EnergieFlex

UPDATE

Wegens faillissement is EnergieFlex sinds 31 oktober 2018 niet meer actief als energieleverancier. Innova Energie neemt de bestaande klanten over van EnergieFlex. Als je klant bij EnergieFlex was - en nu klant bij Innova Energie bent - kun je vrij overstappen naar een andere energieleverancier.

Meer over Energieflex

Op deze website kun je energie vergelijken van EnergieFlex.

Historie Energieflex

Energieflex is opgericht in 2014 en is gevestigd in Amsterdam.

Overige producten van Energieflex

Energieflex is de eerste energieleverancier dat een product met een Fairtrade status aanbiedt. Dat product heet ‘100% Sociaal Groen’. Daarnaast werken ze samen met ‘Zelf’. Een partij waar je verzekeringen kunt afsluiten. Met ‘Zomaar Zonnepanelen’ kun je in aanmerking komen voor zonnepanelen waar je geen aanschafkosten voor hoeft te betalen. Je betaalt alleen voor de stroom die je opwekt.


Overstappen naar Energieflex

Wil je weten of Energieflex de goedkoopste energieleverancier voor jou is? In onze energievergelijker bieden we verschillende contracten van Energieflex aan. Maak een vergelijking en stap direct over!


Contactgegevens Energieflex

Tel: 088 304 10 00
Bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur.


Duurzaamheid Energieflex

Cijfer duurzaamheid van deze energieleverancier.
Onderzoek door Consumentenbond, Greenpeace, Wise, Natuur & Milieu:

5,5

Om beter te scoren in dit onderzoek zou het bedrijf vooral haar inkoopbeleid moeten veranderen: in plaats van handelsmix zou er duurzame elektriciteit direct bij de bron ingekocht moeten worden.

Zorgeloos overstappen

Wilt u overstappen naar een andere leverancier? Vul dan de vergelijker in en stap zorgeloos over.

EnergieFlex heeft drie verschillende manieren van energielevering en de betaling hiervoor: Prepaid energie: u koopt van tevoren voor een bepaald bedrag in, als een soort tegoed. Afrekenen obv werkelijk verbruik: u rekent iedere maand af op basis van hoeveel energie u werkelijk verbruikt heeft. Voorschot: net als bij een regulier energiecontract betaalt u een voorschot aan EnergieFlex. Aan het einde van het jaar wordt het voorschotbedrag verrekend met wat u daadwerkelijk verbruikt heeft aan gas en elektriciteit. U dient zelf aan EnergieFlex door te geven voor welk type contract u kiest.
EnergieFlex rekent achteraf af op werkelijk verbruik. EnergieFlex leest de slimme meter op afstand uit en beschikt daardoor direct over de werkelijke verbruiksgegevens. U koopt iedere maand bij EnergieFlex voor een door u zelf bepaald bedrag energie. Wanneer dat tegoed bijna op is, ontvangt u een e-mail en sms om uw tegoed te verhogen. Als u betaald heeft, dan wordt het tegoed diezelfde dag nog opgewaardeerd. U kunt uw tegoed ook automatisch opwaarderen. Kiest u voor prepaid energie, dan hoeft u geen voorschotbedrag meer te betalen via automatische incasso.
Kiest u voor een prepaid contract? Dan moet u een borg betalen. Bij de prepaidcontracten van EnergieFlex wordt eenmalig een waarborgsom ter hoogte van een geschat maandbedrag in rekening gebracht, hetgeen wordt gebaseerd op basis van het persoonlijk profiel. De minimumhoogte van de borg bedraagt €75 per product.
U ontvangt zes keer per jaar een overzicht van uw verbruik en de kosten die hiermee gemoeid zijn. U ontvangt geen jaarafrekening meer.
De slimme meter is verplicht bij EnergieFlex als u kiest voor afrekenen op basis van werkelijk verbruik of voor prepaid energie.
Heeft u al een slimme meter, dan hoeft u deze niet te laten installeren. Dit scheelt u €72,60.
Heeft u een energiecontract voor onbepaalde tijd, dan kunt u uw contract kosteloos opzeggen. Heeft u een contract voor bepaalde tijd, dan bent u verplicht een opzegvergoeding te betalen. De hoogte hiervan is afhankelijk van de resterende looptijd van uw energiecontract. Meer informatie over de opzegvergoeding vindt u hier.
U kunt uw contract opzeggen via de klantenservice. Deze is op werkdagen telefonisch bereikbaar van 08.30 tot 17.30 uur op het nummer 030-3040170.

Alle energieleveranciers