Reviews Essent

Uw mening telt

Om consumenten te helpen in het maken van een keuze willen we de dienstverlening van de leverancier transparant maken. Uw mening helpt daarbij. Tegelijk willen we helpen met het oplossen van problemen, zodat de dienstverlening van de leverancier verbeterd. Hieronder ziet u een samenvatting van de reviews en het aantal opgeloste problemen.

50 reviews

5 sterren
(3)
4 sterren
(2)
3 sterren
(1)
2 sterren
(2)
1 ster
(42)

24 problemen opgepakt

opgelost
(1)
deels opgelost
(1)
niet opgelost
(3)
in behandeling
(1)
onbekend
(18)

Zorgeloos overstappen

Wilt u overstappen naar een andere leverancier? Vul dan de vergelijker in en stap zorgeloos over.

0 van de mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
Geverifieerde klant
Essent
Erik B uit Dorst, 12 juli 2018

Energie bedrijf als vele anderen, het doet wat het zegt.

Verder niets op aan te merken.

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
Geverifieerde klant
Fijne service
Anoniem uit Heerlen, 26 april 2018

Er was iets fout gegaan bij de online aanvraag, maar met de hulp van de klantenservice is alles prima verlopen. Fijne service en snel geregeld.

Reactie van Essent - 30 april 2018

Beste,

Ik ben blij om te zien dat het probleem direct is verholpen! Bedankt voor je positieve review!

Met vriendelijke groet,

Simon

Webcare Essent

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
Geverifieerde klant
Snelle service en reactie
Jos uit Amsterdam, 7 maart 2018

Overgang naar Essent verliep soepel en een telefonische vraag was snel beantwoord. Goede website

Reactie van Essent - 7 maart 2018

Hoi Jos, welkom bij Essent en fijn om te lezen dat de overstap soepel is verlopen. Als je nog vragen hebt dan horen wij dat graag.

Met vriendelijke groet,

Denis

Webcare Essent

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
Geverifieerde klant
Essent
R.J. Doomen uit Millingen aan de Rijn, 13 februari 2018

Tot nu toe goed. Was in verleden ook zo.

Reactie van Essent - 14 februari 2018

Gelukkig :). Bedankt voor je review! En we hopen je nu en in de toekomst zeker goed van dienst te kunnen zijn.

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
0 van de mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
Geverifieerde klant
bevalt zoals altijd prima
JMM Brunken uit Helden, 28 december 2017

Hebben 30 jaar Essent als leverancier gehad, toen 1 jaar naar iemand anders nu weer terug op het oude nest

Reactie van Essent - 29 december 2017

Beste Klant,

Wat leuk dat je weer klant bent geworden. Welkom terug! Bedankt voor je review en een fijne jaarwisseling!

Met vriendelijke groet,

Rick

Webcare Essent

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
1 van de mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
Geverifieerde klant
Netjes
NC Dijkstra uit Schagen, 7 september 2017

tijdens contract keurige behandelingna het contract meteen verhoging van tarievengeen goed aanbod aan bestaande klantenklanten die blijven behoren dezelfde voorwaarden te krijgen als nieuwe klanten

Reactie van Essent - 8 september 2017

Beste klant,

Jammer om te horen dat het je zo bevallen is toen het contract was afgelopen. Ook voor bestaande klanten hebben we hele leuke aanbiedingen. Om alle mogelijkheden te bekijken, adviseer ik je om hiervoor contact op te nemen met onze speciale "Contract Check" afdeling via: 0800-3773680.

Met vriendelijke groet,

Ron

Essent

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
0 van de mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
Geverifieerde klant
Mijn ervaring met Essent is positief.
O. L. uit Leusden, 1 september 2017

Als een klant heb ik allen maar een goede indruk over de dienst van Essent gehad.

Reactie van Essent - 4 september 2017

Beste klant,

Bedankt voor je positieve review, mochten we iets voor je kunnen betekenen dan horen wij dat graag.

Met vriendelijke groet,

Denis

Webcare Essent

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
0 van de mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
Geverifieerde klant
Prima leverancier
CS uit Tuk, 15 juni 2017

Een jaar lang stroom en gas afgenomen via Essent. Geen problemen, handige website om je verbruik bij te houden. Daarna overgestapt, ook probleemloos.

