Ervaringen Energiedirect.nl

Om consumenten te helpen in het maken van een keuze bieden we een open platform aan waar klanten ervaringen kunnen delen. Uw ervaring helpt daarbij. Hieronder leest u ervaringen over Energiedirect.nl. U kunt uw ervaring met Energiedirect.nl ook delen.

Zorgeloos overstappen

Wilt u overstappen naar een andere leverancier? Vul dan de vergelijker in en stap zorgeloos over.

eers slechte behandeling na valse aanmelding
Kempers Rob uit Huis ter Heide, 7 december 2018

Naar aanleiding van een telefoongesprek die ik met de AVG heb gehad hebben zij mij naar u verwezen om een klacht in te dienen over Energiediriect.

Het volende is gebeurd het gaat om Mijn zoon ************ Wonende te ***************. klant nummer *************.

Hij kwam naar mij toe en vertelde dat er 25 euro was afgeboekt op 6 november 2018 terwijl hij geen klant is daarop heb ik zijn energieleverancier Eneco gebeld en kreeg te horen dat het contract was omgezet door energiedirect en dat hij was overgestapt terwijl hij van niets wist daarop heb ik energiedirect gebeld en hoorde dat hij een contract had afgesloten en ik vroeg of zij het contract naar mij konden sturen wat zij gelijk hebben gedaan ik stuur u de overeenkomst met zijn gegevens als bijlage naar u toe.

Het is natuurlijk schandalig dat dit allemaal kan men spreekt over privacy het blijkt dus maar naar een kant toe de dader wordt beschermd en het slachtoffer niet, op dat moment heb ik terug gebeld naar Energiedirect dat de gegevens totaal niet klopt een vals e-mailadres fout telefoon nummer en een bankrekening nummer die hij op een of andere manier heeft ontfutseld wordt dus niet gecontroleerd. Geven uit eindelijk toe dat het niet goed is wij hebben het geld gestorneerd en een algemeen incasso stop er opgezet het nadeel is natuurlijk als er meerder klachten komen dat Energiedirect in problemen kan komen. Zij gaven wel toe dat ik geen contract had maar dat het een week of twee kan duren voordat het recht gezet kan worden ook schandalig is dat dat je een fout niet direct kan afhandelen. Na dreigen van aangifte kon het wel in een keer en er was afgesproken dat ik te horen zou krijgen wie ons dat heeft geflikt maar dat kon ook weer twee weken duren vanmorgen heb ik gebeld en die meneer zei mij dat ik geen naam krijg vanwege privacy nu dat slaat natuurlijk nergens op hij wordt beschermd en wij niet. Daarnaast was het wat netter geweest als energiedirect een excuus brief hadden gestuurd en een kleine vergoeding voor alle ellende die het met zich mee bracht. Ook is het zo dat Stedin het recht had om afsluiten van de stroom daar er geen contract is. Daarnaast ga ik ook aangifte van fraude doen van een vals contract van Energiedirect ook geef ik het aan bij de VGA.

Jammer dat het zo moet lopen maar Energiedirect (en Essent) is nu in iedergeval 2 klanten kwijt in de toekomst want wij zullen daar nooit naar toe gaan.

U ziet ook in het contract staan als email adres ************************* en hij heet ma kempers dat had al vraag tekens moeten geven ook het telefoonnummer klopt niet

Reactie van Energiedirect.nl , 7 december 2018

Beste meneer Kempers,

Ik vind het jammer om te horen dat de aanmelding ongewenst was en zonder de toestemming van uw zoon. Dit is niet de reguliere werkwijze en wij betreuren dat het zo is gelopen. Het is natuurlijk vervelend voor u, uw zoon en voor ons. De afhandeling hiervan kan in sommige gevallen een aantal werken omdat we contact dienen op te nemen met de rechtmatige leverancier om de levering te herstellen.

De medewerker(s) die hierbij betrokken zijn worden door de leidinggevende hierop aangesproken en ik kan u verzekeren dat we actie ondernemen maar we kunnen geen naam aan je doorgeven.

Op dit moment heb ik helemaal geen gegevens van u en kan ik u geen inhoudelijk antwoord geven. Ik wil u dan ook vragen om de gegevens van uw zoon samen met het bovenstaand verhaal naar het volgende e-mail adres te sturen webcare@energiedirect.nl.

Alvast bedankt voor uw medewerking en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Met vriendelijke groet,

Denis

Webcare

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Nooit meer bij energiedirect
avatar
Ali sajadi uit Arnhem, 29 november 2018

ik ben vorige jaar door adviseur van Energiedirect gebeld en toen hebben ze voor mij een bedrag van 60 euro gekozen en vervolgens ben ik een jaar verder dan krijg ik vandaag jaarafrekening van 1268 euro die ik moet betalen in 13 dagen . ik vind erg schandalig dat energiedirect op deze manier mensen oplichten en deze reactie zal vooral komen staan en ik zal vrienden en familie afraden om te bij energiedirect aan te sluiten

Reactie van Energiedirect.nl , 5 december 2018

Wow, een bijbetaling van 1268,00 euro is niet niks! Ik vind het jammer om te horen dat je fout bent geïnformeerd over het maandelijks termijnbedrag. Normaal vragen we ook gewoon het verwacht jaarverbruik op. Aan de hand van het verwacht jaarverbruik doen we onze aanbiedingen.

Ik kijk graag voor je na wat er precies allemaal gespeeld heeft. Zou je dan je postcode, huisnummer en het bovenstaande verhaal per e-mail willen toesturen? Dit kan je sturen naar webcare@energiedirect.nl.

Ik hoop snel van je te horen!

