Duurzame energiebronnen voor milieuvriendelijke stroom en warmte

Duurzame energiebronnen zijn bronnen voor de levering van energie en raken (in principe) nooit op. Duurzame energiebronnen zijn dan ook onuitputtelijk. Bij de opwekking van duurzame energie komen er bovendien weinig schadelijke stoffen vrij. In Nederland kunt u voor milieuvriendelijke stroom en warmte gebruik maken van de volgende duurzame energiebronnen:

Samenstelling duurzame energiebronnen op het stroometiket

De samenstelling van de duurzame energiebronnen voor de stroomlevering staat op het stroometiket van een product. Energieleveranciers zijn verplicht dit stroometiket ieder jaar op te stellen. Zij staan hiervoor onder toezicht van de Energiekamer.

Op Energieleveranciers.nl vindt u de samenstelling van de duurzame energiebronnen op het tabblad ‘Stroometiket’ als u een product van een energiebedrijf heeft geselecteerd.  U kunt dit doen nadat u een prijsvergelijking van energie heeft gemaakt.

Duurzame energie vergelijken

Wilt u ook duurzame ofwel groene energie? Op onze website kunt de u prijzen van groene energie vergelijken. Per product kunt u zien hoe duurzaam het energie aanbod van een energieleverancier is.

Als u het eerste resultatenoverzicht heeft gekregen op basis van uw verbruikgegevens, kunt u uw zoekopdracht verfijnen door aan te geven hoeveel procent van de elektriciteit en/of gas duurzaam moet zijn.

Websites over duurzame energiebronnen

Meer informatie over duurzame energiebronnen vindt u op de website van Milieucentraal

Bekijk uw besparing

Zojuist overgestapt

  • 12:13 uur Mevr. B uit Amstelveen is overgestapt
    naar Budget Energie
  • 10:49 uur Dhr. N uit Wormer is overgestapt
    naar Greenchoice
  • 22:38 uur Dhr. F uit 'S-Gravenhage is overgestapt
    naar Budget Energie

  • naar en bespaarde