kapot irritant dat ik niet kan zie wat mijn eindafrekening is. Ik krijg namelijk geld terug.. Bellen mailen klacht indienen niks helpt..

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
11 van de mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
Opzeggen alles-in-1 contract wordt onmogelijk gemaakt.
P. Binneveld uit Vianen, 5 april 2019

Omdat ik naar een andere provider ben overgestapt wilde ik mijn contract bij NLEx opzeggen. Echter kun je dit niet zelf via internet doen (wat al vreemd is), maar je kan uitsluitend bellen. Dit heb ik 7 maart 2019 gedaan en na 30 min in de wachtrij gestaan te hebben kreeg ik eindelijk iemand aan de lijn. Deze mevrouw vertelde mij dat ze alles ging regelen voor mijn opzegging en dat de betaling in maart mijn laatste zou zijn.

Nu zag ik vandaag dat ik weer een factuur van NLEx via de mail kreeg voor de maand april. Daardoor ging ik toch maar even checken op mijn NLE account, en wat blijkt mijn contract is nog steeds actief en loopt tot 31-12-9999!

Dus er zat niets anders op dan weer te bellen. Ik belde de opzeglijn 0800-4664. Naar mijn verbazing nam er vrijwel meteen een medewerker op. Maar de vreugde kwam te vroeg want hij schakelde mij door.. Dus na weer 30 min in de wachtrij te hebben gestaan, kreeg ik iemand aan de lijn. Mijn hele verhaal weer uitgelegd (dat ik 7 maart per direct had opgezegd) dat leek niet veel indruk te maken. Want de medewerker van NLE zei tegen mij of ik per 7 april wou opzeggen (dus wéér een extra maand betalen) Ik viel bijna van mijn stoel van verbazing. Weer uitgelegd dat ik 7 maart al had opgezegd, maar klaarblijkelijk dus niks mee gedaan is!

Opnieuw beloofde de medewerker van NLE mij dat 7 april nu echt de einddatum van mijn alles-in-1 contract is. Volgens hem krijg ik 7 april een mail met daarin de opzegging. (Ik vrees nu al dat ik weer moet gaan bellen) Op mijn NLE account is de einddatum niet veranderd en nog steeds actief.

Het is van de zotten hoe NLE met zijn klanten omgaat en in een gevangenis stopt waar je niet meer uit kan komen. Ze lijken dit moed willend te doen, dat blijkt uit dat ze geen forum, whatsapp etc meer hebben om contact met ze op te nemen. Alleen bellen, waar ik nu in totaal 60 min van me leven nooit meer van terug zie. Ik zit met stroom ook bij NLE, maar vrees nu al dat ik ook hier nooit meer van af kom…

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
8 van de mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
Oeverloos wachten
Langbroek 4 april 2019

Snelle service is hun credo. Maar je sneller een doodskist thuos staan dan dat je iemand van NLE aan de lijn krijgt. Moet geld terugkrijgen maar storten ho maar. Moet je zelf proberen 1 dag te laat betalen. Krijg je meteen een mail met deurwaarde dreiging.

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
5 van de mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
slecht bereikbaar en slordig
lia uit zeeland, 3 april 2019

alles in 1 pakket besteld, krijg twee klantennummers en twee pincode.s Half uur aan de lijn gehangen dag 1 .. dan maar proberen de andere lijn , ja direct dat is verlengen en overstappen/ Nee die helpen niet verder u moet de klanten service bellen,, weer een half uur aan de lijn. Dan kpn weer gebeld en daar weer terug gegaan. De dag dat de overstap is en ik bij kpn zit is toch nl energie mijn server. Dacht het n iet , gelukkig bestaat er mobiel want ik had niks meer, en gelukkig heeft kpn geholpen had binnen ,1 uur internet en tv telefoon komt later geen probleem, Kijk daar kan het wel gelijk contact , daar kan nl energie nog wat van leren. Pakket staat klaar voor retour is niet gebruikt klantenservice een bericht voor de annulatie, ook al zullen ze tegenstribbelen , maar een bedrijf wat niet te bereiken is , dan ook nog twee x int op de zelfde dag voor iets wat er nog niet is.....dat gaat me te ver. Dt geeft al aan dat het niet goed zit... en de recensies waren niet mals die ik lees.......Dus ik blijf bij mijn vertrouwde kpn , gelijk contact via facebook of chat en al die jaren als er iets was om te vragen binnen 5 minuten contact.............dus voor mij geen andere meer.Ook de kpn heeft mij gelijk advies gegeven hoe te handelen om niet voor dubbele kosten te komen staan,,, Overstappen naar iets goedkopers zit toch altijd wel een geurtje aan is mijn ervaring.

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
8 van de mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
Telefonisch onbereikbaar
Klaasse 3 april 2019

Vandaag telefonisch contact gezocht met NLE omdat ik een vraag heb over mijn eerste termijnbetaling. Ik heb vandaag 2 keer over een half uur in de wacht gestaan en niemand gesproken.

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
9 van de mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
Zit nu half uur in de wacht
Alma 1 april 2019

Telefonische bereikbaarheid inderdaad een ramp. Zit nu meer dan een half uur te wachten.

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
6 van de mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
Betalen voor een service die niet werkt
Lotte 29 maart 2019

Per 15 oktober hebben wij een alles in 1 afgesloten bij NLE. Hier waren al enkele problemen mee, er was bijvoorbeeld gevraagd of het met spoed kon. Door foutieve informatie van de klantenservice is dit niet doorgekomen, waardoor we een maand zonder internet hebben gezeten (15 sept - 15 okt). Uiteindelijk alles ontvangen en hebben we alles geprobeerd te installeren. WiFi werkt perfect, alleen de tv hebben we nooit geïnstalleerd gekregen, dit bleef een foutmelding geven. Na het invoeren van het abonnement nummer en pincode kwam deze foutmelding. Vervolgens hebben we alle stappen op de website gevolgd, helaas zonder positief resultaat. Gebeld met de klantenservice, waarvoor we ruim een uur in de wachtrij moesten staan. Het vriendelijke meisje begeleide ons opnieuw door precies dezelfde stappen als op de website, maar ging daarna wel via het systeem zoeken naar het probleem. Gevonden! Zoals u het al kan raden was dit niet de oplossing. Precies ditzelfde verhaal is hierna nog 4 keer voorgevallen. Met elke medewerker zijn we opnieuw de stappen van de website doorgelopen, werden precies dezelfde vragen gesteld (ik zou denken dat er een klanten dossier oid is, waardoor ik niet 5x hetzelfde verhaal hoef te vertellen en 5x dezelfde stappen hoef te volgen). Na de 6e keer bellen was ik het zat, want ook zij had het probleem nu echt gevonden. Ondertussen hebben we ruim 5,5 uur in de wachtrij gestaan om met de klantenservice te spreken en zijn we ruim 3 uur kwijt geweest aan de klantenservice te woord staan, installeren en pakketjes ophalen en terugsturen. Ondertussen werkt de tv nog steeds niet. Er wordt niet gereageerd op e-mails, brieven, berichten via sociaal media en aan de telefoon staan ze je niet te woord omdat ‘klachten alleen via de mail beantwoord worden’. Na 5,5e maand wachten ben ik het toch wel zat!

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?