Reactie Riet pabst uit Veenendaal, 6 januari 2019

Ik ben net overgestapt naar hun met dezelfde voorwaarde dat ik na een jaar geld van ze tegoed heb

Hoop niet dat mij hetzelfde gebeurt

Per 1 jan zit ik bij hun en mijn maandelijkse betalingsafspraak klopt al niet

Zit hoger als bij mijn vorige

Probeer te chatten met ze maar krijg geen antwoord van ze

Voel mijn eigen goed belazert door ze

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
De overstap
Emile, 5 november 2018

Of de belofte uit zal komen dat ik echt goedkoper uit zal komen, betwijfel ik.

Vragen daar over werden pas na 14 dagen m.o.m. beantwoord, na de bezwaar termijn dus. De cijfers betreffende de Electro bleken niet te kloppen, gas bleek wel overeen te komen met de meter gegevens..

Klantenservice doet wel moeite om helpen, maar dat gaat erg traag.

Mijn energie direct werkte eerst niet, later weer wel en dan weer niet.

De klantenservice heeft dat nu verholpen. Hopelijk blijft dat zo.

Wanneer een link wordt gegeven werkt die niet.

Reactie van Energiedirect.nl , 5 december 2018

Oh wat vreemd dat de cijfers niet zijn overeengekomen met onze belofte. Dit zoek ik graag tot de bodem voor je uit! Echter heb ik geen contactgegevens. Zou je deze willen sturen naar webcare!@energiedirect.nl. Als je dan je postcode, huisnummer en het bovenstaande verhaal toestuurt, kunnen we je snel helpen!

Ik hoor graag van je!

Reactie Emile uit Venlo, 7 december 2018

Leuk dat er gereageerd wordt en u het wil onderzoeken.

Helaas werkt de gegeven link niet, zodat ik mijngegevens niet door kan geven.

Een dode mus?

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
14 dagen bedenktijd
W Kuperus, 28 oktober 2018

Slecht bereik en kan geen mail sturen.

Reactie van Energiedirect.nl , 30 oktober 2018

Beste heer/mevr Kuperus,

Vervelend dat u ons niet goed kan bereiken. Wij zijn van maandag tot met vrijdag tot 16:00 uur telefonisch bereikbaar op 0900-3347328. Via de chat zijn wij van maandag tot met vrijdag tot 20:00 uur bereikbaar. Ons e-mailadres is klantenservice@energiedirect.nl.

Groeten Jennifer

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Nep?
E.L. van Oeijen uit Venlo, 22 oktober 2018

Ik werd door *** gebeld en hij had een betere aanbieding, dan Essent.

De manier van "Mijn Essent" zou hetzelfde zijn, want het was een dochter. Ik heb dat geverifieerd d.m.v. een mail aan de klanten service en dat duurde natuurlijk langer dan die14 dagen. Ik kreeg een ontkenning, ik kon niet zelf het maandbedrag bepalen, maar dat moest via een medewerker doen! Ik heb nu het contract bekeken. Deze geeft niet aan dat het contract echt drie jaar vast is en de berekening van de Electra is niet gebaseerd op gebruik, maar fictief, het verbruik wordt niet aangegeven. Het gasgebruik is naar beneden bijgesteld , dus te goedkoop voorgesteld. Kortom, ondanks het prettige gesprek met Nino, heb ik nu het gevoel gekregen dat ik er ben ingeluisd. Dat is gebruikelijk bij telefonische benadering. Mijn bedoeling was een goedkoper tarief te krijgen voor drie jaar vast en dat werd ook zo afgesproken, maar kennelijk zit dat er niet in. Gezien de extreem korte bezwaar periode lijkt het er inderdaad op dat ik ben belazerd.

Reactie R, Posthumus uit Peize, 5 november 2018

Energiedirect heeft mij ook proberen over te halen. Toen ik echter met kritische vragen kwam over mijn verbruik etc. en waarom ik nu in één keer meer zou gaan betalen dan bij Essent, kreeg ik geen bevredigend antwoord. Essent zou geen rekening houden met de belastingverhoging, was het enige wat ik te horen kreeg. Al met al zou ik bij EnergieDirect bijna € 30,00 per maand meer moeten gaan betalen dan mijn huidige maandbedrag bij Essent,. Terwijl ze me hadden voorgehouden, dat ik € 24,00 minder zou gaan betalen. Daarbij gingen ze uit van een veel hoger maandbedrag bij Essent dan mijn huidige (net aangepaste) maandbedrag. Op mijn vraag het voorstel, zonder enige verplichting naar mij toe te sturen, kreeg ik het antwoord, dat ze me alleen een voorstel konden sturen, als ik akkoord ging met een overstap. Al met al in mijn ogen een agressieve verkoop methoden, die duidelijk op aannames is gebaseerd en geen enkele onderbouwing heeft. Energiedirect denkt alleen aan hun eigen voordeel (een nieuwe klant)l en niet aan het voordeel voor de klant.

Reactie Riet pabst uit Veenendaal, 6 januari 2019

Bij mij nu ook gebeurt

Ik zou 30 euro minder betalen maar ik zit hoger als bij mijn vorige leverancier

Je word er goed belazert

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Geen begrip en respect
avatar
Willeke Wolvers, 19 oktober 2018

Mijn echtgenoot had een contract met energiedirect aangegaan, zonder dat ik het wist, we zouden goedkoper uit zijn. Dat klopte ook en zonder problemen overgegaan naar Energiedirect.

Nadat ik doordat ik door hoge kosten financieel in de problemen zat werden er twee maandtermijnen door de bank teruggeboekt. We kregen ineens een email of we asap even €679,00 wilden betalen! Huh? Ik gebeld en ik kreeg een jongen aan de telefoon die denk ik net zou oud was als mijn jongste zoon..alles uitgelegd en hij zou dit met hogerhand gaan bespreken. Ik had gevraagd of we dit evt in delen konden betalen..Er zou weer contact worden gezocht..

