Ervaringen Essent

Om consumenten te helpen in het maken van een keuze bieden we een open platform aan waar klanten ervaringen kunnen delen. Uw ervaring helpt daarbij. Hieronder leest u ervaringen over Essent. U kunt uw ervaring met Essent ook delen.

Deel uw ervaring

Zorgeloos overstappen

Wilt u overstappen naar een andere leverancier? Vul dan de vergelijker in en stap zorgeloos over.

Oplichting zakelijk abonnement
Jeffrey Timmers uit Rijswijk, 2 maart 2019

Ik ben twee weken geleden benaderd door een “onafhankelijke bemiddelaar” die zei dat ik als zzp’er recht heb op een mooi zakelijk aanbod.

Alles wat deze meneer vertelde leek te mooi om waar te zijn. Inmiddels de eerste termijn rekening gekregen en deze is 75,00 euro hoger dan mijn vorige aanbieder Eneco?!?

Tevens is er geen mogelijkheid om te annuleren want het is een zakelijke abonnement volgens de verkoper.

Oplichting praktijken die zelfs het nieuws gehaald hebben!

Reactie van Essent , 6 maart 2019

Beste Jeffrey,

Jammer om te horen dat je je opgelicht voelt. Ik begrijp dat het termijnbedrag hoger staat dan dat je voorheen betaalde bij Eneco. Graag wil ik je vragen om contact op te nemen met onze zakelijke afdeling via 0900 1466. Zij kunnen de situatie met je bespreken en kijken naar de mogelijkheden en/of oplossingen. Ze helpen je graag.

Met vriendelijke groet,

Ron

Essent

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
Slechte financiele adninistratie en klantenservice
R van R, 27 februari 2019

Automatische Facturatie vervalt op het moment dat je een keer de factuur niet kan betalen. Ik was te laat maar heb de factuur toch netjes betaald via handmatige overschrijving zoals beschreven in hun email. En dezelfde dag weer aangegeven automatisch geïncasseerd te willen worden in de toekomst, ook op instructie van hun e-mail. Door dit verzoek (om autom. Incasso weer te activeren) begreep de financiële admin mijn handmatige overschrijving niet, stortte het bedrag terug. Waardoor er een maand later incassokosten van €40,- bij kwamen. Die heb ik gelijk betaald en dacht dat ik die wel terug zou krijgen omdat ze een fout hadden gemaakt door mijn handmatige overschrijving weer terug te storten.. Opgebeld naar de klantenservice en een mail gestuurd. Ze wilden ‘uit coulance’ maar 20,- terugbetalen. Ik denk hoezo uit coulance? Omdat jullie een vergissing hebben gemaakt. Mevrouw  was zelfs op haar pik getrapt dat ik 40,- terug wilde hebben en dreigde nog met “oh ik heb er al spijt van dat ik dit voor u ga doorvoeren. Ik heb nog zo mijn best voor u gedaan.” Dat snap ik kind, maar je weet niet waar de fout vandaan kwam. “Bent u nu naar tevredenheid geholpen?” wilde ze afsluiten. Ik zei “nou nee.” “Oh dan ga ik het gesprek beëindigen want ik vind het geen fijn gesprek.” Belachelijk. Mevrouw van de financiële admin stond mij later te woord maar had mijn mailtje niet eens gezien, met de instructies hoe ik het bedrag over moest maken en wat ik moest doen om automatische incasso weer te activeren. (Doe je huiswerk als een klant ontevreden is!) Ze bleef dezelfde plaat afspelen over hoe hun systeem werkte en weigerde in te zien dat ik volledig heb gehandeld volgens hun e-mail qua betalen en automatische incasso reactiveren. Hou die resterende 20,- maar. Na dit jaartje ga ik lekker weg bij Essent.

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
Vaak gebeld
P. Maarschalkerweerd uit Vlissingen, 19 februari 2019

In korte tijd is mijn vrouw 3x gebeld door Essent om een contract af te sluiten. Vandaag weer gebeld met als lokker een cadeautje, bij een latere vraag van ons wat het cadeautje was bleek er geen te zijn.

Alle keren aangegeven dat we geen interesse hadden maar toch proberen door te drammen. Hier op aangegeven dat ze de "aanbieding" maar per mail moesten sturen. Prompt werd ook gevraagd wat ons rekeningnummer was. Dit hebben wij dus niet gegeven.

Gelukkig hebben wij het hele gesprek opgenomen zodat we niet voor verrassingen komen te staan. Wij zijn tevreden met onze huidige leverancier.

Reactie van Essent , 20 februari 2019

Beste heer,

Ik baal ervan om te lezen dat uw vrouw en u continu gebeld worden om over te stappen naar Essent. Bij geen interesse zou dit voor de verkoper duidelijk moeten zijn. Dit is hier niet het geval en begrijp u daarom volkomen. Mijn excuses hiervoor. Graag laat ik het bellen stoppen. Stuur u mij uw review, samen met het telefoonnummer waar u op gebeld wordt, én het telefoonnummer dat u belt, door naar webcare@essent.nl? Alvast bedankt!

Groetjes, Ron

Essent

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
Onbereikbaar
Laurens, 13 februari 2019

Heeft Essent wel een klantenservice?

Ze zijn namelijk onbereikbaar. Eerst via de telefoon geprobeerd, maar dan sta je rustig een half uur in de wacht. Via social media komt er ook geen reactie. Tot slot drie dagen geleden het contactformulier ingevuld via de persoonlijke pagina op Essent.nl. Helaas tot op heden ook daar geen reactie op ontvangen. Hoe is het mogelijk om zo slecht bereikbaar te zijn?

Reactie van Essent , 14 februari 2019

We zijn gewoon bereikbaar hoor! Stuur een mail naar webcare@essent.nl met daarin je vraag en je contact gegevens. Ik ga dan direct aan slag!

Alvast bedankt.

Groet, Webcare Essent

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
Contractbreuk door Essent
Simon, 11 februari 2019

Onlangs kreeg ik een factuur van Total Gas & Power plus een aanmaning met boete, die ik meteen als spam aanmerkte omdat ik geen contract heb met hen. Later kreeg ik van Essent een eindrekening waaruit bleek dat mijn contract voor gas beeindigd was. En er was een opzegvergoeding berekend van 125 euro. Maar ik heb mijn nog vier jaar lopende contract helemaal niet opgezegd. Het is Essent die hier contractbreuk pleegt door onder een hoedje te spelen met Total. Door drukte duurt het antwoord van Essent langer dan je van hen gewend bent, luidt een automatisch aangemaakt bericht. Uiteraard heb ik met Total ook contact gezocht. Op emails reageren ze daar niet. Telefonisch contact levert op dat ze het uitzoeken. Wie het echt maar uit moet zoeken lijkt de klant te zijn.

Reactie van Essent , 11 februari 2019

Oei, dit klinkt niet best Simon!

Het lijkt erop dat Total Gas & Power, je onterecht heeft afgemeld bij ons. Als je hier nooit officieel toestemming voor hebt gegeven, mogen zij je niet aanmelden! Zij dienen dan, om dit recht te trekken, een onterechte aanmelding in te dienen.

Bij een onterechte aanmelding, maakt Total Gas & Power, de aanmelding ongedaan, en zetten ze je onder dezelfde contractvoorwaarden terug over naar ons toe. Hebben ze dit al voor je gedaan?

Al met al, zou ik je dolgraag willen helpen! Ik hoop alleen dat je je beseft, dat dit geen fout is van ons, en wij jou het liefste als klant willen behouden natuurlijk. Mijn advies is dan ook, contact te leggen met Total Gas & Power, en daar de klacht neer te leggen, en uit te laten zoeken of de aanmelding bij hen, rechtsgeldig is. Als consument, heb je daar alle recht op!

