Essent zonnepanelen: van oriëntatie tot installatie

Steeds meer consumenten willen zonnepanelen installeren op hun dak, zodat zij (voor een deel) in hun eigen stroom kunnen voorzien. Daarom biedt Essent zonnepanelen aan. De energieleverancier levert drie types zonnepanelen. Klanten kunnen zelf kiezen hoeveel zonnepanelen ze op hun dak willen installeren.

Essent zonnepanelen

Essent biedt een alles-in-één prijs voor een pakket zonnepanelen. Voor iedereen die geïnteresseerd is in zonnepanelen, worden er regelmatig informatieavonden georganiseerd door heel Nederland. Op de Essent zonnepanelen wordt tien jaar garantie gegeven.

Terugleververgoeding energie

Verbruikt u minder stroom dan uw zonnepanelen opwekken? Dan kunt u deze stroom terugleveren aan het energienet. Aan het einde van het jaar wordt de opgewekte stroom verrekend met de verbruikte stroom. Dit heet salderen.

Voor Essent geldt dat de terugleververgoeding gelijk is aan het op dat moment geldende kale leveringstarief conform contract, inclusief energiebelasting, btw en opslag duurzame energie. Boven het verbruik van afname is het kale leveringstarief van toepassing.

Essent zonnepanelen

Essent biedt drie pakketten met zonnepanelen aan: Budget, Comfort en Premium. De zonnepanelen verschillen van elkaar in type (mono- of polykristallijn), vermogen en kleur (blauw of zwart). Klanten kunnen zelf bepalen hoeveel zonnepanelen ze willen aanschaffen. De alles-in-één prijs die Essent rekent, is inclusief btw, omvormer en volledige installatie.

Via deze website kunt u direct een offerte aanvragen voor het plaatsen van zonnepanelen.

Hoe werkt overstappen met zonnepanelen?

Ook als u Essent zonnepanelen op uw dak heeft geïnstalleerd is het de moeite waard om energie te vergelijken. U kunt namelijk nog steeds fors besparen op uw energierekening als u kiest voor een goedkope leverancier! Ontdek hier alles over overstappen met zonnepanelen.

Overstappen loont

Wist u dat een overstap naar een ander energiecontract u een besparing op kan leveren tot wel € 350? Vul daarom direct onze energievergelijker in en stap vandaag nog over.

Bekijk uw besparing

Zojuist overgestapt

  • 17:38 uur Dhr. H uit Deventer is overgestapt
    naar Greenchoice
  • 13:51 uur Dhr. Q uit Sliedrecht is overgestapt
    naar Budget Energie
  • 20:58 uur Dhr. J uit Haarlem is overgestapt
    naar Greenchoice

  • naar en bespaarde