Ervaringen Innova Energie

Om consumenten te helpen in het maken van een keuze bieden we een open platform aan waar klanten ervaringen kunnen delen. Uw ervaring helpt daarbij. Hieronder leest u ervaringen over Innova Energie. U kunt uw ervaring met Innova Energie ook delen.

Zorgeloos overstappen

Wilt u overstappen naar een andere leverancier? Vul dan de vergelijker in en stap zorgeloos over.

Dhr emmering
Jeroen, 25 februari 2017

Foutive facturen, onbereikbare klantenservice. Waardeloze organisatie. Niet doen!

Reactie van Innova Energie , 3 maart 2017

Beste heer Emmering,

Vervelend dat u dit zo ervaart.

Onlangs hebben wij contact met u gehad om de situatie te bespreken.

Wij zijn momenteel voor u aan het uitzoeken hoe de vork precies in de steel zit en nemen volgende week contact met u op om de situatie voor u op te helderen.

Wij wensen u alvast een fijn weekend toe.

Met vriendelijke groet,

Jacqueline

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Niet klant worden bij Innova !!
Mehmet uit Rotterdam, 23 februari 2017

Ik ben via Inhoofdzaak terecht gekomen naar Innova.

Met Inhoofdzaak heb ik ontzettend veel problemen mee gehad.

Door Innova is mij mondeling en per email verteld dat zij alles voor mij zouden oplossen. Overeenkomst getekend en opgestuurd. En later kreeg ik weer een email binnen dat de medewerker die mij had geholpen niet genoeg ervaring had en dat zij mij onder een andere voorwaarde wel konden helpen.

Dat kwam helaas niet in mijn voordeel.

Ik heb ze verteld dat dat niet mijn probleem was omdat zijn collega niet genoeg ervaring had, en dat ik zwart wit een email van hem had.

Toen werden zij boos op mij, en dat ik MOEST luisteren en anders ik geen energie en gas meer zou hebben!!

Ik heb toen direct een email gestuurd dat ik van ze af wilde en dat ik voortaan niets met ze te maken wilde hebben !!

Dus ik raad niemand aan om over te stappen naar Innova !!!

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
dubbele opzegvergoeding
martin, 17 februari 2017

Sinds 2014 heb ik via MKB collectieven een contract afgesloten met Innova. Ik deed mee met een energie-inkoopcollectief. Het contract viel op de deurmat tijdens mijn vakantie. Na mijn vakantie bleek dat ik dit contract niet meer kon terugdraaien, de bedenktijd was voorbij. Op zich allemaal niet spannend, Innova was bereid eventuele opzegvergoedingen tot 500eu zouden betaald worden.

Eind 2016 werd ik benaderd door een andere energieleverancier die mijn energiekosten maandelijks kon verlagen. Om verrassingen te voorkomen heb ik via de klantenservice van Innova gevraagd hoe hoog de eventuele opzegvergoeding zou zijn. Het antwoord was: 100eu per product, dus in mijn geval 200eu. Deze kosten worden overgenomen door de nieuwe leverancier dus ik verwachtte geen problemen. Tot zover alles ok.

Ik ontvang 29 januari keurig mijn nieuwe contract en alles is geregeld, althans dat vermoedde ik.

Tot ik in de week van 14 februari een mail ontvang van Innova: conform afspraak doen wij u bijgaande factuur toekomen. Bij de overstap hebben wij de overstapkosten van uw vorige leverancier vergoed. Het bedrag is 175eu.

Ik begrijp niet helemaal wat hier wordt bedoeld. Ik sla nog eens de algemene voorwaarden erop na en stel vast dat hier niets over wordt vermeld. Laat staan naar welke afspraak ze verwijzen.

Twee dagen later ontvang ik een afrekening voor de elektriciteit en gas. De opzegvergoeding bedraagt volgens de specificaties 200eu totaal.

Ik besluit om de klantenservice te bellen. Het antwoord is dat de 175eu conform algemene voorwaarden wordt gefactureerd. Ik geef aan dat deze regel niet ken. Ik geef aan bij de medewerkster dat ik niet op de hoogte was hiervan. Zij gaf aan dat ik dit zelf had moeten onderzoeken. Nu blijkt dat van artikel 21 lid 5 een 6e lid is toegevoegd. Niet netjes dat dit niet eerder is gecommuniceerd of aangegeven.

