Reviews Nederlandse Energie Maatschappij

Uw mening telt

Om consumenten te helpen in het maken van een keuze willen we de dienstverlening van de leverancier transparant maken. Uw mening helpt daarbij. Tegelijk willen we helpen met het oplossen van problemen, zodat de dienstverlening van de leverancier verbeterd. Hieronder ziet u een samenvatting van de reviews en het aantal opgeloste problemen.

126 reviews

5 sterren
(13)
4 sterren
(5)
3 sterren
(3)
2 sterren
(11)
1 ster
(94)

17 problemen opgepakt

opgelost
(2)
deels opgelost
(1)
niet opgelost
(0)
in behandeling
(0)
onbekend
(14)

Zorgeloos overstappen

Wilt u overstappen naar een andere leverancier? Vul dan de vergelijker in en stap zorgeloos over.

1 van de mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
Te Slecht!!
Michel uit Wognum, 25 maart 2019

Vreselijk slechte service, je wordt aan het lijntje gehouden, ze regelen niets, bellen niet terug , nemen zelf niet meer op .. gelukkig privé en zakelijk snel overgestapt!

MENSEN GA NOOIT NAAR DE NLE!!!!!!

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
3 van de mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
Ramp bedrijf!
Dirk uit Hoofddorp, 21 maart 2019

Echt goede service! Dat staat er op de site van NLE! Hoe durven ze? Ik gebruik de Anna thermostaat tegen maandelijkse betaling. Deze werkt op zondag niet meer. Koud in huis dus. Kan maandag pas bellen met de klantenservice. En net zoals te zien op alle andere reviews....... wat een ramp! Een UUR in de wacht en vervolgens verkeerd advies. Later op de dag weer gebeld en nu geluk! Wachttijd "slechts" 50 minuten!!!! We sturen wel een monteur, maar kan niet eerder dan donderdag. Ga dus maar vier dagen in de kou zitten...... Ben zelf gaan knutselen en kreeg de thermostaat weer aan de praat. Gelijk NLE gebeld om monteur af te zeggen. Duurde natuurlijk weer even maar men zou het in de computer vermelden dat monteur niet hoefde te komen. Heb om een mailadres gevraagd en ook nog even gemaild dat monteur niet nodig was. Gevraagd om een bevestiging via de mail. Nooit gekregen dus. Dinsdag via een mail bevestiging dat monteur zou komen. Gelijk gemaild dat dit niet hoefde. Geen reactie natuurlijk. En ja hoor...... Op donderdag staat de monteur voor de deur! Wat een frustratie om met dit bedrijf zaken te moeten doen zeg! En dit vinden ze zelf goede service! NLE......Ik zeg weg er mee!!!!!

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
1 van de mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
Oplichters zijn het
Geurts 19 maart 2019

Betreft een all in een contract (Internet, TV en Bellen) bij NLE via Internet op 2019-02-06. Bevestigd door NLE met e-mail op 2019-02-06 om 14:00 uur. Door mij op 2019-02-06 om 19:27 uur opgezegd door het opsturen van het ingevulde Modelformulier voor annulering (verstrekt door NLE) via e-mail. Geen enkele reactie op de canceling van het contract, wat binnen de door hen gestelde termijn heeft plaatsgevonden. Niettemin zijn ze doorgegaan met het uitvoeren van het contract. Op elke actie heb ik gereageerd: alle e-mails met toevoeging van de opzegging mail en het ingevulde Modelformulier voor annulering. De afschrijving weer laten terugboeken en de pakket geweigerd. Op 2019-03-14 hebben ze de telefoonlijn overgenomen en sindsdien zitten we zonder telefoon, tv en internet.

