Ervaringen EnergieFlex

Om consumenten te helpen in het maken van een keuze bieden we een open platform aan waar klanten ervaringen kunnen delen. Uw ervaring helpt daarbij. Hieronder leest u ervaringen over EnergieFlex. U kunt uw ervaring met EnergieFlex ook delen.

Zorgeloos overstappen

Wilt u overstappen naar een andere leverancier? Vul dan de vergelijker in en stap zorgeloos over.

eerste indruk is niet best
J.W. Heinekamp uit Lottum, 26 april 2018

Dit is dus geen goed begin. Ik krijg op 26-4 een mail van jullie dat er niet betaald is en dat de levering van 1 mei wordt opgeschort naar 8 mei. Echter op 26 april is er wel 129,06 van mijn rekening afgeschreven. Dit geeft weinig vertrouwen naar de toekomst en ik wil dan ook gevrijwaard blijven van dergelijke mails.

Reactie van EnergieFlex , 30 april 2018

Beste mevrouw/meneer Heinekamp,

Bedankt voor je review, het is inderdaad zo dat wij ten onrechte een herinnering naar meerdere nieuwe klanten hebben gestuurd. Je mag deze e-mail als niet verzonden beschouwen. De eerste incasso is vorige week donderdag wel degelijk uitgevoerd.

Je hoeft nu niets te doen. Als de incasso op donderdag is geslaagd, hoef je niet opnieuw via iDEAL te betalen. De levering gaat gewoon van start. Mocht het toch nodig zijn dat de levering sneller van start gaat, omdat de netbeheerder dit van je verwacht, kun je dit per e-mail of telefonisch aan ons doorgeven. Ik kan het uiteraard ook voor je regelen.

Met energieke groet,

Marieke

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Goedkoopste en ellende
Dankers uit Goirle, 21 februari 2018

De goedkoopste energieleverancier is op dit moment Energieflex, en daar krijg je ook gelijk gratis een hoop ellende van, blijkt uit reacties van verschillende klanten.

Ik blijf hier weg en betaal liever € 10,=/€15,= per jaar meer dan hier klant te worden.

Ook bij Energieflex worden mensen aangenomen op het uiterlijk!

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
klacht over terugbetaling dubbel betaalde premie
Tolhuisen uit arnhem, 21 februari 2018

Wij zijn nu al meer dan 14 dagen bezig om een maand termijn die dubbel is betaald terug te krijgen, helaas geeft energieflex niet thuis, eerst is het dat we moeten bewijzen dat we dubbel hebben betaald, dan staat het binnen 10 dagen op uw rekening, de laatste 4 dagen dat je belt zeggen ze, het staat klaar om betaald te worden morgen is het binnen op uw rekening! niet dus!!!!

s.tolhuisen

arnhem

Reactie van EnergieFlex , 22 februari 2018

Beste meneer, mevrouw, Tolhuisen,

Via Facebook hebben ik zojuist contact met u gehad. Wij vinden het erg vervelend dat u langer dan normaal op uw geld moet wachten, en bieden daarom nogmaals onze excuses aan.

Met energieke groet,

Floris

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
EnergieFlex
Van de Vorst uit Weert, 17 februari 2018

Ik voel me behoorlijk beetgenomen door Energieflex. Mijn eerste telefonische contact heb ik onderhandeld met Energieflex. Ik vroeg duidelijk of ze mijn boete van Essent zouden betalen als ik naar Enerflex zou gaan. Dat was zeker mogelijk als ik een 3 jarig contract zou nemen. Daarmee ben ik akkoord gegaan. Maar vervolgens krijg ik een contract van 1 jaar en moest ik alsnog de boete bij Essent betalen. Omdat ik het met de gang van zaken niet eens was ben ik teruggegaan naar Essent. Nu heb ik echter een eindnota gekregen van Energieflex met de boete van € 100,00. Ik vind dit dus echt ***. Waarom het contract van 3 jaar niet gegeven is, daar begrijp ik niets van, het is niet mijn schuld dat dit zo gelopen is ,, daarom ga ik geen boete betalen.

Reactie van EnergieFlex , 19 februari 2018

Beste meneer/ mevrouw Van der Vorst,

Bedankt voor de review.

Ik vind het jammer om te horen dat er is toegezegd de opzegvergoeding over te nemen.

Dit omdat wij dat in geen enkel geval doen. Het is dan ook logisch dat u gefrustreerd bent hierover.

Ik zou graag het een en ander voor u uitzoeken.

Zou u mij uw postcode en huisnummer toe kunnen sturen?

Dit kan uiteraard ook per e-mail t.a.v. Marieke.

Met energieke groet,

Marieke

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Contract 1zijdig opgezegd
Shari, 2 februari 2018

Ben een half jaar klant geweest bij hen. Rekening altijd netjes betaald tot dat er in december een rekening niet afgeschreven kon worden. Deze alsnog 5 dagen te laat betaald en de maand januari 2018 weer netjes afgeschreven. Krijg ik even brief dat het contract per 13 januari door hen opgezegd wordt omdat ik niet optijd betaald had. Ik heb hen gebeld en gevraagd of zij alsnog mijn leverancier wilden blijven omdat ik net een baby van 2weken uiteraard niet zonder energie zou kunnen. Resoluut werd dit afgewezen onder het mom van dat ik de rekening van december niet op tijd had betaald. Onverbiddelijk zijn deze *** en ik heb nog geld van hen tegoed dus denk goed na om klant bij dit stelletje *** te worden/zijn. Ik heb een klacht ingediend en gevraagd om geld wat ik nog tegoed heb zsm terug te krijgen. Echter ik krijg geen enkele reactie meer van ze. Gelukkig heb ik een andere leverancier gevonden die direct een contract wilde afsluiten.

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Waardeloze energieleverancier
Jan Nijssen uit Liempde, 1 februari 2018

Ik ben nu ongeveer zes maanden klant van deze leverancier en heb louter negatieve ervaringen.

- de helpdesk is niet telefonisch bereikbaar

- e-mails zowel naar info als klantenservice komen retour met de volgende melding:

Uw bericht heeft enkele of alle geadresseerden niet bereikt.

