Reviews Essent

Uw mening telt

Om consumenten te helpen in het maken van een keuze willen we de dienstverlening van de leverancier transparant maken. Uw mening helpt daarbij. Tegelijk willen we helpen met het oplossen van problemen, zodat de dienstverlening van de leverancier verbeterd. Hieronder ziet u een samenvatting van de reviews en het aantal opgeloste problemen.

47 reviews

5 sterren
(3)
4 sterren
(1)
3 sterren
(1)
2 sterren
(2)
1 ster
(40)

22 problemen opgepakt

opgelost
(0)
deels opgelost
(1)
niet opgelost
(2)
in behandeling
(0)
onbekend
(19)

Zorgeloos overstappen

Wilt u overstappen naar een andere leverancier? Vul dan de vergelijker in en stap zorgeloos over.

1 van de mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
Eindafrekening
Manuel uit Zeist, 4 juli 2019

Oplichterij. Er is amper een winter geweest. Het huis heeft 3 maanden leeggestaan. En nog heb ik bijna het volledige bedrag verbruikt volgens essent €150 per maand voor een appartement van 60m2. Echt mensen begin niet aan essent.

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
Niet nakomen contract
Henk Michielse uit Dongen, 17 juni 2019

Essent kan al meerdere maanden de contracten niet nakomen met betrekking tot de verbruikrsmanager. Sinds het plaatsen van een slimme meter kan men niet meer beschikken over deze verbruiksmanager. Deze klacht is al geruime tijd bekend bij Essent maar om hiervan op hun site een mededeling te doen is te veel gevraagd. Er zou een nieuwe udate komen maar daarover is nog niets bekend wanneer deze er aan komt. Dat zo'n groot bedrijf niet in staat is hun klanten hiervan op de hoogte te stellen is ronduit belachelijk.

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
0 van de mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
Contract
Jamie 14 juni 2019

Onlangs een contract met jullie aangegaan, maar dit nooit moeten doen. Net contact met Essent gehad, Essent beweert dat wij een maand niet hebben betaald en gooien er zo 60 euro bij op maar aangezien we bewijs hebben dat we gewoon netjes hebben betaald en dit nog op gaan sturen betalen we het voorlopig niet en denken we er over na om over te stappen. Heel jammer.

Reactie van Essent - 14 juni 2019

Hallo Jamie,

Bedankt voor je bericht. Ik begrijp dat je baat van de extra kosten. Ik bel je zojuist (anoniem) omdat ik graag nog een keer de betalingen met je wil doornemen. Er staat namelijk echt nog 1 termijnbedrag open. Plus de 60 euro kosten. Ik zou het jammer vinden als je hierdoor in de problemen komt. Daarom maak ik graag een goede betaalafspraak met je. Laat je mij via webcare@essent.nl weten wanneer en op welk nummer je het beste te bereiken bent?

Groetjes,

Will

Essent webcare

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
0 van de mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
Holle excuses
Jos 6 juni 2019

Excuses geven deed Essent snel en makkelijk....te makkelijk bleek want vervolgens blijft men erna vrolijk doorstalken voor betaling van verkeerde eindafrekening van maar liefst 2000 euro. Interne afstemming, correctie doorvoeren en communicatie blijkt lastig, incassokosten erop gooien des te makkelijker.

Reactie van Essent - 11 juni 2019

Hoi Jos,

Een forse eindrekening is natuurlijk nooit leuk, gelukkig heb je hier contact over opgenomen!

De eindrekening is nu gecorrigeerd waardoor het bedrag is uitgekomen op €1.048,57,- Dat is al een stuk beter, toch? Mocht je nog vragen hebben dan kun je altijd contact met ons opnemen.

