Veertien kalenderdagen bedenktijd

Wettelijke bedenktijd bij de energieleverancier

Wanneer u via Energieleveranciers.nl een energiecontract afsluit heeft u altijd 14 kalenderdagen bedenktijd na ontvangst van de contractbevestiging van uw nieuwe leverancier. Ook weekenddagen en feestdagen worden in de bedenktijd meegenomen. Wanneer u gebruik maakt van de veertien kalenderdagen bedenktijd krijgt u alle betaalde bedragen terug en de leverancier zal de levering zo snel mogelijk opschorten. In de praktijk komt het zelden voor dat de energieleverancier binnen veertien dagen na het afsluiten van het contract al begint met leveren, het is nog zeldzamer dat er binnen deze termijn al een bedrag is betaald door de klant.


Wanneer u gebruik maakt van de 14 kalenderdagen bedenktijd is het van belang dat u zo snel mogelijk een nieuw energiecontract afsluit bij een nieuwe leverancier. Wanneer u dit niet doet heeft u immers geen lopend energiecontract.


Wanneer u gebruik wilt maken van de 14 kalenderdagen bedenktijd dient u zelf contact op te nemen met de leverancier. Vaak kunt u dit telefonisch of per email regelen, maar wij raden u aan om eveneens schriftelijk op te zeggen.


In sommige gevallen kan het nodig zijn om een spoedlevering aan te vragen, bijvoorbeeld wanneer uw netbeheer u dreigt af te sluiten omdat u geen energiecontract heeft. Wanneer u een spoedlevering aanvraagt bij uw energieleverancier ziet u af van de wettelijke 14 kalenderdagen bedenktijd.

Wettelijke bedenktijd voor onze dienstverlening

Voor de diensten die Energieleveranciers.nl levert (energie vergelijken, bemiddelen en overstappen) geldt geen wettelijke bedenktijd. Immers: de hulp bij overstappen wordt direct volledig uitgevoerd.

Energie vergelijken en overstappen

Op Energieleveranciers.nl kunt u in enkele stappen energie vergelijken. Vul uw gegevens in en onze energievergelijker geeft u direct een overzicht van de tarieven van een groot aantal energieleveranciers. Stap vandaag nog over en profiteer ook van goedkope energie!

Bekijk uw besparing