Onderwerp: Tarieven miv 2017 en ophalen meterstanden

Verzonden: 31-1-2018 10:46

De volgende geadresseerde(n) zijn niet bereikt:

'klantenservice@energieflex.nl' op 31-1-2018 10:46

550 msg-id=1egoyB-0007r9-MB)

- De gegevens op mijn energieflex zijn onsamenhangend en onvolledig.

Ik krijg geen 'verbuiksoverzichten' en de meterstanden zijn niet volledig opgehaald

Reactie van EnergieFlex , 5 februari 2018

Beste Jan,

Bedankt voor je review!

We vinden het jammer dat je onze bereikbaarheid als onvoldoende hebt ervaren.

Het is dan ook vreemd dat de e-mails naar klantenservice@energieflex.nl ons niet bereiken. Dit is namelijk wel degelijk ons actieve e-mailadres.

Wellicht kun je het proberen via een ander e-mailadres, soms ligt het aan de e-mailprovider dat e-mails niet aankomen.

In principe is onze klantenservice ook telefonisch goed bereikbaar. We kunnen uiteraard niet garanderen dat er niet soms een wachtrij is. Echter doen wij ons best om onze klanten zo efficiënt mogelijk te woord te staan.

Wij hebben inderdaad van enkele klanten vernomen dat hun meterstanden per 1-1-2018 niet uitgelezen zijn door de netbeheerder.

Ik zou graag een verzoek indienen om dit alsnog uit te laten lezen, naar aanleiding publiceren wij dan in MijnEnergieFlex de recente standen. Hier heb ik wel meer gegevens voor nodig.

Tevens zijn wij op dit moment druk bezig om een duidelijke en overzichtelijke verbruiksmonitor voor onze klanten te creëren. De hoop is deze rond april te kunnen realiseren, je ontvangt er uiteraard bericht van als het zover is!

Mocht je verder nog vragen of opmerkingen hebben dan hoor ik het graag.

Met energieke groet,

Marieke

Reactie Jan Nijssen uit j.nijssen@home.nl, 6 februari 2018

Marieke,

bedankt voor je reactie.

Ik zie dat de meterstanden per 1 januari opnieuw zijn opgehaald, de meterstanden electra staan er nu twee keer in :-).

Mijn contract loopt nog een maand of vier door, dus ben benieuwd of de info op de site tegen die tijd wel up to date en begrijpelijk is.

mvg,

Jan Nijssen

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Eindnota maand wachten te ontvangen bedrag
avatar
M Mowow uit Rotterdam, 1 februari 2018

Begin januari kreeg ik mijn eindnota, en ik zou binnen binnen tien werkdagen het resterende bedrag ontvangen. Inmiddels al ruim een maand en elke keer hebben ze nieuwe excuses. Ben het inmiddels al meer dan zat!!

Reactie Jan Nijssen uit Liempde, 1 februari 2018

Heb jij hen wel kunnen bereiken dan?

Reactie van EnergieFlex , 5 februari 2018

Beste ,

Bedankt voor de review.

U geeft aan dat u begin januari de eindnota heeft ontvangen.

De uitbetaling naar aanleiding daarvan had inderdaad eerder moeten geschieden.

Op dit moment is de verwachting dat het uit te betalen bedrag uiterlijk vandaag op uw rekening staat.

Onze welgemeende excuses voor de vertraging!

Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben dan hoor ik dat uiteraard graag.

Met energieke groet,

Marieke

Reactie Peter, 5 februari 2018

Herkenbaar!!! Ik zit ook al meer dan een maand te wachten op mijn eindafrekening, een bedrag van 218 euro. Iedere keer een ander excuus, het zou er vandaag op staan, nou vergeet het maar! Nog steeds niets, waardeloos dit.

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Overstap prepaid naar vast per 1 dec 2017 eind nota
avatar
Wesley uit Tilburg , 31 januari 2018

Per 1 dec 2017 over gestapt naar vast van energieflex omdat prepaid stopt. BINNEN 6 weken zou ik mijn eind nota ontvangen. Deze kreeg ik echter pas 17-01-2018 dus pas in week 7 na 4 keer bellen. In deze eind nota stond dat BINNEN 10 werkdagen het bedrag uitbetaald zou worden door energieflex. Helaas na 5 maal bellen en 1 mail deze week omdat er staat 'Binnen' 10 dagen. Nog niets ontvangen. Vandaag kreeg ik te horen dat er maandag een storing was bij de bank en dat alle betalingen zijn terug gekomen.... Maar het is vandaag weer naar de bank verzonden uhhh ik heb ing jullie ook en ik heb nog niets?????? Ja meneer dit kan tot uiterlijk maandag duren :| he wat zolang.... de zelfde bank staat er binnen 1 minuut op hoor .... Na het telefoon gesprek in mijn mail gekeken ik had andwoord gehad op mijn mail van deze ochtend.. Beste heer.. Mijn excuses, er zijn wat dingen misgegaan met onze verhuizing naar een nieuwe locatie. De uitbetalingsopdracht van €157,83 is inmiddels naar de bank verstuurd en je ontvangt dit uiterlijk maandag op je bankrekening. Met energieke groet, He wat verhuizing ?????? Van de bank terug gekomen????? WAT IS HET NOU.... Mijn gedachten (Te laag bank saldo) Maar als ik moet betalen moet het optijd want bij de 2e herinnering krijg ik 15 euro herinnerings kosten.. Dus in mijn mail naar energieflex geef ik heb tot vrijdag as de tijd om het over te maken anders vanuit mij kant ook herinnerings kosten.. Het zal mij benieuwen wanneer ik het überhaupt gaat krijgen. Als de stroom netzo snel zou zijn als energieflex dan had ik allemaal knipperlichten in huis.... Hahaha Gr wesley

Reactie van EnergieFlex , 5 februari 2018

Beste Wesley,

Bedankt voor de review.