Groetjes,

Webcare

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
klachten oplossen? er wordt niets opgelost! Schande Essent!
Henk van den boogaard uit Oostkapelle, 3 juni 2019

zelf ben ik verwikkeld in een maandenlange discussie met Essent waarbij mij in 2018 een contract is 'aangesmeerd' op basis van ondeugdelijke feiten (véél hoger tarief dan in verkoopgesprek is afgesproken + een termijnduur van 5 jaar waarover niets is gezegd zoals zelfs de bandopname van het gesprek bewijst!). Onmiddellijk heb ik Essent gemeld dat ik niet met ze verder wil en dat ik dus geen contract met Essent wens dat op misleidende, incorrecte informatie tot stand is gekomen. Ik heb er uren aan besteedt om dit te weerleggen maar men blijft volhouden dat ik een contract ben aangegaan en hebben mij zelfs kosten voor energieafname in rekening gebracht. Nu heb ik een factuur gestuurd voor de vele uren die ik zelf heb moeten besteden om te bestrijden dat ik een contract heb gehad en dat Essent volhardt in een standpunt dat niet klopt.

Een trieste zaak waarbij de houding van Essent zeer afkeurenswaardig is. Voor mij is dit dan ook een principiële kwestie die door Essent in een incassoprocedure wordt voortgezet en waarbij ik een rechtszaak met vertrouwen en behulp van rechtsbijstand zal ingaan. Maar in feite moet Essent zich diep schamen. Volharden in een standpunt dat op geen enkele wijze klopt. Schande!

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
Essent zakelijk
BTC Bouw uit Lage zwaluwe, 25 mei 2019

Slecht bij het afhandelen van klachten

Reactie van Essent - 31 mei 2019

Beste heer/mevrouw,

Uit je bericht begrijp ik dat je een klacht hebt en dat je niet blij bent over de afhandeling van je klacht. Om je verder te kunnen helpen heb ik wat meer gegevens van je nodig.

Je kunt je klacht sturen naar webcare@essent.nl samen met je vraag en gegevens.

We nemen dan je klacht zo snel mogelijk in behandeling.

Groetjes,

Webcare Essent

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
0 van de mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
essent mafia: respectloos gedrag en misleidende wervingsacties
henk van den boogaard uit oostkapelle, 25 mei 2019

een langslepende affaire die al vanaf december loopt. Ik heb nooit een contract gehad en toch blijven zij dit claimen en brengen hiervoor maar kosten in rekening en dreigen met deurwaarder. Een wederverkoper had mij onder valse info een (zakelijk) contract aangesmeerd. Na bevestiging hiervan door Essent onmiddellijk opgezegd omdat het contract niet klopte maar hier zit je dus meteen aan vast. Essent houdt vol maar ik ook! Principekwestie geworden. vandaag een laatste aanmaning gekregen van Essent. daarna volgt de deurwaarder. Inmiddels rechtsbijstand ingeschakeld en ik ga een tegenvordering indien van vele uren die ik aan deze kwestie heb moeten besteden en die ten koste van mijn eenmanszaak zijn gegaan. Wat een waardeloos bedrijf Essent. Mijn advies aan iedereen: blijf er ver weg van!!

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
drammers
Mac uit Assen, 23 mei 2019

Nadat ons contract verliep hebben we bij Essent om een leuke aanbieding gevraagd die we NIET kregen. Dus overgestapt naar een ander die wel moeite voor ons deed. Daarna kregen we ineens WEL een aanbieding maar daar zijn we dus niet op in gegaan. (Toen kon het dus wel) Gevolg is dat we nu 3 x daags lastig worden gevallen door Essent die ons alsnog wilt overhalen terug te komen. De drammers. Al aangegeven dat ze te laat zijn maar daar trekken ze zich niets van aan. Ze drammen gewoon door tot 3 x daags aan toe. Dat duurt nu dus al ruim een jaar! Dram, dram en dram! Walchelijke tent.

Reactie van Essent - 24 mei 2019

Goedemiddag,

Allereerst bedankt dat je de moeite hebt genomen om een bericht te sturen.

Wat ik nu lees, daar word ik niet zo blij van! Ik kan me goed voorstellen dat je hier helemaal niet op zit te wachten. Sorry dat je zo vaak wordt benadert.