Op de vraag of kan worden nagedacht aan een oplossing geeft de medewerkster aan dat ik mijn contract met mijn nieuwe leverancier maar moet terugdraaien (!) Kosten hiervan 250 eu. Een advies waar ik niets mee kan, immers de bedenktijd is voorbij. Ik geef aan dat ik de manager zou willen spreken. De medewerkster geeft aan dat deze dezelfde argumenten zal geven en eigenlijk kort gezegd; dat ik het hiermee moet doen.

Ik zou niet meer kiezen voor Innova en wel om de volgende redenen:

-De afdeling klantenservice verstrekt niet volledige informatie

-Ik wordt geconfronteerd met een opzegvergoeding van 375eu (!) voor een contract dat nog 7 maanden zou lopen

-Meedenken aan een oplossing lijkt niet te bestaan bij Innova

Reactie van Innova Energie , 20 februari 2017

Beste Martin,

Wij hebben elkaar inmiddels gesproken. Ik hoop dat we uw klacht naar wens hebben kunnen oplossen. Mocht u nog vragen hebben dan kunt u een e-mail sturen naar klantenservice@innovaenergie.nl of bellen naar 070 301 66 10, op werkdagen geopend van 9 tot 5 uur.

Met vriendelijke groet,

Jacqueline

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
False ingelicht
Gaby van den Bold uit Amsterdam, 16 februari 2017

Begin november een verkoper van Innova aan de deur gehad. Tijdens het gesprek lieten wij de jaar nota van ons toenmalige energie leverancier zien. Dus verbruik en leverancier waren bij de verkoper bekend. Tijdens het gesprek werd beloofd wij minder zou gaan betalen dan onze toenmalige energie leverancier.

Helaas bleek dat niet het geval te zijn. Pas een maand later kwam de maand nota. Toen werd pas bekend wat we maandelijks kwijt zouden zijn. En natuurlijk later dan de 2 weken opzeg termijn.

Gemailed met de klantenservice en pas rond kerst werd het duidelijk dat we nooit minder dan zouden kunnen betalen dan onze vorige energieleverancier omdat de vaste leveringskosten bij Innova gewoon hoger zijn en dan ook icm onze verbruik. En beide waren bij de verkoper bekend toen die bij ons thuis was en nooit wat tegen ons gezegd. De reden om over te stappen naar Innova, namelijk minder kwijt zijn aan energiekosten, bleek dus niet waar te zijn.

Erg ontstemd en teleurgesteld waren wij. Nou eigenlijk voelde we ons gewoon genaaid, nl een contract getekend onder valse voorwendselen. Er is gewoon gelogen door de verkoper en we zijn daar als consument (te) laat achter gekomen. We zijn dus weer overgestapt naar onze oude energieleverancier en zo klant vriendelijk als Innova is, krijg je daarvoor een boete.

Reactie Helena, 15 maart 2017

Ik moet zeggen dat ik in de afgelopen maanden geleerd heb dat ik niks maar dan ook helemaal niks meer via telefoon of via bezoek aan de deur afsluit zonder dat ik me er zelf in heb verdiept. Inderdaad komt In Hoofdzaak bij je aan de deur en herhaaldelijk als het even niet uitkomt. Dan wordt je met valse voorwendselen overgehaald om over te stappen en als puntje bij paaltje komt zit je met een 5-jarig contract wat ook nog zakelijk is en wat dus bij vroegtijdig opzeggen klauwen met geld kost. En inderdaad contracten en documenten worden dusdanig verstuurd dat opzeggen niet meer gaat omdat de opzegtermijn van 14 dagen al verstreken is. Ik heb spijt als haar op mijn hoofd dat ik hier ingetrapt ben.

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
slechtste energie leverancier
Bulut uit Haaksbergen , 29 januari 2017

Ik betaalde altijd tegen de 280 euro per maand, soms kwamen er incasso kosten bovenop op omdat ik soms het termijn bedrag niet kon betalen.

Aan het eind kreeg ik een eind afrekening van 1100 Euro, terwijl ik zo`n groot bedrag per maand heb betaald.

Ik ben overgestapt op een andere energieleverancier hier kan ik mijn meterstanden zelf bijhouden. Ik zie nu al dat ik groot bedrag ga terug krijgen terwijl ik elke maand 50 Euro minder betaal dan wat ik bij Innova betaal.

Ze zijn totaal niet klantvriendelijk en zeker niet goedkoop.

Reactie van Innova Energie , 30 januari 2017

Beste heer/mevrouw Bulut,

Wat vervelend dat u dit zo ervaart.