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
Nooit meer
Jasmijn uit Enschede, 18 maart 2019

We hebben gebelt maar we mochten het opzeggen als we een betere internet kregen dat hebben we maar ze gaan tot augustus moeten we nog elke maand betalen vind ik zo slecht want we hebben geen wifi meer van hun zo slecht

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
3 van de mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
Vanaf dag 1 ellende gehad met deze provider. Doe maar mij 1 plezier overstap niet naar deze provider.
German Quintero uit Hoorn, 15 maart 2019

Verschrikkelijk, mijn god wat heb ik spijt dat ik deze provider heb genomen. Ongelooflijk. Vanaf moment 1 alleen maar ellende gehad met deze provider. Ik ben overgestap vanwege de prijs maar ik had eingelijk dat nooit moeten doen.1. Ten eerste 42 dagen voordat de service was opgeleverd. Belachelijk .2. Op de dag van oplevering gebeurt niets en een week later krijg ik te horen dat vanwege een issue met hun software nog eens 1.5 week moest wachten voor oplevering.3. Omdat hun klanten service zo ongelooflijk onduidelijk was over mijn ISRA punt heb ik nog eens bijna 80 euro extra betalen voor een monteur met iets waar ik misschien 5 minuten mee bezig zou zijn als hun klantenservice een beetje duideiljke was geweest.Kortom , niet overstappen ik kan jullie garanderen dat het absoluut niet de moeite waard is. betaal ietsjes meer per maand bij een provider waar je in ieder geval een duidelijke en eerlijk antwoord van kan verwachten.

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
3 van de mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
dont
Verboom k uit Oegstgeest, 11 maart 2019

Ik baal enorm, eerst zou nle de goedkoopste zijn "knetterscherpe" prijzen

geweldige service, Afspraak gemaakt over de termijn betaling, die na een maand verandert in 30 euro meer per maand. Als ik bel zeggen ze oke dan veranderen wij het. hoezo!! Geen communicatie telefoon niet te doen mail dito, verschillende verhalen, verschillende getallen bij jaarafrekening die niet klopt. Het overzicht wordt snel bijgewerkt maar de afrekening niet.

Krijg een herinnering die als aanmaning gekenmerkt wordt, en de jaarafrekening geblokkeerd zou zijn, er klopt niets van en als je ze eindelijk een keer te spreken krijgt is de klant lastig en niet goed ingelezen.

Ga maar naar Liander. Doorschuiven heet dat NLE niet doen, ze zijn

niet te vertrouwen !?of ik want ik mag geen achternaam vragen hoezo?

Nee hele slechte maatschappij.

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
2 van de mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
Hele slechte klantenservice
Ben van Dijk uit Riel, 9 maart 2019

Had bevestiging gekregen dat het pluspakket miv 1 maart 2019 zou stoppen..... loopt dus gewoon door.

Had de belminuten naar vaste nummers in Nederland afgekocht maar moest ze in februari toch betalen.

Kan de klantenservice met geen mogelijkheid bereiken. Wel als je kiest voor afsluiten nieuw contract maar na indienen vraag doorgeschakeld naar de "eeuwige" wacht.

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
3 van de mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
Onbereikbaarheid
M. Rudolphi uit Arnhem, 8 maart 2019

Hoe onbereikbaar kan je zijn. Zowel het bezoeken van MIJN NLE als de Klantenservice.

Na 15 minuten in de wacht word ik er zonder info uitgegooid. Tweede poging idem.

Ik ben klant en wil inloggen op mijn NL:E. Mijn inloggegevens worden niet herkend hoewel ik er zeker van ben dat ik de juiste gegevens heb ingevuld. Ik vraag een nieuw wachtwoord aan en log in met het nieuwe wachtwoord. Ik krijg als bericht dat mijn aansluiting niet bekend is ?????

Nog steeds in de wacht. Ik heb toch echt het NLE contract voor me dat al 11/2 jaar actief is.