Zou je alsjeblieft een mail willen sturen naar: webcare@essent.nl, met de volgende gegevens:

- Postcode + huisnummer / eventueel klantnummer

- Het telefoonnummer waardoor je steeds wordt gebeld

Zodra we dit hebben ontvangen, zal ik Recht van Verzet voor je aanzetten. Je zult dan niet meer door Essent worden benaderd.

Alvast heel erg bedankt.

Groetjes en geniet van het weekend,

Team Webcare Essent

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
Oplichters
wb 23 mei 2019

Trap er niet in. Wordt GEEN klant van Essent. Er zijn mij bij aanmelding toezeggingen gedaan die ze niet nakomen. Bij de klantenservice begrijpen ze vervolgens mijn frustratie, maar oplossen is helaas niet mogelijk. Dit grapje kost me €350. Het zijn oplichters, trap er niet in. U bent gewaarschuwd!

Reactie van Essent - 24 mei 2019

Oei, dit klinkt niet positief!

Heel graag zou ik met je in contact willen komen.

Zou je alsjeblieft een mail willen sturen naar: webcare@essent.nl

Ik ontvang graag:

- klantnummer

- omschrijving van het probleem/de klacht

- of je telefonisch contact wenst

Alvast enorm bedankt.

Ik wens je een goed weekend.

Groeten,

Team Webcare van Essent

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
Mosterd na de maaltijd
H.M.V 14 mei 2019

Na jaren klant te zijn geweest en nu een overstap worden we gebeld met PRACHTIGE aanbiedingen. Op het moment dat ik aan heb gegeven er geen gebruik van te maken werd ik bijna onheus bejegend. Helaas Essent. Klantvriendelijkheid laat op zo’n moment erg te wensen over.

Reactie van Essent - 16 mei 2019

Beste H.M.V. ,

Mijn excuses voor de onvriendelijke ervaring die u met ons had. Dat is niet waar Essent voor staat en zeker niet de bedoeling.

Zou u mij via: webcare@essent.nl wat meer uitleg willen geven? En stuurt u ook uw postcode/ huisnummer en het telefoonnummer waarmee wij u gebeld hebben? Dan zorg ik er voor dat mijn collega op zijn gedrag wordt aangesproken.

Met vriendelijke groet,

Will

Essent webcare

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
Jaarcontract Essent bleek 5 jarig contract te zijn
Arjan 6 mei 2019

Begin 2018 ben ik gebeld door een vriendelijke dame van Essent met een voorstel, omdat dit redelijk klonk ben ik hier op ingegaan.

Dit jaar dacht ik over te stappen naar een andere leverancier, toen bleek een jaar contract een 5 jarig contract te zijn.

boete 2x 125,-

Vandaag gebeld met Essent, tonen begrip en verder kom je niet .

Met de jaarafrekening 450,-bijbetaald, geen probleem als er meer verbruikt is.

Maar 1 maand later weer een factuur (eindafrekening) van 350,-

Ik begrijp dat alles duurder word, maar dit gaat te hard.

Voor mij geen Essent meer.

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
1 van de mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
Horrible company
Mike uit Amsterdam, 28 april 2019

I hate them the rest of my live. Only focussed on the money from their customers.

Reactie van Essent - 1 mei 2019

Hi Mike,

I'm so sorry to hear that!

Can you explain what you mean, because I really want to fix this problem for you! Can you also send me your zipcode and housenumber? After I receive your message, I will do the best I can!

Kind regards,

Marlon

Essent Webcare

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
5 van de mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
Essent onbetrouwbaar! (Groot zakelijk aansluiting)
Sander uit Waddinxveen, 27 april 2019

Onlangs een groot zakelijk contract afgesloten bij Essent maar contract bleek (achteraf) totaal niet marktconform, verre van zelfs. Wegens verhuizing en drukte en onder tijdsdruk helaas niet scherp geweest op de tarieven. Vervolgens geprobeerd een beter contract te bedingen maar werd niet op in gegaan onder het mom van had u maar beter moeten opletten... Absoluut een onbetrouwbare partij en totaal niet begaan met haar klanten!