Heel veel succes, en wij zien je graag terug!

Groetjes,

Sanne

essent

Reactie Simon uit Diessen, 11 februari 2019

Inmiddels heb ik telefonisch contact gehad met de klantenservice van Essent. Die heeft toegezegd dat Essent contact opneemt met Total en probeert het vertrek bij Essent terug te draaien.

Toch ben ik van mening dat Essent hier wel degelijk een rol in heeft. Dat een contract tussen Essent en mij opengebroken kan worden door een derde partij, zonder dat ik Esssent daar toestemming voor geef, is buiten alle proporties. Het kost mij een hoop tijd en energie om een eenmaal afgesloten (goedkoper) contract te mogen behouden. Ondertussen brengt Essent ook nog eens 125 euro in rekening voor vroegtijdig opstappen. Dat krijg ik volgens klantenservice terug als 'het contract met Total' teruggedraaid is. Misschien over enkele weken dus. Ik heb geen weet van een contract met Total. Heeft Essent wel een contract gezien voor ze tot ontbinding van mijn contract over gingen? De energiemaatschappijen doen onderling zaken over de hoofden van hun klanten heen en leggen alle narigheid op het bordje van de consument. Vorige week ben ik op deze misstand gestuit en vandaag wijden de kranten er grote artikelen aan. Kennelijk is dit toch een probleem van de branche?

Reactie Simon uit Alkmaar, 26 februari 2019

stelletje raddraaiers , ik ben op dezelfde wijze belazerd door een tussenpartij die de total gas en power aanbied, gelukkig zijn er wel partijen die hun werk naar behoren doen!!! deze partij heeft me kosteloos bij de total ontbonden en teruggezet bij mijn oude leverancier. 

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
Onbeschofte behandeling
Roel, 7 februari 2019

Gistermiddag benaderd door iemand van Essent die vertelde dat hij vanuit het 'hoofdkantoor' van Essent belde om voormalige klanten van Essent een interessante aanbieding te doen om terug te keren naar Essent. Het zou gaan om 10 tot 35 € lager dan mijn huidige maandbedrag + het betalen van de boete die ik bij mijn huidige leverancier zou moeten betalen omdat het contract daar nog 2,5 jr loopt. Afgesproken dat hij 's avonds zou terugbellen. Dat deed hij inderdaad. Toen hij naar mijn huidige maandbedrag vroeg en bij welke leverancier ik zit begon hij een onduidelijk verhaal over belastingverhogingen e.d. en dat het bedrag wat ik nu betaalde zeker 13 € omhoog zou gaan. Hij zou wel eens even nagaan wat mijn voordeel zou zijn als ik bij Essent zou zijn: daarna was het eerst een keuze menu wat ik moet drukken. Natuurlijk niet gedaan en daarna tuut, tuut, tuut .... Behoorlijk onbeschoft. Ik investeer tijd en dan zo behandeld. Nooit meer met Essent in zee.

Reactie van Essent , 11 februari 2019

Bedankt voor de review Roel.

Wat ontzettend vervelend dat je op deze manier een gesprek hebt gehad. Uiteraard zonde van je tijd. Daarom zou ik er ook graag een klacht van willen indienen. Om te zorgen dat dergelijke situatie niet meer ontstaat.

Zou je me daarom dit verhaal willen sturen naar webcare@essent.nl? Voeg daarbij toe door welk nummer je bent gebeld, je eigen telefoonnummer, en de datum van het gesprek. Dan kan ik het verder intern oppakken.

Alvast bedankt voor de medewerking!

Met vriendelijke groet,

Sharona

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
opgelichtdooressent.nl
Bianca, 7 februari 2019

Bent u ook zo benadeeld door een organisatie die leden werft voor Essent?... Wij wel!

Ik ben onlangs benaderd door een bedrijf die mij namens Essent een contract probeerde te verkopen. Omdat ik tevreden was had ik hier in eerste instantie geen oren naar. De verkoper drong aan en vertelde mij dat , omdat mijn man een eigen bedrijf heeft, het veel goedkoper zou zijn van maatschappij te wisselen. Na aandringen en met meerdere malen de bevestiging dat ik er elk moment vanaf kon komen zonder bijkomende kosten, heb ik telefonisch ingestemd. Nu mijn contract bij mijn huidige energieleverancier is beëindigd blijkt dat ik ja heb gezegd tegen een contract van 5 jaar die stukken duurder is. Ik heb gebeld met Essent hierover maar heb tot op heden niets van hen gehoord. Na contact met mijn rechtsbijstandverzekering heb ik vernomen dat men de geluidsopname waarin je ja zegt tegen het contract bij Essent, zo wordt verknipt dat het lijkt of je overal mee hebt ingestemd. Ik heb het advies gekregen om samen met andere mensen die op deze manier zijn opgelicht een rechtszaak aan te spannen tegen Essent. Ik zoek nu medegedupeerden die hierin mee willen gaan. Dit moet stoppen om meerdere slachtoffers te voorkomen!

Reactie Quint, 7 februari 2019

Willen jullie meedoen?

E-mail dan naar opgelichtdooressent@gmail.com

Reactie NA Knoller, 7 februari 2019

Ik doe mee!

Reactie van Essent , 11 februari 2019

Hallo Bianca,

Jammer om te horen dat het op die manier is gegaan. Uiteraard wil ik graag de algehele situatie bekijken om te zien wat ik voor je kan doen. Dit doe ik omdat je niet alleen ontevreden bent over de gang van zaken. Voornamelijk omdat hetgeen wat je beschrijft, niet de bedoeling is. Daardoor snap ik zeer zeker dat je dit vervelend vindt.

Ik kan je verzekeren dat we de opnames niet "knippen" om het idee te geven dat je akkoord bent gegaan. Daarnaast geef je aan dat je hebt gebeld en dat je niets hebt gehoord. Wil je mij inlichten wat dat precies inhoudt?

Om je verder te helpen ontvang ik graag de volgende gegevens van je:

- Postcode en huisnummer

- Naam contractant

- Geboortedatum contractant

- E-mailadres contractant

Stuur het op naar webcare@essent.nl. Mocht het om een zakelijke overeenkomst gaan, stuur het dan op naar energie@essent.nl Zodra wij jouw gegevens hebben, dan gaan we direct aan de slag voor je!

Alvast bedankt.

Webcare Essent

Reactie van Essent , 13 februari 2019

Beste Bianca,

Jammer om te horen dat u zich opgelicht voelt. Ik kan u verzekeren dat bandopnames bij een verkoopgesprek niet bewerkt worden om te laten lijken dat u ermee in stemt. U geeft immers eerder in uw klacht ook aan dat u telefonisch ingestemd heeft met de overeenkomst.

Uw klacht/review heb ik naar onze MKB Klachtenafdeling doorgezet. Zij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op om de situatie te bespreken.

