Ervaringen Essent

Om consumenten te helpen in het maken van een keuze bieden we een open platform aan waar klanten ervaringen kunnen delen. Uw ervaring helpt daarbij. Hieronder leest u ervaringen over Essent. U kunt uw ervaring met Essent ook delen.

Deel uw ervaring

Zorgeloos overstappen

Wilt u overstappen naar een andere leverancier? Vul dan de vergelijker in en stap zorgeloos over.

Onterecht verbonden aan een contract
Astrid Flugr uit Weesp, 18 december 2018

Ik ben telefonisch benaderd door iemand (********) die belde namens Essent met een zakelijke aanbieding voor een goedkoper gas en elektriciteitstarief voor een contract periode van 3 jaar. De mevrouw die belde wilde eigenlijk dat ik ter plekke op de button "klant worden" zou klikken, maar ik gaf aan dat ik het eerst eens rustig wilde lezen. Ook zei ze dat de "klant worden button" groen van kleur zou zijn, maar bij was deze grijs en leek het erop of je er helemaal niet op kon klikken. Na veel doorgevraag van de mevrouw over wat ik er niet aan vertrouwde en waar ik aan twijfelde, kreeg ik een uur van d'r om alles te lezen. Na een uur heeft ze inderdaad terug gebeld, maar dat telefoontje heb ik door andere omstandigheden gemist. Ik open vervolgens mijn mail om de aanbieding door te lezen, wat blijkt: Ik ben automatisch aangemeld en er is een mijnessent account aangemaakt. Ik direct gemaild dat ik hier niet op in ga, gebruik wil maken van de 14 dagen bedenktijd regeling, en ik geen overeenkomst aan wil gaan met Essent. Krijg ik vervolgens een mail dat ik al een zakelijke overeenkomst ben aangegaan en dat deze overeenkomt geen wettelijke bedenktijd heeft. Als ik een overstap wil maken, riskeer ik een boete. Dit terwijl de mevrouw die belde mij minstens drie keer heeft verteld: U gaat een zakelijke overeenkomst aan onder particuliere voorwaarden. Zo voel je je echt opgelicht, machteloos en beetgenomen. Ik heb inmiddels iemand van de klantenservice gesproken. Ze denken niet dat ze mij kunnen helpen omdat ik waarschijnlijk aan het kortste eind trek, maar de mevrouw gaf wel aan dat ik voor de aanbieding gebeld ben door iemand van een extern call center! Ik wist niet eens dat dit kon en ben totaal geshockeerd dat Essent zulke mensen klanten voor zich laat werven!!

Reactie van Essent , 21 december 2018

Beste Astrid,

Ik baal ervan om te horen dat de verkoper je zonder akkoord heeft aangemeld voor een aanbod. Dat is niet de bedoeling, mijn excuses daarvoor. Uit je verhaal zie ik dat het om een zakelijke overeenkomst gaat en dat onze zakelijke afdeling al contact heeft gehad met je.

Zelf kan ik niet in de zakelijke gegevens kijken, maar ik zet deze review graag door naar onze MKB klachtenteam zodat ze hier extra naar kunnen kijken en onderzoeken. Wil je mij deze review, samen met je postcode en huisnummer, doorsturen naar webcare@essent.nl? Dan zorg ik ervoor dat ons klachtenteam nogmaals een onderzoek start.

Met vriendelijke groet,

Ron

Essent webcare

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
Misleid door Gas licht vergelijkers.nl
MJC Timmermans uit Schalkwijk, 18 december 2018

Op 7 november 2018 ben ik benaderd door Gas Licht Vergelijkers.nl Met deze brief laat ik u weten dat ik misleid ben door dit bedrijf. Er werd mij verteld dat ik wel € 100,- tot € 150,- per jaar zou kunnen besparen. Ook vertelde deze meneer dat Eneco, mijn vorige leverancier, geen groene stroom meer zou leveren, omdat ze gefuseerd waren met Eon. Er werd mij ook geadviseerd over te gaan op een zakelijk contract. Ik heb duidelijk aangegeven dat ik geen BTW kon terug vragen, omdat dit mijn privé adres is en hiervan niet zakelijk gewerkt wordt. Dat was geen probleem gaf de man van Gas Licht Vergelijkers aan, want ook al kon ik de BTW niet terugvragen, ik zou toch nog veel goedkoper uit zijn. Uiteindelijk heb ik me laten misleiden/overhalen. Toen het contract van u, Essent binnen kwam, bleek ook nog eens dat ik een contract heb van 5 jaar. Hier ben ik al helemaal niet over ingelicht. Daarbij komt ook nog eens dat ik per maand € 6,- duurder uit ben. Ik wens dat u eens naar deze zaak kijkt. Ik kan me niet voorstellen dat u op deze manier aan uw klanten wenst te komen. Ik hoop dat u kan regelen dat ik een tevreden klant van Essent kan zijn.

Reactie van Essent , 21 december 2018

Beste MJC,

Ik baal ervan om te lezen dat de verkoper van Gas Licht Vergelijkers u verkeerde informatie heeft gegeven en tevens ook een 5 jarige overeenkomst zonder u hierover in te lichten.

Begrijp ik goed dat er uiteindelijk een zakelijke overeenkomst is verwerkt voor u? Stuurt u mij een kopie van uw review, samen met uw postcode en huisnummer, naar webcare@essent.nl? Dan zorg ik ervoor dat uw signaal doorgezet wordt naar ons MKB klachtenteam.