Reactie van Essent - 16 juni 2017

Beste CS,

Bedankt voor je review. Fijn om te lezen dat je tevreden bent over onze dienstverlening. Jammer dat je bent overgestapt! We zien je volgend jaar graag terug als klant.

Met vriendelijke groet,

Rick

Essent webcare

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
0 van de mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
Geverifieerde klant
Alles correct afgehandeld steeds
j.c.m. wezenberg uit Badhoevedorp, 14 mei 2017

Geen problemen met tarieven of foutieve afrekeningen. Verder gewoon energieleverancier, niks mis mee, correcte afhandelingen. Bonus meteen na einde looptijd op rekening bijgestort.

Reactie van Essent - 15 mei 2017

Wat een mooie review om te lezen! Daar worden wij erg blij van.

Met vriendelijke groet,

Angelique

Essent Klantenservice

Webcare

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
0 van de mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
Geverifieerde klant
beter kon het niet
g.j van V. uit Zwolle, 27 april 2017

Het is een prima energieleverancier, alles verliep volgens afspraak

Informatie was keurig netjes en op tijd

Reactie van Essent - 28 april 2017

Beste G.J,

Bedankt voor je review. Fijn om te lezen dat alles naar wens is verlopen. Als er in de toekomst vragen zijn dan staan we voor je klaar.

Met vriendelijke groet,

Rick

Webcare Essent

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
1 van de mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
Geverifieerde klant
Goed betrouwbare leverancier
Beau uit Meppel, 26 maart 2017

Essent is een goede en betrouwbare energieleverancier.

Een handige site waar je je persoonlijke verbruik kan zien en regelen.

Ik was graag gebleven, maar ik moet helaas ook op de centen letten.

Ik kom graag terug bij een goede prijs

Reactie van Essent - 27 maart 2017

Beste Beau,

Bedankt voor de positieve review. Het is er fijn om te lezen dat u in de toekomst graag weer terug komt. Als wij weer een aanbod hebben dat u aanspreekt, dan verwelkomen wij u graag weer.

Met vriendelijke groet,

Dave

Essent Webcare

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
1 van de mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
Geverifieerde klant
Goed en slecht
M V. uit Schoorl, 16 maart 2017

Zo lang ik klant was alles prima. Maar opzeggen ging erg lastig. Heel veel moeten bellen met zwaar zuchtende medewerkers. Kon ook al voor de eind datum niet meer in 'mijn Essent', moest de eind meterstanden door bellen. Ook dus geen inzicht meer in verbruik en eerdere rekeningen.

Reactie van Essent - 17 maart 2017

Beste M V.,

Jammer om te horen dat het opzeggen lastig is verlopen. Mijn excuses daarvoor, dat is uiteraard niet de bedoeling.

Uw online account blijft echter wel bestaan waar u nog eerdere jaarafrekeningen in kan zien. Ik zou u hierin willen adviseren om de "wachtwoord vergeten" procedure door te lopen. Mocht het inloggen dan nog steeds niet lukken, wil ik u vragen om een e-mail te sturen naar antwoordconsument@essent.nl, of gebruik te maken van het contactformulier op onze website.

Dan kijken we er samen naar.

Met vriendelijke groet,

Ron

Essent

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
1 van de mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
Geverifieerde klant
Prima levering maar wil niet loslaten
G Smulders uit Leiden, 16 maart 2017

Gewone overstap en gewoon energie, weinig over te zeggen en dat is dus goed, geen gezeur of gedoe.

Alleen nadat ik weer overstapte blijft Essent aanhouden, ze blijven mailen en bellen, irritant.

Reactie van Essent - 17 maart 2017

Beste G Smulders,

Jammer om te horen dat je steeds gebeld en gemaild worden na je overstap.

Hier wil ik graag achteraan om te zorgen dat dit stopt.

Ik zou je willen vragen om je postcode, huisnummer en telefoonnummer te mailen, samen met een kopie van je review, naar webcare@essent.nl.