Met vriendelijke groet,

Ron

Essent

Reactie Eric Zwart uit Beverwijk, 26 februari 2019

Ik ben vorig jaar benaderd. Of dit nu van essent zelfs was of een andere (verkoop)organisatie, weet ik niet. Er is mij ook duidelijk beloofd na een slechte ervaring, dat wij kosteloos van het contract af zouden kunnen. Wel, vandaag na het checken van de jaarafrekening, die veeeel hoger uitviel dan voorspeld en beloofd was het zover. Helaas zitten we wederom 5 jaar vast, kreeg te horen dat dat bij elk zakelijk contract zo is (weet ik, vandaar de driedubbele navraag en daar op volgende ontkenning door de verkoper). De hoge eindafrekening kwam door een verkeerde aanname (€115 p/m) die ik nergens terug kan vinden, uitgangspunt was 2150 Kwh per jaar (gemiddeld jaarverbruik van 4500Kwh). Rijtjes tussenwoning met 4 personen, . Kids van 16 en 20. Nu schijn ik niet via opgenomen gesprek te hebben bevestigd (vanmiddag om gevraagd) maar door op een per mail gestuurde link te klikken. Vorige maand zo'n soortgelijk voorstel als idioot en tegenovergesteld van juiste werkwijze nog afgewezen). Ik heb ten opzichte van het voorspelde maandbedrag (12×115=1.380, tegen 1x115, 7x145 en 5x175) al €625 meer betaald en moet ook nog even €139 bij betalen. Kreeg vanmiddag (van overigens keurig pratende en handelde contactpersoon, die kan ook alleen maar de regels volgen) wel direct voorstel (uit coulance) om de nog te betalen kosten kwijt te schelden, of, als ik een goedkopere leverancier kan vinden, contract om te zetten in maand overeenkomst waardoor boete bij overstappen komt te vervallen. Ik begrijp dat de belastingen verhoogd zijn, ook al halverwege vorig jaar, maar had dan bij vorige leverancier nog steeds ongeveer (12x140) 325 goedkoper uit geweest. Ik zat nog geen maand bij de vorige via vereniging eigen huis collectief. Vond het verhaal al sterk, was het dus ook. Mijn naam is Eric Zwart uit Beverwijk, ter info.

Reactie Eline uit Den Bosch, 11 maart 2019

ik doe ook mee! Heb je net gemaild.

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
Incapabele medewerkers die een simpel probleem niet kunnen oplossen
JKbR uit Groningen, 5 februari 2019

Doordat ik eerder mijn nieuwe huis in kon ben ik in oktober 2018 snel opzoek gegaan naar een nieuwe energieleverancier. Omdat we de zakelijke contracten bij Essent hebben was dit privé ook een makkelijke stap. Hier hebben we nog steeds spijt van. Telefonisch het contract afgesloten, de bevestiging welke per mail kwam was alles wat wij niet besproken hadden. Ander termijn bedrag en een latere ingangsdatum dan besproken. Daarnaast zijn we verkeerd voorgelicht over de gratis slimme thermostaat. Hierover gebeld en het zou opgelost worden, wat ook gebeurd is overigens.

Uiteindelijk een klachten formulier ingevuld. N.a.v. daarvan werd er contact opgenomen en gekeken naar een oplossing. Omdat er zoveel misgegaan was zou er compensatie komen. Inmiddels een tweewekelijkse taak gehad om het klachtenformulier in te vullen. Reacties bleven uit op mijn vragen. Klant is absoluut geen koning, afkopen is onbetaalbaar (wettelijk bepaald overigens). Nu blijkt dat de zo genoemde compensatie een algemeen ThuisVoordeel product is... Welke overigens ook niet werkt. Kortom; Onvriendelijk personeel dat de klachtenafhandeling niet goed oppakt. Hier zijn echt stappen te maken voor het bedrijf. Ongeacht wie er in zijn gelijk staat, het vastleggen en reageren op klanten moet beter en is van essentieel belang. Is het verschil dan echt zo groot tussen de zakelijke en particuliere tak?

Ik zit mijn contractduur gezellig uit en ga van de opzegvergoeding goed uit eten.

Reactie van Essent , 6 februari 2019

Bedankt voor de gedetailleerde review. Echter ben ik natuurlijk niet echt blij met het resultaat.

Wat ontzettend vervelend om te lezen dat juist een klant die tevreden was over ons, nu niet meer tevreden is. Graag zou ik hier meer informatie over willen en dus ook de gegevens kunnen in zien. Hierdoor heb ik een beter beeld van wat er daadwerkelijk allemaal fout is gegaan. En zo ook dergelijke fouten in de toekomst te kunnen voorkomen.

Ik zou u daarom willen vragen om deze review te sturen naar webcare@essent.nl. Voeg daarbij uw postcode en huisnummer toe zodat ik de juiste gegevens erbij kan pakken.

Ik hoor graag van u!

Met vriendelijke groet,

Sharona

Essent Webcare

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
Essent wil opzegvergoeding na afknijpen E-thermostaat
GJvM, 4 februari 2019

Heb mijn contract verlengd met 3 jaar. Geen bonus. Een paar maanden later meldt Essent dat de functionaliteit van de E-thermostaat wordt beperkt. Vervolgens starre, trage en onjuiste communicatie. Dan maar overstappen. En dan wil men een overstapvergoeding van € 200. Men doet alsof het twee héél verschillende contracten zijn. En oppert dat ik de boete declareer bij een nieuwe leverancier. Stuitend en onredelijk.

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
Ben er ook ingeluisd en voel mij behoorlijk belazerd!!!!!
c uit numansdorp, 3 februari 2019

Zakelijk zou goedkoper zijn dus ik deze afgesloten via online voor 135 euro pm, hierna krijg ik een email van Essent dat ik 173 euro ga betalen en schrok mij rot, Ik gebeld na 20 minuten word er door een medewerkster (zakelijk) gedreigd met een boete en dat er een gerechtsdeurwaarder aan mijn deur zou komen, ik had hiervoor gewoon het hele verhaal aan haar uitgelegd notabene, Ik kreeg hierna de Essent particulier aan de lijn, deze medewerkster verzekerde mij dat er geen sprake zou zijn van een boete omdat ik van Essent zakelijk naar essent particulier zou gaan, het blijft tenslotte gewoon Essent! 1 week later krijg ik via de email de mededeling dat ik een boete moet betalen?? hiervoor heb ik 2 x een klacht en een email verzonden waar ik maar GEEN antwoorden op krijg. WAT IS DIT VOOR EEN BEDRIJF???? ik heb dit werkelijk nog nooit mee gemaakt Essent kom met de oplossing!

Ik heb mijn best gedaan en ben het inmiddels behoorlijk zat met deze leverancier!

Essent kom met antwoorden want dit kan gewoon niet1

Reactie van Essent , 6 februari 2019

Dat klinkt niet als geheel soepel. Oprecht mijn excuses dat de aanmelding op deze manier is verlopen.

Graag wil ik hier verder op ingaan. Echter heb ik hier gegevens voor nodig. Zou u me daarom deze review willen sturen naar webcare@essent.nl. Voeg daarbij uw postcode en huisnummer toe. Dan heb ik direct de juiste gegevens en kan ik aan de slag.

Ik hoop dat we samen tot een goede oplossing kunnen komen en hoor daarom graag van u.

Met vriendelijke groet,

Sharona

Essent Webcare

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
Ineens een contract??
Peter, 30 januari 2019

Ik behartig de belangen van mijn moeder. Zij werd al enige tijd telefonisch benaderd om over te stappen naar Essent. Dit op een niet al te prettige manier. Lijkt wel of ze bewust een filter gebruiken om de oudere mensen na te bellen.... Klacht ingediend bij Essent met verzoek om haar gegevens als oud klant te verwijderen, helaas niets op gehoord (zou binnen 5 dagen zijn).

Onze verbazing. Een reactie van onze energieleverancier dat er een overstap gaande is. Zegt ons niets... Naar mijn weten heeft ze steeds ze netjes de hoorn erop gegooid. Alleen blijkt er nu een overstap in werking zijn gezet. Weer een klacht ingediend met verzoek dit te beeindigen, maar gezien de eerdere ervaring ook maar even op dit platform melden....