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
2 van de mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
Wolf of energie en tv i.p.v. wolf of wallstreet
Miranda 5 maart 2019

Niet telefonisch if via mail te bereiken! Via social media kan je een bericht sturen wordt niet op gereageerd, maar als je onder 1 van hun geplaatste Facebook berichten reageert kunnen ze wel binnen een uur reageren! Ze komen afspraken niet na! Maar blijven je wel dag en nacht bellen om een verlenging of nieuw abonnement aan te smeren🤬

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
5 van de mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
List en bedrog
Joop 4 maart 2019

Slecht bereikbaar via telefoon 55 minuten in de wacht. Schrijven ten onrechte extra maandbedragen af. Reageren heel laat op geschreven klachten. Komen daarna hun beloften niet na, zelfs niet als zij het zelf bevestigd hebben geld over te maken binnen 10 dagen, mooi niet dus. Dit bedrijf is klant onvriendelijk hoog in hun vaandel staat “klantje pesten” ik raad ieder aan bij dit bedrijf weg te gaan.

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
4 van de mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
Grof behandeld met de woorden: zoek maar een andere leverancier
E.W. Kuipers uit Noordhorn, 1 maart 2019

Op 10-01-2019 heb ik van NLE een bevestiging van aanmelding gekregen en had verwacht dat alles daarmee geregeld zou zijn.Nou nee niet dus, doordat NLE overgestapt is op een ander systeem is mijn bestelling niet verwerkt en wat doet NLE daar mee?NIETS , er wordt ijskoud gezegd zoek maar een andere leverancier.Wat een onbeschoft bedrijf is NLE, in plaats van te zorgen dat ik zo snel mogelijk geholpen wordt krijg je een deksel op je neus.Ik zit nu zonder internet en tv signaal en dat interesseert jullie niks.Ik zal iedereen adviseren om niets van jullie af te nemen en waar ik dat breed kan verkondigen zal ik het niet laten.NB eerst al meer dan 40 minuten in de wacht gestaan en dan sturen ze je weg.

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
5 van de mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
Niet aan beginnen!
J. 28 februari 2019

Ruim op tijd alles in gang gezet om tijdig de producten te ontvangen die we hoorden te krijgen na onze verhuizing, door een storing (goh, meest standaard excuus) worden de producten niet geleverd of over 5 weken, maar dan moet je daar zelf achter aan want een klant informeren dat hoort niet bij de service. De klantenservice laat zeer te wensen over, eerst 54 minuten in de wachtrij om vervolgens niet te worden geholpen, maar gewoon op te hangen. Hoe is die bedrijfsvoering georganiseerd..? Net zo goed als voor hun klanten dus, niet aan beginnen met deze leverancier, betaal ietsje extra maar dit bespaart je een hoop ellende.

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
4 van de mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
Gewoon triest
J vd Brink uit Heerde, 28 februari 2019

Ik moet nog aangesloten worden en nou is die hele NLE al niet te bereiken. Waneeer word hier eens een serieuze manier van gemaakt ,om dit zooitje ongeregeld eens het goede pad op te helpen? Ze durven ook nog eens te reklameren over een enorme goed service?

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
10 van de mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
een ster is niet haalbaar maar vanwege techniek moet je iets toekennen
j.m. de bruijn 25 februari 2019

Wat een ellende; wachten 35 minuten, wachten (weer 35 minuten) en nog eens wachten. Zeggen dat er meteen een email gezonden wordt maar na 4 dagen niets ontvangen. Wederom bellen, wederom 33 minuten wachten!

Zou hier nou werkelijk niets aan te doen zijn?

Zoveel negatieve reacties en het gaat gewoon door. De arrogantie ten top!!

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
8 van de mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
Trieste zooi
D.Messchaert 21 februari 2019

Het meest trieste bedrijf als het op service aankomt, geen antwoord op vragen beledigd zijn als je naar meerdere malen iets vragen geĂŻrriteerd raak. Kortom zeer zeker geen aanrader.

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
0 van de mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
Geverifieerde klant
Alles perfect
Stijn DC uit Amsterdam, 20 februari 2019

Facturen, metingen,...en natuurlijk de leveringen van de elektriciteit, alles gaat perfect, zonder opmerking. En daarbij een van de betere prijzen voor mijne situatie.

