Energieprijzen vergelijken

Bekijk uw besparing

Lees meer

Hoe werkt de energievergelijker van Energieleveranciers.nl?

Op Energieleveranciers.nl kunt u in enkele stappen de energieprijzen vergelijken van een groot aantal energieleveranciers in Nederland. Als u in onderstaande calculator uw postcode en energieverbruik invult dan krijgt u direct een overzicht te zien van de energieprijzen van een groot aantal leveranciers in Nederland. Daarbij staan de goedkoopste energieprijzen die u via ons kunt vergelijken bovenaan. U kunt vervolgens online overstappen naar de energieleverancier van uw keuze. Wij sturen uw gegevens door naar de betreffende leverancier en wij zorgen ervoor dat uw huidige energiecontract opgezegd wordt. U hoeft hier verder niets voor te doen. Energieprijzen vergelijken en overstappen kost dus slechts enkele minuten van uw tijd! Wist u dat u door over te stappen naar een andere energieleverancier jaarlijks tot wel €172,- kunt besparen? Vergelijk energieprijzen online, stap over en profiteer vandaag nog van goedkope energie!

Lees minder

Energieprijzen vergelijken en overstappen is bij Energieleveranciers.nl in slechts een paar minuten geregeld. Op onze website bieden leveranciers  actietarieven aan die voordeliger zijn dan de standaard tarieven (op hun eigen website). Door via onze energievergelijker over te stappen naar een nieuwe energieleveranciers bespaart u jaarlijks zo'n €172,- op uw energierekening. Wij verzorgen de gehele overstap, dus ook het opzeggen van uw huidige energiecontract. Energievergelijken loont!

Jaarlijks nieuwe energieprijzen

De meeste energiebedrijven veranderen de energieprijzen op 1 januari en 1 juli. U krijgt hiervan schriftelijk bericht van uw energie aanbieder. Heeft u een energiecontract met variabele energieprijzen, dan verandert waarschijnlijk het bedrag dat u moet betalen. Dit zijn dan ook ideale momenten om opnieuw energieprijzen te vergelijken.


Als u een energiecontract met vaste tarieven heeft, dan verandert uw te betalen bedrag niet als de energieprijzen veranderen. U heeft immers een contract waarin de energieprijzen vaststaan voor de duur van de contractperiode. Jaarlijks energie vergelijken is daarom erg verstandig.

Zojuist overgestapt

 • 23:49 uur Dhr. S uit Waalre is overgestapt
  naar FENOR en bespaarde € 72,02
 • 22:56 uur Mevr. J uit Twello is overgestapt
  naar Eneco en bespaarde € 117,33
 • 22:53 uur Mevr. P uit Franeker is overgestapt
  naar Energiedirect.nl en bespaarde € 86,96

 • naar en bespaarde

Hoe werkt overstappen?

vergelijk-en-stap-over 1. Vergelijken
en overstappen
14-dagen-bedenktijd 2. Je huidige contract
wordt opgezegd
oude-contract-wordt-opgezegd 3. Je hebt 14
dagen bedenktjid
meterstanden 4. Je overstap is
geregeld

U kunt uiteraard op elk gewenst moment energieprijzen vergelijken. Toch zijn er bepaalde situaties waarbij het vergelijken van energieprijzen extra zinvol is.

 • U gaat verhuizen. Een ideaal moment om de energieprijzen te vergelijken en het voordeligste energiecontract af te sluiten voor uw nieuwe woning.
 • U heeft uw jaarrekening ontvangen van uw huidige leverancier. Bent u ook geschrokken van een te hoge jaarrekening? Kijk dan wat u kunt besparen door energieprijzen te vergelijken en over te stappen naar een goedkopere energieleverancier.
 • Uw energieleverancier heeft de energieprijzen verhoogd en u heeft een contract met variabele energieprijzen. Hierdoor gaat uw energierekening omhoog. Een uitstekend moment om om energieprijzen te vergelijken en te kijken wat u kunt besparen

Een energiecontract met vaste energieprijzen is het meest voordelig als u weet dat de energieprijzen gaan stijgen. U heeft dan zekerheid over de te betalen kosten voor de duur van de contractperiode.

In het resultatenoverzicht van onze energievergelijker ziet u per aanbieder het soort energiecontract. Ook geven wij duidelijk aan of de tarieven voor de duur van het contract vast staan of variabel zijn.

In onze energievergelijker worden vaak hoge welkomstkortingen aangeboden. Energieleveranciers willen op deze manier zoveel mogelijk nieuwe klanten verwelkomen. Voornamelijk door deze hoge welkomstkortingen, in combinatie met lage tarieven, wordt de jaarprijs die u betaalt aan uw energieleverancier enorm verlaagd. Zorg daarom dat u jaarlijks nieuwe klant wordt van een energieleverancier, op deze manier weet u zeker dat u nooit meer teveel betaalt voor uw energie.