Reactie van Essent , 6 februari 2019

Allereerst wat goed dat u de zaken behartigd voor uw moeder. En daarom erg vervelend dat er op deze manier werving wordt verricht. Dit is absoluut niet de manier waarop Essent dit wilt. Mijn oprechte excuses dan ook hiervoor!

Graag zou ik dit tot op de bodem uit willen zoeken. Zou u daarom uw review, samen met de postcode, huisnummer en de geboortedatum van uw moeder willen sturen naar webcare@essent.nl? Dan kan ik voor u aan de slag!

Met vriendelijke groet,

Sharona

Essent Webcare

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
Vervelend
Jaap uit Hardinxveld, 29 januari 2019

Telefonisch mij over laten halen om dit jaar voor Essent te kiezen.

Toen ik de volgende dag een bevestiging mail kreeg stonden hier andere afspraken in dan telefonisch afgesproken.Zo stond er dat er een 5 jarig contract was afgesproken. Omdat dit niet waar was heb ik direct gereageerd dat dit niet de bedoeling is .En dat ik hier niet mee akkoord ging .Ik wacht nu al weken tot ze de geluidsopname hebben terug geluisterd omdat ze mij blijkbaar niet geloven.

Reactie van Essent , 6 februari 2019

Oei, wat vervelend dat je deze ervaring hebt gehad! Sorry daarvoor!

Ik zoek graag voor je uit of er al een bandopname bekend is, en of het contract rechtsgeldig is bevonden. Kun je voor mij je postcode+huisnummer en geboortedatum ter verificatie sturen naar webcare@essent.nl? Ik ga voor je aan de slag zodra wij je gegevens in goede orde hebben ontvangen.

Ik hoor het graag van je,

Met vriendelijke groet,

Sanne

Webcare essent

Reactie Bianca, 7 februari 2019

Beste Jaap, ik heb precies hetzelfde gehad en ben er ingeluisd met een vijfjarig contract. Er zijn veel meer gedupeerden en ik wil samen actie ondernemen tegen deze manier van oplichting. Mail me anders even op opgelichtdooressent@gmail. com zodat we samen actie kunnen ondernemen. Met vriendelijke groet Bianca

Reactie Bianca, 7 februari 2019

Beste Jaap, ik heb precies hetzelfde gehad en ben er ingeluisd met een vijfjarig contract. Er zijn veel meer gedupeerden en ik wil samen actie ondernemen tegen deze manier van oplichting. Mail me anders even op opgelichtdooressent@gmail. com zodat we samen actie kunnen ondernemen. Met vriendelijke groet Bianca

Reactie NA Knoller, 7 februari 2019

Fantastisch idee, Bianca! ik doe zeker mee.

Reactie Jaap , 19 mei 2019

Hallo,

mag ik ook meedoen op opgelichtdooressent@gmail. com ?

Grtz Anna

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
Waardeloos bedrijf
Ram, 29 januari 2019

Als ik 1 energiemaatschappij niet zou willen aanbevelen, dan is het Essent wel. Laatst een probleem aan de kaak gesteld. Gevraagd om mee te denken en 2 verschillende contactmomenten gehad. Zowel per telefoon als met een klacht. Klacht handelen ze zo af: begrijp je heel goed en heel vervelend dat je zo voelt. Maar zodra ze inhoudelijk moeten reageren op het verhaal, presteren ze tot tweemaal toe een foutieve reactie te geven wat niet strookt met de werkelijkheid. En het meest frustrerende van alles is nog, dat je vervolgens niet kan reageren op de foutieve reactie, maar eventueel opnieuw contact moet opnemen middels een nieuwe klacht en of weer bellen. Conclusie: niet goed de klacht lezen, situatie daardoor niet helder, geen oplossing aandragen, meer een gevoel geven van: bedankt voor je klacht, vervelend, maar bekijk het verder maar, oh ja en mocht je er niet mee eens zijn, bel even opnieuw en doe het verhaal opnieuw of stuur een nieuwe klacht in, want op de reactie van de klacht kan je niet reageren en mee in discussie gaan. Lachwekkend gewoon!

Als je twijfelt om over te stappen naar Essent. Als ik moet afgaan op mijn laatste ervaringen en vooral hoe Essent er volgens mee omgaat, kan ik alleen maar adviseren: NIET DOEN!!

Reactie van Essent , 6 februari 2019

Goedemiddag Ram!

Excuses voor het feit dat je deze negatieve ervaring hebt opgedaan. Dit is absoluut niet onze bedoeling en de manier waarop wij graag met klanten omgaan.

Omdat ik erg benieuwd ben naar het onderliggende probleem/klacht, wil ik je vragen je postcode+huisnummer en ter verificatie je geboortedatum te sturen naar webcare@essent.nl. Zodra ik je gegevens heb, ben ik uiteraard bereid om samen eens te kijken naar hetgeen er misgaat, en of we daar een oplossing voor hebben.

Ik hoor heel graag van je, en hoop dat je ons de kans geeft hier samen naar te kijken!

Groetjes,

Sanne

Webcare essent

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
werken onder een hoedje
heuvel, 28 januari 2019

gebeld door energie vergelijker uit amsterdam ,word er ingeluisd ,leg het uit aan essent ,zit toch vast aan contract volgens essent ,maar goed ga contact opnemen met acm

Reactie van Essent , 29 januari 2019

Beste Heuvel,

Jammer om te horen dat u er zich ingeluisd voelt. Kunt u mij in een e-mail naar webcare@essent.nl aangeven wat de verkoper gezegd zou hebben dat niet waar is? Ook ontvang ik daarbij graag uw postcode en huisnummer zodat ik de gegevens kan inzien.

Met vriendelijke groet,

Ron

Essent

Reactie Bianca, 12 februari 2019

Bent u ook zo benadeeld door een organisatie die leden werft voor Essent?... Wij wel!

Ik ben onlangs benaderd door een bedrijf die mij namens Essent een contract probeerde te verkopen. Omdat ik tevreden was had ik hier in eerste instantie geen oren naar. De verkoper drong aan en vertelde mij dat , omdat mijn man een eigen bedrijf heeft, het veel goedkoper zou zijn van maatschappij te wisselen. Na aandringen en met meerdere malen de bevestiging dat ik er elk moment vanaf kon komen zonder bijkomende kosten, heb ik telefonisch ingestemd. Nu mijn contract bij mijn huidige energieleverancier is beëindigd blijkt dat ik ja heb gezegd tegen een contract van 5 jaar die stukken duurder is. Ik heb gebeld met Essent hierover maar heb tot op heden niets van hen gehoord. Na contact met mijn rechtsbijstandverzekering heb ik vernomen dat men de geluidsopname waarin je ja zegt tegen het contract bij Essent, zo wordt verknipt dat het lijkt of je overal mee hebt ingestemd. Ik heb het advies gekregen om samen met andere mensen die op deze manier zijn opgelicht een rechtszaak aan te spannen tegen Essent. Ik zoek nu medegedupeerden die hierin mee willen gaan. Dit moet stoppen om meerdere slachtoffers te voorkomen !! mail me naar opgelichtdooressent@gmail.com

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
Essent: de meest misselijke verkoper ooit
Eline uit Den Bosch, 24 januari 2019

Op 15-01-2019 werd ik telefonisch benaderd door iemand van CEV die mij absoluut niets wilde verkopen, maar attenderen op het feit dat ik als zzp-er recht had op een zakelijk abonnement bij Essent. Voordeel zou zijn dat ik stukken goedkoper uit zou zijn en dat kosten niet zouden mee stijgen als dat het geval zou zijn. Nu eenmaal het contract gekregen, blijk ik duurder uit te zijn en blijkt dat ik er 5 jaar (!!!) aan vast zit en dus meer ga betalen. Het doen alsof je het beste met iemand voor hebt, maar uiteindelijk iemand oplichten. Echt, hoe durft Essent dit??? Ik ben gewoon opgelicht! Ik heb ze gemaild om het contract op te zeggen, maar uiteraard kreeg ik daar geen ruimte voor. Belachelijk!! Ga nooit met Essent in zee! Graag krijg ik een oplossing om dit abonnement op te zeggen en weer terug te gaan naar Engie waar ik super tevreden over was.