Reactie van Essent - 1 mei 2019

Hi Sander,

Hartelijk dank voor je bericht. Wat een vervelende situatie zeg!

Omdat je nu rechtstreeks contact hebt met de particuliere afdeling van Essent heb ik je bericht doorgezet naar de klachtenafdeling van MKB.

Ik ga er vanuit dat je spoedig een reactie van hen krijgt. Zij gaan dit tot de bodem met je uitzoeken.

Laat je me volgende week even weten als er nog geen contact is geweest! Anders duik ik er gewoon nog een keertje op!

Groeten en een fijne avond!

Marlon

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
3 van de mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
Slechte klantenservice na gemaakte afspraken met verkoper.
Wildeboer uit Utrecht, 25 april 2019

Wij waren content met onze energie leverancier vorig jaar (2018) voor de huidige woning. Wij ontvangen de sleutels voor onze energie zuinige woning (zonder gas!) dit jaar (2019). Wij hadden geen reden om over te stappen naar Essent, aangezien wij de energie nog maar een jaar nodig waren voor de huidige woning.

In het verleden zijn wij klant geweest bij Essent. Wij werden vorig jaar gebeld door een vriendelijke verkoper die wel een hele goede aanbieding voor ons had. Zoals gezegd hadden we geen reden om over te stappen, maar de volhoudende jonge man die meerdere keren heeft terug gebeld had een goede aanbieding. Een 5-jarig contract met lage energie en gas kosten en daarnaast was het geen probleem om kosteloos het contract op te zeggen. We hebben expliciet aangegeven aan de verkoper dat het niet langer dan een jaar nodig was. Geen probleem zei de verkoper u kunt dit gewoon kosteloos opzeggen.

Enfin nu was het moment aangebroken om het contract op te zeggen. Nu moeten wij alsnog een boete betalen voor het verbreken van het contract. Want het is onze eigen keus dat wij dit contract nu willen opzeggen. In geen van het mailverkeer wat je na een telefoongesprek ontvangt kan je de naam vinden van degene die je aan de lijn hebt gehad. En de boete was nu eenmaal de procedure werd ons verteld.

Na onze klacht op de site van Essent werden wij netjes gebeld. Het was vervelend voor ons dat dit zo is gelopen. We konden wel het huidige contract mee verhuizen kosteloos. Er werd nog even aangestipt dat het verschil van tarief bij de nieuwe leverancier en de boete van 250 euro iets was waar we over na konden denken. Maar goed een contract voor gas als je dat niet hebt in je nieuwe woning lijkt mij overbodig. Een verdere passende oplossing was niet bespreekbaar. De dame gaf nog wel aan dat we de nieuwe energieleverancier konden vragen de boete over te nemen.

Wil je overstappen naar Essent? Trap dan niet in de verkooptrucjes en valse voorwenselen van de verkoper. Afspraken die hij met je maakt zijn achteraf nergens te vinden. Of laat dit met naam bevestigen en via de mail naar je toe sturen en niet via de gestandaardiseerde mails die je vanuit de klantenservice krijgt. De jongeman moet waarschijnlijk verkoopdoelen halen, maar achteraf geven zij zich niet thuis voor het niet nakomen van gemaakte afspraken en daarnaast is de klanten service ver te zoeken.

Wij gaan sowieso nooit meer terug komen bij Essent na deze ervaring.

Reactie van Essent - 29 april 2019

Beste Wildeboer, bedankt voor de review.

Super vervelend dat u niet op de juiste manier bent geïnformeerd over het opzeggen van het contract. Oprecht mijn excuses hiervoor!

Inmiddels heeft u al meerdere keren contact gehad met mijn collega's. Uit uw verhaal merk ik, dat daar tot op heden geen passende oplossing uit is gekomen. Daarom wil graag nog één keer met u meekijken of er nog mogelijkheden zijn in deze situatie.