Met vriendelijke groet,

Ron

Essent webcare

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
Misleiding door Essent
G.L. Boerkamps, 11 december 2018

Ik kreeg vanmiddag (11 december 2018) bezoek van iemand die oud-klanten van Essent weer probeerde over te halen om opnieuw klant te worden bij Essent. Hij maakte meteen een berekening voor mijn energiekosten bij Essent voor komend jaar. Bij een jaarlijks verbruik van 4000 kilowatt stroom en 500 m3 gas zou dan mijn maandlast € 90 worden, op jaarbasis dus € 1080 , volgens zijn berekening. Een stuk goedkoper dan bij mijn huidige leverancier, een mooi aanbod dus. Ik kreeg na zijn bezoek per mail meteen het contract voor 5 jaar toegestuurd, alles opgeteld € 1410 per jaar, toch wel iets anders dan het aanbod en ook duurder dan bij mijn huidige leverancier. Ik kan nog wel 2 weken afzien van het contract, dat moet ik dan wel schriftelijk of telefonisch laten weten. Meteen de klantenservice gebeld om te laten weten dat ik afzie van het contract." Jammer meneer, het kan nog wel 2 dagen duren voordat wij uw contract kunnen zien, we kunnen nog niet ingaan op uw verzoek, bel nog maar eens terug over een of twee dagen.... " Tja....Ik ben ooit weggegaan bij Essent wegens klant onvriendelijk gedrag, nou weet ik het weer.

Reactie van Essent , 17 december 2018

Beste G.L. Boerkamps,

Jammer om te horen dat de berekening van de verkoper niet bleek te kloppen. Ik begrijp goed dat u daarom ook meteen wilde annuleren. Ik betreur dat mijn collega waarmee u telefonisch contact heeft gehad, dit niet beter heeft opgepakt. Zo had ze uw gegevens kunnen noteren en zodra mogelijk kunnen annuleren. Mijn excuses voor de gang van zaken. Is het inmiddels gelukt om de overeenkomst te annuleren? Zo niet, dan wil ik u vragen om uw review, samen met uw postcode en huisnummer, door te sturen naar webcare@essent.nl zodat ik u hiermee verder kan helpen.

Met vriendelijke groet,

Ron

Essent webcare

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
!! GA NIET IN ZEE MET ESSENT !!
Rick Roomer uit Utrecht, 5 december 2018

Waardeloos bedrijf. Ze gebruiken bedrijven om klanten voor hun te winnen. Deze bedrijven zijn op internet nergens terug te vinden, wimpelen je af als je een klacht stuurt via de mail of als je ze belt. Een schande dat 'een groot bedrijf als Essent' samenwerkt met zulke bedrijven. Ik ben gebeld door CEV (centrale energievergelijker). Ze hebben mij gebeld en ze lieten het lijken alsof ik door mijn huidige leverancier werd gebeld met een beter aanbod. Ze hebben me op het verkeerde been gezet en daardoor heb ik een contract met ze afgesloten. Het contract kon niet ontbonden worden want ze hebben zogenaamd alleen het stuk opgenomen waarbij ik akkoord ging en niet het stuk waar ik werd misleid. Via de telefoon werd ik van het kastje naar de muur gestuurd door Essent. Kortom: ESSENT IS EEN WAARDELOOS BEDRIJF. GA NIET MET ZE IN ZEE

Reactie Linda van Sluisveld, 7 december 2018

Ik heb helaas een vergelijkbare situatie als je hier beschrijft *****. Bij mij gaat het om een zakelijk contract, bij jou ook? Ik ben beginnend ondernemer en wordt plat gebeld door energie-bedrijven en tussenbedrijven. In mijn geval was het Gas Licht Nederland. Die inmiddels niet meer reageert op telefoon, brieven en mail. En Essent verwijst natuurlijk naar Gas licht Nederland. Van t kastje naar de muur. Trouwens, bij een zakelijk contract heb je geen 14 dagen bedenktermijn. Maar of iedere beginnende ondernemer (zoals ik) dat weet.... ik verwacht van niet. En zelfs bij navraag over de telefoon of er nog nadelen aan het contract zitten werd mij hier niets over verteld. Als je als bedrijf op deze manier groot moet worden..... triest! Zit jij nog in de bedenktijd ****? Of kan je vorige leverancier nog iets betekenen in het terugnemen van het contract. Meestal betalen ze een boete tot een bepaald bedrag voor je. Het is misschien de moeite waard dit eens uit te zoeken. Succes!!

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
Laatste termijnbetaling
Mike uit Biddinghuizen, 1 december 2018

Alles oké bij essent maar ze wisten dat ik ging overstappen naar engie en dan bij me laatste termijnbetaling nog ff 20 euro erboven op gooien zogenaamd te laat betaald niet erg netjes van ze miss maken ze het nog goed met de afrekening we zullen zien

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
Slechte service
Roman, 6 november 2018

Na 20 jaar klant te zijn geweest, heb ik besloten om dit jaar over te stappen naar een andere leverancier. Service en klantgerichtheid zijn mij erg tegen gevallen, op zijn zachtst gezegd. Er wordt niet meegewerkt en zijn ook niet meedenkend. En dat voor een klant die al zoveel jaren aangesloten is geweest. Klantgerichte service is tegenwoordig schaars en dit bedrijf laat dat helaas ook blijken.

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
Oude klanten actie Essent
René van den Broek uit Roosendaal, 30 oktober 2018

Vandaag thuis benaderd door sales persoon die voor Essent werkt. Volgens haar al 6 jaar. Kreeg een voorstel en na een voorlopig akkoord paar uur daarna een aanbieding (met mogelijkheid van annuleren).

Bij het narekenen (zie hieronder meerdere mensen die Excelletjes kunnen bouwen) kom ik als ik uit ga van het verbruik van afgelopen jaar op een jaarbedrag dat euro 500 hoger is dan wat wij bij onze huidige leverancier NLE betalen.... dat sommetje was vanmiddag toch wel anders op grond van de actie voor oude klanten...

In de jaren daarvoor waren wij inderdaad Essent klant... jarenlang... De berekening die werd voorgehouden was gebaseerd op een veel lager verbruik en de vrouw (naam en Essent ID-nummer bij mij bekend) gaf vervolgens de kosten bij NLE aan (zij zou dat kunnen zien c.q. berekenen). Maar op grond van het verbruik van afgelopen jaar (wat dus per definitie afwijkt van haar berekening, en dat is de dan natuurlijk de vertroebeling) kom ik tot een veel lager kostenbedrag bij NLE dan bij Essent. De aanbieding van Essent was door mij redelijk makkelijk aan te passen aan de door mij gehanteerde verbruikshoeveelheden. Niet euro 20 goedkoper per maand dus maar euro 50 duurder per maand.. En dat vermoedelijk door het hanteren van een onjuist bedrag van de kosten bij NLE... en dat wordt dan zo maar even genoemd door een salespersoon van Essent genoemd...