Reactie van Essent , 28 januari 2019

Bedankt voor je review Eline. Wat ontzettend vervelend dat het op deze manier is gegaan. Dit is niet de bedoeling en is ook absoluut niet zoals Essent dit wil.

Ik wil je heel graag helpen maar beschik alleen over de particulieren gegevens. Daarom wil ik je vragen om dit verhaal samen met je gegevens te sturen naar ondernemersdesk@essent.nl. Dan gaan mijn collega's contact met je opnemen om tot een oplossing te komen.

Ik ga er ook vanuit dat het goed komt!

Met vriendelijke groet,

Sharona

Webcare Essent

Reactie Cobi, 1 februari 2019

Goedemiddag, dit zou zo mijn verhaal kunnen zijn, ook ik was een tevreden klant bij engie en ben als alleenstaande moeder en kleine zelfstandige hier ook ingetrapt!! Heb vandaag Essent gesproken maar eerst moet het telefoon gesprek opgevraagd worden en beluisterd en wordt er bekeken of het contract ontbonden kan worden, oke ik heb dan zelf wel aangeklikt op het aanbod maar die meneer heeft duidelijk gezegd dat ik goedkoper uit zou zijn en dit blijkt een grote leugen dus toch duidelijk dat het onterecht verlopen is en het contract ontbonden moet worden.?! Zou ik misschien mogen weten hoe het verder met uw klacht is afgelopen? Met vriendelijke groeten, J.Kollen.

Reactie NA Knoller, 7 februari 2019

Ook aan mij wilde CEV niets verkopen, ook aan mij was dezelfde leugen verteld (ze heette het een 'ondernemerskorting' - zo'n ding bestaat niet) en nu zit ik ook vast aan een "zakelijk contract" die Essent weigert om op te zeggen. Ik probeer dus mee te doen aan de gezamenlijke actie van Bianca. Stuurde nu net een mailtje naar opgelichtdooressent @ gmail punt com. Verenigt U!

Reactie Bianca , 12 februari 2019

Ik ben onlangs benaderd door een bedrijf die mij namens Essent een contract probeerde te verkopen. Omdat ik tevreden was had ik hier in eerste instantie geen oren naar. De verkoper drong aan en vertelde mij dat , omdat mijn man een eigen bedrijf heeft, het veel goedkoper zou zijn van maatschappij te wisselen. Na aandringen en met meerdere malen de bevestiging dat ik er elk moment vanaf kon komen zonder bijkomende kosten, heb ik telefonisch ingestemd. Nu mijn contract bij mijn huidige energieleverancier is beëindigd blijkt dat ik ja heb gezegd tegen een contract van 5 jaar die stukken duurder is. Ik heb gebeld met Essent hierover maar heb tot op heden niets van hen gehoord. Na contact met mijn rechtsbijstandverzekering heb ik vernomen dat men de geluidsopname waarin je ja zegt tegen het contract bij Essent, zo wordt verknipt dat het lijkt of je overal mee hebt ingestemd. Ik heb het advies gekregen om samen met andere mensen die op deze manier zijn opgelicht een rechtszaak aan te spannen tegen Essent. Ik zoek nu medegedupeerden die hierin mee willen gaan. Dit moet stoppen om meerdere slachtoffers te voorkomen !!

Reactie Eline uit Den Bosch, 11 maart 2019

Ik heb zojuist een mail gestuurd naar ondernemersdesk@essent.nl

Benieuwd of ze met een oplossing komen. Ik houd jullie op de hoogte!

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
Jaarafrekening over bijna 13 maanden?
Helena van der Weide uit Wergea, 22 januari 2019

Mijn zojuist ontvangen jaarekening is over de periode van 1 jan 2018 t/m 19 jan 2019.

Aangezien er dus bijna 3 weken meer in rekening zijn gebracht in de koudste maand van het jaar klopt de jaarafrekening dus niet in mijn ogen.

Volgens verbruiksmanager Essent op 1 jan had ik 33 euro terug moeten krijgen. Door de extra 3 weken moet ik nu 38 euro bijbetalen.

Daarnaast vraag ik me af wat dit gesjoemel voor gevolgen heeft voor de berekening van mijn nieuwe termijnbedrag.

Klopt van geen kant en riekt naar misleiding.

Reactie van Essent , 28 januari 2019

Bedankt voor de review Helena. Wat vervelend dat je bijbetaling hebt op je jaarnota. Dit wil niemand!

Voor de meterstanden zijn afhankelijk van of de klant zelf of de netbeheerder bij een slimme meter. Daarnaast mag een jaarnota met 3 weken afwijken van 12 maanden precies. Het is gebaseerd op verbruik en de 12 maanden is een termijn om een bepaald verbruik aan te houden.

Graag wil ik dit verder voor je uitzoeken, ook of het termijnbedrag echt past bij je verbruik. Stuur me daarom je postcode en huisnummer naar webcare@essent.nl. Kopieer je review en dit bericht zodat ik direct aan de slag kan!

Met vriendelijke groet,

Sharona

Webcare Essent

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
Ook eens een tevreden klant.
J.A.Bos uit Rheden, 19 januari 2019

Lees de meest beroerde verhalen maar kan in die zin er nog niet over meepraten en wou dat zo houden en geef ook een redelijke beoordeling. (Moet wat achter de hand houden)

Ik had zo’n probleem met NUON, wilde mij afsluiten omdat ik de rekeningen niet betaald zou hebben terwijl het een automatische incasso was. Die mogen bij mij niet eens meer aan de deur komen als krijg ik de energie voor niks.

Dus overgestapt naar GreenChoice en nooit ergens problemen mee gehad, een perfecte club en een fijne helpdesk. Dus in ieder geval een topper.

3 jaar geleden overgestapt net als velen via de Mediamarkt met een mooie cadeaucheck bij een contract voor 3 jaar.

Deze loopt over een paar maanden af en stond in twijfel om weer naar GreenChoice te gaan, maar kan niet anders zeggen dat ik een mooi cadeau aanbod heb gehad voor de volgende 3 jaar.

De regels zijn dat deze word uitgekeerd na een jaar en hou dat sterk in de gaten want ben een aardige controle freak. En omdat zaken door de telefoon soms wat te snel gaan voor iemand met 63 lentes het ik alles via de mail laten bevestigen en binnen een uurtje netjes ontvangen

Rekeningen zijn tot op heden correct en duidelijk, mocht er in de aankomende jaren zich rare zaken bij Essent voordoen zal ik niet schromen om dit ook te vermelden.

Dus voor mensen die niet tevreden zijn GreenChoice is ook een goede club.

Voor nu een tevreden Essent klant.

Reactie van Essent , 22 januari 2019

Beste J.A.Bos,

Bedankt voor uw review. Fijn om te horen dat u tevreden bent met Essent! We gaan zeker ons best doen om dat zo te houden. Mocht er ooit iets voorvallen, dan horen wij dat graag zodat wij u kunnen helpen.