Niet dus.. alleen via de mail en weer moesten we dit bedrag asap gaan betalen..Ik een bericht neergezet in het contact formulier, of we dit bedrag alsnog in delen konden betalen. Geen reactie, alleen via de mail en als we dit bedrag niet voor 31-10-2018 betalen we worden afgesloten op 1-11-2018

Nu een brief van Liander gekregen met dezelfde inhoud. Als we niet betalen voor 1-11-2018 worden gas en stroom afgesloten.

Wij zitten hier met ongelooflijke stress.. Er is totaal geen begrip voor onze situatie en emphatieloos worden we behandeld. Alleen we worden keihard onder druk gezet..het gaat om twee termijnen..Dat bedrag is voor ons wel op te brengen maar even €679,00 dat dus niet..

Ik werk in de thuiszorg en werk momenteel te weinig uren, waardoor mijn eega met zijn loon alles moet betalen.

Slapen gaat amper terwijl ik wel een zware baan heb.. Genoeg reden voor een tweede burnout zullen we maar zeggen..

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Vervalste contract
avatar
Willie Brockotter uit NEDERLAND, 4 oktober 2018

Door geen contract te hebben met Energiedirect heeft men een bedrag geïnd van € 92,00 waar Energiedirect op verdenking doet staan aan Fraude op Criminaliteit is vermeld. Dus beste Consument stap over naar een klant vriendje Energie bedrijf over.

Reactie van Energiedirect.nl , 5 oktober 2018

Hoi Willie,

Het is erg vreemd dat wij een bedrag hebben afgeschreven terwijl je geen klant bent. Ik kan je vertellen dat we dit tot de bodem gaan uitzoeken. Op dit moment heb ik geen gegevens van je en de gegevens heb ik wel nodig om dit voor je uit te zoeken. Zou je een e-mail kunnen sturen naar webcare@energiedirect.nl samen met je postcode/huisnummer en het rekeningnummer. Alvast bedankt voor je medewerking.

Met vriendelijke groet,

Denis

Webcare energiedirect.nl

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Misleiding en gebruik maken van goedheid senior
Conny, 3 oktober 2018

Mijn 80-jarige vader is in augustus aan de deur benaderd door Energie direct voor het afsluiten van een contract. Gesproken met ** Hij heeft mijn vader duidelijk overgehaald om vooral over te stappen. Mijn moeder was het er niet mee eens. Mijn vader is toch overstag gegaan. Hij heeft geen kopie van een ondertekend contract oid ontvangen. De volgende dag heeft mijn vader ** direct gebeld met de mededeling dat hij er toch vanaf zag. Te goeder trouw (als 80-jarige) is hij er vanuit gegaan dat ** het zou doorgeven asn het hoofdkantoor. ** beloofde dit te regelen. Zoals verwacht, mijn vader heeft immers geen poot om op te staan en Energiedirect weet dit, heeft ** helemaal niets doorgegeven aan het hoofdkantoor. Op 2 oktober jl. heeft mijn vader ** opnieuw telefonisch gesproken omdat bleek dat mijn vader nu toch aan het contract vastzit. ** gaf toe dat hij ‘vergeten’ was de opzegging aan het hoofdkantoor door te geven en dat hij er niets meer aan kon doen. Schandalig gewoon! Mensen van deze leeftijd, die niet handig zijn met computers, op deze manier misleiden. Pure oplichterij en een agressieve verkooptechniek! Ik verwacht dat Energiedirect het contract met mijn vader kosteloos ontbind zodat hij terug kan naar zijn oorspronkelijke energieleverancier. Binnen 24 uur is aangegeven dat het contract ontbonden moest worden. Een mondelinge afspraak is bindend. Energiedirect moet voldoen aan dit verzoek.

Reactie van Energiedirect.nl , 3 oktober 2018

Ten eerste vind ik het erg vervelend om te horen hoe jij de samenwerking met Energiedirect.nl hebt ervaren. Ik kan me haast niet voorstellen dat dit onze werkwijze is. Dit is namelijk niet hoe wij te werk gaan.

Ik wil de situatie dan ook graag wat beter onderzoeken voordat ik met oplossingen kan komen. Zou je de postcode en huisnummer van de contractant willen mailen naar webcare@energiedirect.nl ? Als je dan het bovenstaande verhaal even meestuurt, weten we precies waar het over gaat en kunnen we de situatie bekijken voor je.

Ik ga me uiterste best doen om dit verhaal tot een goed eind te brengen.

Ik hoor graag van je!

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Schandalige service, spook rekeningen + extra gerechtelijke kosten en rente
Jack Duin uit Nijmegen, 10 september 2018

Een aantal jaar geleden kreeg ik out of the blue een jaar rekening, waarbij ik nog plusminus 2800 Euro extra moest afrekening. Deze rekening zou voortkomen uit 2 jaar gas verbruikt, waarbij ik 4800 m3 heb verbruikt. Voor de beeldvorming is dat 2 jaar een vrijstaand huis waarbij een gezin van 5 personen woont. Daarbij ook de vraag, heeft iemand mijn gezin en vrijstaand huis gezien? Mijn toenmalig appartement van 65 m2 meter, waar ik zelden was, want ik werkte 70 uur in de week, en goed geïsoleerd is, leek me dit sterk. Nu blijkt dat een typefout bij het doorgeven van mijn eerste meterstand + de bewoner voor mij nooit meterstanden heeft doorgegeven, me duur komt te staan. Tevens het jaar daarna was mijn gas verbruik nog geen 700 m3, en door mijn extreem hoge maand bedrag kreeg ik 1100 Euro terug, die in mindering werd gebracht op het "openstaande" bedrag. Nu wonend in een rijtjes huis verbruik ik nog geen 1000 m3, waarbij het eerste half jaar ik boven enkel glas had.