Met vriendelijke groet,

Ron

Essent

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
0 van de mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
Geverifieerde klant
Voordelig
E J K. uit Heerenveen, 23 februari 2017

Essent komt op mij over als een betrouwbaar bedrijf. De prijs is goed. Overstappen jaarlijks loont natuurlijk altijd

Reactie van Essent - 24 februari 2017

Beste E J K.,

Bedankt voor je feedback. Fijn om te horen dat je tevreden bent over Essent :-)

Met vriendelijke groet,

Ron

Essent

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
1 van de mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
Geverifieerde klant
Voor een jaarcontract een betrouwbare leverancier
L. J. K. uit Bedum, 19 februari 2017

Als je elk jaar overstapt profiteer je van de welkomsbonus, deze wordt je het tweede jaar in rekening gebracht als je het contract verlengd met nog een jaar, zorg dat je elk jaar een bonus pakt.

Essent heeft een goede portal waarop je verbruik is te volgen, zorg wel dat je een copy maakt want als je geen klant meer bent kan je hier niet meer bij.

Het zou netjes zijn als ze een copy van verbruik en teruglevering bij de jaarafrekening zouden doen.

Prima jaar gehad, overstappen ging zonderproblemen, ik zit nu bij Nuon weer €250,- goedkoper dan het tweede jaar bij Essent blijven.

Reactie van Essent - 20 februari 2017

Beste,

Bedankt voor je review. Fijn ook dat je ons deze feedback geeft. Ik ga dit doorgeven aan de verantwoordelijke afdeling.

Hopelijk hebben we de volgende keer weer een mooie aanbieding voor je en zien we je graag weer terug.

Met vriendelijke groet,

Angelique

Essent Klantenservice

Webcare

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
Geverifieerde klant
Degelijk
P.A.M. Hopman uit Bergen (NH), 18 februari 2017

Essent is een solide leverancier van Gas en Stroom.

Het is wel moeilijk om het juiste voordeligste contract te verkrijgen.

Ze willen je steeds een langlopend contract verkopen.

Maar uiteindelijk komt alles jouw kant op en heb je geen enkel probleem.

Goede leverancier, kan ik je aanraden.

Reactie van Essent - 20 februari 2017

Beste,

Dank je wel voor deze mooie review. Dat doet ons goed.

Met vriendelijke groet,

Angelique

Essent Klantenservice

Webcare

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
Geverifieerde klant
Prima
p.a. den O. uit Capelle aan den IJssel, 16 februari 2017

Alles zonder problemen en heel duidelijk.

Reactie van Essent - 16 februari 2017

Beste klant,

Bedankt voor je positieve review. Mochten we je ergens mee kunnen helpen of is er iets onduidelijk neem dan gerust contact met ons op.

Met vriendelijke groet,

Denis

Webcare

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
0 van de mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
Geverifieerde klant
****
jplm van den Ende uit Wateringen, 9 februari 2017

Ik vind het een slechte zaak. Als ik overstap naar een andere leverancier dat ik 2x een boete moet betalen. Belachelijk. Voor gas en elektriciteit.

Reactie van Essent - 10 februari 2017

Beste jplm van den Ende,

Bedankt dat u de moeite heeft genomen om uw review te schrijven.

Bij het voortijdig beëindigen van een leveringsovereenkomst voor elektriciteit en/of gas met een bepaalde looptijd wordt er een opzegvergoeding per product in rekening gebracht. De maximale hoogte hiervan is 125 euro per product. Indien u overstapt met één product, dan krijg u ook maar één opzegvergoeding. In de bevestiging die u heeft ontvangen toen u de overeenkomst afsloot hebben wij u hier op gewezen. Ik kan me uiteraard wel voorstellen dat u het niet fijn vindt dat wij een opzegvergoeding in rekening brengen.

Met vriendelijke groet,

Dave

Essent Webcare

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
1 van de mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
Geverifieerde klant
Bij betalen
RJA G. uit Lichtenvoorde, 7 februari 2017

Wij dachten goedkoper uit te zijn door over te stappen, maar wij moesten met de eindafrekening veel bij betalen. Overstappen had in dit geval geen zin.

