Energieveiling en energiecollectief: een overzicht

Het wordt steeds populairder: een energiecontract afsluiten via een energieveiling of energiecollectief. In 2014 alleen organiseerden maar liefst zes verschillende partijen een energieveiling. Wij vergeleken het aanbod van de winnaars van deze energieveilingen met de contracten in onze energievergelijker en kwamen tot de conclusie: u kunt meer besparen door over te stappen via Energieleveranciers.nl. Onze contracten zijn gemiddeld €80 per jaar goedkoper dan de winnende energiecontracten van de onderzochte veilingen.

In onderstaand overzicht ziet u welke partijen dit jaar een energieveiling hebben georganiseerd en welke leveranciers de veiling hebben gewonnen. 

ANBO (14 november 2014)

Budget Energie heeft de tweede energieveiling van het ANBO Energiecollectief van dit jaar gewonnen. Het bod was scherp geprijsd en slechts enkele euro's duuder dan het goedkoospte 1-jarige energiecontract op Energieleveranciers.nl.

> Meer informatie

Sloop de Crisis.nl (23 oktober 2014)

Budget Energie en de Nederlandse Energie Maatschappij deden in de derde energieveiling van Sloop de Crisis in 2014 het beste bod. Beide leveranciers bieden zowel een 1-jarig als 3-jarig energiecontract aan. De 1-jarige contracten waren minder scherp dan het goedkoopste aanbod in onze energievergelijker.

> Meer informatie

De Consumentenbond (9 september 2014)

De derde energieveiling van de Consumentenbond in 2014 werd gewonnen door Budget Energie, die zowel de 1-jarige als de 3-jarige contracten verzorgt. Er werd een scherp geprijsd aanbod neergezet, maar voor huishoudens die iets meer dan gemiddeld verbruiken (3.900 kWh en 1.850 m3 gas per jaar), bleek overstappen via Energieleveranciers.nl nog altijd een grotere besparing op te leveren.

> Meer informatie

De Consumentenbond (27 juni 2014)

De tweede energieveiling van de Consumentenbond in 2014 werd gewonnen door nieuwkomer Vandebron, die de 1-jarige contracten verzorgt, en Budget Energie voor de 3-jarige contracten. Vandebron zette een scherp geprijsd aanbod neer, maar het goedkoopste contract op Energieleveranciers.nl was nog altijd € 20 per jaar goedkoper.

> Meer informatie

ANBO (17 april 2014)

De winnaar van de jaarlijkse energieveiling van het ANBO Energiecollectief was in 2014 NL Energie. Op 17 april verschilde het winnende contract van de energieveiling van ANBO maar liefst € 80 met het goedkoopste contract op Energieleveranciers.nl.

> Meer informatie

SloopDeCrisis.nl (21 maart 2014)

De energieveiling van Sloop De Crisis kende twee winnaars: NL Energie en Budget Energie. Ondanks het scherpe aanbod was het goedkoopste contract op Energieleveranciers.nl nog altijd goedkoper dan de winnende contracten van NL Energie en Budget Energie.

> Meer informatie

Vereniging Eigen Huis (23 februari 2014)

Op 23 februari 2014 sloot de veiling voor de inkoop van collectieve energie van Vereniging Eigen Huis. Budget Energie, NL Energie en E.ON kwamen met de beste energiecontracten, die respectievelijk € 37, € 59 en € 72 op jaarbasis duurder waren dan het goedkoopste contract dat op die datum via Energieleveranciers.nl afgesloten kon worden.

> Meer informatie

Vereniging Eigen Huis (7 november 2014)

Budget Energie mag de 3-jarige contracten verzorgen; Vandebron deed het beste bod voor de 1-jarige contracten. Vandebron was € 21 duurder dan het goedkoopste 1-jarige contract in onze energievergelijker. Budget Energie was op jaarbasis maar liefst € 252 duurder dan het goedkoopste 3-jarige energiecontract via Energieleveranciers.nl.

> Meer informatie

Groepsveiling (24 september 2014)

Budget Energie deed in deze energieveiling het beste bod en mag de 1-jarige en 3-jarige contracten verzorgen. Het 1-jarige contract van Budget Energie was ten tijde van de veiling € 12 duurder dan het goedkoopste aanbod in onze energievergelijker.

> Meer informatie

Sloop de Crisis.nl (27 juni 2014)

De energiecontracten die aangeboden werden in deze veiling van Sloop de Crisis.nl zijn afkomstig van Budget Energie en NL Energie. Het goedkoopste contract op Energieleveranciers.nl was op 30 juni van Energiedirect.nl. Dit contract was ten tijde van de veiling € 43 goedkoper dan het aanbod via Sloop de Crisis.nl.

> Meer informatie

Telegraaf (29 april 2014)

De energiecontracten die aangeboden werden in deze veiling zijn afkomstig van Budget Energie, NL Energie en Qurrent. Voor de 1-jarige contracten komt NL Energie als goedkoopste uit de bus, BudgetEnergie is een goede tweede en Qurrent de duurste van de drie. Het goedkoopste contract op Energieleveranciers.nl was op 29 april van Energiedirect.nl; een verschil van € 50 met Qurrent.

> Meer informatie

Consumentenbond (10 april 2014)

Tijdens de negende energieveiling van de Consumentenbond deed Budget Energie het scherpste bod voor de 1-jarige contracten. NL Energie won de energieveiling voor de 3-jarige contracten. Ten tijde van de veiling waren maar liefst zes 1-jarige contracten goedkoper dan het winnende contract van Budget Energie.

> Meer informatie

ANWB (27 februari 2014)

Bij de derde energieveiling van ANWB waren het NL Energie en Budget Energie die het beste bod deden. Budget Energie was op jaarbasis € 23 duurder dan het goedkoopste contract op Energieleveranciers.nl in die tijd. Consumenten betaalden voor het ANWB-contract van NL Energie € 30 meer dan voor de goedkoopste leverancier op onze website.

> Meer informatie

Bekijk uw besparing