Het vervolg is een maanden lang in de wacht staan, keer op keer mijn verhaal opnieuw moeten uitleggen, uiterst onvriendelijk te woord ben gestaan, uren in de wacht heb moeten staan (a 1 euro per minuut). Ik heb aangegeven alles schriftelijk te willen afhandelen omdat ik zaken zwart op wit wilde hebben. Maar heb jaren niets meer gehoord. Tot vorige maand een deurwaarder aanklopte of ik binnen een week ruim 2000 Euro wilde betalen waarvan ruim 500 Euro rente en gerechtelijke kosten wilde betalen.

Mensen, mijn advies, ga niet naar deze partij, ze hebben hun administratie niet op orde, zijn uiterst onvriendelijk, communicatie kennen ze niet en voor je het weet betaal je je blauw omdat je dit gezeur beu bent.

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
zeer agressieve telefonist
R. Weber, 29 augustus 2018

Vanochtend is mijn man gebeld door energie direct.

De telefonist zei dat ik had gevraagd om een nieuw energie contract.

Ze hadden al onze gegevens. Hoeveel wij gebruiken enz.

Hoe komen zij aan die gegevens?

Ik heb nooit maar dan ook nooit gevraagd om een nieuw energiecontract.

De telefonist zei dat ze het contract opstuurt en dat we binnen 14 dagen van dit contract af kunnen. Mijn man heeft gezegd dat hij geen contract wil. Toen hing de telefonist op. Er kwam wel een sms met een contract. Op de vaste telefoon.

Inmiddels is er ook een contract per mail binnen gekomen.

Een vijf jaars contract nota bene waar we en niet om gevraagd hebben en van gezegd hebben dit niet te willen. Ik vind deze werkwijze te grof voor woorden en vreselijk dat dit mag.

Hoe komen zij aan onze gegevens? Welke hack zit daar achter. Het is een zeer agressieve marketing.

Kan ik hier een klacht over indienen?

Reactie van Energiedirect.nl , 30 augustus 2018

Goedemiddag mevrouw Weber,

Hartelijk dank voor uw bericht. Vervelend om te lezen dat er ongevraagd een contract is opgestuurd. Ik snap dat u antwoord wil op uw vragen en een klacht wil indienen.

Ik moet wel aangeven dat energiedirect.nl geen contracten voor 5 jaar verkoopt. Daarom verwacht ik dat u door een andere leverancier bent benaderd.

Ik zou graag samen met u uitzoeken wat er precies gebeurd is. Wilt u mij via: webcare@energiedirect.nl uw postcode/huisnummer, e-mailadres en telefoonnummer toesturen?

Dan neem ik contact met u op voor hulp.

Alvast bedankt voor uw reactie.

Met vriendelijke groet,

Will

energiedirect.nl webcare

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Waarom word ik steeds opnieuw gebeld ik weet dat het van energie direct is als ik opneem hoor ik niets het lijkt wel een manier van stalken
J.M.van Leuken uit uden, 23 augustus 2018

Ben ooit klant geweest, als ik daar behoefte aan heb bel ik zelf wel ik wil niet steeds geconfronteerd worden met een z.g. nieuwe aanbieding

Reactie van Energiedirect.nl , 27 augustus 2018

Hartelijk dank voor je reactie. Ik kan begrijpen dat je niet aldoor benaderd wilt worden met een "nieuwe aanbieding". Graag help ik je dan ook door het Recht van Verzet bij ons te activeren. Hiermee zorgen we ervoor, dat je niet meer benaderd zal worden door ons.

Om dit te kunnen doen, wil ik je vragen je reactie, je postcode en huisnummer door te sturen naar webcare@energiedirect.nl. Alvast bedankt en mijn excuses voor het ongemak. Met vriendelijke groet, Tessa (Webcare energiedirect.nl)

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Onder valse voorwendselen overgestapt
Ellen van Putten uit Beverwijk, 30 juni 2018

Dat was even schrikken, 425 euro bijbetalen terwijl ik steeds zuiniger leef. Overstappen loont echt niet, ik trap hier dan ook nooit meer in.

Reactie Ellen van Putten uit Beverwijk, 30 juni 2018

Oh ja en dit:

Geachte heer, mevrouw,

Welkom bij energiedirect.​nl!

We zijn blij dat u voor ons heeft gekozen. Uw energieovereenkomst en uw tarievenoverzicht vindt u als bijlage bij deze e-mail. Verder leest u hier wat energiedirect.​nl voor u regelt en wanneer u dat kunt verwachten.

Uw energie

• Stroom 3 jaar vast groen AltijdVoordeel met ingangsdatum 3 juli 2017.

• Gas 3 jaar vast AltijdVoordeel met ingangsdatum 3 juli 2017.

Wat houdt dit dan in? 3 jaar vast? Ik betaal nu gewoon ineens 40 euro per maand meer.

Onbegrijpelijk voor een simpele ziel als ik.

En erg dom ook dat ik hier ingetrapt ben.

Reactie van Energiedirect.nl , 2 juli 2018

Goedemorgen Ellen,

Dat zal inderdaad schrikken geweest zijn. Ik wil graag met je kijken naar de jaarnota en alle eventuele onduidelijkheid wegnemen bij je. Stuur je me een mailtje naar webcare@energiedirect.nl? Dan gaan we samen aan de slag als je dat graag wilt!

Groetjes,

Job

Reactie Ellen van Putten uit Beverwijk, 4 juli 2018

Bedankt voor uw reactie, ik zal even kijken of het nog zin heeft, betalen zal ik toch moeten neem ik aan. Het is gewoon erg jammer dat men onder valse voorwendselen overstapt en dan een jaar later de rekening gepresenteerd krijgt. En zo te zien ben ik niet de enige onbenul. Ik neem het vooral ook mezelf kwalijk dat ik hier ingetrapt ben. Met vriendelijke groet, Ellen

Reactie Hekman uit Marienberg, 10 september 2018

Ja hier hetzelfde probleem

Lekker hoor even 425 euro aftikken!

