Greenchoice

Meer over Greenchoice

Op deze site kun je energie vergelijken van Greenchoice.

 

Historie Greenchoice

De aandelen van Greenchoice zijn voor 70% in handen van de Energie Concurrent en voor 30% van Eneco. Greenchoice is een energieleverancier, opgericht in 2001, die het gebruik van groene energie in Nederland wil stimuleren. Zo leveren ze uitsluitend 100% groene energie en zetten zonnepaneel-projecten op. Daarnaast streven zij naar heldere contracten zonder addertjes. Greenchoice vraagt bijvoorbeeld geen opzegkosten als klanten vroegtijdig hun contract opzeggen. Ze werken niet met cashbacks maar met lage tarieven. Inmiddels hebben ze ruim 415.000 klanten.


Overige producten van Greenchoice

Greenchoice heeft een eigen app genaamd ‘BOKS’. Hierin kun je jouw energieverbruik gemakkelijk inzien en krijg je handige tips om energie te besparen. Daarnaast sponsort Greenchoice de landelijke ‘Warmetruiendag’. Dit is een dag waarop aandacht wordt gevraagd voor het klimaatprobleem. Ze vragen zoveel mogelijk mensen om de verwarming die dag een graadje lager te zetten en een warme trui aan te trekken. Op die manier is er minder CO2 uitstoot.

Overstappen naar Greenchoice

Wil je weten of Greenchoice de goedkoopste energieleverancier voor jou is? In onze energievergelijker bieden we verschillende contracten van Greenchoice aan. Maak een vergelijking en stap direct over! Moet je, bijvoorbeeld vanwege een verhuizing, je contract van Greenchoice juist opzeggen? Kijk dan bij Greenchoice opzeggen.


Contactgegevens Greenchoice

Tel: 010 - 478 23 26 of vragen@greenchoice.nl.

 

Duurzaamheid Greenchoice

Cijfer duurzaamheid van deze energieleverancier.
Onderzoek door Consumentenbond, Greenpeace, Wise, Natuur & Milieu:

8,5

De daling van het inkoopcijfer werd opgevangen door een verbetering van de leveringsmix. Die was al 100% groen, maar het aandeel windenergie in de leveringsmix steeg van 47% naar 63% en het aandeel zonne-energie ging van 2,5% naar 6,1%. De minder goed beoordeelde waterkracht verdween volledig uit de stroommix van Greenchoice.

Zorgeloos overstappen

Wilt u overstappen naar een andere leverancier? Vul dan de vergelijker in en stap zorgeloos over.

Wanneer u nog een contract heeft bij een andere energieleverancier, dan zegt Greenchoice dit voor u op. Dit kan echter alleen als uw huidige leverancier aangesloten is bij CER. CER staat voor Contract Einde Register, een marktafspraak waarbij de meeste leveranciers in een landelijke database aangeven op welke naam het contract van een bepaalde aansluiting staat, en tot wanneer dat contract loopt (met de bijbehorende opzegtermijn).
Indien u een vast contract afsluit met een energieleverancier en dit voortijdig verbreekt, pleegt u contractbreuk en lijdt de leverancier mogelijk inkoopverlies. Daarom mag deze leverancier u een opzegvergoeding (boete) in rekening brengen. De maximale wettelijk hoogte per product staat hieronder aangegeven. Greenchoice gelooft niet in opzegvergoedingen. Indien u bij Greenchoice niet tevreden bent, wilt Greenchoice u niet met negatieve financiële consequenties dwingen klant bij hun te blijven. Om die reden vergoedt Greenchoice ook geen opzegboetes van andere leveranciers.
Nee, in tegenstelling tot andere leveranciers werkt Greenchoice niet met stilzwijgende verlenging. Na afloop van het vaste contract wordt u automatisch omgezet naar het variabele contract met kortingsgarantie.
Indien u een variabel contract heeft met kortingsgaranatie, kunt u uw contract altijd omzetten naar een vast contract. Echter is het niet mogelijk om uw vast contract om te zetten naar een varibel contract. Dit komt doordat Greenchoice voor een vaste periode energie voor u heeft ingekocht.
Wanner u een varibel contract met kortingsgarantie afsluit bij Greenchoice, ontvangt u altijd een korting van 0,25 eurocent per kWh stroom en m3 gas ten opzichte van de variabele tarieven van uw regioleverancier.
Nee, u betaalt alle kosten voor uw gas en stroomverbruik aan Greenchoice. U ontvangt deze kosten overzichtelijk op één nota. Op die nota verrekent Greenchoice ook de energiebelasting, transportkosten, meterhuur en BTW. U krijgt dus geen aparte rekening(en) meer van uw netbeheerder.
Wanneer u uw contract wilt opzeggen, dient u dat schriftelijk aan Greenchoice kenbaar te maken. Uw opzegging dient voorzien te zijn van een motivatie en een dagtekening. De opzegging kunt u sturen naar Greenchoice, Kruisplein 15, 3014 DB te Rotterdam, of naar vragen@greenchoice.nl.

Alle energieleveranciers