Zoals wij eerder hebben aangegeven zou het bedrag uiterlijk vandaag op de rekening moeten staan. Omdat wij excasso's in bulk naar de bank sturen kan de verwerking hiervan langer duren dan bij privérekeningen.

Nogmaals onze welgemeende excuses voor de vertraging.

Wij streven er uiteraard naar om onze uitbetalingen binnen de opgegeven termijn te voldoen.

Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben dan hoor ik dat graag!

Met energieke groet,

Marieke

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
waardeloze energie leverancier
Stuart Sylvester uit Landsmeer, 28 december 2017

pre paid pakket energie flex

Stuart Sylvester uit Landsmeer, 28 december 2017

In het begin dachten we een fijne partner met Energie flex te hebben. Zeker met de pre paid pakket die ze hadden. Nu gaan ze dit afschaffen en zijn we van plan om over te stappen (November 2017).

Zodra we dit bekend hadden gemaakt krijgen we binnen een week een jaar rekening van "2015->2016" terwijl we een prepaid pakket hebben. Aangegeven dat we over die periode een pre paid pakket hadden en dat een jaar rekening niet van toepassing kan zijn. Dit werd ook door de desbetreffende medewerker erkent! Een paar uur daarna kregen we een mail! dat de desbetreffende medewerker een fout had gemaakt en dat de jaar afrekening toch betaald moest worden omdat de slimme meter in die periode niet uitleesbaar was en als we dit anders zouden willen we de betalingsbewijzen moeten toesturen.

Een ding dat ik zeker weet is dat de meter in de periode goed uitleesbaar is en ik mag er vanuit gaan dat Energie flex in die periode bijhoudt of er betalingen van de een bepaalde klant binnenkomt. Daarnaast lijkt mij dat ze een hoog aangeschreven firma gebruikt maakt van een ERP pakket waar dmv een contract nummer gekeken kan worden of er wel betaald is.

Ondertussen krijgen we wel dreig mails dat ze ons gaan afsluiten als we de jaar nota van 2015->2016 niet betalen. Hierover nog een keer contact gezocht met energie flex en die geeft aan dat wij als klant echt moeten bewijzen dat we betaald hebben, dus we moeten zo snel mogelijk het bewijs leveren anders worden we afgesloten!!!!!!!

Dit is volgens mij inziens echt de omgekeerde wereld en onfatsoenlijk richting een klant die in die periode altijd netjes heeft betaald. Daarnaast hebben in de betreffende jaar nooit iets gehoord dat we moesten betalen. Het lijkt mij ook dat een bedrijf dit bij houd?

Dus als iemand nog in zee wil gaan met Energie flex NIET DOEN!!!!!!!! JE MAAKT EEN FOUT!!!!!!! Tarieven zijn misschien interessant maar hun administratieve medewerker blijk jezelf te zijn want ze kunnen dus niet checken of je wel betaald heb. Dus als je toch klant bent en je wil bij energie flex blijven zorg zelf dat je de administratie voor Energie flex gaat bijhouden want dat doen ze zelf niet.

Ze besparen klaarblijkelijk op medewerkers en een fatsoenlijk systeem omdat ze toch op hun klanten kunnen terugvallen (oftewel dreigen) om te bewijzen dat ze een betaling hebben binnen gekregen.

Dus advies is niet doen!!!! Kijk naar een fatsoenlijke partner die ze klanten netjes behandeld.!!!

mvg,

Een voormalig geïriteerde klant van Energie flex.!!!!!

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
jaarnota
S Hoekstra uit Surhuisterveen, 7 november 2017

Heb de gegevens voor eindstanden op 25 september al doorgegeven bevestiging terug van ontvangst. na die tijd nog 3 herinneringen gekregen of ik de eindstanden wou aangeven..per email aangegeven dat ik dit al lang had gedaan, krijg nu inderdaad wederom bevestiging dat het akkoord is. In oktober worden er 2 incasso's uitgevoerd voor dezelfde maand...Zelf bedrag terug geboekt. een week later de aanmaning dat ik effe moest betalen..wederom email gestuurd gestuurd dat het hun eigen fout was..antwoord terug van"goed"dat u het zelf effe storneerde...nu is het 7 november nog geen jaarnota ontvangen, echter termijn november is al afgeschreven..terwijl ik honderden euro's terug moet hebben en denk dat tevens het maandbedrag verlaagd zou moeten worden opdat ik veel minder verbruik dan voorheen.

Reactie van EnergieFlex , 14 november 2017

Beste,

Wat vervelend om te horen dat het een en ander niet verloopt zoals zou moeten.

Helaas hebben wij naar aanleiding van dit bericht te weinig persoonlijke informatie om uw dossier erbij te zoeken.

Wij adviseren u dan ook een e-mail te sturen naar klantenservice@energieflex.nl of te bellen naar onzer klantenservice 088-30410000 om uw klacht kenbaar te maken, zodat wij u alsnog zo spoedig mogelijk van dienst kunnen zijn.

Wij zien uw reactie graag tegemoet mocht het probleem nog niet zijn opgelost.

Wij vertrouwen erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groeten,

Alissa van EnergieFlex

Reactie van EnergieFlex , 14 november 2017

Beste,

Wat vervelend om te horen dat het een en ander niet verloopt zoals zou moeten.

Helaas hebben wij naar aanleiding van dit bericht te weinig persoonlijke informatie om uw dossier erbij te zoeken.

Wij adviseren u dan ook een e-mail te sturen naar klantenservice@energieflex.nl of te bellen naar onzer klantenservice 088-30410000 om uw klacht kenbaar te maken, zodat wij u alsnog zo spoedig mogelijk van dienst kunnen zijn.

Wij zien uw reactie graag tegemoet mocht het probleem nog niet zijn opgelost.

Wij vertrouwen erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groeten,

Alissa van EnergieFlex

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Wacht al 4 weken op bedrag van eindnota
Marlies uit Tilburg , 10 oktober 2017

Zit nu al 4 weken op hey bedrag van mijn eindnota te wachten die ik nog krijg van energieflex Pfff elke keer bellen al 6 keer gebeld nu onderhand en elke keer krijg ik te horen dan en dan moet het op uw rekening zichtbaar zijn. Maar nee elke keer weer staat het er niet op. Word er onderhand shaggerijnig van gaat om een bedrag van 734 euro waar ik op zit te wachten!!!!