Verder... net als zoveel mensen hier.. 5 jaar contract en een verhaal over het kunnen opzeggen na één jaar... maar zie daar in de uiteindelijke stukken die binnenkwamen in de mailbox niks van terug... heb nog geeneens zin meer om het uit te gaan spitten... vrees dat ook dat gewoonweg niet klopt en dat je simpelweg vast zit aan een 5 jaars contract... wordt dus morgen annuleren...

Al met al een bijzondere ervaring... eentje waar ik niet meer op zat te wachten na de overgang anderhalf jaar geleden van Essent naar NLE en nu doen ze het toch weer... vind dit echt gewoon bizar... als ik alle verhalen hieronder even snel doorloop, dan is het met de benadering van de oude klanten actie overal hetzelfde... kan hier echt niks tegen gedaan worden... dit neigt toch naar... vertroebeling, zand in de ogen strooien... laat ik het zo maar voorzichtig uitdrukken...

Reactie van Essent , 1 november 2018

Beste René,

Ik kan me voorstellen dat je niet tevreden bent over de manier waarop dit is gegaan, onze excuses hiervoor.

Bij Essent vinden wij het belangrijk dat klanten ook daadwerkelijk klant willen worden op basis van een juiste berekening. Ik vind het jammer om te horen dat het niet op die manier is gegaan en ik wil dan ook namens jou een klacht indienen.

Om een klacht in te dienen heb ik je postcode en huisnummer nodig, de gegevens kun je sturen naar webcare@essent.nl.

Alvast bedankt voor je medewerking,

Met vriendelijke groet,

Denis

Webcare Essent

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
Oplichterij
Den Bleker uit Ter Aar, 4 oktober 2018

Er Word je van alles beloofd door de telefoon, blijkt achteraf dat je verkeerde info hebt gekregen maar je zit wel aan ze vast. Ga niet met deze lui in zee.

Reactie van Essent , 8 oktober 2018

Beste Den Bleker,

Ik begrijp dat er verkeerde informatie is gegeven aan de telefoon. Dit is uiteraard niet de bedoeling. Sorry daarvoor. Graag kijk ik met je mee voor een oplossing hierin.

Stuur je mij een toelichting met wat er gezegd is, plus je postcode en huisnummer? Dat mag naar webcare@essent.nl.

Alvast bedankt.

Met vriendelijke groet,

Ron

Essent webcare

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
Waardeloos
C. Konings uit Helmond, 3 oktober 2018

Iedereen kent het wel, wordt er weer gebeld door een adviseur van een der welke energiemaatschappij met de vraag om over te stappen. Zo werd ik gebeld door eene ** met de vraag of ik bereid was over te stappen naar Essent aangezien hij een erg scherpe aanbieding kon doen. Uiteraard was ik benieuwd. Hij schotelde mij voor dat ik voor de komende 5 jaar 71 euro per maand zou gaan betalen. Uiteraard had deze beste man gerekend met de getallen die ik hem noemde, 1500m³ gas en 1200kWh teruglevering vanwege zonnepanelen. Hier bovenop kreeg ik er een slimme thermostaat en sensor t.w.v. 248 euro gratis bij. Te bedenken dat ik nu 86 euro betaal vond ik het wel de moeite en ging akkoord. Vervolgens krijg ik deze meneer wederom aan de telefoon om de laatste formaliteiten te regelen, hij geeft aan dit hij het tarief naar 75 euro heeft gezet om eventuele extra verbruiken te bufferen. Prima! Daaropvolgend krijg ik de bevestiging per mail waarop alles uitgeschreven staat en ik alleen nog op de groene knop diende te drukken. Gelijk viel mij op dat ons gasverbruik op 1153m³ gezet is i.p.v. de afgesproken 1500m³, dus geef ik dit aan. Maar meneer ** zou dit oplossen tegen hetzelfde tarief van 75 euro per maand. Uiteraard kon meneer ** deze fabeltjes niet waarmaken en heb ik mijn contract ontbonden. Zonde van mijn tijd! Waardeloos dat Essent dergelijke oplichters van een inkomen voorziet en daarmee welwillende consumenten schaamteloos dupeert. Aan een ieder die denkt aan een overstap zou ik willen meegeven: "Let op dat u verbruiksgegevens kloppen op het contract!"

Reactie van Essent , 4 oktober 2018

Beste C. Konings,

Ik baal ervan dat de verkoper de berekeningen en het maandbedrag met andere verbruiken heeft gedaan. Vooral nadat u nadrukkelijk het verbruik benoemd heeft. Dit is niet professioneel van de verkoper en wij willen niet dat er op basis van foutieve en/of afwijkende berekeningen en informatie klanten worden geworden. Mijn excuses voor de ervaring die u met deze verkoper heeft gehad.

U geeft aan dat u de overeenkomst ontbonden heeft. Dat begrijp ik ten zeerste. Graag dien ik een klacht in bij de manager van de verkoper om te zorgen dat de nodige acties ondernomen worden. Hiervoor ontvang ik graag het telefoonnummer waarop u gebeld bent, en ook het telefoonnummer dat de verkoper gebruikte om u te bellen. Stuurt u dit door naar webcare@essent.nl, samen met bovenstaande review? Alvast bedankt.

Met vriendelijke groet,

Ron

Essent

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
essent verkoopster aan deur
dennis, 1 oktober 2018

Agressieve Essent verkoopster aan deur. Via haar kleren begreep ik direct dat het een verkoop verhaal van Essent zou worden. Ik zei duidelijk dat ik geen interesse had in iets te kopen. Daarna probeert ze je in de war te krijgen , door je straat en huisnummer op een tablet te laten zien, met een niet duidelijk verhaal erbij. Ik heb gezegd dat ze maar een brief moet schrijven, en deur dicht gedaan.