U geeft aan dat er op uw eindnota een groot bedrag in rekening is gebracht. Een hoge eindnota kan verschillende redenen hebben:

• Vroegtijdig het contract beëindigen: als u het contract vóór de einddatum opzegt, wordt er een opzegvergoeding per product in rekening gebracht.

• Niet of te laat de energienota’s betalen: wanneer u niet of niet op tijd betaalt, kunt u extra kosten verwachten in de vorm van aanmaningskosten en incassokosten.

• Het niet of niet tijdig doorgeven van uw meterstanden: geeft u de meterstanden niet of te laat door, dan zijn wij genoodzaakt uw meterstanden te schatten, waardoor uw nota hoger kan uitvallen.

• Groter verbruik: wanneer u meer energie verbruikt dan het verbruik waarop uw termijnbedrag is gebaseerd, dan worden de kosten van het extra verbruik op de jaar- of eindnota in rekening gebracht.

• Overgang vast contract in variabel contract: wanneer de duur van uw vaste contract is verstreken en u deze niet heeft verlengd, wordt uw contract automatisch omgezet in een variabel contract, waarbij u te maken krijgt met variabele (vaak hogere) kosten voor gas en elektriciteit.

Heeft u nog vragen hierover, dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice via telefoonnummer 070 301 66 10 of per e-mail via klantenservice@innovaenergie.nl en vragen naar Jacqueline. Ik help u graag.

Met vriendelijke groet,

Jacqueline

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Misleidende colporteur
Steven van der Jagt, 2 januari 2017

Vrijdag stond een colporteur aan mijn deur van het bedrijf In Hoofdzaak. Hij vertelde dat zijn bedrijf kon bijstaan in de regelingen die er zijn voor ondernemers wat betreft korting op energie. Het woord 'Innova' gebruikte hij niet, hij garandeerde mij dat ik bij mijn eigen leverancier kon blijven. Hij duwde mij een contract onder de neus, zei dat ik onderaan kon tekenen, wat ik met mijn stomme kop ook deed. Pas later las ik het echt goed. Het bleek dat dit contract mij voor 5 jaar aan energieleverancier Innova bond.

Ik heb gelijk geannuleerd (dit is mogelijk binnen 14 dagen). Ik heb dus geen gebruik gemaakt van de producten van Innova. Het kan me niet schelen of ze goed of slecht zijn, maar als ze op zo'n opdringerig agressieve en misleidende manier hun producten aan de man brengen, kan ik dit bedrijf alleen maar afraden.

Reactie van Innova Energie , 12 januari 2017

Beste heer Van der Jagt,

Vervelend dat u dit op deze manier ervaren heeft. Wij hebben u inmiddels een e-mail gestuurd om nadere informatie te verkrijgen om de dienstverlening te verbeteren.

Met vriendelijke groet,

Jacqueline

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Peter Joëls, 27 oktober 2016

Helaas voel ik ik mij ook opgelicht door Innova. Via colportage aan de deur werd mij verteld dat ik stukken goedkoper uit zou zijn bij Innova.

Mijn lopende contract bij Eneco werd ingezien door de Innova medewerker en hij vertelde mij dat de overstapboete geheel door Innova zou worden betaald omdat dit niet meer zou bedragen dan 100 euro per energie eenheid.

Tot mijn grote ontsteltenis ontving ik na mijn overstap van Eneco een overstapboete van maar liefst 400 euro.

U begrijpt dat ik met zo'n boete niet was overgestapt.

Mijn contract bij Eneco is ingegaan op 18 september 2016 en mijn contract bij Eneco liep tot 1 oktober 2017.

Op het ondertekende formulier bij de aanmelding bij de huis colportage staat geen ingangsdatum.

Als deze 1 oktober 2016 was geweest zou de boete "slechts"200 euro zijn geweest.

Ik voel mij dan ook flink in de maling genomen door deze huiscoprtage. Innova is na correspondentie niet van plan om meer dan 250 euro (de maximale overstapvergoeding) te betalen.

Eneco heeft de boete inmiddels geincasseerd terwijl ik de vergoeding van Innova nog niet heb ontvangen.

De vertegenwoordiger van Innova had op de hoogte moeten zijn van de boete en men had het contract op 1 oktober 2016 moeten laten ingaan.

Ik wil iedereen waarschuwen tegen deze misselijke colportage praktijken van de fa INNOVA.

Reactie Peter Joëls, 28 oktober 2016

Het probleem (de klacht over Innova) is tot volle tevredenheid opgelost door Innova.