Reactie Berno uit Harreveld, 10 oktober 2017

Ik heb hetzelfde probleem. Bellen, toezeggingen. Bedragen worden steeds anders, steeds nieuwe bevestiging met melding dat de bank 10 dagen nodig heeft om het te verwerken.

Het bedrag zou al overgemaakt zijn, zou het donderdag hebben, toen vrijdag. Nu nog steeds niets.

Het kan de mensen op de klantenservice niets schelen.

Reactie Mart, 16 oktober 2017

Ik heb dezelfde ervaring. Alleen steek ik geen tijd meer in steeds maar bellen. Dit heeft geen zin. Soortgelijke ervaringen ook al bij andere energieleveranciers. Kassa enz. hebben er elke week een leuk item aan maar het gedoe blijft. Ik denk dat er vanuit de overheid krachtig moet worden ingegrepen en harde afspraken moeten worden gemaakt met deze energie cowboys. Als zij zich er niet aan houden meteen afsluiten van de markt.

Als je geduldig bent (8 weken) komt alles goed. Tenminste bij mij. Maar ja 8 weken om een simpele eindafrekening op te stellen en af te werken lijkt nergens op. Het is volgens mij gewoon opzet.

Reactie van EnergieFlex , 1 november 2017

Goedemorgen,

Normaliter wordt de uitbetaling van de eindnota binnen 10 werkdagen gerealiseerd. Helaas heeft dit langer geduurd dan gewenst. Dit is tot stand gekomen door een technisch probleem. Inmiddels is dit verholpen en heeft de uitbetaling plaats gevonden. Wij willen onze excuus aanbieden voor het ongemak.

Wilt u als nog enige uitleg over deze situatie dan zijn we naast ons 088-3041000 en e-mail ook bereikbaar via facebook en twitter.

Groeten,

Dennis van Energieflex

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Energieflex: een stuurloze paarse krokodil die haar klanten negeert
A.Segers uit Tilburg, 1 oktober 2017

Vanaf 3 september 2017 heb ik een nieuwe energieleverancier. Tot die datum heb ik energie afgenomen van Energieflex. Ik heb 12 maal een voorschot betaald en wacht nu op de eindafrekening. Energieflex moet zo'n €380 aan mij terugbetalen.

En wat doet Energieflex?

1. Ik krijg een verzoek om de meterstanden door te geven. Ik laat weten dat ik ben overgestapt naar een andere leverancier en dat ze de meterstanden van die leverancier krijgen. Vervolgens weer een herinnering. Ik mail maar weer en op 12 september krijg ik de volgende reactie:Onze excuses dat u meerdere e-mails van ons heeft gekregen over het doorgeven van de meterstanden. U heeft gelijk. Wij hebben de meterstanden in goede orde ontvangen via Oxxio.

Opgelost dacht ik. Maar wat doet Energieflex?

2. Ik krijg een herinnering van Energieflex of ik het voorschot over september wil betalen. Een dertiende voorschot, ze kunnen er geen genoeg van krijgen! Per mail laat ik weten dat ik per 3 september ben overgestapt naar een nieuwe leverancier. Daarop krijg ik per mail de volgende reactie: "Helaas is het niet mogelijk om een gedeeltelijke factuur te sturen. U kunt ervoor kiezen om het termijnbedrag van september niet te betalen. Dit wordt dan met u verrekend op de eindnota.

Opgelost dacht ik. Maar wat doet Energieflex?

3. Op 25 september krijg ik een tweede herinnering. Of ik het voorschot over september wil betalen,verhoogd met €15 administratiekosten! Ik stuur maar weer een mail. Omdat een reactie van Energieflex altijd lang op zich laat wachten (druk,druk,druk) bel ik ook maar even. De medewerker steekt hetzelfde verhaal af: het systeem genereert automatisch de herinneringen. Daar kunnen wij niets aan doen!!! Maar u hoeft niet te betalen. U kunt de herinnering negeren. Op mijn vraag of ik niet nog een herinnering of aanmaning krijg antwoordt hij dat dat niet het geval zal zijn. Na de tweede herinnering wordt het "mensenwerk", aldus de medewerker. En dan komt het in orde.

Opgelost dacht ik. Maar wat doet Energieflex?

4. Op zaterdagavond 30 september om 22.13 krijg ik een sms-bericht van Energieflex met het verzoek op een link te klikken om even het voorschot te betalen. Dat is dan het resultaat van het zogenaamde 'mensenwerk'. Maar weer geantwoord zoals boven.

Het is een schandelijke vertoning. Mijn conclusie:

Energieflex levert geen energie, ze slurpt de energie van haar klanten.

Reactie van EnergieFlex , 1 november 2017

Geachte,

Hartelijk dank voor uw review.

Wij vinden het erg vervelend om te horen dat de afhandeling niet goed is verwerkt. Wij beamen dan ook dat er bij u onzorgvuldig is omgegaan met de afhandeling van uw vragen.

Wat betreft het doorgeven van de meterstanden bij een overstap heeft u inderdaad helemaal gelijk. Ook is dit bekend bij onze medewerkers. U had geen verzoek moeten krijgen voor het doorgeven van de meterstanden. Dit krijgt u enkel voor de jaarafrekening.

De herinnering van factuur had u niet mogen ontvangen, daar wij deze direct uit hadden moeten zetten nadat er door ons is aangegeven dat de factuur verrekend zal worden op de eindafrekening.

Helaas is dit niet gebeurd. Hiervoor willen wij u onze excuses aanbieden.

Uw bericht zullen delen met de organisatie om te laten zien hoe het niet moet. Zo kunnen wij onze klantenservice scherp stellen en voorkomen dat dit nogmaals gebeurd.

Wij waarderen uw feedback enorm.

Mocht u verder nog vragen hebben, kunt u hiervoor altijd contact opnemen met onze klantenservice.