Met vriendelijke groet,

Ron

Essent

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
Schandalig en manipulatief manier om klanten contracten te laten tekenen, geen hulp bij klacht
M V uit Amsterdam, 18 januari 2019

Ik werd door Vedion Advies telefonisch benaderd en door foutieve informatie en manipulatie hebben zij mij een contract laten tekenen bij Essent. De contract die ik door deze 'fraud' heb getekend is een dure energiepakket waar ik nooit bewust voor zou kiezen. Na een telefonisch gesprek met Essent kreeg ik geen hulp aangeboden, de mevrouw begreep wel dat het om een misleiding ging via Vedion, maar gaaf gewoon aan dat ik nu een contract had, en dat ik een boete moet betalen als ik deze af wil zeggen.

Schandalig dat Essent zulke oneerlijke, manipulatieve manieren gebruikt om klanten binnen te halen. Ik raad iedereen af om voor Essent te kiezen!

Reactie van Essent , 22 januari 2019

Beste M V,

Ik vind het jammer om te horen dat Vedion Advies foutieve informatie heeft gegeven en u heeft aangemeld als zakelijke klant bij Essent. Mijn collega heeft onlangs uw klacht op klachtenkompas.nl doorgezet naar onze zakelijke afdeling. Ik vertrouw erop dat zij spoedig contact met u opnemen en tot een goede oplossing komen samen met u.

Met vriendelijke groet,

Ron

Essent

Reactie NA Knoller, 7 februari 2019

Dezelfde is mij gebeurd met een andere bemiddelaar, CEV. Dezelfde *** van webcare nam het wel in handen en was best aardig, maar Essent Zakelijk gedroeg zich heel koppig, erkende niet dat het om misleiding ging en weigerden de contract te annuleren. Ik heb oorspronkelijk binnen 6 dagen per getekende brief een opzeggingsverklaring gestuurd, dit op advies van de ConsuWijzer, maar volgens Essent ben ik een zakelijke klant en mijn recht op een opzegtermijn niet van toepassing is. Ik ga zelf terug naar de ConsuWijzer, die er niet met Essent mee is, maar als dit niet helpt dan is "Verenigt U!" de enige antwoord. Klant van Essent word ik zeker nooit, ook als ik met een boete bedreigd zal worden, en ik waarschuw ook anderen tegen dit bedrijf die van oneerlijke handel zo graag profiteert.

Reactie M V, 10 februari 2019

Tja... nog steeds absoluut geen rede van "goede oplossing". Essent klachtenservice weigert tot nu toe mijn contract te herroepen. Ze doen alsof het heel normaal zou zijn dat ik door misleiding hun klant ben geworden en ook nog voor een 5-jaars contract! Wat zegt dat over Essent?? Schaamteloos! Inmiddels heb ik de zaak aangemeld bij Autoriteit Consument en Markt, en zal als nodig verdere stappen nemen.

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
Misleiding....
Alie Borger uit Schoonoord, 16 januari 2019

In Oktober kwam hier iemand aan de deur voor Essent.Hij wou ons een andere energie contract aanbieden. Wij waren in Juni daarvoor net overgestapt van jaren bij Essent te hebben gezeten, naar de Nuon. Dit vanwege betere aanbieding in gas/elektriciteit. De man vroeg wat de Nuon ons had uitgerekend en vertelde ons dat bij Essent we nog een scherpere aanbieding konden krijgen. Daar hadden wij wel oren na natuurlijk. Hij wou ons eerst per direct overnemen, wat ik weigerde. Dit omdat als we een jaar bij de Nuon zitten, we de overstap bonus krijgen. Het nieuwe contract zou dus pas ingaan nadat onze contract van de Nuon was afgelopen. Dit was voor ons 1 Juni. Denkende dat alles goed geregeld zou worden hebben we het geaccepteerd. Kleine maand later krijgen we van de Nuon post, dat we een boete krijgen en ook geen recht hadden op het overstapvergoeding... "omdat we te vroeg overstappen naar Essent". Ik met hun bellen....en hun gaven mij aan dat Essent 1 Maart had aangegeven als startdatum..... Daarna belde ik met Essent... Daar hoorde ik dat er dan iets fout was gegaan en de begindatum kon worden aangepast.....maar dit kon pas in een tijdsbestek van 3-4 maand voor de afloop van ons contract met Nuon. "Wij zouden daarover gebeld worden tegen die tijd"!!! Wij hebben niks gehoord of via de email gehad. Op 19 december werden wij gebeld door een dame van Essent. Ze wou ons een energie contract aanbieden... Nadat we alles door gelopen waren deed ze een opsomming van de gegevens.. Daarin zei ze dat alles na een berekening was gedaan naar zoveel KWH en ook....verbruik van 400 Kuub gas.... Ik onderbrak haar..en zei 400 kuub gas per jaar...waar haal je dat weg..Ons verbruik ligt rond de 600 kuub... Okee zei ze, maar dan komen we boven de 120 euro gemiddeld in de maand uit!!! Ik zei van, maar dat is veel meer dan we bij de Nuon kwijt zijn.... Toen werd de verbinding verbroken en kreeg ik een keuze menu... Ik heb opgehangen...maar werd niet terug gebeld... Omdat we niks hoorden heb ik de Nuon eens gebeld en gevraagd hoe alles zat. Bij hun stonden wij als einde contract op de 1ste Maart.... Ik zei dat het niet klopte en omdat we nooit iets van Essent weer hadden vernomen er vanuit gaande dat we gewoon het contract van de Nuon hadden. Hij adviseerde mij om met Essent te bellen. Toen ik Essent belde kreeg ik te horen dat wij bij hun in de computer stonden met de ingangsdatum van Juni. Daarop vertelde ik dat we nooit iets terug hadden gehoord en verder ook geen toestemming was gevraagd aan ons na de datum verandering... Bij onze jongen staat de ingangs-datum nog op 1 Maart zag ik... Na veel tijd erin gestoken te hebben om het uit te leggen, kwam zij iedere keer weer terug met dat het contract van oktober bindend is. Dit alles is erg raar. Essent wil ons nu geld laten betalen voor het te vroeg beëindigen van een contract... Dit geldt voor ons en voor onze jongen, waar wij bewindvoerder voor zijn. We zijn degene die aan de deur was geweest ook voor hem een contract aangegaan. We zijn eerst in Oktober voorgelogen dat Essent goedkoper zou zijn voor ons en onze jongen dan de Nuon... Daarna heeft Essent de verkeerde datum aangegeven, terwijl in ons gesprek wij duidelijk spraken over de einde contract van de Nuon. Na mijn telefoon gesprek over de begin datum zouden wij worden terug gebeld, maar taal nog teken.... Bij een verandering van een datum....moeten wij naar mijn weten een akkoord geven? Maar wij hebben daar niks over vernomen. Ook raar dat er iemand van hun op 19 december belt voor een energiecontract, als er al een contract zou zijn?? Nu wordt ons en onze jongen ieder 250 euro als boete opgelegd. Iets waar ik niet bij kan, aangezien er bij hun zoveel fouten zijn gemaakt.Wij zijn, voordat we de overstap naar Nuon hebben gedaan 22 jaar klant geweest bij Essent...Maar om zo behandeld te worden...

Reactie van Essent , 18 januari 2019

Dag Alie Borgers,

Wat een vreselijk vervelende ervaring! Hartelijk dank voor uw bericht. Dit is absoluut niet de manier waarop Essent met haar klanten om gaat. Al helemaal niet met mensen die al 22 jaar trouw zijn aan Essent.