Reactie van Essent - 8 februari 2017

Beste RJA G,

Bedankt voor het plaatsen van uw review.

Het is erg jammer om te vernemen dat u door over te stappen veel bij moest betalen. Mocht u willen dat wij de eindafrekening doornemen, dan kunt u ons een e-mail sturen op webcare@essent.nl

Stuur dan alstublieft een kopie van uw review, uw postcode, huisnummer en telefoonnummer mee. Wij nemen dan contact met u op.

Met vriendelijke groet,

Dave

Essent Webcare

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
2 van de mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
Geverifieerde klant
Onbegripvol
JM B. uit Emmeloord, 5 februari 2017

Ik betaal altijd op tijd en door te klikken op een verkeerde link heb ik een verkeerde rekening betaald nml die van de daarop volgende maand, waarna incassokosten zijn ontstaan die mij na het uitleggen van de situatie niet kwijtgescholden werden. Ik ben daarna direct overgestapt.

Reactie van Essent - 6 februari 2017

Beste JM B.,

Vervelend om te horen over de situatie. Bij het betalen van een factuur via iDEAL dien je eerst de betreffende factuur te selecteren. Omdat deze gekoppeld zijn aan betalingskenmerken, kunnen we de betaling voor de factuur van januari niet herkoppelen aan de factuur van december.

In de verstuurde herinnering van 18-12-2016 stond ook de juiste iDEAL link vermeld. Aan de aanmaankosten kan ik daarom helaas niets doen.

Met vriendelijke groet,

Ron

Essent Webcare

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
Geverifieerde klant
vriendelijk betrouwbaar en makkelijk bereikbaar
jw uit Bedum, 4 februari 2017

jaren klant jaarafrekening eenvoudig en betrouwbaar

Reactie van Essent - 6 februari 2017

Beste jw,

Bedankt voor je positieve review. We vinden het fijn om te horen dat je al jaren klant bent en dat de afrekening goed te begrijpen is.

Met vriendelijke groet,

Ron

Essent Webcare

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
Geverifieerde klant
Slim: nieuw energiecontract voor bestaande klanten!
Piet uit Hoofddorp, 4 februari 2017

Perfect verlopen overstap naar ander jaarcontract via internet-aanbieding bij dezelfde leverancier

Reactie van Essent - 6 februari 2017

Beste Piet,

Tegenwoordig hebben we inderdaad ook voor bestaande klanten dezelfde aanbiedingen als nieuwe klanten ;)

Fijn om te horen dat de verlenging goed is verlopen!

Met vriendelijke groet,

Ron

Essent Webcare

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
Geverifieerde klant
Betrouwbaar met de klant aan het stuur
W. Spit uit Amsterdam, 4 februari 2017

Essent had een scherp tarief en de mijnessent omgeving is erg prettig in gebruik en duidelijk. Een aanrader!

Reactie van Essent - 6 februari 2017

Beste W. Spit,

Leuk om te horen dat je onze website prettig en duidelijk vindt. Fijn dat je het goed had bij Essent!

Met vriendelijke groet,

Ron

Essent webcare

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
2 van de mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
Geverifieerde klant
Overstap ging goed, en ervanaf ook.
H.M. Hinten uit Breda, 4 februari 2017

Alles ging zoals het moest gaan.

De beloning in ontvangst genomen en weer door naar de goedkoopste, nu Nuon. Weer eentje met een beloning na een jaar lid te zijn.

Service van Essent was toppie, maar nu niet de goedkoopste. Dus springen we over naar een ander.

Reactie van Essent - 6 februari 2017

Beste H.M. Hinten,

Fijn dat je onze service waardeert. Aan de andere kant jammer dat je overstapt ;)

Wellicht hebben we volgend jaar een beter aanbod voor je!

Met vriendelijke groet,

Ron

Essent Webcare

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
Geverifieerde klant
uitmuntend
lmm van B. uit Helmond, 30 januari 2017

buitengewoon tevreden.

Reactie van Essent - 31 januari 2017

Beste Imm van B,

Bedankt voor je mooie review! Fijn om te lezen dat je zo tevreden over ons bent.

Groet,

Mireille

Essent webcare

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?