Met vriendelijke groeten,

Alissa van EnergieFlex

Reactie A.Segers uit Tilburg, 1 november 2017

Goed dat Energieflex het boetekleed aantrekt. Excuses aanvaard. Nu de organisatie, maar vooral het management, ervan doordringen dat het echt anders moet. De kwestie is intussen opgelost en ik heb de eindafrekening ontvangen.

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Zeer slechte reactie geen afhandeling van jaar nota
Kelderhuis, 15 september 2017

Wij zijn nu al twee maanden bezig om de jaar rekening rond te krijgen,onderhand 8x gebeld 4x gemaild

Steeds weer een ander persoon aan de telefoon ,ze hebben steeds en ander verhaal foute meter standen liggen volgens hun aan de vorige leverancier (DIT KAN HELEMAAL NIET HEBBEN WE NOG NIET GEHAD HUIS GEKOCHT EN KLANT GEWORDEN VAN ENERGIE FLEX!!) Bij de 8x keer wordt ik eens keurig volgens afspraak terug gebeld.maar weer het met het antwoord andere energie leverancier die er niet is ,het probleem is dat het bij energie flex organisatie niet voor elkaar is.

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Energie flex slechte ervaring
Arend, 14 september 2017

Dit bedrijf heeft het niet administratie op orde klachten over drukte .

Krijg op klacht altijd standaard een antwoord

Hartelijk dank voor uw e-mail. Door grote drukte en de vakantieperiode slagen we er op dit moment helaas niet in om e-mails binnen 5 werkdagen te beantwoorden. Vanzelfsprekend beantwoorden we uw e-mail zo snel mogelijk. Wij bieden onze excuses aan voor het eventuele ongemak.

Het bedrijf is voor mij in ieder geval gebeurt ben over gestapt.

Dus wees gewaarschuwd

Reactie van EnergieFlex , 15 september 2017

Beste Arend,

Het spijt ons uiteraard te horen dat u reeds bent overgestapt naar een nieuwe leverancier.

Deze zomer hadden wij een erg drukke periode en is op e-mails inderdaad een automatische reply verstuurd om klanten er op te wijzen dat de antwoordperiode wat langer kon zijn. Het is steeds ons streven de klant binnen 5 dagen van antwoord te dienen op de specifieke klacht, helaas is dit niet altijd mogelijk geweest. Op dit moment hebben wij de capaciteit van onze klantenservice aanzienlijk verhoogd en zijn deze problemen van de baan, de groeipijnen van een jong bedrijf.

Indien u nog geen sluitend antwoord heeft ontvangen op uw specifieke klacht verzoeken wij u wat meer informatie te voorzien zoals postcode en huisnummer, zodat wij voor u kunnen kijken hoe we uw eventuele probleem kunnen oplossen.

Vriendelijke groeten,

Ine van EnergieFlex

Reactie Arend, 15 september 2017

ja dat is al heel lang zo ook via de telefoon zelfde antwoord

we hebben recht op 42 dagen maar als je even te laat ben met betalen weten jullie het wel ik heb het gehad en heb ook klacht in gediend bij ACM ik vind gewoon ook al ben je een nieuw bedrijf wel eerst alles op goede orde moet hebben en niet zo met klanten werkt met antwoord wij hebben het druk ben ik niet mee geholpen

mvg

a verhagen

7011vb

65

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
wel afschrijven - niet bijschrijven
elmar, 13 september 2017

2 augustus werd mijn laatste meterstand genoteerd [op afstand #slimmemeter] omdat vanaf die dag de energie door een andere maatschappij geleverd werd. Tot mijn grote verbazing werd er 20 augustus toch nog een maandtermijn afgeschreven!

Na contact [ongeveer 2 weken wachten op email antwoord] zou dat allemaal geregeld worden. Helaas zijn we inmiddels 42 dagen verder, wat m.i. erg lang is om een eindafrekening te maken.. en nog niets vernomen.

Heel erg jammer dit.

Reactie van EnergieFlex , 14 september 2017

Beste Elmar,

Wij vinden het erg spijtig dat u zo lang dient te wachten op uw eindnota. Wanneer de overname in het begin van de maand plaats vind kan het inderdaad zijn dat er nog een termijnbedrag geïncasseerd wordt, doordat deze facturen al klaarstonden in het systeem. Het teveel betaalde bedrag zal dan inderdaad verrekend worden op uw eindnota.

Wij streven ernaar uw eindnota binnen de 42 dagen na overname door te sturen. Helaas heb ik op dit moment niet genoeg gegevens van u om na te gaan wanneer u deze nota kunt verwachten.

Vriendelijke groet,

Ine van EnergieFlex.

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Goede service gehele jaar... tot de eindafrekening
Sander B., 28 augustus 2017

De overstap in juli 2016 via gaslicht.com vlekkeloos verlopen. Aantal keer via klantenservice contact gehad met vragen of alles nog naar wens is en hoe de overstap is verlopen. Helemaal top gegaan.... totdat de eindafrekening en jaarnota moet worden gemaakt. Na 2 maanden nog geen jaarnota! 2 keer telefonisch contact gehad.. 2 keer eindstand doorgegeven.. telefonisch contact en per mail... nog steeds geen resultaat.. het ging nog zo goed.

Reactie van EnergieFlex , 30 augustus 2017

Beste Sander B.,

Het spijt ons te horen dat u nog geen eindnota heeft ontvangen. Na een erg drukke periode zijn wij hard aan het werk om de achterstand in jaar en eindnota's weg te werken. Wij hopen u spoedig uw jaarnota te kunnen opsturen.

Vriendelijke groet,

Ine van EnergieFlex

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Ze blijven maar zeuren over meterstanden en luisteren niet.
H.J. de Koning, 26 augustus 2017

Nu voor de derde keer een verzoek gekregen om de meterstanden door te geven.

Ik heb dit meteen na het eerste verzoek gedaan. Daar ook een bevestiging van gehad.

Na de tweede keer verwezen naar hun bevestigingsmail.

Gisteren het derde verzoek gekregen. Ik heb het formulier nog maar eens ingestuurd.