Man man man.. niet iedereen kan dat zo even ophoesten!!

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
bijna ingetrapt
d uit Huizen, 28 juni 2018

Gisteravond iemand van Energiedirect aan de deur gehad. In het gesprek werd aangegeven dat ik informatie zou krijgen om het te kunnen vergelijken met mijn huidige leverancier. hier had zij wat gegevens voor nodig zoals naam adres email etc. op het laatst vroeg ze om mijn IBAN nr. Waarop ik zei, moet ik betalen voor de informatie ofzo. nee, want ze ging het contract voor me in orde maken. Ik zei dat ik dat helemaal niet wil, maar dat het mij puur om de informatie ging. Nee dat was niet het geval en ik had het verkeerd begrepen. Tuurlijk! En het leukste was nog als ik dus ja had gezegd dat het contract direct inging en ik geen gebruik kon maken van de 14 dagen bedenktijd, daar deed zij niet aan. Echt belachelijk om op zo'n sluwe manier iemand er in te laten trappen.

Reactie van Energiedirect.nl , 2 juli 2018

Oei, dit klinkt heel vervelend en ook niet waar wij achter staan. Iedereen heeft altijd recht op 14 dagen bedenktijd, zoals in de wet ook omschreven en dit soort werving wil ik graag in die kiem smoren. Zou je me een mailtje willen sturen naar webcare@energiedirect.nl met wat gegevens (rekeningnummer niet nodig)? Dan maak ik hier melding van en zorgen we dat dit niet bij andere mensen gebeurt!

Ik hoor graag van je en oprechte excuses voor het ongemak dat je hierdoor hebt ervaren.

Groetjes,

Job

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Klanten service ?
H.Hoek, 17 juni 2018

17/6/2018

Vorige week ontving ik van Energie Direct een mail dat het bij hun bekende mailadres van mij niet goed was , na controle blek dat inderdaad het geval te zijn.

Om dit te veranderen moest ik naar " Mijn Energiedirect " hier wilde ik inloggen met het bij hun bekende adres , dit lukte niet , na 3x een nieuw wachtwoord gevraagd te hebben , heb ik de vierde keer maar een ander adres genomen ( het adres wat het moest worden ! ) met een vierde wachtwoord , kwam ik in " Mijn Energiedirect " en heb het goede emailadres opgegeven.

Toen ik toch in Mijn Energiedirect zat wilde ik eens kijken wat mijn verbruik en wat mijn kosten waren , daar kwam ik dus NIET bij !

Hierover heb ik vrijdag 15/6 via een klachtenformulier uitleg gevraagd , waarop ik door een meneer van E.D. gebeld werd , na enig heen en weer gepraat was deze meneer ineens weg , ik hoorde hem op afstand met iemand anders spreken , heb toen nog 7minuten gewacht en toen de hoorn neergelegd , waarom niet even gezegd "meneer heeft u een moment, ik moet een collega even wat uitleggen " ?

Vanmorgen vond ik in mijn inbox een standaardmail van E.D. dat ik uitgesloten was van Mijn Energiedirect !

Dat is hun klantenservice ! in mijn geval ! H.W.H.

klant nummer 0132266638.

Ik heb geen google en zit ook niet op Facebook !

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
6 x per dag gebeld
Thora uit Den haag , 8 juni 2018

Ik wordt gemiddeld 3 x per dag gebeld door energie direct. Variërend van 1-6 keer. Afgelopen dinsdag verteld dat ik geen interesse heb (waarna de toon ineens om sloeg en de telefoon bij wijze van spreke met een kwak erop gegooid werd)

Wordt ik woensdag WEER 3 x gebeld.

IK WIL HET NIET!!

Ik heb het nummer nu geblokkeerd, maar wat begrijpen jullie niet aan ‘nee dankjewel’?!

Reactie van Energiedirect.nl , 8 juni 2018

Beste Thora,

Jammer om te horen dat u gebeld blijft worden door onze verkopers. Ik begrijp dat dit vervelend wordt, vooral als u al aan heeft gegeven geen interesse te hebben. Mijn excuses voor de overlast.

Graag dien ik hiervoor intern een klacht in bij de betreffende verkoop afdeling. Wilt u hiervoor bovenstaande review, samen met uw postcode, huisnummer en telefoonnummer, doorsturen naar webcare@energiedirect.nl? Ook ontvang ik graag het nummer dat u steeds belt, dan weet ik welke afdeling het is.

Met vriendelijke groet,

Ron

Energiedirect webcare

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
***/Misleiding
Dennis, 16 mei 2018

Eind maart komt er een verkoper van Energie Direct aan de deur. Na opgave jaarverbruik komt hij met een voordeel van 180 euro op jaarbasis.

Achteraf bleek zijn berekening niet te kloppen en geeft Energie Direct niet meer thuis.

Energie Direct is dus geen betrouwbare partij!!

Reactie van Energiedirect.nl , 17 mei 2018

Beste Dennis,

Ik vind het jammer om te horen dat er fouten zijn gemaakt in de berekening van het aanbod, dat is natuurlijk niet de bedoeling. Onze excuses voor de onduidelijkheid en de gemaakte fouten. Zulke klachten nemen we erg serieus en we willen hier graag een melding van maken. Ik wil je dan ook vragen om het bovenstaand verhaal samen met je gegevens door te sturen naar webcare@energiedirect.nl. Alvast bedankt voor je medewerking.