Essent: nee is nee. Ik krijg zo de indruk dat ik jullie niet kan vertrouwen.

Reactie van Essent , 2 oktober 2018

Beste Dennis,

Jammer om te horen dat u de verkoopster als agressief heeft ervaren. Dit is niet hoe onze verkopers te werk moeten gaan. Ik heb hier een algemene melding van gemaakt bij onze door-to-door verkooppartners, waarbij ik heb aangegeven dat men beter naar de signalen van de consument moet luisteren.

Met vriendelijke groet,

Ron

Essent webcare

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
Misleidende verkoop
avatar
Evelien Zwaans uit Den Bosch , 3 september 2018

Vandaag een verkoper van Essent die een mooi aanbod had. Lagere tarieven én een cashback van 250 euro én ik kon na een jaar opzeggen.

Vervolgens op internet gezocht, cashback van 300 euro. Ik vraag dat na en de verkoper zegt dat dat klopt, dan kan ik niet na 1 jaar weg.

Ok, ik ga in op het aanbod en in de avond krijg ik mijn contract via mail....

5 jaar contract, 250 euro cashback en als ik na een jaar weg ga moet ik een opzegvergoeding betalen van 125 euro per product... weg cashback....

Heel raar verhaal, klopt niks van, ik ga dus annuleren.

Reactie van Essent , 4 september 2018

Beste Evelien,

Mijn excuses voor de verwarring. Ik begrijp dat de aanmelding niet juist is verlopen. Ik heb geen gegevens, anders had ik het meteen voor je nagekeken!

Via onze klantenservice kun je alles doornemen en eventueel annuleren of het contract wijzigen. Je kunt bellen op 0900-1550.

Vriendelijke groet,

Webcare Essent

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
Valse voorstelling van zaken
G. Boltjes, 22 augustus 2018

Gisteren belde iemand van Essent, ze willen ons graag terug als klant. Wij zijn een jaar geleden overgestapt op Greenchoice. Voorstel Essent nu: Bij hetzelfde verbruik gaat onze maandlast 27 euro naar beneden mits ik voor vijf jaar teken. In principe ben ik geïnteresseerd, dus alles doorgenomen met de man aan de telefoon en vervolgens via de mail een voorstel ontvangen. Hij wil dit graag gelijk doornemen dan kan hij het vandaag nog klaarmaken. Dit afgewimpeld. Ik wil er eerst rustig naar kijken. Gelukkig maar. In de mail geen onderbouwing van het maandbedrag. Wel op het eerste blad onze gegevens, ons verbruik en de indicatieve maandkosten. Inderdaad 27 euro lager.

Vervolgens staat op de volgende pagina's het tarief per kwh en m3. Omdat ik redelijk goed kan rekenen heb ik snel een excel overzicht gemaakt. Daaruit blijkt dat ik bij het voorgestelde verbruik en de voorgestelde tarieven op een maandlast kom die tussen de 90 en 100 euro per maand hoger is dan het indicatieve maandbedrag.

Vervolgens een mail gezonden om onderbouwing van het maandbedrag. Geen reactie.

Vandaag ben ik teruggebeld door dezelfde man die eigenlijk even mijn akkoord wilde. Hij had geen mail gezien, vond hij zelf wel raar maar kon gebeuren. Vervolgens aangegeven dat ik op heel andere maandbedragen kwam. Hij heeft geen idee hoe de berekening in elkaar zit, hij heeft een programma op de computer en voert daar gegevens in (dus ligt aan de 'computer'). Mogelijk is daar iets mis gegaan. Hij doet het nog een keer en komt nu 50 euro hoger uit per maand (op basis van dezelfde gegevens). Als ik vraag om een onderbouwing van dat bedrag, blijkt ook dat niet mogelijk, hij noemt een paar ronde bedragen die echter totaal niet overeenkomen en gedurende het gesprek ook zomaar weer 10% omhoog gaan.

De man geeft aan dat we het gesprek maar moeten beëindigen, ik ben niet de juiste klant voor Essent. Iemand die zelf gaat uitrekenen wat het kost is niet de doelgroep.

Jammer, ik ben in het verleden bijna 30 jaar klant geweest en had best terug gewild. Maar nu blijkt dat ze door een volstrekt foute voorstelling van zaken proberen om klanten terug te halen. En ik heb de voorstellen allemaal zwart op wit, het is echt een bewuste actie om klanten met een laag maandbedrag te lokken en dan achteraf te confronteren met een hoge afrekening. Maar dan zit je al voor vijf jaar vast. In nette bewoordingen is dit volgens mij nog steeds oplichting.

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
Overstap naar Essent
J vd Dungen uit S Hertogenbosch, 15 augustus 2018

7 augustus 2018, de heetste dag van dit jaar, werd ik telefonisch benaderd door Essent klantenwerving met een mooi verhaal dat zij mij graag terug wilde als klant. Aanbod: ; 300 € terug plus slimme thermostaat gratis. Het maand bedrag vijf jaar vast 3 maandelijks opzegbaar. Bij ontvangst offerte blijkt dat het opzeggen niet van.toepassing is. De 300 € wordt versnipperd om de maandlasten naar beneden te brengen. Kortom werving met een luchtje door een meisje met een vlotte babbel. Zij zal op provisie basis werken waardoor zij klanten.een oor aan naait in haar eigen.voordeel.

Reactie van Essent , 16 augustus 2018

Beste meneer/mevrouw vd Dungen,

Ik kan me voorstellen dat u op zo’n warme dag niet zit te wachten op een aanbod vooral als u het gevoel hebt dat het aanbod onjuist is. Vaste contracten hebben geen opzegtermijn van 3 maanden en we brengen een opzegvergoeding bij vroegtijdige contract beëindiging. De informatie die u heeft ontvangen is ook onjuist, onze excuses hiervoor. We willen graag hier een melding van maken en de aanmelding voor u annuleren, als het zover was gekomen. Om een melding hiervan te maken en de aanmelding te annuleren heb ik uw postcode en huisnummer nodig. We ontvangen dan ook graag uw gegevens met het bovenstaand verhaal in een e-mail. De e-mail kunt u sturen naar webcare@essent.nl, alvast bedankt voor uw medewerking.