Graag zou ik met u willen kijken naar een oplossing. Omdat ik geen gegevens van u heb op dit moment kan ik niet direct in actie voor u komen.

Graag zou ik u willen vragen om uw postcode en huisnummer samen met deze uitbreide mail te mailen naar webcare@essent.nl

Wanneer ik al uw gegevens heb ontvangen zal ik zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Het spijt me dat u en uw zoon op deze wijze benaderd zijn door Essent. Graag wil ik deze situatie dan ook voor u oplossen.

Ik hoop spoedig de gegevens van u en uw jongen te ontvangen.

Ik vertrouw er op u zo voldoende te hebben geïnformeerd.

Vriendelijke groet,

Marlon

Webcare Essent

Reactie Alie Borger uit Schoonoord, 21 januari 2019

Vanmiddag heb ik een telefoontje gekregen van Essent. Hiermee hebben hun aangegeven het ook allemaal erg vervelend te vinden hoe wij zijn behandeld. Onze jongen en wij zelf hoeven de boete niet te betalen. Het was ook een goed gesprek en is zo goed afgehandeld. Het gaat vaak over te veel schijven en misschien dat daar het probleem dan ook kan ontstaan.

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
Essent zonnepanelen aanvraag
Ger uit Helmond, 16 januari 2019

Bij essent 2x offertes gevraagd voor zonnepanelen, 1x voor koop en 1x voor huur, dit om te vergelijken.

Men beloofd dat je binnen 2-3 dagen de offerte in huis hebt maar de aanvraag is nu 6 dagen geleden gedaan en op beide offerten niks nakkes nada reactie gehad tot nu.

Is dus een loze belofte van die 2-3 dagen!!!!

Ik neem dus aan dat men geen interesse heeft .

Reactie van Essent , 18 januari 2019

Beste Ger,

Ik vind het jammer om te horen dat je al 6 dagen moet wachten op een offerte, onze excuses hiervoor. Helaas beschik ik niet over je gegevens om contact met je op te nemen. Ik wil je dan ook vragen om het bovenstaand verhaal samen met je gegevens te sturen naar webcare@essent.nl.

We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Met vriendelijke groet,

Denis

Webcare

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
Een tevreden klant
Ruud uit Nistelrode , 14 januari 2019

Ik lees hier veel negativiteit over Essent, ik wil alleen maar zeggen dat er ook positieve klanten zijn, al die andere hebben ook die problemen die hier beschreven worden. De slechte dingen onthouden terwijl de goede dingen worden vergeten. Overal is wel wat.

Ik discussiër verder niet.

Reactie van Essent , 15 januari 2019

Dankuwel voor de positieve woorden, Ruud. Dat waarderen wij!

Met vriendelijke groet,

Ron

Essent webcare

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
Misleidende verkoop Essent; komen afspraken niet na! Acteren in conflict met eigen gedragsregels!
Jeroen uit Borne, 14 januari 2019

December 2018 gebeld door medewerker Essent. Gelijk aangegeven geen interesse te hebben aangezien ik reeds een 5 jarencontract had lopen afgesloten in een periode dat de prijzen erg laag stonden.

Medewerker Essent geeft aan dat wij over een BTW nummer beschikken; is ervan overtuigd een betere aanbieding te kunnen maken.

We spreken een referentie voor een vergelijk af van 4500kwh en 950m3 gas. Conclusie: maandbedrag Essent is op basis van deze grondslag hoger.

Verkoper Essent geeft uiteindelijk aan een korting te kunnen verstrekken. Hij doet mij een voorstel voor nieuw maandbedrag op basis van een korting die 5 jaar geldig is; ik ga akkoord. Vervolgens ontvang ik het contract met aanvullende documentatie. In de documentatie staan tarieven beschreven met een bevestiging van het exacte afgesproken maandbedrag. Dit wordt dan omschreven als “op basis van het gebruik dat u heeft opgegeven wordt uw termijnbedrag ….” inclusief alle kostencomponenten. Je denk dan als afnemer dat de afgesproken kortingen in de systemen verwerkt zijn. Ik noteer zelf de referenties in mijn eigen administratie.

Wat nu: Jaarafrekening ontvangen; 726 euro bijbetalen op basis van iets meer verbruik dan de afgesproken referentie. Vol ongeloof neem ik contact met Essent op.

Klachtenafdeling Essent geeft zowel per telefoons als per mail Essent aan:

Kunnen niet achterhalen wat de grondslag is? Niet vastgelegd/bekend ondanks dat men wel een maandbedrag heeft bevestigd (kan helemaal niet). Mijn verzoek om gelijk de telefoongesprekken na te trekken als referentie voor complete duidelijkheid over het verloop zijn spontaan niet meer beschikbaar. Van kortingen is er geen sprake; contract getekend dus gewoon verbruik keer tarief betalen; ons probleem want we hebben een contract getekend. Uiteindelijk heeft men de wil om een symbolische tegemoetkoming te doen en ik kan in termijnen betalen want het is allemaal zo vervelend voor ons.

Samenvatting van dit verhaal op basis van deze uitkomst: pure misleiding Essent bij de verkoop

Logica in dit verhaal is ook dat ik willens en wetens zou overstappen van een goed contract naar Essent en er dan voor kies om tientallen euro’s per maand meer te betalen.

Ben nu weer (pfffff) bezig met de klachtenafdeling Essent:

Wederom aangegeven dat mijn referentie voor een gezin met twee kinderen in een twee-onder-een-kap woning allerzins reëel en geloofwaardig is. Mijn referentie voor gas is zelf behoorlijk onder gemiddeld. Als je het maandbedrag terug gaat rekenen zijn de referenties die men heeft aangehouden belachelijk en derhalve niet geloofwaardig. Er moet dus wel sprake van toegezegde kortingen zijn!

Daarnaast heeft Essent eigen gedragsregels opgesteld waarbij alles in het teken staat van een “aanbieding op maat” bij de verkoop van hun product. Men geeft zelfs expliciet aan dat men allerlei tools heeft om dit in het gesprek voor je te checken dan wel voor je te bepalen en dus aanbieding op maat te borgen.

De omvang van het bij te betalen bedrag geeft alleen al aan dat er sprake van misleiding is en dat het daarnaast dan in conflict is met hun eigen gedragsregels waar men zelf in communicatie zo groot op gaat. Deze zijn dus voor Essent niets waard.

Ben weer in afwachting van serieuze reactie van de kant van Essent. Als we er niet snel uitkomen rest mij niets anders dat de geschillencommissie in te schakelen hetgeen ik zonder twijfel zal uitvoeren.

Tevens wil ik iedereen behoeden voor deze situatie en zal derhalve alle middelen inzetten mensen voor deze werkwijze van Essent te waarschuwen.

Reactie van Essent , 15 januari 2019

Beste Jeroen,

Ik vind het jammer om te horen dat u een flinke bijbetaling heeft op de jaarafrekening omdat de door de verkoper beloofde kortingen niet verwerkt zijn. Uit uw bericht geeft u aan dat ons klachtenteam op de hoogte is van uw klacht en situatie. Graag kijk ik zelf extra na wat ik hierin voor u kan betekenen. Stuurt u mij deze review, samen met uw postcode en huisnummer, door naar webcare@essent.nl? Alvast bedankt.