Een ander punt. Bij ieder contact geven ze aan dat het momenteel erg druk is en dat er een achterstand is. Al een heel jaar?

Dat Energieflex verwacht dat de klant snel reageert, ok. Maar reageer dan zelf ook snel. Ook een telefonisch onbereikbare klantenservice helpt niet echt.

En 45 dagen om een eindafrekening op te maken lijkt me ook uit de tijd. Wordt Energieflex blij als ik 45 dagen later betaal?

Reactie van EnergieFlex , 30 augustus 2017

Beste H.J. de Koning,

Wanneer de meterstanden nog niet helemaal in het systeem zijn ingevoerd kan het voorkomen dat er automatisch een nieuwe e-mail uitgestuurd wordt. Indien u reeds uw meterstanden heeft doorgestuurd kunt u deze als niet verzonden beschouwen. Onze excuses voor deze verwarring.

Voor de jaar en eindnota streven wij er inderdaad naar deze binnen 42 dagen te versturen naar de klant. Na een erg drukke periode is er een kleine achterstand ontstaan, waardoor het momenteel wat langer kan duren. Wij hopen dit probleem snel weg te werken.

Vriendelijke groet

Ine van EnergieFlex

Reactie Floris, 21 september 2017

Hier ook verschillende verzoeken tot het doorgeven van meterstanden terwijl ik dat al gedaan had direct na het eerste verzoek. Het doorgeven is tevens automatisch per e-mail bevestigd en daarna nog via contact met de klantenservice bevestigd.

Tot mijn verbazing tref ik vervolgens op de jaarnota een 'geschat verbruik' aan zijn de doorgeven meterstanden niet terug te vinden in het online overzicht van meterstanden.

Ja zo kan ik ook winst maken.

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Aangemeld als nieuwe klant
Erik, 25 augustus 2017

Als ik deze wel zeer negatieve ervaringen met Energieflex lees dan houd ik mijn hart vast.

Als ik dit van te voren gelezen had dan had ik me nooit bij deze club aangemeld.

Wat een ellende zeg.

Reactie van EnergieFlex , 30 augustus 2017

Beste Erik,

Het spijt ons te horen dat u zich op basis van deze klachten liever niet had aangemeld. Wij hopen echter dat wij u als klant goed zullen kunnen helpen en zo als tevreden klant kunnen houden.

Wij willen u er echter wel graag op wijzen dat de reacties op deze klachtensite specifieke gevallen zijn waarbij er iets niet helemaal goed gegaan is. Wij hard ons best doen deze problemen op te lossen en te voorkomen dat die niet opnieuw plaatsvinden. Dit is echter slechts een fractie van onze ruim 40.000 klanten.

Vriendelijke groet,

Ine van EnergieFlex

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Bezint Eer Ge Begint
Van Noord, 15 augustus 2017

We ontvingen in juli de jaarnota. Leek mooi, want wil er geen mooi bedrag teruggestort krijgen?

Energieflex belde 18-07 met de vraag of we een nieuw contract wilden.

Dezelfde dag de jaarnota nog een goed gelezen. Wat bleek: deze klopte voor geen "meter".

Dezelfde dag (18-07-2017) klantenservice gebeld. De verbruiken waren gebaseerd op geschatte meterstanden. Binnen 5 dagen zouden we antwoord krijgen op de vraag waarom schatten als de werkelijke meterstanden bekend zijn.

Wat wel heel snel binnenkwam was een aanbieding voor een nieuw jaarcontract.

Op 24-07 weer gebeld, want we hadden geen antwoord op onze vraag gekregen.

Omdat er toe ook geen antwoord kwam op onze vraag over de meterstanden, hebben we gelijk duidelijk gemaakt dat we geen nieuw contract aangaan met Energieflex.

Dit is gelijk door Energieflex bevestigd in een mail.

Diezelfde dag nog twee mails ontvangen. De ene was een bedankje voor het sturen van de foto's met meterstanden. De meterstanden waren echter doorgegeven via de link in een eerdere mail van Energieflex. Ook kregen we later op diezelfde dag een mail over het ingaan van het nieuwe contract.

De volgende dag (25-07) belde Energieflex afd Klantbehoud om te vragen waarom we afzagen van een nieuw contract. De hele gang van zaken nog maar eens uitgelegd.

Het teveel betaalde bedrag stond 25-07 op onze rekening.

Op 31 juli kregen we een mail met een herziene jaarnota. Deze was gebaseerd op de werkelijke meterstanden.

Gevolg: we hadden teveel geld teruggekregen. Het verzoek was om het teveel ontvangen geld over te maken naar Energieflex.

Dat bedrag is op 03-08 afgeschreven van onze rekening.

Op 10-08 bleek hetzelfde bedrag via incasso te zijn afgeschreven. Dus twee maal hetzelfde bedrag betaald.

Dezelfde dag gebeld. Bij terugstorten door Energieflex zouden we het geld na ca 10 dagen op onze rekening hebben. Eerder kon niet. Of we konden het bedrag van de incasso zelf terug laten boeken. Aan Klantenservice gevraagd dat het toch niet twee keer zou gebeuren.

Zelf het bedrag op 10-08 laten terug boeken. Stond de volgende dag weer op onze rekening.

Vervolgens komt er gisteren (14-08) een mail met als titel "Eerste Herinnering".

Of we maar even binnen 14 dagen willen betalen anders komt er € 15 administratiekosten overheen.

Dus vandaag (15-08) voor de zoveelste keer de Klantenservice gebeld en voor de zoveelste keer ook ca 10 minuten in de wacht.

Bleek dat Energieflex zelf op 11-08 het bedrag had terugbetaald. Het stond gisteren (14-08) op onze rekening.

Dus het onmogelijke werd mogelijk. Energieflex kon dus wel direct terugstorten.

En dus geschiedde waar we bang voor waren. Het bedrag stond twee maal op onze rekening bijgeschreven.

Dat houdt in dat wij moeten zorgen dat het bedrag weer aan Energieflex wordt overgemaakt.

