Energieleverancier kiezen

 • Volledig onafhankelijk
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Exclusieve actie aanbiedingen

Het loont vrijwel altijd om de tarieven van energieleveranciers te vergelijken. Wist u dat u jaarlijks tot wel €500,- per jaar kunt besparen door over te stappen naar een goedkopere energieleverancier? Vergelijk dus snel alle energietarieven en kijk wat u kunt besparen!

Er zijn verschillende situaties waarbij u een nieuwe energieleverancier kunt kiezen:

 1. U heeft voor uw huidige woning al een energiecontract maar wilt een nieuwe energieleverancier kiezen en overstappen.

 2. U gaat verhuizen en wilt uw huidige energiecontract meenemen naar uw nieuwe woning. U hoeft geen nieuwe energieleverancier te kiezen. Energiebedrijven spreken dan van een verhuizing.

 3. U gaat verhuizen en wilt voor uw nieuwe woning een nieuwe energieleverancier kiezen. Energiebedrijven spreken dan niet van verhuizing maar een inhuizing. Heeft u een energieleverancier gekozen, dan geeft u bij het online aanmeldingsformulier aan dat het om een verhuizing gaat ook als u hiervoor geen eigen woning had. Uw "verhuizing" wordt dan als "inhuizing" verwerkt.

Zojuist overgestapt

 • 00:13 uur Dhr. A. uit Aarle-Rixtel is overgestapt
  naar Eneco en bespaarde € 132,33
 • 00:02 uur Dhr. A. uit Aarle-Rixtel is overgestapt
  naar Eneco en bespaarde € 132,33
 • 23:43 uur Dhr. H. uit Ridderkerk is overgestapt
  naar Eneco en bespaarde € 146,65

 • naar en bespaarde

Hoe werkt overstappen?

Tijdens de overstap blijft u gewoon stroom & gas ontvangen.
1
Vergelijk en stap over
2
U heeft 14 dagen bedenktijd
3
Uw oude contract wordt opgezegd
4
U geeft uw meterstanden door
5
U bent overgestapt

Energieleverancier kiezen: online gemak

U kunt op energieleveranciers.nl in een paar stappen overstappen naar een andere energieleverancier. Ook als u nog geen energieleverancier heeft kunt u een energieleverancier kiezen op onze website.

Heeft u een energieleverancier gekozen, dan geeft u bij het online aanmeldingsformulier aan dat het om een verhuizing gaat. Ook als u hiervoor geen eigen woning had. U kunt hierbij ook aangeven dat u momenteel nog geen energieleverancier heeft. Uw 'verhuizing' wordt dan door de energieleverancier als inhuizing verwerkt.

Energieleverancier kiezen? Lees hier extra tips!

 • Meld u op tijd aan bij uw energieleverancier naar keuze. Doe dit minimaal twee weken van te voren, maar liever nog eerder.
 • Noteer de meterstanden op de dag dat u de sleutel ontvangt van uw nieuwe woning. Geef de meterstanden binnen 5 dagen na de verhuizing door aan uw nieuwe energieleverancier.