Met vriendelijke groet,

Denis

Webcare Essent

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
Opdringerige verkoper
Anne, 8 augustus 2018

Onbehoorlijk, onbeschoft en zeer aandringend gedrag van jonge verkoper in winkelcentrum Alkmaar. Hoewel ik direct duidelijk aangaf geen gesprek te willen bleef hij doorgaan. ‘Mag ik u dan wel een vraag stellen?’ Nee dus. Maar hij vond dat een vraag stellen geen gesprek is. Ik zei nogmaals nee waarop hij vroeg bij welke leverancier ik nu zit. Graag uw verkopers duidelijk instrueren. Nee is nee. Op deze manier krijg je geen nieuwe klanten. Ik heb mijzelf niet voor niets bij het bel mij niet register aangemeld en een niet-colportage sticker op de deur geplakt.

Reactie van Essent , 9 augustus 2018

Beste Anne,

Jammer om te horen dat de verkoper bleef doordringen nadat u duidelijk "nee" heeft gezegd. Dit is niet hoe wij klanten willen werven, en ik baal dan ook enorm dat de verkoper niet luisterde naar u.

Ik heb een klacht ingediend bij de betreffende manager, opdat de verkoper hierop aangesproken wordt, en het niet nog een keer gebeurd. Mijn excuses voor de ervaring die u heeft gehad met de verkoper.

Met vriendelijke groet,

Ron

Essent webcare

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
slimme meter ellende
B.G. de Vries uit Schoonebeek, 18 juli 2018

24 april 2018 kregen we de eindafrekening van Essent. We schrokken ons het apezuur. Iedere maand 183 euro betaald. Dat is teveel hadden we berekend, dus we zouden een bedrag terugkrijgen.

Echter wij mogen 4449,05 bijbetalen. Omdat de slimme meter 9100 m3 heeft berekend voor een jaar. Met name de laatste 3 maanden, januari, februari en maart vloog er 3000 m3 door de meters. Als u ons kunt vertellen waar we dat aan verbruikt hebben? We worden zo van het kastje naar de muur gestuurd. We zijn absoluut niet van plan om dit belachelijk hoge bedrag te betalen. Normaal verbruiken we tot maximaal 2400 m3. per jaar. Essent en Enexis aanbidden de heilige slimme meter. Deze zou geen fouten maken. Waarom vallen wij dan in de prijzen en hebben wij een slimme meter die niet slim is? We hebben het hele circus al doorlopen van meterijking en installatie doormeten, daar zijn we al enkele honderden euro's aan kwijt.

Wij zijn zeer zeker niet de enige mensen die problemen met de slimme meter hebben. Hoe durven jullie mensen zo met een kluitje in het riet te sturen? Wij staan hier mee op en gaan er mee naar bed. Het is zo oneerlijk. Wij hebben deze hoeveelheid gas niet gebruikt. Is het de bedoeling om lekker veel mensen in de financiële problemen te helpen? En in de emotionele problemen? Is dat de doelstelling van Essent en Enexis? Er is niemand die met ons in gesprek wil, we komen niet door de telefoonlijn heen. Het enige wat ze zeggen is dat ze je nog een fijne dag wensen. Ik weiger om dat aan te horen. Door Essent/Enexis/slimme meter ellende hebben wij al 3 maanden geen fijne dag meer, en dan durven ze dat ook nog te wensen. Te zot voor woorden. Door invloed van ledlampen, opladers, laptops enz, kunnen slimme meters tot 6 keer meer meten. Is er dan helemaal niemand die toe wil geven dat er kinderziektes in de slimme meters zitten, en dat er af en toe toch eentje niet helemaal naar behoren werkt.

We hebben een landis en gyr. Daar zijn behoorlijk wat klachten over verschenen.

Wij zijn van mening dat we al genoeg voorschot hebben betaald. Teveel zelfs, dus u kunt het teveel betaalde bedrag op onze rekening storten.

U kunt uitgaan van 2400 m 3 voor het afgelopen jaar.

Kijk naar de afgelopen jaren, de afgelopen 3 of 5 of 10 jaar, en neem daar een gemiddelde van.

Dit is zo onschuldige burgertjes pesten. 553 euro per maand. Zouden wij verbruikt hebben. Hoeveel verbruikt u zelf? Mogen wij dan niet meer leven? Hoeveel geld wilt u van ons hebben?

Volgend jaar is het misschien wel 1000 euro per maand.

En onze dag blijft niet fijn tot dit op een volwassen manier is opgelost.

Reactie van Essent , 19 juli 2018

Beste heer en mevrouw de Vries,

Hartelijk dank voor uw bericht. Ik snap helemaal dat u zich rot geschrokken bent. Wat een flink bedrag dient u af te rekenen.

Gezien de extreme verhoging van het verbruik zou ik uw situatie graag bekijken en het gesprek met u aangaan.

Heel graag ontvang ik via: webcare@essent.nl uw postcode/huisnummer en uw geboortedatum.

Na uw bericht neem ik binnen 2 werkdagen contact met u op.

Alvast bedankt voor uw reactie.

Met vriendelijke groet,

Will

Essent webcare

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
Agressieve verkoop
Kees uit Hoofddorp, 18 juli 2018

Schrijft eigenlijk nooit een review op internet maar Essent maakt het zo bont dat ik mijn ervaring wel moet delen. Aantal jaren geleden klant geweest bij Essent, sindsdien bellen ze om de zoveel tijd weer om mij terug te halen als klant. Gisteren opnieuw Essent aan de telefoon. Ze hadden een speciale actie voor voormalig klanten in Hoofddorp (zeer belangrijk gebied voor Essent volgens de medewerkster aan de telefoon). Na wat gegevens uit gewisseld te hebben over verbruik werd aangegeven dat ik wel 30 euro goedkoper uit zou zijn dan bij mijn huidige leverancier. Ik zou een 5 jaar contract krijgen maar maandelijks kunnen opzeggen. Dus 5 jaar het vaste tarief met de mogelijkheid maandelijks op te zeggen.