Denis

Webcare energiedirect.nl

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Misleiding
Anja van Mierlo uit Nederweert-eind, 11 mei 2018

Vorig jaar overgestapt naar Energie Direct. Mijn jaarverbruik van essent opgegeven en zij kwamen met een zeer gunstig voorstel, dus over gestapt. Maar kan dat wel zo veel goedkoper? Na enkele maanden toch eens gebeld of het allemaal wel klopt. Ik moest me volgens medewerkster geen zorgen maken en alles zou duidelijk zijn bij jaarafrekening. Toch maakte ik me zorgen en belde na een paar maanden weer. "Klopt dit bedrag wel? 40 euro goedkoper dan essent? Straks heb ik een probleem met de jaarafrekening". Op mijn verzoek werd het nogmaals berekend en inderdaad, er was een verkeerd advies gegeven. Dus onder valse voorwendselen binnen gehaald? Nou, ik moest me niet te druk maken en jaarafrekening afwachten volgens medewerkster. Leek mij niet verstandig om daarop te wachten. Medewerkster had overleg met klachtenafdeling en namens mij een klacht ingediend. Maar ik kon laag maandbedrag laten staan en dan wacht de jaarrekening maar af. ' ..want daar zijn ze niet te flauw in...". Ik stelde voor om mijn maandbedrag toch te verhogen naar het bedrag wat het in eerste instantie moest zijn.

Vorige week jaarafrekening gekregen en moet 450 euro bijbetalen. Natuurlijk even gebeld want volgens medewerksters is Energie-direct niet zo flauw bij een gemaakte fout. Daar was deze medewerker het niet mee eens. Ik had in het contract kunnen zien wat de prijzen zijn en zelf uit kunnen rekenen wat maandbedrag zou zijn. Nou sorry hoor, ik vergelijk gewoon mijn maandbedrag met eenzelfde verbruik. Dat is door Energie Direct berekend en met een maandvoorstel wordt je toch gelokt?

Energie Direct wil mij tegenmoet komen met voortaan een juist maandbedrag te incasseren! Wat uiteindelijk overeenkomt met Essent bedrag. Dus overstap was niet nodig geweest! En de 450 euro bijbetaling kon in termijnen betaald worden. als tegemoetkoming!

Ik heb contact opgenomen met andere energieleveranciers met de vraag hoe zij hier tegen aan kijken. Moet ik als klant de eurocenten vergelijken of wordt er van uit gegaan dat klanten kijken naar maandbedragen? Het laatste dus. Maar volgens Energie Direct was dat mijn fout, ondanks dat zij een niet kloppend voorstel hebben gedaan en ik tot twee keer toe de medewerksters er op heb gewezen dat het niet klopt. Nee, Energie Direct doet niet zo moeilijk en heeft ondertussen ook de 450 euro alvast van mijn rekening afgeschreven. Sinds wanneer is een tegemoetkoming van verspreid betalen (vanwege hun fout) een betaling binnen 7 dagen? Hopelijk staat alles in mijn case vermeld maar heb er weinig vertrouwen in. Gelukkig heb ik zelf alle bewijzen.

Reactie van Energiedirect.nl , 15 mei 2018

Beste Anja van Mierlo,

Ik begrijp volkomen dat je niet blij bent met de geboden tegemoetkoming en ik snap ook dat je onvrede via deze website laat blijken.

Bij de aanmelding dient er inderdaad een juist termijnbedrag berekend te worden. Uit je bericht merk ik op dat je meerdere keren contact hebt opgenomen om te controleren of het termijnbedrag daadwerkelijk overeenkomt met het verbruik. Hierbij is in eerste instantie aangegeven dat het termijnbedrag klopte en daarna is aangegeven dat het termijnbedrag niet juist was, maar dat jij je geen zorgen hoefde te maken over de jaarnota.

Ik wil je mijn excuses aanbieden voor het onjuist berekende termijnbedrag bij de aanmelding en voor de communicatie die daarna heeft plaatsgevonden. Graag wil ik samen met jou tot een passende oplossing komen en uiteraard ook voorkomen dat dit in de toekomst nog eens plaats kan vinden.

Op dit moment heb ik helaas geen gegevens van je om de situatie voor mezelf helder te krijgen en om contact met je op te nemen. Kun je hiervoor jouw bericht en je postcode en huisnummer aan mij doorgeven via webcare@energiedirect.nl?

Alvast bedankt!

Met vriendelijke groet,

Simon

Webcare energiedirect.nl

Reactie Anja havelaar uit Werkendam, 18 juni 2018

Bij mij bijna zelfde verhaal.ik ben vorig jaar overgestapt van Nuon naar energiedirect.de verkoper aan de deur garandeerde mij dat ze 20 euro per maand goedkoper waren.totaal verkeerde berekening.bij mijn jaarafrekening moest ik 307,03 bijbetalen.terwijl ik al 10 euro boven mn advies had gezet.om evt teleurstellingen te verkomen.nou ik ben dus echt teleur gesteld door energiedirect.nl.mijn advies: trap niet in die mooie praatjes van energiedirect.nl

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
***
Richella uit Hoogvliet, 1 mei 2018

Ik vind dit echt te ver gaan! Een man staat aan de deur en zegt dat hij van de gemeente infomatie kom opvragen over t verbruik, en vraagt of ik mee wil doen. En vraagt mij gegevens.. op het moment dat hij rekening nummer vroeg, vroeg ik waarom. Zijn antwoord was als wij te veel betalen dat wij dit terug krijgen van hun.. een instatie van uit de gemeente.. eenmaal alles gedaan, open ik me mail en kom ik er achter dat ik zo juist ben overgestapt?????? Ik vind dit zo asso.. de man kon amper nederlands. Morgen zoek ik uit wat voor stappen ik kan onder nemen tegen jullie!!!