Werd na het plaatsen van de klacht op diverse sites gebeld door Innova en een dag later (vandaag) was de klacht heel netjes opgelost. Had zelfs de keuze om zonder boete terug te gaan naar mijn vorige energie leverancier. Heb dit niet gedaan gezien de keurige oplossing waarbij de gehele boete van 400 euro door Innova wordt vergoed.

Al met al heb ik er per saldo een goed gevoel aan over gehouden.

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
jur raatjes, 1 september 2016

Een openbaring de kritieken te lezen over de praktijken van Innova, gelukkig is een Rechtszaak aanstaande. Wat is het geval, we hebben contact gehad met Innova en afgesproken dat eerst dan sprake kon zijn van een nieuw contract indien wij eerst alle zaken met Nuon geregeld zouden hebben. Een lang verhaal kort te maken Nuon had meterstanden en panden verwisseld waardoor foutieve voorschotten en afrekeningen waren geproduceerd. dit is nu na 16 maanden alles keurig gecorrigeerd en jawel in deze periode kwam in ene keer Innova om de hoek kijken die klaarblijkelijk 1 van de meerdere meters onder hun contract hadden geschaard. Alles is inmiddels met behulp van Nuon teruggedraaid en het werkelijke verbruik over de hele periode is met Nuon afgerekend. eind goed al goed ?? Nee dus thans vordert Innova op basis van een 3 jaars contract dat de door hen in rekening gebrachte voorschotnota's in totaliteit 18.000 nog even betaald moeten worden. Heb hen uitgelegd dat dit schattingsbedragen zijn en dat het werkelijke verbruik keurig met Nuon is afgerekend dit nog los van het feit dat ze ook nog eens een meter onterecht hebben aangemerkt en die een daadwerkelijk voorschot kent van euro 167,- per maand op basis van het werkelijke verbruik. Welnu de dagvaarding van dit bedrijf is binnen en we gaan ervoor, het wordt hoogste tijd dat dit bedrijf uit de lucht wordt gehaald

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
José van Nuland, 25 augustus 2016

te gek voor woorden!!!! kregen een brief dat we overgestapt waren naar innova (hadden er nog nooit van gehoord) ze dreigde met een bandopname en een boetebedrag van € 600,-

uiteindelijk de bandopname gehoord, wat bleek ze hadden een telefoongesprek (ze plukken je telefoonnummer gewoon bij de kamer van koophandel) waarin duidelijk gezegd werd géén interesse, en dan krijg je een brief van je huidige leverancier dat we overgestapt zijn?????

meteen gebeld en dan krijg je te horen u hebt een contract van 3 jaar afgesloten? , we waren laaiend!!!!!! ze hebben hun excuses gedaan en een mail gestuurd van de ontbinding van het contract........wat er nooit geweest is........

laat u niet misleiden door deze organisatie en bang maken dat er een bandopname is, het is hun manier van zaken doen, VERSCHRIKKELIJK!!!!

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Leon, 12 augustus 2016

We zijn er door 'Allen voor 1' telefonisch ingeluisd, en door een foutief mail adres lag er ineens een brief van Innova Energie op de mat waarin stond dat zij onze nieuwe leverancier zijn. Zakelijk contract dus geen bescherming van ACM. Volgens 'Allen voor 1' de beste deal, maar helaas was die gewoon duurder dan wat we hadden. Dus wij gingen uit van redelijkheid van Innova om het contract nietig te verklaren.

Discussie met Innova is absoluut zinloos; ze blijven hameren op dat we een contract hebben voor drie jaar. Op geen enkele wijze te bewegen en totaal geen behoefte om mee te denken met de 'klant'. Nog steeds geen contract van ze gezien, dus wie weet wat daar nog meer voor wurggrepen in staan!! KORTOM: ga nooit met ze in zee

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Yayang, 29 juli 2016

Ik bel vanochtend naar innova naar aanleiding van een mislukte poging om €8500,- van onze rekening af te halen, zij gaf aan u heeft de meterstanden niet doorgegeven, nu betalen we maandelijks €250,- nu komt het mooie vh verhaal u heeft 1 jaar geschat, ik vraag wat is mijn geschat verbruik dan 11.500 kWh en 550 m3 gas nou ik heb alle berekeningen gemaakt incl belastingen etc.. Al zou ik een jaar niks betaald hebben kom ik niet uit op €8500,- geschat verbruik, en natuurlijk zitten er weer mensen oo de afdeling die daar geen verstand v hebben dus ik vraag aan haar op basis van dit verbruik wat zou het maandbedrag worden kan ze geen antwoord op geven. Geen sprake v contact geweest ze doen maar wat bij innova

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Contact. V. Lunteren, 16 juli 2016

Beste innova. Ik krijg nu een eindafrekening van u en ik moet 400 euro bij betalen en ga 30 euro per maand meer betalen. Hoe kan dit als je geen strenge winter hebt gehad en juli zeggen dat jullie de goedkoopste zijn... Dit vind ik wel misleidende reclame van u.