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
10 van de mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
Ongewenst contract
M 19 februari 2019

Ik heb vreselijk spijt dat ik in september een voorstel heb geaccepteerd van activa dienstverlening in naam van NLE. Eerst een voorstel gehad waarvan de standen totaal anders waren dan de werkelijkheid was. Daarna een voorstel gehad met de juiste standen. Maar daar ging ik niet mee akkoord. Mail gestuurd en dacht dat dit was afgehandeld. Had ik gegoogled had ik beter geweten. Achteraf blijkt dat ik ten eerste het eerste voorstel ook had moeten annuleren. Wat ik al apart vind omdat ik al aangaf dat dat geen goed voorstel was. Wie bedenkt dat. Ten tweede heb ik een reply gestuurd naar nle wat niet het email adres was waar ik naar moest annuleren. Maar ik kreeg wel een mail dat de mail was aangekomen en in behandeling zou worden genomen. Bellen had geen zin want man wat zijn ze slecht tot gewoon niet bereikbaar. Vorige week vrijdag kreeg ik eindelijk iemand te pakken en ipv dat ze zei: ik ga het uitzoeken en u wordt terug gebeld, kreeg ik doodleuk te horen dat ik zelf maar terug moest bellen. Dat ik aan gaf dat ze niet te bereiken zijn antwoordde ze dat ze voor dit soort zaken geen tijd had want ze was ontzettend druk met andere dingen!! Be-lache-lijk. Geen woorden voor. Ik was het spuugzat en heb diverse mailtjes gestuurd, dit maal wel naar info@nle.nl, met de nadruk of ze mij wilden bellen maar nee hoor ik krijg doodleuk een mailtje terug met de mededeling dat de annulering buiten de bedenktijd viel. Oftewel: morgen wordt er 165 euro van mijn rekening afgeschreven. Bah bah en nog eens bah. Ik weet gewoon niet wat ik moet doen. En dan te bedenken dat ik eigenlijk geen hopper ben. Neem ik eens de moeite om het te vergelijken krijg ik dit gezeur. En dan heb ik het nog niet eens over de kosten die er gezien de overige klachten nog bij komen. Ben zo klaar met nle!

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
5 van de mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
Komt afspraken niet na en onbereikbaar!!
Pierre uit Den Haag, 19 februari 2019

Een bedrieglijk bedrijf die hun afspraken niet nakomen. Duidelijk aangegeven dat ik binnen 6 maanden zou kunnen verhuizen naar een adres dat al een energie voorziening heeft en ik niet de hoofdbewoner zou zijn. Ten tijden geen probleem, geen extra kosten!

Nu, opgezegd en de rekening voor afkoop is maar liefst 250 euro voor gas en energie!

Ik voel me zwaar belazerd en had beter bij OXXIO kunnen blijven.

NLE, jullie moeten je schamen en ik zou deze firma nooit aanraden.

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
6 van de mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
Rampzalige service
E.G. Veldhuizen 18 februari 2019

NLE heeft enorme rekenfouten in mijn nota gemaakt. Vervolgens is de klantenservice volledig onbereikbaar. Als je belt voor een nieuw contract nemen ze wel direct op. Ik heb echt nog nooit zo'n rampzalig bedrijf meegemaakt. Bij de vraag of ik mijn contract wegens wanpresestatie op kan zeggen krijg ik de opmerking dat ik dan waarschijnlijk wel een boeten moeten betalen. Maar daarvoor moet ik eerst overleggen met de klantenservice die niet opneemt. Als ik vandaag niet gebeld word ga er alles aan doen om van deze rommel af te komen.