Wie weet, krijgen we ooit nog eens antwoord op onze vraag waarom geschatte meterstanden zijn gebruikt en niet de werkelijke meterstanden zoals wij die hadden doorgegeven.

In het laatste telefoongesprek wel aangegeven dat er onze woonplaats hele goede bloemenwinkels zijn.

Reactie van EnergieFlex , 23 augustus 2017

Beste van Noord,

Wat vervelend te horen dat er in uw geval zoveel misgelopen is, dat is natuurlijk niet de bedoeling. Wanneer er geen beginstanden bekend zijn bij ons bij het ingaan van het contract maken wij standaard gebruik van geschatte standen zoals bekend in het nationale meetregister. U gaf aan deze standen wel door te hebben gegeven, dus daar moet iets misgelopen zijn. Onze excuses hiervoor.

Er is een nieuwe jaarnota opgemaakt met een door u te ontvangen bedrag. Dit bedrag hebben wij dan verrekend met de openstaande gedebiteerde jaarnota. De hoogte van het openstaande bedrag zullen wij u nogmaals doorsturen per prive email.

Wij hopen u hiermee voldoende te hebben beantwoord.

Vriendelijke Groet

Ine van EnergieFLex

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Consumentenbond energieflex weinig vertrouwen in na revieuws
J van drunen uit Tilburg, 26 juli 2017

Had me aangemeld via consumentenbondcollectief winnaar energieflex kreeg de volgende dag leveringovereenkomst ik heb alleen energie tot mijn verbazing willen ze 24 euro per mnd afschrijven terwijl consumentenbondcollectief aangaf 12,44 willen ze bijna het dubbele afschrijven ik betaal nu 15 euro bij van den bron en ik krijg straks ook nog geld terug. Hun deden 25 procent verlagen en toen was het collectief 10,98. In de voorwaarden van energieflex staat 15 procent kunnen verlagen gebeld zeer moeilijk bereikbaar teveel belkosten kwijt Mail kunnen ze ook niet snel beantwoorden eindelijk een medewerker die moest navragen ze deden helemaal niks naar beneden terwijl voorwaarden zegt 15 procent ook te laag vind ik want ze schroeven de prijs nog veel meer omhoog dat daadwerkelijk nodig is .Van de bron nieuw e aanbieding is nog lager dan 24 euro. Heb gelijk telefonisch geannuleerd omdat ik er geen vertrouwen meer in heb nav revieuws en maandbedrag en moeilijk bereikbaar had ook geen vertrouwen meer in overstap etc. Natuurlijk begrijp ik dat de eenmalige korting 50 euro pas achteraf krijg maar de rest.

Reactie van EnergieFlex , 2 augustus 2017

Beste J. van Drunen,

Ons laagste mogelijke maandbedrag is 24 euro, omdat ook netbeheer kosten betaald moeten worden, ongeacht het energie verbruik.

Op het moment dat u binnen uw verbruik blijft en u zelfs teveel heeft betaald per maand, krijgt u dit op de jaarnota verrekend. Dit om te zorgen dat u altijd aangesloten blijft en u ook maandelijks juist niet hoeft bij te betalen.

Mochten er toch nog wat onduidelijkheden zijn, laat het ons weten. U kunt met ons bellen en mailen of via Facebook of Twitter een vraag stellen.

Vriendelijke groet,

Nicole van EnergieFlex

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
***
peter, 26 juli 2017

Wat een **  zijn dit, na het opgeven van de meterstanden sturen ze een mail, dat deze in goed orde zijn ontvangen en ik binnen 42 dagen een eindafrekening zal ontvangen.

Nu vergeet het maar!

Bij telefonisch contact zegt men de standen niet te hebben ontvangen en dat ze niet in hun systeem staan, terwijl ze gewoon in mijn energieflex zijn opgenomen.

Dit is zeker een slimme truuk om je als verbruiker zo lang mogelijk te houden met hogere tarieven.

Niet intrappen dus!

Reactie van EnergieFlex , 2 augustus 2017

Beste Peter,

we versturen inderdaad binnen 42 dagen na einde contract, een eindafrekening.

Binnen deze termijn bent u dan al geen klant meer en zou u geen rekeningen meer moeten ontvangen.

Let wel; een contract kan alleen stoppen bij verhuizing of overstap naar een andere leverancier.

Wettelijk gezien mogen wij een contract niet eenzijdig stopzetten, zodat mensen niet zonder energie komen te zitten.

Helaas heb ik geen verdere informatie van u, zodat ik niet nog even kan meekijken. Mochten er nog problemen zijn met de eindafrekening, dan hoor ik dit graag.

Vriendelijke groet,

Nicole van EnergieFlex

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Bestaande klanten
hvdboon, 25 juli 2017

Huidige kontrakt loopt af per 1/08/2017. Vlgs overeenkomst zou EF voor afloop nieuwe tarieven toezenden. Heb ruim een week geleden hierom gevraagd.Geen antwoord. Ook meerdere malen geprobeerd te bellen, met als resultaat standaard bandje "momenteel drukker dan normaal", Onzin natuurlijk! Na 10 minuten ben je daarmee wel klaar. Website alleen gericht op nieuwe klanten. Ook bij EF wordt blijkbaar aan bestaande klanten weinig aandacht geschonken, totdat je opzegt en pas dan wordt je (is de ervaring met andere leveranciers) platgebeld. Aanbod genoeg dus toch maar overstappen dan.

Reactie van EnergieFlex , 2 augustus 2017

Beste meneer, mevrouw,

helaas is het voor ons niet mogelijk om op uw specifieke situatie in te gaan, omdat wij daar meer gegevens voor nodig hebben (bijvoorbeeld postcode, huisnummer of klantnummer). Als u die informatie in een privé bericht toestuurt, kunnen wij met u mee kijken naar wat er in uw geval is gebeurt.

Het is opvallend dat u met betrekking tot een verlenging, geen contact vanuit ons heeft gehad.

Op dit moment is het bijzonder druk bij de klantenservice. Iets dat we zo spoedig mogelijk proberen op te lossen.