Aangezien ik goed wil vergelijken en het aanbod van maandelijkse opzeg mogelijkheid te mooi om waar te zijn vond heb ik het verzoek gedaan om het aanbod met de tarieven te mailen.

Dit was niet mogelijk, ik kon alleen een 'inkijkmail' krijgen maar moest direct hierin beslissen. Dit aanbod was eenmalig en deze tarieven waren lager dan op internet staan aangegeven. Toen ik niet direct 'hapte' en aangaf het aanbod even goed te willen bestuderen werd medewerkster geïrriteerd en beëindigde het gesprek.

Ben inmiddels klaar met de terugkerende telefoontjes van Essent, er werd gebeld met een 073 (Den Bosch) nummer. Dit nummer geblokkeerd.

Essent, dit is niet de manier om klanten terug te winnen. Wees gewoon eerlijk en transparant over tarieven en voorwaarden.

Reactie van Essent , 19 juli 2018

Beste Kees,

Ik vind het jammer dat u deze ervaring heeft gehad met één van onze verkopers. U mag, vooral als ex-klant, beter verwachten van Essent met betrekking tot transparantie. Mijn excuses voor het ongemak dat u hierdoor heeft ondervonden, alsmede voor de verkeerde informatie van de verkoopster. Vaste overeenkomsten zijn niet maandelijks opzegbaar.

Graag dien ik dan ook een klacht in bij de managers tegen deze verkoopster. Mag ik u vragen om deze review te kopiëren en naar mij toe te sturen via webcare@essent.nl? Daarbij ontvang ik ook graag uw postcode en huisnummer, samen met uw telefoonnummer en het volledige nummer waardoor u gebeld bent, zodat ik hier de juiste acties op kan uitzetten.

Met vriendelijke groet,

Ron

Essent webcare

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
Essent wil de borgsom niet terugbetalen
Ger Loozen uit Gulpen, 6 juli 2018

Wij zitten met een echt probleem,

Wij zijn op 2 adressen klant geweest bij Essent op één adres bijna 40 jaar en op het tweede adres

bijna 1 jaar. Het 1e adres was ons woonadres, op 18 juni zijn wij echter verhuist en alles netjes geregeld. Het 2e adres is ons zakelijk adres, hier is onze leverancier voor elektriciteit Engie. Wij hebben hier een gasmeter gebruiken echter geen gas en hebben dus een slot op de meter. e.e.a. loopt via Essent en die hanteren een termijn bedrag van € 68,00. Terwijl dit een bedrag moet zijn van € 4,13

Nu hebben wij in het afgelopen jaar problemen gehad met de termijn betalingen, alles is echter nu betaald. ( Wij krijgen nog € 72,- van Essent )

Gezien de ontstane problemen in het verleden hebben wij, om niet afgesloten te worden een borgsom betaald van € 700,00 ( belachelijk na 40 jaar klant zonder problemen )

Nu hebben wij gevraagd om deze borgsom terug te krijgen. Wij krijgen als antwoord “U bent klant van Essent en als u netjes betaald krijgt u de borgsom over 3 jaar terug”

Dit is naar onze mening belachelijk en onredelijk de borgsom vasthouden terwijl de termijn bedragen € 4,13 bedragen. We krijgen iemand aan de telefoon die arrogante en onbeschofte antwoorden geeft en het niet waard is om normale mensen te woord te staan.

Reactie van Essent , 9 juli 2018

Beste klant,

Uit uw bericht begrijp ik dat u een waarborgsom heeft betaald vanwege problemen in het verleden. U bent van mening dat gezien het lage termijnbedrag dit niet in proportie is tot het bedrag van de waarborgsom.

Ik begrijp goed gezien het termijnbedrag dit aan de hoge kant is. Wij hanteren inderdaad de voorwaarde dat u de waarborgsom terug ontvangt na 3 jaar goed betaalgedrag zonder dat wij u in de tussentijd een herinnering/aanmaning moeten sturen vanwege een openstaand bedrag.

Vanwege onze financiele zekerheid wijken wij hier niet van af ondanks dat u al zolang klant bij ons bent.

Nu wil ik graag voor u nakijken wanneer de waarborgsom word terug gestort op uw rekening. Omdat er geen gegevens bekend zijn, wil ik u hiervoor vragen om een e-mail te sturen naar webcare@essent.nl. Dan kijk ik dit graag voor u na.

Met vriendelijke groet,

Rick

Webcare essent

Reactie Ger Loozen, 9 juli 2018

Wat een belachelijke reactie, ik weet zelf wanneer ik officieel volgens jullie regels de waarborgsom krijg terug gestort op mijn rekening. Jullie praten over financiële zekerheid € 4,13 per maand en houden dan 3 jaar een bedrag van € 700,- vast. Dat is geen financiële zekerheid, dat is misbruik maken van jullie machtspositie. E.e.a. staat in geen enkele verhouding en ik weet niet of dit wettelijk is toegestaan. Excuses voor hoe wij zijn te woord gestaan waren op zijn plaats geweest maar daar hoor ik niks over.

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
Vals en tegenstrijdige informatie door Essent
rowet, 5 juli 2018

Essent klantenservice geeft regelmatig verkeerd en zelfs valse informatie aan klanten. Ik heb met de klantenservice in een week 5 keer telefonisch contact opgenomen. en drie van de vijf gesprekken waren zwaar tegenstrijdig. deze gesprekken zijn opgenomen en zal ik ze overal verspreiden. Dit is ook waarschijnlijk de redenen dat essent nooit schriftelijk reageert, en heeft geen email adres behalve zijn contact formulier. Men krijgt uitsluitend een bericht van ontvangst van essent maar niet over de inhoud van de bericht. Ze willen geen bewijs leveren over wat ze ontvangen hebben. Als essent lef heeft dan stuurt ook de inhoud van de brief/klacht samen met zijn automatische ontvangst bevestiging. Meeste doorzichtige bedrijven doen dit al lang en hebben ook een email adres.