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Barbara Postema, 12 juli 2016

Via MKB collectieven ben ik in 2015 overgehaald om van energieleverancier over te stappen. Ze beloofde mij gegarandeerd de laagste prijs vanwege dit zakelijk inkopen. Ik werk part-time als zelfstandige vanuit huis. Ik kon mijn contract ook altijd weer beindigen. Jammer genoeg ben ik er te laat achter gekomen dat ik 3 jaar vast zou zitten aan een duurdere energieleverancier. €30 per maand duurder, voor 3 jaar lang. Toen ben ik overgestapt en krijg ik een boete van €400. Ik ben echt sprakeloos. Na contact met Innova en het uiterst vriendelijke verzoek mij te helpen (hele verhaal erbij), om de boete om te zetten naar een particuliere boete, kreeg ik zonder pardon "nee" te horen. Terwijl ik heb uitgelegd dat dit eerder is gebeurt bij mensen, en toen kon het wel. Pas aub op voor misleidende informatie en zoek een klantvriendelijke energieleverancier!

Reactie Innova Energie, 13 juli 2016

Geachte mevrouw Postema,

Dank voor uw reactie. We hebben hiervoor al enkele keren met elkaar contact gehad. Daarbij hebben we een en ander toegelicht. We hechten aan eerlijke en heldere informatie. Wellicht dat er nog onduidelijkheden zijn. Graag willen we die voor u oplossen. U kunt ons bellen: 070 301 66 10 of mailen: klantenservice@innovaenergie.nl. Alvast bedankt.

Met vriendelijke groeten,

afd. Klantenservice

Innova Energie

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Dennis, 12 juli 2016

Ook ik heb zeer slechte ervaringen met Innova. Om een lang verhaal kort te maken: gebeld op het werk. Druk. Wil toch niet onfatsoenlijk zijn. Zou info per email ontvangen. Emailadres onjuist waardoor ik nooit iets heb ontvangen. Geen excuus voor Innova. Later brief met verwelkoming als klant; bedenktijd is immers overschreden (!?). Hoezo bedenktijd? Hebben de mail niet terugontvangen dus het onjuiste emailadres is juist! Bevestiging ontvangen dat ik een acceptgiro wenst te ontvangen. Afijn enkele maanden later een SMS of ik per omgaande

€ 87,44 en € 204,02 wilde overmaken anders worden aanmaningskosten in rekening gebracht. Dit zijn de eerste bedragen die ik zie. Waar zijn de acceptgiro's? Wat is mijn klantnummer? Op welk rekeningnummer moet het worden overgemaakt? Ik betaal altijd netjes mijn rekeningen maar hoe moet ik betalen zonder factuur?

Ik wil weg bij deze club en ga binnenkort heel de boel opzeggen. Wat een praktijken en ze komen er mee weg. Vreselijk!

Reactie Innova Energie, 12 juli 2016

Geachte heer, beste Dennis,

Hartelijk dank voor uw bericht. De situatie die u schetst, is niet de situatie die wij nastreven. Daarom willen wij graag samen met u kijken hoe we tot een goede oplossing kunnen komen. We hebben daarvoor echter niet voldoende gegevens van u. Zou u daarom zo vriendelijk willen met verwijzing naar dit bericht contact met ons op te nemen? Ons telefoonnummer: 070 – 301 66 10. U kunt ons ook mailen: klantenservice@innovaenergie.nl. Alvast bedankt.

Met vriendelijke groeten,

afd. Klantenservice

Innova Energie

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Annette Versteege, 7 juli 2016

Ik heb dezelfde schandalige manier van klanten winnen ervaren. Mijn bejaarde ouders hebben aan de telefoon toegezegd. Een email gekregen en niet geopend omdat ze niet goed begrepen wat er gebeuren moest. Omdat ze niet gereageerd hebben op de e-mail zitten ze nu vast aan een 3-jarig contract.

Schandalige verkooptechnieken!!!!!!

Helaas, mijn ouders willen geen gedoe maar ik ben ernstig tegen en zou het liefst per direct het contract opzeggen.