Vriendelijke groet,

Nicole van EnergieFlex

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Zeer slechte klantenservice
Ed, 23 juli 2017

Via het energiecollectief van de consumentenbond ben ik overgegaan naar EnergieFlex. Nu had ik n.a.v. deze overgang een zeer simpele vraag en stelde deze per mail aan de klantenservice van energieFlex. Ik ontving een bevestiging van mijn mail met de mededeling dat getracht zou worden binnen 5 werkdagen te antwoorden. Nu vond ik 5 dagen al absurd lang maar nu 18 dagen later en een herinneringsmail heb ik nog steeds geen reactie binnen. De klantenservice is het enige deel van een energiebedrijf waar je als klant mee te maken krijgt. Een slechte klantenservice betekent dus een slecht energiebedrijf. Uit vele recensies blijkt dat dit probleem structureel is. Het zal wel structureel blijven want als je zo met klanten omgaat blijft het bij die klantenservice klachten regenen en zullen tientalle mensen alleen daar aan al een dagtaak hebben.

Reactie van EnergieFlex , 2 augustus 2017

Beste Ed,

Wij begrijpen dat het zeer vervelend is wanneer u geen antwoord krijgt op uw vragen. Het is momenteel erg druk op onze klantenservice en tot onze spijt behalen we ons streefdoel van 5 werkdagen momenteel niet. Wij erkennen dit probleem en zijn hard aan het werk om de capaciteit van onze klantenservice te verhogen.

Wij hopen dus in de nabije toekomst uw vragen een stuk sneller te kunnen beantwoorden.

Vriendelijke groeten

Ine van EnergieFlex

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Administratie niet op orde
Miwa, 19 juli 2017

Vorig jaar september ben ik verhuisd en werd er een opzegvergoeding in rekening gebracht terwijl ik bij EnergieFlex bleef. Na contact is dit gecorrigeerd. Mijn overeenkomst is nu in juni afgelopen maar ik heb de welkomstkorting nog niet uitbetaald gekregen. Nu ik naar een andere leverancier wil blijkt dat de einddatum ineens 30 september is geworden. Ik ben geen nieuwe overeenkomst aangegaan toen ik verhuisd ben, maar alleen het leveradres is gewijzigd.

Op mail wordt niet gereageerd en telefonisch is er niet doorheen te komen.

Mij conclusie is dat EnergieFlex haar administratie niet op orde heeft en ook niet adequaat de problemen die hierdoor ontstaan oplost.

In ieder geval behoort mail binnen een redelijke termijn beantwoord te worden. Na 4 weken heb ik nog geen ractie gekregen.

Reactie van EnergieFlex , 19 juli 2017

Beste,

Het is momenteel erg druk op onze klantenservice waardoor de wachttijden erg oplopen, Onze excuses voor dit ongemak. Graag verzoek ik u uw postcode en huisnummer door te sturen zodat wij kunnen nagaan wat er specifiek in uw geval fout gegaan is.

Vriendelijke groet,

Ine van EnergieFlex

Reactie Miwa, 20 juli 2017

Mijn postcode is 1082 LE en het huisnummer is 635.

Ik heb liever dat jullie per mail reageren naar het adres dat jullie hebben doorgekregen. Dan kunnen jullie ook de eerdere mail opzoeken waar alles met bijlagen al in staat.

Reactie Miwa, 4 augustus 2017

Zes weken verstreken en afgezien van de vriendelijke mevrouw die belde om te zeggen dat ze er zelf niets aan kon doen en dat dit via de klantenservice geregeld moet worden waar zij zelf ook niet doorheen komt, is er nog niets gebeurd. Het automatische antwoord dat je nu krijgt als je een mail stuurt is dat ze hem niet binnen 5 werkdagen kunnen beantwoorden. Ze kunnen er beter van maken ook niet binnen 20 werkdagen of misschien helemaal niet.

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Geen eindnota, wel incasso
Robert, 11 juli 2017

Na in december een foutieve eindnota te hebben ontvangen bel ik de klantenservice op om dit te corrigeren. Tevens mede gedeeld dat, als ik deze ontvangen te hebben, zal overgaan tot betaling. Ik mocht niets ontvangen. Uiteraard een aantal keren met ze contact gehad via de telefoon, om te vragen waar de correcte eindnota bleef. "Die komt er aan" was steevast het antwoord. Nu, een half jaar later krijg ik via een incassobureau de vordering, verhoogd met 40 euro. Waarom heb je dan niet alvast betaald, hoor ik je denken. Juist omdat ik door energieflex al vaak genoeg bedonderd ben. Er is namelijk al 70 euro verdwenen uit mijn prepaid-pot, zonder te weten waar naar toe. De allereerste rekening was verkeerd 72 euro te hoog. Dit zou terug gestort worden op mijn rekening. Pech, ging mijn prepaid-pot in. Als ik de incorrecte fatuur betaald zou hebben met het juiste bedrag, dan zou het restant bedrag ook gewoon bij het incassobureau terecht zijn gekomen met alle gevolgen van dien.

Reactie van EnergieFlex , 13 juli 2017

Beste Robert,

Wat vervelend dat het aanpassen van uw eindnota zo lang moest duren en er enkele onduidelijkheden bestaan betreffende het opwaarderen van uw prepaid tegoed. Dit is uiteraard niet de manier waarop wij van dienst willen zijn voor onze klanten. Onze excuses hiervoor.

Om op uw specifieke case in te kunnen gaan heb ik wat meer informatie nodig zoals een postcode en huisnummer. Ik kan dan voor u kijken waar het probleem precies ligt en kijken welke oplossing wij u kunnen bieden.

Vriendelijke groet,

Ine van EnergieFlex.

Reactie Robert uit Delft, 13 juli 2017

Om mij te helpen, zou je moeten zorgen dat het dossier wordt terug gehaald bij het incassobureau. Voor alle andere klanten, zorgen dat er adequaat wordt ingespeeld op de behoefte van de klant en niet op de behoefte van energieflex. Zorgen dat beloftes worden nagekomen en worden uitgevoerd.

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?