Zou u mij daarom een e-mail willen sturen met dit verhaal en uw postcode en huisnummer naar webcare@essent.nl. Wie weet verassen we elkaar nog!

Met vriendelijk groet,

Sharona

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
3 van de mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
Niet aan beginnen
Bersee 25 april 2019

Wat een waardeloos bedrijf.

Het grootste gedeelte vd telefonisten is totaal niet opgeleid voor hun werk en luisteren niet.

Ik heb zo vaak moeten bellen voordat mn jaarafrekening klopte en nu bij het stopzetten, wilden ze me een boete geven, terwijl ik in mn nieuwe huis niet eens aansluitingen voor gas of elektra heb. Ik heb er heel veel over gebeld, steeds maar weer een nieuwe telefoniste, totdat er 1 wel luisterde. Probleem opgelost zou je denken, maar nee: ‘s nachts gewoon weer een automatische mail over de boete.

En dan de eindafrekening, die kreeg ik binnen een week na de verhuizing en heb die betaald, maar toch weer gezeik, want ik had de eindfactuur moeten bestuderen, dan had ik kunnen zien dat er nog een termijn open stond van april (deze maand) terwijl ik per 1/4 al weg was en er op mijn essent of via de mail geen termijnrekening was binnen gekomen.

Bellen en bellen, wat leverde het op? Een boete van €20,- omdat ik inmiddels een paar dagen te laat was.

Reactie van Essent - 29 april 2019

Beste Bersee, bedankt voor het bericht.

Super vervelend om te lezen dat er niet op de juiste manier is gehandeld. Dit kan absoluut beter! Sorry hiervoor!

Graag wil ik met u kijken naar een passende oplossing. Zou u daarom dit verhaal met uw postcode en huisnummer willen sturen naar webcare@essent.nl?

Dan ga ik graag voor u aan de slag!

Met vriendelijke groet,

Sharona

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
2 van de mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
opgelicht
louis 9 april 2019

Opgelicht!

Wij zijn klant bij NLE en hebben sedert december 2018 een conflict met Essent.

Eind december 2018 is ons een contract van maar liefst 5 jaar “aangesmeerd” door een medewerker van de “onafhankelijke” Ondernemers Energievergelijker.nl.

Ik was van mening dat ik een medewerker van NLE aan de telefoon had en hij bevestigde dit ook. Deze persoon zei dat ze ook samenwerkten met Essent(!) en dat Essent goedkoper zou zijn dan NLE.

Door de “gladde” manier van praten door deze verkoper, ben ik er “ingeluisd”.

Deze man in kwestie was geen medewerker van NLE maar van een zgn. Energievergelijker.nl en in opdracht van Essent werkt.

In het gesprek werd gezegd dat een en ander per mail nog zou worden toegestuurd en dat we dan een goedkeuring zouden kunnen geven.

Er kwam wel een mail maar dit bleek al direct het contract te zijn.

Het contract staat op naam van het bedrijf van mijn vrouw, hetgeen zeer zeker niet de bedoeling is.

Er is door ons nooit een goedkeuring gegeven en ook nooit een I.P. adres afgegeven (laat staan dat we weten wat dit inhoudt).

Wij vragen ons dan ook af hoe men aan deze gegevens komt om maar niet te spreken van de brutaliteit waarmee men omgaat met deze gegevens (hoezo privacy wetgeving!)

Naam en geboortedatum worden in het contract vermeld waarvan zij geen weet heeft. Zij heeft niemand aan de telefoon gehad.

U begrijpt dat wij zeker niet akkoord gaan met dit soort oplichtingspraktijken.

Wij kunnen wel van het contract af aldus een medewerker van Essent maar dan kost dat een boete van 800 euro of ik moet doodgaan!

Reactie van Essent - 15 april 2019

Beste Louis, wat een ontzettend vervelende situatie! Het spijt me oprecht dat het op deze manier is gegaan! Dit is zeker niet hoe het hoort.

