Wat is het verschil tussen een netbeheerder en een energie leverancier?


Een netbeheerder is op grond van de wet is aangewezen voor het beheer van één, of meer dan één net. De netbeheerder is verantwoordelijk voor de aanleg van de netten en het transport van elektriciteit of gas. U kunt niet voor een andere netbeheerder kiezen. Wie het netwerk in uw regio beheert ligt vast. Alleen door te verhuizen kunt u een andere netbeerder krijgen.

Een energie leverancier levert de energie die u thuis of in uw bedrijf gebruikt. Een leverancier koopt deze energie in bij producenten of tussenhandelaren of hij produceert zelf. De leverancier biedt elektriciteit aan de klanten, u kunt zelf uw leverancier kiezen. De leverancier dient over een vergunning te beschikken. Voor een overzicht van leveranciers met een vergunning kunt u kijken op de website van de Autoriteit Consument en Markt (ACM)

Energie vergelijken en overstappen

Op Energieleveranciers.nl kunt u in enkele stappen energie vergelijken. Vul uw gegevens in en onze energievergelijker geeft u direct een overzicht van de tarieven van een groot aantal energieleveranciers. Stap vandaag nog over en profiteer ook van goedkope energie!

Bekijk uw besparing