Reactie van Essent , 6 juli 2018

Beste,

Erg prettig dat u dit aangeeft! Het is belangrijk dat wij een eenduidige communicatie hebben. Ik zou hier graag verder op in gaan en dit uitzoeken. Wil je mij je postcode en huisnummer, inclusief kopie klacht naar webcare@essent.nl sturen?

Met vriendelijke groet,

Webcare Essent

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
Poging om mij op te lichten
Ron, 26 juni 2018

Ik werd vandaag gebeld door Essent. Speciale aanbieding voor oud klanten. Zo speciaal dat het niet op internet te vinden zou zijn in vergelijking-sites.

Achteraf bleek;

Op de site van Essent precies dezelfde prijs, dus niks extra korting.

Niet goedkoper, maar veel duurder dan lopende contract van andere aanbieder.

Contract van 5 jaar, maar je kunt na 1 jaar opzeggen. Algemene voorwaarden voorgehouden in 2e gesprek.....oh ja, u kunt pas na 5 jaar opzeggen.

Er werd mij dus onder valse voorwendselen een contract aangeboden, of is dit inmiddels oplichting.

Documentatie gaat naar Kassa, zodat ook niet of minder oplettende mensen gewaarschuwd worden.

Ik wissel jaarlijks, maar zal nooit meer een seconde over Essent nadenken.

Reactie van Essent , 27 juni 2018

Beste Ron,

Wat vervelend dat je op deze manier bent benaderd met deze informatie. Dit is uiteraard niet de bedoeling!

Ik wil hier dan ook graag meteen werk van maken. Zou je dit bericht kunnen sturen naar webcare@essent.nl samen met je postcode, huisnummer en het telefoonnummer dat je heeft gebeld en ga ik hier meteen een klacht over indienen.

Met vriendelijke groet,

Sharon

Webcare essent.

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
Verkoopsale per telefoon
E . Kempen, 15 juni 2018

Krijg ik gisteren een telefoon van een medewerker essent met een nieuwe aanbieding . Snapte sowieso niet waarom want ik had al een contract bij hun voor drie jaar en moest nog een jaar.

Ja mevrouw de prijzen zijn verhoogd per januari en in juli weer opnieuw worden ze verhoogd. Wil samen met u bekijken voor een betere aanbieding! Wilde hij de laatste drie cijfers van mijn bankrekening.

Waarom is dat nodig vroeg ik Dat ik dat niet zo prettig vindt om te delen. Zegt hij op arrogante toon dat hij verder niks kan doen met mijn bankrekening zijn alleen maar de laatste drie cijfers.

Waarom hij die sowieso nodig hebt vindt ik al vreemd. Ben al klant bij Essent voor jaren alle gegevens zijn bekend en had opnieuw een contract voor drie jaar afgesloten en nog een jaar te gaan. Beloven van alles toen ook al zou elke jaar wat korting krijgen want toen overwoog ik ook om over te stappen.

Telefonische verkoopmedewerker was erg onvriendelijk en wilde zijn verhaal blijven vertellen ondanks dat ik bepaalde dingen niet prettig vond en snapte. Hij zei dat ik mijn mond moest houden en luisteren en toen heb ik gezegd meneer ik ga nu ophangen en heb toen contact verbroken.

Dus essent je gaat weer een klant verliezen zo.

Reactie van Essent , 15 juni 2018

Beste mvr Kempen,

Wat vervelend dat je dit gesprek hebt gehad! Uiteraard is dit niet onze werkwijze waarop wij onze klanten willen benaderen. Mijn excuses voor deze benadering!

Ik wil hier dan ook meteen een melding van maken zodat de desbetreffende verkoper hierop wordt aangesproken. Zou je mij je postcode een huisnummer kunnen toesturen naar webcare@essent.nl samen met je bericht dan ga ik meteen aan de slag voor je.

Met vriendelijke groet,

Sharon

Webcare essent

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
Spook verbruik
Frans Derksen uit Vortum-mullem , 27 april 2018

Na een eind afrekening van Essent va meer dan €500 toch maar eens gebeld. Na 45 min gesprek waarin mij duidelijk werdt dat ik een verbruik had op jaarbasis van meer dan 15000 kilowatt.

Nu heb ik zelf voor 13000 kilowatt aan stroom opgewekt en dan moet ik nu nog bijbetalen op een termijn bedrag van €90. Doodleuk ja meneer maar u gebruikt zelf ook stroom. Of ik zelf maar in gang kon zetten om mijn nieuwe meter te laten eiken .beter idee gewoon overstappen na 20 jaar en heel veel geduld is mijn maat nu eindelijk vol.

Reactie van Essent , 30 april 2018

Beste Frans,

Ik begrijp volkomen dat je bent geschrokken van de hoge eindafrekening. Uit je bericht merk ik op dat je niet tevreden bent over de uitleg en geboden oplossing en hier wil ik dan ook mijn excuses voor aanbieden.

Graag kijk ik alsnog met je mee naar de eindafrekening en de oorzaak van de bijbetaling. Je kunt hiervoor je postcode, huisnummer en bovenstaand bericht sturen naar webcare@essent.nl. Bij voorbaat dank!

Met vriendelijke groet,

Simon

Webcare Essent

Reactie Frans Derksen , 30 april 2018

Heb al weer bericht gehad van Essent. Dat het termijn bedrag niet gewoon hoog genoeg was.op Essent de voorspeller berekenen laten doen kom ik op 603 euro voorschot uit. Lekker gewoon fout op de site berekenen. Ik hen er genoeg van leer maar eerst jullie site en medewerkers, hoe ga je om met terug levering.

Dus Beste Essent ik vertrek per 25.5.2018 En zal dan afwachten welke afrekening ik dan nog zal krijgen.

Deze zal ik dan ook nog vermelden. Ga er van uit na alle dreigementen van Jullie medewerkers over betalings verplichting .dat deze ook wel weer op korte termijn in de mail zit.

Ik ben zelden zo klaar met een organisatie als Essent.