Ik merk dat je te maken hebt met onze zakelijke afdeling. Hier kan ik helaas niet in. Daarom zou ik je willen vragen om dit verhaal te richten tot Essent MKB. Je kunt hen bereiken via 0900-1466 of ondernemersdesk@essent.nl.

Wat ik je als tip wil geven, je zou op basis van dit verhaal een OTA aan kunnen vragen. Een Onterecht Aanmelding. Het lijkt er namelijk op, dat je onder valse voorwendselen bent overgestapt. Dit is voor niemand goed.

Met vriendelijke groet,

Sharona

Essent Webcare

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
2 van de mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
Opgelicht door Essent
Ivo Houben uit Maastricht, 2 april 2019

Ik heb een boete van 250 euro gekregen nadat een externe sales medewerker van Essent me heeft overgehaald. In dit gesprek zijn de kosten meerdere malen besproken en is een boete niet aan de orde gekomen. Ik heb een klacht ingediend online en bij Essent en de ondernemersdesk zou het opgenomen gesprek met deze medewerker opvragen. Enorm treurig dat ik niet eens meer iets heb vernomen hieromtrent. Voor mijn gevoel ben ik gewoon opgelicht. Ik stop per direct met de betalingen totdat de klacht is opgelost!

Reactie van Essent - 3 april 2019

Dag Ivo,

Hartelijk dank voor je bericht! Ik heb direct je klacht doorgezet naar de MKB afdeling. Ik zit er bovenop en vertrouw er op dat je klacht zo snel mogelijk wordt opgepakt.

Mocht je vragen hebben, dan help ik je natuurlijk meer dan graag!

Groeten en een fijne dag,

Marlon

Essent Webcare

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
1 van de mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
Super en snel geholpen door Stephen!!
M. Jonker uit Emmeloord, 25 maart 2019

Wegens tijdelijke verhuur van ons pand moesten we de zakelijke verbruikskosten weten over die periode.

Stephen heeft ons ontzettend goed geholpen en beloofde ons een mail te sturen met de betreffende energiekosten. Binnen een uur hadden we alles keurig uitgewerkt ontvangen in de mail.

Stephen nogmaals bedankt!!

Reactie van Essent - 29 maart 2019

Wat fijn om te horen zeg, meneer of mevrouw Jonker :)

Super bedankt voor uw fijne terugkoppeling!

Mocht er nog iets zijn dat we voor u kunnen betekenen, dan helpen we u met liefde en plezier.

Ik wil u alvast een mooi weekend wensen.

Groeten,

Marlon

Essen Webcare

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
1 van de mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
Vriendelijk en meedenkend
Jolanda 20 maart 2019

Was over gestapt naar een andere leverancier. Deze waren niet klantvriendelijk. Terug gegaan naar Essent. Super geholpen. Was even mis communicatie dit heel netjes opgelost.

Reactie van Essent - 25 maart 2019

Bedankt voor review Jolanda en welkom terug :)

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
2 van de mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
Halve waarheid
I Verhagen 19 maart 2019

Misleid door verkoopadviseur #essent kans gegeven om het keurig op te lossen, staan ze niet voor open. Het verhaal; Via verkoopadviseur over gestapt, zouden nooit meer dan 300 aan oude leverancier hoeven te betalen... guess what...

Is €554. Navraag bij #essent nee dit is wat anders, je hebt overstapboete en verbruiksnota... tsjaaa... daar kunnen wij niets aan doen. Wat misleidend in verkoop gesprek en wat een slechte manier om het op te lossen. #gemistekans

Hierna nooit meer Essent!

Reactie van Essent - 25 maart 2019

Bedankt voor uw review. Het klinkt als een zeer vervelende situatie. Mijn oprechte excuses dat u de overstap op deze manier heeft ervaren.

Om u beter te helpen heb ik wat meer gegevens nodig. Dan kan ik er in duiken en kijken naar de mogelijkheden. Zou daarom uw verhaal met postcode en huisnummer willen sturen naar webcare@essent.nl? Dan kan ik voor uw aan de slag!