Reactie Innova Energie, 8 juli 2016

Geachte mevrouw Versteege,

Hartelijk dank voor uw bericht. Graag willen wij met u in contact komen om kijken hoe de overeenkomst met uw ouders tot stand is gekomen, alsook hoe we samen tot een voor beide partijen bevredigende oplossing kunnen komen. Wij hebben echter niet de informatie om u telefonisch of per e-mail te bereiken. Zou u daarom zo vriendelijk willen zijn met ons contact op te nemen. Ons telefoonnummer is: 070 – 301 66 10, e-mail.: klantenservice@innovaenergie.nl. Alvast bedankt.

Met vriendelijke groeten,

afd. Klantenservice

Innova Energie

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Frank Zomers, 5 juli 2016

30/6/2016 heb ik geklaagd over Innova ivm "colportage". inmiddels heeft innova het netjes geregeld.

dus Nu een 4 ipv een 1 voor Innova. !

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
mariska Spruit, 30 juni 2016

Reactie van Mariska Spruit | 30-6-2016

Wij hebben ook een contract ontvangen en is alles opgezegd bij de nuon.

En ook precies dezelfde ervaring als John Leurs. Gaan nu juridisch advies inwinnen. Zeer onplezierig gesprek met de klantenservice. Men wilde alleen maar toezeggen een bandopname terug te luisteren

We zijn eerder benaderd door Verlademarkt.nl of ze ons een offerte mochten aanbieden. Hierop heb ik volgens mijn ook geen akkoord gegeven met de voorwaarde dat deze vrijblijvend was. Ze zouden ons dit voorstel per mail toesturen. Maar we hebben niets ontvangen. En hebben daarom ook niet kunnen aangeven dat we niet akkoord gaan met hun voorstel.

Ik heb direct gebeld met Innova nav de zogenaamde overeenkomst en kreeg zeer onvriendelijk uitgelegd dat we vast zaten voor 3 jaar omdat we niet binnen de bedenktijd hebben opgezegd en dat bij contractbreuk een boete opgelegd werd van zeker € 600,00. Het is gewoon asociaal en niet zakelijk om iemand op deze manier een overeenkomst aan te smeren. Mijn vraag is nu hoe kom ik hier onderuit want klant wil ik nooit worden van dit soort bedrijven hoe goedkoop ze ook mogen zijn.

Reactie Innova Energie, 6 juli 2016

Geachte mevrouw Spruit,

Dank voor uw bericht. We hebben inmiddels contact gehad en het probleem samen opgelost. Mocht u nog vragen hebben, neemt u dan contact met ons op, tel. 070 – 301 6610 of via e-mail: klantenservice@innovaenergie.nl. Wij helpen u graag.

Met vriendelijke groeten,

afdeling Klantenservice

Innova Energie

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Han Kerkhof, 30 juni 2016

Wij hebben precies dezelfde ervaring als John Leurs. Gaan nu juridisch advies inwinnen. Zeer onplezierig gesprek met de klantenservice. Men wilde alleen maar toezeggen een bandopname terug te luisteren en was niet bereid mij met de manager door te verbinden.

Reactie Innova Energie, 30 juni 2016

Geachte heer Kerkhof,

Dank voor uw bericht. Wat voor de heer Leurs geldt, geldt ook voor u. Helaas hebben we te weinig gegevens om contact met u op te nemen. Zou u daarom zo vriendelijk willen zijn om met verwijzing naar dit bericht contact met ons op te nemen: tel. 070 301 66 10; of per e-mail klantenservice@innovaenergie.nl. Alvast bedankt.

Met vriendelijke groeten,

afdeling Klantenservice

Innova Energie

Reactie Han Kerkhof, 30 juni 2016

Ik begrijp niets van de reactie van Innova. Wij hebben een bandopname van Innova ontvangen en daarop is duidelijk te beluisteren dat er een aanbod wordt gestuurd. Dit aanbod hebben wij nooit ontvangen. Wij winnen nu juridisch advies in.

Reactie Mariska Spruit, 30 juni 2016

Wij hebben ook een contract ontvangen en is alles opgezegd bij de nuon.