Met vriendelijke groet,

Ron

Essent webcare

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
Opgelicht door Het Beheer over abonnement van Essent
Fred van der Heijden uit Arnhem, 14 januari 2019

Op 29-11-2018 werd ik telefonisch benaderd door iemand van Het Beheer die mij absoluut niets wilde verkopen, maar attenderen op het feit dat ik als zzp-er recht had op een zakelijk abonnement bij Essent. Voordeel zou zijn dat ik stukken goedkoper uit zou zijn en dat kosten niet zouden mee stijgen als dat het geval zou zijn. En wanneer het zou dalen, ik daar wel van kon profiteren. Nu blijkt dat ik er vijf jaar aan vast zit(!) en dat ik nu 55 euro per maand meer betaal! Ik krijg hier zo'n vieze smaak van in mijn mond! Ik ben gewoon opgelicht! Is dit de manier van zaken doen van Essent? Graag krijg ik een oplossing om dit abonnement op te zeggen!

Reactie van Essent , 15 januari 2019

Beste Fred,

Ik baal ervan dat u uzelf opgelicht voelt. Dat is niet hoe wij klanten willen werven. Ik wil u vragen om deze review, samen met uw adres- en contactgegevens door te sturen naar ondernemersdesk@essent.nl. Mijn collega's van onze MKB afdeling nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op om uw klacht te bespreken.

Met vriendelijke groet,

Ron

Essent webcare

Reactie NA Knoller, 7 februari 2019

Dezelfde is mij gebeurd met een andere bemiddelaar, CEV. Dezelfde *** van webcare nam het wel in handen en was best aardig, maar Essent Zakelijk gedroeg zich heel koppig, erkende niet dat het om misleiding ging en weigerden de contract te annuleren. Ik heb oorspronkelijk binnen 6 dagen per getekende brief een opzeggingsverklaring gestuurd, dit op advies van de ConsuWijzer, maar volgens Essent ben ik een zakelijke klant en mijn recht op een opzegtermijn niet van toepassing is. Ik ga zelf terug naar de ConsuWijzer, die er niet met Essent mee is, maar als dit niet helpt dan is "Verenigt U!" de enige antwoord. Klant van Essent word ik zeker nooit, ook als ik met een boete bedreigd zal worden, en ik waarschuw ook anderen tegen dit bedrijf die van oneerlijke handel zo graag profiteert.

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
E-thermostaat
M. H Boetes uit Dronten, 2 januari 2019

Gepropageerd en verkocht door Essent de E-thermostaat (fabrikant ICY) Essent zegt samenwerking op met ICY

Zonder verdere mededeling van Essent

De thermostaat is waardeloos

of betalen aan ICY 25 euro per jaar

Kan dit zomaar dit is mi oplichting of oneerbaar handelen van Essent

Reactie van Essent , 8 januari 2019

Beste M.H. Boetes,

Ik begrijp dat u baalt van onze opzegging van de ondersteuning van de e-thermostaat. Wij willen ons met onze producten richten om het leven thuis duurzamer en leuker te maken. Met de thermostaten die we aanbieden (Honeywell en Nest) zien wij meer voordelen.

Omdat wij de e-thermostaat al langere tijd niet meer aanbieden, hebben we eind 2018 besloten om per 1 februari 2019 te stoppen met de ondersteuning. U kan bij producent ICY een klacht indienen indien u het niet eens bent met de kosten die zij willen vragen voor de ondersteuning.

Met vriendelijke groet,

Ron

Essent

Reactie A van Doorn uit Etten-leur, 17 januari 2019

Zit met hetzelfde probleem binnenkort een waardeloze thermostaat,ik dacht een nieuw contract af te sluiten inclusief Nest thermostaat maar dan word je door Essent nog een keer benadeelt want ze bieden je als vaste klant een 5 jarig abonnement waarvoor nieuwe klanten 3 jaar geldt.Schamen zich nergens voor.

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer
Opgelicht door CEV tot een ongewenste contract met Essent
NA Knoller uit Amsterdam, 22 december 2018

Ik ben 27 november 2018 telefonisch benaderd door een "**********" van de Centrale Energie Vergelijker, die voorstelde een "ondernemerskorting" toe te passen op mijn energiecontract. Ik sta op de bel-mij-niet register, en ik heb haar ook gevraagd of ze iets wil verkopen, maar zij heeft uitgelegd dat ze geen verkoopster was en niets verkoopt, en dat zij daardoor mij wel mag bellen. Ik doe nooit zaken op telefoon, daarom sta ik op de register en daarom mijn vragen. Toch heeft ze mij doorgedrongen tot het klikken op een knop op een website, en verleidde mij tot een overstap naar Essent. Na het gesprek ging ik verder onderzoeken naar die "ondernemerskorting". Ik heb alleen een verhaal op AVRO-TROS gevonden over oplichterij door bemiddelaars... Een ondernemerskorting bestaat niet echt, zeker niet voor thuisgebruik van energie bij kleine ondernemers die geen kantoor met een aparte ingang o.i.d. hebben. Dus, voor mij was het niet van toepassing. Toch heb ik nu een 5-jaar zakelijke contract bij Essent, zo blijkt het. Ik heb, op advies van de consuwijzer, binnen 3 dagen een mail gestuurd aan beide CEV en Essent om te annuleren. CEV hebben heel kort beantwoord dat het niet kan, want het gaat op een "zakelijk contract". Ik heb Essent ook een aangetekend brief gestuurd om te annuleren, binnen de wettelijke bedenktijd en die hebben zij 4 december ontvangen. Toch hebben ze het opzegging van dit onterechte contract nog niet bevestigd, en vandaag kreeg ik een melding van mijn huidige leverancier dat ik wegga van hen door een overname van mijn contract door Essent! Essent heeft mij vanuit een privénummer (dus, anoniem!) geprobeerd te bereiken, en ik naam niet op want ik heb alleen maar slechte ervaringen met anonieme bellers, dus zij hebben mij een mail gestuurd over mijn "klacht". Ik heb niet geklaagd. Ik wil niet klant worden van Essent. Het was geen klacht, het was een melding of een bericht van opzegging van een onterechte contract.

Reactie van Essent , 27 december 2018

Beste NA Knoller,

Jammer om te horen dat de verkoopster van CEV u onjuiste informatie heeft gegeven en dat u nu, ongewenst, een contract bij Essent Zakelijk heeft. Mijn oprechte excuses hiervoor.

Stuurt u mij een kopie van deze review, samen met uw postcode en huisnummer, door naar ondernemersdesk@essent.nl? Dit komt dan uit bij onze zakelijke afdeling zodat ze hier nogmaals naar kunnen kijken voor een oplossing.

Wij bellen inderdaad anoniem. Mochten zij u niet kunnen bereiken dan sturen zij u een e-mail om u te berichten. Indien u zelf wenst te bellen, dan is de betreffende zakelijke afdeling bereikbaar op 0900-1466.

Met vriendelijke groet,

Ron

Essent

Reactie NA Knoller, 7 februari 2019

---Update: nog geen oplossing--- Ik heb *** alles verstuurd wat hij van mij vroeg. Hij verwees mij verder door naar Essent Zakelijk. De manager daar gedroeg zich heel koppig, erkende niet dat het om misleiding ging en het duurde wel tot 23 Januari en een aantal e-mails van mijn naar hem dat ik van hem hoorde dat hij dit foutieve contract weigerde te annuleren! Ik ga zelf terug naar de ConsuWijzer, die er niet met Essent mee is en beschouwen mij als een consument die wél recht hebt op een opzeggingstermijn van 14 dagen. Als dit niet helpt dan is "Verenigt U!" de enige antwoord. Klant van Essent word ik zeker nooit, ook als ik met een boete bedreigd zal worden, en ik waarschuw ook anderen tegen dit bedrijf die van oneerlijke handel zo graag profiteert.

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Reageer