Met vriendelijke groet,

Sharona

Essent Webcare

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
4 van de mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
Valse voorwendselen gelokt.
E. H. BORST uit Hengelo, 12 maart 2019

Ben door Essent onder valse voorwendselen gelokt om bij hen te komen.

Vorig jaar juni door Essent gebeld en ze vertelden mij dat ze met onze tarieven altijd de goedkoopste waren. Hij kwam op een maand tarief uit van € 112,-- per maand en ben overgegaan voor 5 jaar.

Nu op 12 maart zie ik in mijn afschrift en Essent heeft het bedrag uit voorzorg verhoogt van € 112,--naar € 285,--.

Ze wisten mij te vertellen dat het voor 4 maand is anders moet ik aan het eind bij betalen. Meer dan € 600,--

De dame aan de telefoon heeft het uitgezocht en kwam allemaal met excusesen (ze erkende dat Essent daarin fout was) aan voor de mensen die zo klanten binden, maar ze konden er niet veel aan doen.

Te compensatie voor de fout die zij gemaakt hebben, zetten ze mijn 5 jarig contract om naar variabel. Zodat ik de mogelijkheid krijg om over te stappen.

Wat een waardeloze compensatie van een gerenommeerd bedrijf als Essent. Vind het een erg koude douche van Essent.

Verwacht toch een beter antwoord.

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
3 van de mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
Zeer slechte ervaring met Essent energiewacht
R Slagter uit Bussum, 7 maart 2019

Zeer teleurstellende ervaring met energiewacht van Essent. Het eerste onderhoudsbezoek van de monteur was waardeloos: na een opgelezen disclaimer(?) was hij na 3 minuten weer vertrokken omdat er zaken niet in order zouden zijn. De ketel was slechts 3 jaar oud en geinstalleerd door een erkende gasfitter! Wel eerst een verwijzing naar een gas installateur die de zaken zou herstellen( slim bedacht). Wel een rekening gekregen van 90 euro. specificatie: 2 tijdseenheden reparatie ( niks gedaan). En wat voor tijdseenheid? een uur, een kwartier?

Wel eerst een abonnement afgesloten. Stelt dus niks voor.

NIET DOEN !

[inmiddels is een erkende gasfitter langs geweest en alles in orde!!]

Reactie van Essent - 8 maart 2019

Dag meneer Slagter,

Wat een vervelende situatie zeg. Het spijt me enorm dat u zo'n vervelende ervaring heeft met Energiewacht. Omdat ik op uw emailadres geen gegevens kon vinden heb ik u helaas niet direct kunnen bellen.

Graag zou ik wat gegevens van u ontvangen zodat we samen de situatie kunnen oplossen. Ik help u meer dan graag. U kunt uw postcode, huisnummer en telefoonnummer sturen naar webcare@essent.nl. Stuurt u ook nog een keer uw bericht mee? We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Ik vertrouw er op u zo voldoende te hebben geïnformeerd.

Groeten en een mooi weekend,

Marlon

Essent Webcare

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
2 van de mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
Slechte financiele admin. en apathische klantenservice.
R van R 27 februari 2019

