ENGIE

Cijfer duurzaamheid van deze energieleverancier.
Onderzoek door Consumentenbond, Greenpeace, Wise, Natuur & Milieu:

4,9

Om beter te scoren in dit onderzoek zou het concern een duurzame koers moeten varen. Kolen- en
kerncentrales zouden moeten worden gesloten en er zou veel meer moeten worden geïnvesteerd in
duurzame energie.

Op deze site kunt u energie vergelijken van ENGIE. De energie van vandaag kennen we nu wel. Het is tijd voor positieve energie. Het gaat niet over wat niet meer mag, maar over wat er allemaal kan. Daarom maakt ENGIE de energie van morgen vandaag al voor u beschikbaar. Energie die mooi is voor de wereld en voor u.

Zorgeloos overstappen

Wilt u overstappen naar een andere leverancier? Vul dan de vergelijker in en stap zorgeloos over.

Een overstap naar ENGIE duurt enkele weken. ENGIE laat aan uw netbeheerder weten dat u wilt overstappen, als de netbeheerder akkoord is licht hij de oude leverancier in.
Wanneer u nog een contract heeft bij een energieleverancier, dan zegt ENGIE dit voor u op. U ontvangt dan een eindafrekening van uw oude leverancier.
ENGIE vergoedt de opzegvergoeding van je vorige leverancier wanneer je naar hen overstapt niet. Deze boete moet u dus zelf betalen als u uw contract vroegtijdig opzegt.
U hoeft bij ENGIE geen kosten te betalen als u de overeenkomst meeneemt naar het nieuwe adres.
U kunt uw verhuizing doorgeven via MijnENGIE. Binnen 5 werkdagen na de sleuteloverdracht moet u van zowel de oude als de nieuwe woning de meterstanden aan ENGIE doorgeven.
De administratieve verwerking van een verhuizing en het vaststellen van het voorschot kan enige tijd duren, waardoor u mogelijk niet meteen een voorschot in rekening gebracht krijgt. Zodra uw voorschot vastgesteld is krijgt u hiervan schriftelijk bericht. Wanneer na 3 maanden nog geen voorschot in rekening gebracht is, raden wij u aan om contact met op te nemen.
Het voorschotbedrag dat u betaalt aan ENGIE kunt u online wijzigen in MijnENGIE. Als u tijdens het verbruiksjaar het voorschot zelf heeft verlaagd, is het niet mogelijk een betalingsregeling te treffen als blijkt dat u bij de jaarafrekening moet bijbetalen. Ook is het niet mogelijk een betalingsregeling te treffen en gelijktijdig het voorschot te verlagen.
Meld uw rechtstreeks via het klachtenformulier op de website van ENGIE. Let u er dan wel op dat wij niet op de hoogte worden gesteld van deze klacht en u daarna ook niet verder kunnen helpen.

Stroometiket

Energiebronnen

Grijs: 0 %
Groen: 100 %

Milieuconsequenties

CO2 uitstoot: 0,000000000 g/kWh
Radioactief afval: 0,000000000 g/kWh