Energieprijzen vergelijken: 100% onafhankelijk en betrouwbaar!

 • Energieprijzen vergelijken en overstappen kost slechts een paar minuten tijd.
 • Op Energieleveranciers.nl bieden leveranciers actietarieven aan die voordeliger zijn dan de standaard tarieven.
 • Gratis overstapservice: wij zeggen uw huidige energiecontract op.
 • Energieprijzen vergelijken loont: stap nu over en bespaar tot wel €500,- per jaar!
Lees meer

Hoe werkt de energievergelijker van Energieleveranciers.nl?

Op Energieleveranciers.nl kunt u in enkele stappen de energieprijzen vergelijken van alle energieleveranciers in Nederland. Als u in onderstaande calculator uw postcode en energieverbruik invult dan krijgt u direct een overzicht te zien van de energieprijzen van alle leveranciers in Nederland. Daarbij staat de leverancier met de goedkoopste energieprijzen bovenaan. U kunt vervolgens online overstappen naar de energieleverancier van uw keuze. Wij sturen uw gegevens door naar de betreffende leverancier en wij zorgen ervoor dat uw huidige energiecontract opgezegd wordt. U hoeft hier verder niets voor te doen. Energieprijzen vergelijken en overstappen kost dus slechts enkele minuten van uw tijd!  Wist u dat u door over te stappen naar een andere energieleverancier jaarlijks tot wel  €500,- kunt besparen? Vergelijk energieprijzen online, stap over en profiteer vandaag nog van goedkope energie!

Lees minder

Bekijk uw besparing

Jaarlijks nieuwe energieprijzen

De meeste energiebedrijven veranderen de energieprijzen op 1 januari en 1 juli. U krijgt hiervan schriftelijk bericht van uw energie aanbieder. Heeft u een energiecontract met variabele energieprijzen, dan verandert waarschijnlijk het bedrag dat u moet betalen. Dit zijn dan ook ideale momenten om opnieuw energieprijzen te vergelijken.
Als u een energiecontract met vaste tarieven heeft, dan verandert uw te betalen bedrag niet als de energieprijzen veranderen. U heeft immers een contract waarin de energieprijzen vaststaan voor de duur van de contractperiode.

Zojuist overgestapt

 • 18:07 uur Dhr. R. uit Neede is overgestapt
  naar Nuon en bespaarde € 152,34
 • 18:03 uur Dhr. K. uit Rotterdam is overgestapt
  naar DELTA en bespaarde € 131,93
 • 17:53 uur Mevr. V. uit De Bilt is overgestapt
  naar Greenchoice en bespaarde € 54,30

 • naar en bespaarde

Hoe werkt overstappen?

Tijdens de overstap blijft u gewoon stroom & gas ontvangen.
1
Vergelijk en stap over
2
U heeft 14 dagen bedenktijd
3
Uw oude contract wordt opgezegd
4
U geeft uw meterstanden door
5
U bent overgestapt

Wanneer energieprijzen vergelijken?

U kunt uiteraard op elk gewenst moment energieprijzen vergelijken. Toch zijn er bepaalde situaties waarbij het vergelijken van energieprijzen extra zinvol is.

 • U gaat verhuizen. Een ideaal moment om de energieprijzen te vergelijken en het voordeligste energiecontract af te sluiten voor uw nieuwe woning.
 • U heeft uw jaarrekening ontvangen van uw huidige leverancier. Bent u ook geschrokken van een te hoge jaarrekening? Kijk dan wat u kunt besparen door energieprijzen te vergelijken en over te stappen naar een goedkopere energieleverancier.
 • Uw energieleverancier heeft de energieprijzen verhoogd en u heeft een contract met variabele energieprijzen. Hierdoor gaat uw energierekening omhoog. Een uitstekend moment om om energieprijzen te vergelijken en te kijken wat u kunt besparen

Vast contract bij stijgende energieprijzen

Een energiecontract met vaste energieprijzen is het meest voordelig als u weet dat de energieprijzen gaan stijgen. U heeft dan zekerheid over de te betalen kosten voor de duur van de contractperiode.

In het resultatenoverzicht van onze energievergelijker ziet u per aanbieder het soort energiecontract. Ook geven wij duidelijk aan of de tarieven voor de duur van het contract vast staan of variabel zijn.