Reactie van Energiedirect.nl , 2 mei 2018

Hoi Richella,

Ik kan me voorstellen dat je niet blij bent met de manier waarop dit is gegaan, onze excuses hiervoor. Dit is absoluut niet onze werkwijze en we willen graag namens jou een klacht indienen zodat dit niet meer in de toekomst voorkomt. Ik wil je ook vragen om een e-mail te sturen naar webcare@energiedirect.nl samen met je gegevens zodat we dit kunnen uitzoeken.

Met vriendelijke groet,

Denis

Webcare energiedirect.nl

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Zeer onbetrouwbare verkoop praatje van de verkoper
Stolp uit Hoofddorp, 14 april 2018

Verkoper deed geloven of endergie direct de volledige boete zou overnemen. NIET DUS! Ook vertelde hij er niet bij dat overstappen in het begin van het nieuwe jaar niet voordelig is. Uiteindelijk ben ik ondanks een lager termijn bedrag uiteindelijk toch duurder uit. Ik raad niemand aan om over te stappen naar energie direct. De verkopers zijn niet realistisch, niet eerlijk.

Klantenservice wel prima, konden helaas niks meer voor mij doen....

Reactie van Energiedirect.nl , 17 april 2018

Beste meneer Stolp,

Ik vind het jammer om te horen dat de overstap niet naar wens was en dat je verkeerde informatie hebt ontvangen. Omdat we helaas geen gegevens van je hebben kan ik je vraag niet beantwoorden. Ik wil je dan ook vragen om het bovenstaand verhaal samen met je gegevens te sturen naar webcare@energiedirect.nl. Alvast bedankt voor je medewerking.

Met vriendelijke groet,

Denis

Webcare Energiedirect.nl

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Overstap uiterst slecht bevallen
Jonathan vartan kowelc uit Dordrecht, 3 april 2018

Wij zijn vorig jaar overgestapt van Essent naar Energiedirect, en kunnen wij een review plaatsen voor het afgelopen jaar.

Kortgezegd geen klachten over de levering van energie, dit is gelijk gebleven.

Wel heeft de deurverkoper een mooi verhaal opgehangen over de besparingen ten opzichte van andere energieleveranciers door mooie cijfers te laten zien.

Mijn woonsituatie is gelijk gebleven, enkel betaal ik momenteel een hoger termijnbedrag en is de eindafrekening hoger dan in voorgaande jaren.

Mijn advies is om niet in zee te gaan met energiedirect indien u lage(re) maandlasten en eerlijkheid belangrijk vindt.

Reactie van Energiedirect.nl , 4 april 2018

Beste Jonathan,

Vervelend dat je deze ervaring hebt gehad met onze deurverkoper. Ik wil graag de situatie voor je nakijken. Stuur je mij bovenstaande review, samen met je postcode en huisnummer, in een e-mail naar webcare@energiedirect.nl? Dan kijken we naar hoe de situatie in elkaar zit. Alvast bedankt!

Met vriendelijke groet,

Ron

energiedirect.nl

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Als je wil problemen neem Energiedirect .
M. Hasanovic uit Heerenveen, 29 maart 2018

Mijn ervaring met Energiedirect.

Twee jaar geleden besloot ik over

te stappen naar andere leverancier van

stroom en gas dus naar Energiedirect die was

toen goedkoopste leverancier van gas en stroom.

Tot december vorige jaar toen is prijs omhoog gegaan

dacht ik weg hier naar andere goedkopere.

Zo besloten zo gedaan overstappen naar Eneco.

Dacht ik alles betalen en klaar maar is niet zo.

Ik heb alles betaald en geen schulden achtergelaten.

Maar later krijg ik brief van incasso bureau dat ik

openstaande schuld heb bij Enrgiedirect van 235 euro geen

idee waar voor maar ik heb zogenaamd schuld dus ik ziet nog met hun.

Ik ga dat niet betalen want ik weet niet waar is het voor

ik heb klacht ingediend maar niemand antwoordt.

Dus als je wil problemen neem Energiedirect .

Reactie van Energiedirect.nl , 31 maart 2018

Beste,

Jammer dat je ons hebt verlaten. Ik kan me voorstellen dat je graag eerst wilt weten waar dit bedrag van is. Ik ga dit dan ook graag voor je nakijken. Hiervoor heb ik wel meer gegevens nodig.

Ik ontvang graag een email met hierin je postcode, huisnummer en een kopie van dit bericht. De email kun je sturen naar webcare@energiedirect.nl.

Zodra we jouw e-mail hebben ontvangen, nemen we direct contact met je op.

Met vriendelijke groet,

Angelique

Webcare Energiedirect

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Lastig en onbetrouwbaar
Suurd, 14 maart 2018

Vanavond is er een persoon aan de deur geweest die zich uitgaf als iemand van Energie direct.

Ondanks onze sticker tegen verkopers drong deze man toch aan.

Mijn vrouw deed open en de vertegenwoordiger stelde allemaal heel persoonlijke vragen over de situatie in huis. Aantal honden en wat voor soort we hebben.

Toen mijn vrouw daar niet op in ging kwam de vraag of hij wel even naar de wc mocht.

De man was erg opdringerig en begon uiteindelijk pas over overstappen.

Het leek er meer op dat er iemand de buurt aan het verkennen was voor eventueel latere inbraak.

Energie direct als er iemand langs moet komen volgens jullie, laat dit dan eerst eens weten via een mail ofzo.

WIJ DOEN NOOIT WEER OPEN!

Reactie van Energiedirect.nl , 15 maart 2018

Beste Suurd,

Wat vervelend om te horen dat je deze ervaring gehad hebt. Mijn excuses daarvoor.

Onze verkopers dragen een energiedirect.nl jas en zijn verplicht zich te legitimeren, en ook om de reden van hun bezoek meteen duidelijk aan te kondigen.

Wilt u bovenstaande toelichting, samen met uw postcode en huisnummer naar ons doorsturen via webcare@energiedirect.nl? Ik zet de klacht dan meteen door naar de juiste manager zodat er actie ondernomen kan worden hierop.