En ook precies dezelfde ervaring als John Leurs. Gaan nu juridisch advies inwinnen. Zeer onplezierig gesprek met de klantenservice. Men wilde alleen maar toezeggen een bandopname terug te luisteren

We zijn eerder benaderd door Verlademarkt.nl of ze ons een offerte mochten aanbieden. Hierop heb ik volgens mijn ook geen akkoord gegeven met de voorwaarde dat deze vrijblijvend was. Ze zouden ons dit voorstel per mail toesturen. Maar we hebben niets ontvangen. En hebben daarom ook niet kunnen aangeven dat we niet akkoord gaan met hun voorstel.

Ik heb direct gebeld met Innova nav de zogenaamde overeenkomst en kreeg zeer onvriendelijk uitgelegd dat we vast zaten voor 3 jaar omdat we niet binnen de bedenktijd hebben opgezegd en dat bij contractbreuk een boete opgelegd werd van zeker € 600,00. Het is gewoon asociaal en niet zakelijk om iemand op deze manier een overeenkomst aan te smeren. Mijn vraag is nu hoe kom ik hier onderuit want klant wil ik nooit worden van dit soort bedrijven hoe goedkoop ze ook mogen zijn.

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
John Leurs, 31 mei 2016

Wij ontvingen 19 mei jl tot onze schrik een bevestiging van een overeenkomst van Innova voor de looptijd van 3 jaar. We zijn eerder benaderd door Verlademarkt.nl of ze ons een offerte mochten aanbieden. Hierop heb ik akkoord gegeven met de voorwaarde dat deze vrijblijvend was. Ze zouden ons dit voorstel per mail toesturen. Maar we hebben niets ontvangen. En hebben daarom ook niet kunnen aangeven dat we niet akkoord gaan met hun voorstel.

Ik heb direct gebeld met Innova nav de zogenaamde overeenkomst en kreeg zeer onvriendelijk uitgelegd dat we vast zaten voor 3 jaar omdat we niet binnen de bedenktijd hebben opgezegd en dat bij contractbreuk een boete opgelegd werd van zeker € 600,00. Het is gewoon asociaal en niet zakelijk om iemand op deze manier een overeenkomst aan te smeren. Mijn vraag is nu hoe kom ik hier onderuit want klant wil ik nooit worden van dit soort bedrijven hoe goedkoop ze ook mogen zijn.

Reactie Innova Energie, 3 juni 2016

Geachte heer Leurs,

Dank voor uw bericht. Het is zowel voor u als voor ons vervelend als zaken anders lopen dan gewenst. Onze excuses daarvoor. Wij hebben de gang van zaken in uw geval nogmaals bekeken en geprobeerd telefonisch contact met u op te nemen. Dat is niet gelukt. Daarom hebben we u per e-mail bericht. We hopen dat u met dat bericht tevreden bent. Mocht u nog vragen hebben, dan horen wij dat graag: tel. 070 301 66 10 of per e-mail klantenservice@innovaenergie.nl. Alvast bedankt.

Met vriendelijke groeten

Afdeling Klantenservice

Innova Energie

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Corinne E, 18 mei 2016

Vandaag dus toch een contract gekregen. Direct terug gemaild dat ik geen overeenkomst wens. Morgen ga ik de Nuon zeggen wat ze doen en dat ik niet wens over te stappen. Lijkt wel een ****zooitje Pech voor hen, ik ben Siciliaans, nep **** lust ik rauw.

Reactie Innova Energie, 24 mei 2016

Geachte mevrouw/beste Corinne,

Hartelijk dank voor uw bericht. Graag willen we samen met u kijken hoe we tot een oplossing kunnen komen. Daarvoor ontbreken ons op dit moment de gegevens. Zou u daarom zo vriendelijk willen zijn om – met verwijzing naar het bericht op deze website – contact met ons op te nemen? Ons telefoonnummer is: 070 – 301 66 10. U kunt ons ook mailen: klantenservice@innovaenergie.nl. Alvast bedankt.

Met vriendelijke groeten,

afdeling Klantenservice

Innova Energie

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Corinne E, 17 mei 2016

Vandaag benaderd, heel gekwaak aan de telefoon Ze zouden me een overeenkomst zenden, ik zei, nee, je mag me een offerte sturen, verder niets. Ik zit prima bij Nuon. Specifiek opgelet dat ik nooit het woord ja gebruikte ( kunnen ze mooi niks knippen en plakken) Ik antwoord bij dit soort oelewappers altijd enkel met mmmm, inderdaad, kan zijn, zou kunnen ect. ben benieuwd, helaas voor voor hen ben een mondig persoon, en als het moet zeer zeer asociaal. Kom uit een land waar je niet van dit soort geintjes moet maken . Dat lossen wij dan even op. Dus we zullen zien.