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
6 van de mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
medewerkers aan de lijn gehad allen een afwijkend verhaal ten opzichten van elkaar
Ger uit Venlo, 14 februari 2019

Na ruim 40 min. persoon 1 aan de lijn, die dacht Uhhh nou het zit denk ik zo, ik verbind u even door, persoon2 Uh ja nou nee Mmmm of toch, nee geen idee ik verbind U door. Nr 3 zij nee wij kunnen Uw naam van het contract niet wijzigen "Dit kan Nooit" Maar ik verbind U even door naar een andere afdeling (nieuw contracten) Uh bent U wettelijk getrouwd, Nee we zijn geregistreerd partner. O oke dan kan het niet. we mogen en kunnen alles aanpassen Telefoon Nr, E-mail, Bank gegevens enz. Maar niet de Naam. dan moet u een nieuw contract afsluiten en vervalt het huidige.

Dus omdat het contract op mijn naam moet i.v.m. btw teruggaaf regels bij plaatsing van zonnenpanelen Kan dat niet. Ook kan het niet om haar achternaam aan te vullen met de mijne e/o (net als de te naam stelleng van de bank, waar de rekening ook van geint wordt) maar ik kan dus het contract wat niet op mijn naam staat te niet doen en gelijk een nieuw te openen contract afsluiten.

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
6 van de mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
Slecht tot helemaal niet te bereiken/foutief meterstanden overgenomen
Bertina van Duijn uit Zoetermeer, 12 februari 2019

Vorig jaar “helaas” als leverancier gekozen voor NLE.

Meterstanden op 21 februari 2018 doorgegeven. Ik kom er nu pas achter dat er bij NLE een fout is gemaakt, de meterstanden van de dubbele meter I en II zijn omgedraaid.

Ik kan dit bewijzen door een foto die ik vorig jaar heb gemaakt van de meter.

Geen idee hoe ik dit nu moet laten aanpassen want IEMAND BIJ NLE TELEFONISCH BEREIKEN IS NIET MOGELIJK.

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
8 van de mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
WAARDELOOS: Op dit moment is de wachttijd langer dan u van ons gewend bent
Bart uit Best, 12 februari 2019

Drie keer gebeld met NLE en de gemiddelde wachttijd was 25 minuten. Het snelste was 19 minuten.Als je zegt dat je een nieuwe klant bent dan heb je binnen 5 seconden iemand aan de lijn maar die kunnen je dan niet meer helpen.

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
5 van de mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
Geverifieerde klant
NLE blijft na afloop contract afschrijven
Sam uit Rotterdam, 10 februari 2019

Over de levering geen klachten. Wel moet je er rekening mee houden dat je op verstuurde berichten nooit wat hoort. Ben na 1 jaar overgestapt, en er waren al 12 termijnen afgeschreven, maar dat heeft ze er niet van weerhouden toch een nieuwe maandtermijn af te schrijven. Hele vreemde gang van zaken.

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
6 van de mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
Zeer slechte leverancier!
Hans Geurts uit Aerdt, 8 februari 2019

Zeer slechte energieleverancier, als je Jaarcontact afgelopen is dan presteren zij het nog om je een 13e maandbetaling te laten doen onder dwang van een boete terwijl je die maand al geen klant meer ben. Ik hoop dat de Vereniging Eigen Huis en de Consumentenbond deze leverancier niet meer met hun energieveiling mee laten doen. Deze handelwijze van NLE wekt bij mij grote irritatie op zodanig dat ik NĂ“Ă“IT meer een contract met hun zal afsluiten, ik vind dit een Rattennest.

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
6 van de mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
Klantennietservice
Roel Kruit uit Lekkerkerk, 7 februari 2019

Klantenservice niet bereikbaar!! Vandaag ruim een uur( in 3 pogingen) aan de lijn gehangen geen telefoon opgenomen. Het bandje zegt steeds "Op dit moment is de bereikbaarheid niet wat U van ons gewend bent " Hoezo welke bereikbaarheid, wanneer, wat is de norm ?

Kortom het is gewoon dramatisch .

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?