Met vriendelijke groet,

Ron

Webcare energiedirect

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Misleiding en loze beloftes
Bloemendaal uit IJsselstein, 10 maart 2018

Gebeld door de telemarketeers van dit bedrijf met de melding dat zij mijn energie nota goedkoper konden aanbieden.

Het maand bedrag kan €20,- naar beneden. Men wist mij te vertellend dat mijn abbonement bij Eneco nog tot juni doorloopt, maar zij nemen de boete over.

Niets is minder waar. Mijn eind afrekening bij eneco bedraag €500,- en krijg nu €100,- boete terug.

Kost mij dus €400,-

Doordat ik drie maanden eerder opzeg vorderd Eneco de boete van de voorgaande overstap nu op mij terug, maar dit vergoed energie direct niet!

Dit heb ik besproken met de telemarketeer, maar zou vergoed worden.

Anders had ik gewoon kunnen wachten en pas over 3 maanden over stappen?

Ik zet in de agenda dat ik over 2 jaar weer afscheid ga nemen van dit waardeloze bedrijf, vol met loze beloftes.

Het eind is niet in zicht, want ik ga mijn rechtsbijstand erop zetten.

Het is gewoon misleiding en diefstal

Reactie van Energiedirect.nl , 14 maart 2018

Beste heer/mevrouw,

Ik begrijp dat het behoorlijk schrikken is om een eindnota te ontvangen van 500 euro. U geeft aan dat er door de verkoper is gezegd dat energiedirect.nl de terugvordering ook op zich neemt. Ik vind het erg kwalijk dat dit zo met u is besproken, ik wil dit daarom graag voor u uitzoeken.

Helaas beschik ik niet over uw contactgegevens via deze website, ik wil u daarom vragen om uw ervaring door te sturen naar antwoordconsumentservice@energiedirect.nl of te bellen met onze klantenservice via 0900-3347328 (Op werkdagen van 9:00 uur tot 16:00 uur, reguliere belkosten). We bespreken dan graag het probleem met u, om zo de situatie uit te kunnen zoeken.

Met vriendelijke groet,

Melanie

energiedirect.nl

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Mooie woorden en niks is waar!
Florian uit Haarlem, 2 maart 2018

Na 1.5 jaar moest ik 2700 euro bijbetalen, ondanks de maandelijkse termijnen die ik betaalde! Jammer genoeg ging het meteen via een incassobureau, zonder mij persoonlijk ingelicht te hebben! Ik heb gebeldt met energiedirect en zei vertelden mij dat ik onbereikbaar was. Lijkt mij sterk aangezien zei energie leveren aan een bepaalt adres?! Nog steeds in strijd met energiedirect ondanks het al 3 jaar geleden is! Ik kan nog even doorgaan met vertellen over mijn ervaring met energiedirect maar dan ven ik morgen nog niet klaar! Ik ben nog steeds in conclaaf. Mijn advies aan iedereen neem een echte energieleverancier en betaal wat meer! Energiedirect belooft lage prijzen maar aan het eind van het contract betaal je veel meer bij! Wees gewaarschuwd

Reactie van Energiedirect.nl , 2 maart 2018

Beste klant,

Ik vind het jammer om te horen dat je een nota hebt ontvangen en dat de maandelijkse termijnen niet voldoende waren. Om bijbetaling te voorkomen adviseren wij altijd om een herberekening van het termijnbedrag aan te vragen. Omdat ik geen gegevens van je heb kan ik je vraag helaas niet meteen beantwoorden en wil ik je vragen om het bovenstaand verhaal samen met je gegevens te sturen naar webcare@energiedirect.nl. Alvast bedankt voor je medewerking.

Met vriendelijke groet,

Denis

Webcare energiedirect.nl

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?
Zeer nare ervaring met vertegenwoordiger.
Anne uit Groningen, 7 februari 2018

Heb net (7 Februarie 2018) een zeer nare ervaring gehad met een medewerker van Energiedirect. Leek verbaast te zijn dat ik de hoofdbewoner van ons huis was. Was zeer opdringerig, en reageerde bijzonder defensief op vragen van mijn kant. Kreeg te horen dat ik "zijn werk gewoon niet begreep" toen ik wilde weten waarom hij aan de deur kwam terwijl in niet had aangegeven te willen overstappen. Bijzonder neerbuigend en onplezierig. Dit was mijn eerste ervaring met Energiedirect. Ik heb nog nooit een negatieve klantenervaring met een medewerker gedeeld op het internet, maar dit was bijzonder naar.

Anne.

Reactie van Energiedirect.nl , 8 februari 2018

Beste Anne,

Wat jammer om te horen dat je een vervelende ervaring hebt gehad met één van onze verkopers. Uiteraard is dit absoluut niet de bedoeling en ik betreur dat dit zo onplezierig is geweest. Mijn excuses voor deze nare ervaring! Ik wil hier graag een melding van maken, er wordt dan nagekeken wie er bij jou in de wijk aan het werk is geweest en je klacht zal serieus besproken worden met de medewerker.

Om dit te kunnen doen heb ik meer gegevens nodig, wil je mij een e-mail sturen via webcare@energiedirect.nl met ditzelfde bericht en daarbij je postcode & huisnummer en eventueel een beschrijving van de medewerker? Ik hoop van je te horen!

Vriendelijke groet,

Melanie

Webcare energiedirect.nl

Reactie Afie uit IJsselstein, 9 februari 2018

Ook zo een sukkel. Vroeg meerdere malen wat is de bedoeling.. ja wil even kijken of het goedkoper kan... Eindstand moest ik overstappen.. haha kansloos figuur die niet begreep dat ik dat niet wilde... En hij kon het niet hebben dat ik niet erin trapte

Was bovenstaande ervaring nuttig voor u?