Essent

Meer over Essent

Op deze site kun je energie vergelijken van Essent. Essent is de grootste energieleverancier van Nederland en gevestigd in Den Bosch. Het bedrijf heeft meerdere merken in huis en is hiermee actief op zowel de Nederlandse als de Belgische energiemarkt. De andere merken van Essent zijn Energiedirect.nl (consumentenmarkt) en Powerhouse (zakelijke markt) in Nederland en Essen.be in België.

Historie Essent

Sinds 2016 maakt Essent deel uit van een groot energiebedrijf in Europa dat heet innogy SE. innogy is een onderdeel van het nog grotere Duitse energiebedrijf RWE.

Nest slimme thermostaat van Essent

De slimme thermostaat van Essent heet ‘Nest’. Met deze thermostaat regel je eenvoudig en op afstand de temperatuur van jouw woning. Deze thermostaat kun je ook los kopen.

Overstappen naar Essent

Wil je weten of Essent de goedkoopste energieleverancier voor jou is? In onze energievergelijker bieden we verschillende contracten van Essent aan. Maak een vergelijking en stap direct over! Ben je al klant van Essent en moet je het contract, bijvoorbeeld vanwege een verhuizing, juist opzeggen? Kijk dan op Essent opzeggen.

 

Contactgegevens Essent

Tel: 0900 - 15 50
Bereikbaar op werkdagen van 8.00 uur tot 20:00 uur.
Op zaterdag van 09:00 uur tot 13:00 uur.

 

Duurzaamheid Essent

Cijfer duurzaamheid van deze energieleverancier.
Onderzoek door Consumentenbond, Greenpeace, Wise, Natuur & Milieu: 5,2


Om beter te scoren in dit onderzoek zou het bedrijf vooral haar inkoopbeleid moeten veranderen: in plaats van handelsmix zou er duurzame elektriciteit direct bij de bron ingekocht moeten worden. Ook zou de score verbeterd kunnen worden door meer wind- en zonne-energie in de leveringsmix op te nemen.

Zorgeloos overstappen

Wilt u overstappen naar een andere leverancier? Vul dan de vergelijker in en stap zorgeloos over.

U moet uiterlijk op de datum van sleuteloverdracht uw verhuizing doorgeven. Dit kunt u doen via Mijn Essent . Op die manier verhuist uw leveringsovereenkomst met u mee.
Als u tussen nu en 5 dagen verhuist kunt u uw verhuismeterstanden doorgeven via Mijn Essent. U geeft zowel de eindstanden van uw oude woning door als de beginstanden van uw nieuwe woning. Na die 5 dagen periode ontvangt u een meterstandenkaartje.
Binnen 6 weken na de verhuisdatum ontvangt u op uw nieuwe adres de eindafrekening.
U ontvangt uw nieuwe voorschot voor de nieuwe woning 6 weken na de verhuisdatum.
U kunt uw klacht melden via het klachtenformulier op de website van Essent. Let u er dan wel op dat wij niet op de hoogte worden gesteld van deze klacht en u daarna ook niet verder kunnen helpen.

Alle energieleveranciers