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
Liefst alles per post op papier
Mathieu Raemaekers uit Roggel, 21 maart 2018

"Mijn Essent" l i j k t leuk en prima, maar het is a l w e e r de zóveelste leverancier, die niet doodgewoon per post de financiële bescheiden toezendt. Je wordt min of meer gedwongen om regelmatig in te loggen, moet je financiële zaken zélf uitprinten, en alweer een extra inlognaam met password paraat houden. Bij ziekte wordt het een puinhoop. Een hoogste klantonvriendelijke gang van zaken, en wellicht voor een aantal Essent klanten een van de argumenten om afscheid te nemen van Essent.

Mathieu Raemaekers, Koppelstraat 50, 6088 ER Roggel. ra@xs4all.nl. 0475 492010,

Reactie van Essent , 22 maart 2018

Beste heer Raemaekers,

Zojuist spraken wij elkaar. Bedankt voor het fijne gesprek. Ik heb voor het betreffende adres de correspondentie aangepast naar een postzending. U ontvangt ook hierop voortaan de nodige informatie per post.

Ik wens u een hele fijne dag verder!

Met vriendelijke groet,

Ron

Essent

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
Actie Essent lente 2017
Steven van Duijvendijk uit Capelle aan den IJssel, 8 maart 2018

Kreeg een telefoontje van een Essent medewerker met een verzoek terug te komen, hij vertelde mij dat hij een prijs kon aanbieden gebaseerd op mijn huidige verbruik die 10 euro per maand goedkoper was.

Zat toen werkloos thuis, geld was welkom, wist dat ik ook snel weer zou beginnen met werken waardoor mijn energie verbruik nog verder gereduceerd zou zijn.

Zojuist echter mijn naheffing gehad, 406 euro . over een klein jaar op een bedrag van verdomme 35 euro per maand. Wat dus inhoud dat zijn berekeningen toen op zijn minst nogal erg optimistisch waren, of gewoon ronduit ***. Ik heb bij geen leverancier hier in de laatste 8 jaar dat ik er woon meer dan 50 euro hoeven betalen. Maar bij Essent betaal ik er dus ong. 70. Klasse werk jongens, gelukkig nog een contract ook dus kan er nog even 250 bij gaan verdienen om van jullie af te komen. Ik heb een 2 kamer appartement, geen nieuwe apparatuur, over het algemeen staan er een pc aan en een schemerlamp, soms een tv. dat is al jaren zo. Alleen toen ook overdag, nu ongeveer 4 dagen in de week niet en toch kost me dit 25 euro per maand meer. Moet ik dit geloven? Is er een manier waarop ik informatie over deze gang van zaken op kan vragen? Zodat ik het kan controleren of laten controleren? Of is het misschien normaal dat je telefoon verkopers maandprijzen aan laat bieden die niet staven met de werkelijkheid zodat je ze later dubbel zo hard kan scheren? Ben erg benieuwd naar jullie antwoord.

Reactie van Essent , 12 maart 2018

Hoi Steven,

Ik heb je verhaal met verbazing gelezen. Het is natuurlijk nooit de bedoeling dat er een verkeerd termijnbedrag wordt aangeboden dat niet klopt met het werkelijk verbruik.

Ik wil dit graag goed voor je uitzoeken en samen tot een goede oplossing komen. Hiervoor heb ik meer gegevens nodig.

Wil je mij een e-mail sturen met daarin je postcode, huisnummer, telefoonnummer en een kopie van jouw verhaal hier? Dit kun je sturen naar webcare@essent.nl.

Zodra wij jouw email hebben ontvangen gaan we aan de slag en nemen contact met je op.

Alvast bedankt.

Met vriendelijke groet,

Angelique

Essent Webcare

Reactie K.Visser, 14 maart 2018

*** toch op Essent. Jullie doen niet anders. Pure ***. Overstappen naar Essent betekend altijd fors hogere bedragen te betalen. Vervolgens krijg je een excuus om dan een zogenaamde tegemoetkoming te krijgen waar je het maar mee moet doen. Vervolgens hebben ze jou als klant binnen. Tip! Ga nooit met ze in zee.

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
Hele slechte verwerking namelijk niet van een annulering ondanks invullen formulier en 3 keer bellen
Geef ik liever niet op uit Boskoop, 4 maart 2018

Contract afgesloten bij Essent en meteen erna weer geannuleerd via het daartoe bestemde formulier. Vervolgens krijg ik steeds post, steeds gebeld en ik zou teruggebeld worden en het zou in orde zijn. Niet dus, ik had weer post dat ik de meterstanden moest gaan doorgeven. Ik begin mijn geduld te verliezen. Voor de lezer van Essent, het betreft Klantnr: 0171864369

Reactie van Essent , 7 maart 2018

Beste klant, ik vind het jammer om te horen dat je vaker contact hebt moeten opnemen om het contract te annuleren. De annulering had meteen verwerkt moeten worden en daarvoor onze excuses. Ik heb je klacht doorgezet naar de desbetreffende afdeling zodat je niks meer in rekening krijgt na je annulering. Dit wordt binnen enkele dagen opgepakt.

Met vriendelijke groet,

Denis

Webcare Essent

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
Emigratie naar het buitenland.....
Gerrit Peters uit Bladel, 26 februari 2018

Als gebruiker van Essent energie (gas en electra) heb ik een contract afgesloten tot 2020.

Nu wil het dat ik ga emigreren naar Hongarije as einde maart, maar Essent kan daar niet leveren,

terwijl zij een verplichting hebben om te leveren. Als ze dat niet kunnen is er volgens mij maar 1 oplossing en dat is opzegging met wederzijds akkoord.

Waarom moet ik dan toch 200 euro boete betalen !!!!!!! bij stopzetting van de overeenkomst.

Ben erg benieuwd of er meerdere personen zijn die eens gelijk hebben ondervonden of hiermee

worden geconfronteerd. Lijkt mij een beetje een ,,geldklopperij zaak,,

Reactie Gerrit Peters uit St.maartensdijk, 20 april 2018

Pracies zelfde probleem... en ik heb nog zelf doorgegeven dat ik als huis verkocht is ga emigreren ... was geen probleem volgens Essent en nu lekker boeten betalen... echte geldklopperij..

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer