ENGIE

Meer over ENGIE

Op deze site kun je energie vergelijken van ENGIE. ENGIE is opgericht in 2008 en is van origine een Frans bedrijf. Tot 2016 opereerden ze onder de naam Electrabel. In 2016 is de naam gewijzigd naar ENGIE.

Overige producten van ENGIE

Engie biedt klanten de ENGIE app. Hiermee heb je direct inzicht in je energieverbruik. Met een slimme meter zelfs tot op het uur. Daarnaast hebben ze samenwerkingen met verschillende bedrijven. Bijvoorbeeld isolatiebedrijf Pluimers en een partner in zonnepanelen: Sungevity. Via ENGIE kun je ook een laadpaal voor de elektrische auto bij je huis laten plaatsen of advies aanvragen over WKO (warmte-koude-opslag).

Overstappen naar ENGIE

Wil je weten of ENGIE de goedkoopste energieleverancier voor jou is? In onze energievergelijker bieden we verschillende contracten van ENGIE aan. Maak een vergelijking en stap direct over!

Contactgegevens ENGIE

Tel: 088 - 444 66 66
Bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 08:00 tot 18:00 uur.

Duurzaamheid ENGIE

Cijfer duurzaamheid van deze energieleverancier.
Onderzoek door Consumentenbond, Greenpeace, Wise, Natuur & Milieu:

4,9

Om beter te scoren in dit onderzoek zou het concern een duurzame koers moeten varen. Kolen- en kerncentrales zouden moeten worden gesloten en er zou veel meer moeten worden geïnvesteerd in
duurzame energie.

Zorgeloos overstappen

Wilt u overstappen naar een andere leverancier? Vul dan de vergelijker in en stap zorgeloos over.

Een overstap naar ENGIE duurt enkele weken. ENGIE laat aan uw netbeheerder weten dat u wilt overstappen, als de netbeheerder akkoord is licht hij de oude leverancier in.
Wanneer u nog een contract heeft bij een energieleverancier, dan zegt ENGIE dit voor u op. U ontvangt dan een eindafrekening van uw oude leverancier.
ENGIE vergoedt de opzegvergoeding van je vorige leverancier wanneer je naar hen overstapt niet. Deze boete moet u dus zelf betalen als u uw contract vroegtijdig opzegt.
U hoeft bij ENGIE geen kosten te betalen als u de overeenkomst meeneemt naar het nieuwe adres.
U kunt uw verhuizing doorgeven via MijnENGIE. Binnen 5 werkdagen na de sleuteloverdracht moet u van zowel de oude als de nieuwe woning de meterstanden aan ENGIE doorgeven.
De administratieve verwerking van een verhuizing en het vaststellen van het voorschot kan enige tijd duren, waardoor u mogelijk niet meteen een voorschot in rekening gebracht krijgt. Zodra uw voorschot vastgesteld is krijgt u hiervan schriftelijk bericht. Wanneer na 3 maanden nog geen voorschot in rekening gebracht is, raden wij u aan om contact met op te nemen.
Het voorschotbedrag dat u betaalt aan ENGIE kunt u online wijzigen in MijnENGIE. Als u tijdens het verbruiksjaar het voorschot zelf heeft verlaagd, is het niet mogelijk een betalingsregeling te treffen als blijkt dat u bij de jaarafrekening moet bijbetalen. Ook is het niet mogelijk een betalingsregeling te treffen en gelijktijdig het voorschot te verlagen.
Meld uw rechtstreeks via het klachtenformulier op de website van ENGIE. Let u er dan wel op dat wij niet op de hoogte worden gesteld van deze klacht en u daarna ook niet verder kunnen helpen.

Alle energieleveranciers