Het leveranciersmodel: één rekening voor energie

Vanaf 1 augustus 2013 ontvangt iedereen in Nederland een energierekening volgens het leveranciersmodel. Dat betekent dat u één gecombineerde rekening ontvangt van de kosten van uw energieleverancier en uw netbeheer. U krijgt dus geen aparte rekeningen meer. U ontvangt de rekening van de energieleverancier met wie u een contract heeft afgesloten.

Wist u dat u jaarlijks gemiddeld wel €280,- kunt besparen door over te stappen naar een goedkopere energieleverancier? Via energieleveranciers.nl is overstappen eenvoudig en betrouwbaar! Vul in onderstaande energievergelijker uw gegevens in en bekijk snel wat u kunt besparen!

Wat is het leveranciersmodel?

 Het leveranciersmodel is een type energierekening. Door de invoering van het leveranciersmodel betaalt u alle kosten voor energie aan uw energieleverancier, dus ook de kosten van uw netbeheerder. Uw leverancier verrekent de netwerkkosten met uw netbeheerder. Hier heeft u dus vanaf 1 augustus 2013 geen omkijken meer naar!  

Invoering leveranciersmodel

Krijgt u nu een aparte rekeningen van uw energieleverancier en netbeheerder? Vanaf 1 augustus 2013 wordt het leveranciersmodel ingevoerd. Uw energieleverancier informeert u over de invoering van het leveranciersmodel.

Ontvangt u al een energierekening volgens het leveranciersmodel? Voor u verandert er dan niets. Kiest u voor een andere energieleverancier, dan ontvangt u alleen een rekening van uw nieuwe leverancier. 

Voordelen van het leveranciersmodel

De invoering van het leveranciersmodel heeft voor energieconsumenten vele voordelen:

 • Alle kosten op één energierekening
 • Eén aanspreekpunt voor uw energierekening
 • Administratief gemak: één betaling
 • Makkelijker energieprijzen vergelijken

Vergelijken op basis van het leveranciersmodel

Op energieleveranciers kunt u op basis van het leveranciersmodel de kosten van energie vergelijken. In onze energievergelijker berekenen wij namelijk de kosten van de energieleveranciers én uw netbeheerder. Wilt u ook profiteren van goedkope energie? U kunt hier een groot aantal energieleveranciers vergelijken.

Bekijk uw besparing

Zojuist overgestapt

 • 20:41 uur Dhr. A uit Assen is overgestapt
  naar Budget Energie en bespaarde € 383,81
 • 20:11 uur Dhr. S uit Breskens is overgestapt
  naar Budget Energie en bespaarde € 410,61
 • 18:55 uur Dhr. M uit Wolvega is overgestapt
  naar Greenchoice en bespaarde € 93,89

 • naar en bespaarde