Wat is het verschil tussen een groot- en een kleinverbruiker?


Klanten van elektriciteit en aardgas zijn er in allerlei soorten en maten. Zo zijn er grote fabrieken die heel veel energie verbruiken en huishoudens met een relatief bescheiden verbruik. Vanwege dit verschil is een grote fabriek vaak aangesloten op een hoger spanningsnet. Een huishouden krijgt over het algemeen stroom met een lagere spanning.

Deze verschillen in energieverbuik hebben ook invloed op de regels die gelden voor de klanten. Met andere woorden: de klanten worden in categorieën ingedeeld en voor elke categorie worden regels vastgelegd die daar het beste bij passen.

Een veel voorkomende categorie indeling is die in klein- en grootverbruikers. Binnen de categorie kleinverbuikers kan weer onderscheid worden gemaakt tussen particuliere klanten en zakelijke klanten. Bent u een zakelijke klant? Kijk dan ook eens op de website van de zakelijke energievergelijker Minder.nl. Hier kunt u MKB energie vergelijken, maar ook als grootzakelijke klant kunt u energiecontracten vergelijken.

Energie vergelijken en overstappen

Op Energieleveranciers.nl kunt u in enkele stappen energie vergelijken. Vul uw gegevens in en onze energievergelijker geeft u direct een overzicht van de tarieven van een groot aantal energieleveranciers. Stap vandaag nog over en profiteer ook van goedkope energie!

Bekijk uw besparing