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
van der SLoot, 9 mei 2016

Een beetje moe wordt je er wel van ivm het niet reageren op een offerte die door een wederverkoper zou zijn gemaakt je energie contract oversluiten het is de #boefjes van #INNOVA energie niet vreemd.

Gaat weer veel #ENERGIE kosten

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Nathan Verhagen, 7 mei 2016

Misleiding helaas troef bij dit bedrijf. Nemen zomaar een vage boodschap op terwijl je nergens om gevraagd hebt. In plaats van een offerte krijg je een contract voorgeschoteld waar je niet op zit te wachten. Nooit mee in zee gaan met zulke bedriegers!

Reactie innova energie, 11 mei 2016

Geachte heer Verhagen,

We vinden het vervelend dat u zich misleid voelt. Dat is niet de manier waarop we een overeenkomst willen sluiten. Graag willen we met u kijken of sprake is van een misverstand. Daarvoor hebben we echter niet voldoende gegevens tot onze beschikking. Zou u daarom zo vriendelijk willen zijn contact met ons op te nemen, tel. 070 – 301 66 10. U kunt ons ook mailen: klantenservice@innovaenergie.nl. Alvast bedankt.

Met vriendelijke groeten,

Afdeling Klantenservice

Innova Energie

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Maria, 3 mei 2016

Medio maart werd mijn man benaderd door *** met de vraag of ze een offerte mochten doen voor een energieleverancier. Mijn man liet in het telefoongesprek duidelijk weten dat we per 01-02-2016 al overgegaan waren op een andere energieleverancier en dat we hier een jaar aan vast zaten, een offerte opsturen mag echter altijd. Vervolgens werd er een bandje ingesproken. Vorige week kregen we ineens een contract toegestuurd van Innova, van maar liefst 3 jaar. Blijkbaar was via de mail een voorstel opgestuurd en als we hier niet binnen 2 weken op reageerden zou het contract ingaan. Pure misleiding. In eerste instantie kon ik de mail met het voorstel nergens vinden, uiteindelijk zat hij in de spambox. Na verschillende keren over en weer gemaild te hebben is Innova nog steeds van plan het contract door te laten gaan terwijl wij duidelijk hebben aangegeven hier niet mee in te stemmen. Echt beneden alle peil om op zo'n slinkse wijze klanten binnen te halen.

Reactie innova energie, 11 mei 2016

Geachte mevrouw/beste Maria,

Hartelijk dank voor uw bericht. Op basis van uw bericht op deze site hebben we onvoldoende gegevens om uw klacht te beoordelen. Graag willen we u helpen. Wilt u zo vriendelijk zijn contact met ons op te nemen? Ons telefoonnummer is: 070 – 301 66 10. U kunt ons ook mailen: klantenservice@innovaenergie.nl. Alvast bedankt.

Met vriendelijke groeten,

Afdeling Klantenservice

Innova Energie

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Inge van der kruis, 17 februari 2016

Ook ik wil mijn ervaring delen over innova, ben ook benaderd door een inkoopcollectief omdat ik dan goedkoper uit zou zijn, was 30 euro per maand duurder uit! dus na 1 jaar terug naar mijn vorige leverancier....krijg ik de afrekening van innova 250,- opzegvergoeding plus 15 procent wegens contract breuk!!! maar liefst 475 euro extra! Toen ik belde en mevrouw te horen kreeg dat het een opzegging betrof veranderde haar toontje. Als ik zelf de opzegging gedaan had ipv dat een andere leverancier te laten doen had ze me dat kunnen vertellen en bovendien het staat in de toegezonden papieren! (volgens mij maken de energie maatschappijen reclame dat alles zorgeloos voor je geregeld wordt) Na heel veel kleine lettertjes heb ik het idd gevonden en ja ik had het idd van te voren door moeten lezen, maar is het geen plicht van een bedrijf om dat even extra te benadrukken bij het afsluiten van een zakelijk contract of anders bij een opzegging een berichtje te sturen zo van 'mevrouw heeft u in de gaten dat er bij te vroeg opzeggen een 15% opzegboete bijkomt! Had ik natuurlijk nooit opgezegd binnen de contract periode. En nu voel ik me gechanteerd omdat als ik terugkom ze me alles kwijtschelden! tja dan is de keuze snel gemaakt....blijf ik alleen met een boete zitten van mijn nieuwe leverancier....weer 250,- het houdt niet op. Dus mensen ben gewaarschuwd..lees forums en vooral lees alle voorwaarden!!

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?