Automatische Facturatie vervalt op het moment dat je een keer de factuur niet kan betalen. Ik was te laat maar heb de factuur toch netjes betaald via handmatige overschrijving zoals beschreven in hun email. En dezelfde dag weer aangegeven automatisch geïncasseerd te willen worden in de toekomst, ook op instructie van hun e-mail. Door dit verzoek (om autom. Incasso weer te activeren) begreep de financiële admin mijn handmatige overschrijving niet, stortte het bedrag terug. Waardoor er een maand later incassokosten van €40,- bij kwamen. Die heb ik gelijk betaald en dacht dat ik die wel terug zou krijgen omdat ze een fout hadden gemaakt door mijn handmatige overschrijving weer terug te storten.. Opgebeld naar de klantenservice en een mail gestuurd. Ze wilden ‘uit coulance’ maar 20,- terugbetalen. Ik denk hoezo uit coulance? Omdat jullie een vergissing hebben gemaakt. Mevrouw was zelfs op haar pik getrapt dat ik 40,- terug wilde hebben en dreigde nog met “oh ik heb er al spijt van dat ik dit voor u ga doorvoeren. Ik heb nog zo mijn best voor u gedaan.” Dat snap ik kind, maar je weet niet waar de fout vandaan kwam. “Bent u nu naar tevredenheid geholpen?” wilde ze afsluiten. Ik zei “nou nee.” “Oh dan ga ik het gesprek beëindigen want ik vind het geen fijn gesprek.” Belachelijk. Mevrouw van de financiële admin stond mij later te woord maar had mijn mailtje niet eens gezien, met de instructies hoe ik het bedrag over moest maken en wat ik moest doen om automatische incasso weer te activeren. (Doe je huiswerk als een klant ontevreden is!) Ze bleef dezelfde plaat afspelen over hoe hun systeem werkte en weigerde in te zien dat ik volledig heb gehandeld volgens hun e-mail qua betalen en automatische incasso reactiveren. Hou die 20,- maar lekker. Na dit jaartje ga ik lekker weg bij Essent.

Reactie van Essent - 1 maart 2019

Hi Roderick,

Wat een vervelende situatie zeg! Ik kan me helemaal dat dit gesprek niet is gegaan zoals je graag had gehoopt.

Graag wil ik kijken wat ik voor je kan betekenen, echter kan ik op basis van je e-mail adres geen gegevens vinden. Kun je mij wellicht je postcode en huisnummer geven, zodat ik voor je in actie kan komen. Je kunt je gegevens heel eenvoudig mailen naar webcare@essent.nl.

Wanneer ik je gegevens heb ontvangen ga ik zo spoedig mogelijk voor je aan de slag om de mogelijkheden te bekijken.

Ik wil u alvast een fijn weekend wensen en graag tot horens.

Groeten,

Marlon

Essent Webcare

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
1 van de mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
Agressieve verkoop via telefoon
Suzanne 19 februari 2019

Ik word steeds gebeld door Essent om mijn 'contract' te verlengen. Ik heb geen contract en wil al helemaal niet verlengen! Wat een agressieve verkoopmanier! Bah bah.

Reactie van Essent - 20 februari 2019

Beste Suzanne,

Jammer om te horen dat de verkopers blijven bellen om een contract te verkopen. Als je geen interesse hebt, horen zij niet meer te bellen. Ik begrijp je volledig dat dit vervelend is. Mijn excuses hiervoor. Stuur je ons via webcare@essent.nl, samen met deze review, het telefoonnummer dat jou steeds belt, en ook het nummer waarop je gebeld wordt? Dan zorg ik ervoor dat de managers van de betreffende verkopers dit te weten krijgen zodat zij actie kunnen ondernemen, en uiteraard het ook laten stoppen.

Groetjes, Ron

Essent

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?
2 van de mensen vonden de volgende beoordeling nuttig:
Vervelend en opdringerig
Robin uit den bosch, 18 februari 2019

Ik vind het erg jammer dat ik al meerdere malen ben gebeld door een opdringerige callcenter medewerker van Essent. Ook ben ik al meerdere malen uit het systeem gehaald maar werkt blijkbaar niet. Dus stop met bellen aub.

Reactie van Essent - 20 februari 2019

Beste Robin,

Jammer om te horen dat de verkopers blijven bellen. Dat is niet zoals het hoort, sorry! Stuur je mij via webcare@essent.nl deze review mee, samen met het telefoonnummer waarop je gebeld wordt, en het nummer dat jou steeds belt? Dan zorg ik ervoor dat het stopt en dat de managers van de verkopers hier actie op kunnen ondernemen.

Groetjes, Ron

Essent

Help andere bezoekers bij het vinden van de meest nuttige beoordelingen.

Was bovenstaande beoordeling nuttig voor u?