Duurzame energie: groene energie of milieuvriendelijke energie

Duurzame energie is energie opgewekt uit bronnen die, in principe, onbeperkt beschikbaar zijn. Omdat de energiebronnen niet op kunnen raken, wordt de term duurzame energie gebruikt. Bij de productie van duurzame energie is de uitstoot van CO2 lager dan bij grijze energie, of is er zelfs geen CO2 uitstoot. Bij de productie van duurzame energie komen minder of geen schadelijke stoffen vrij die een negatief effect hebben op het milieu en ons klimaat.

Duurzame energiebronnen

Er zijn verschillende energiebronnen die milieuvriendelijk zijn en duurzame energie leveren. Op de volgende pagina's geven wij uitleg over de volgende soorten duurzame energie:

> Meer over duurzame energiebronnen

Samenstelling duurzame energie

De samenstelling van de duurzame energiebronnen voor de energielevering staat op het stroometiket. Energiebedrijven zijn verplicht jaarlijks dit stroometiket op te stellen.

Op Energieleveranciers.nl vindt u de samenstelling van de duurzame energiebronnen op het tabblad ‘Stroometiket’ als u een product van een energiebedrijf heeft geselecteerd. Om een energieproduct te bekijken moet u eerst energie vergelijken.

Voordelen duurzame energie

Duurzame energie heeft veel voordelen:

  • Bij de productie van duurzame energie komen minder schadelijke stoffen vrij
  • Door duurzame energie af te nemen, draagt u bij aan de productie van duurzame energie
  • U draagt bij aan een beter milieu
  • Duurzame energie is niet duurder dan grijze energie
  • U kunt zelf duurzame energie opwekken en terugleveren

Duurzame energie kiezen

Steeds meer energieleveranciers bieden duurzame energie. Als u de prijzen voor energie op onze website vergelijkt, ziet u in het overzicht in een oogopslag hoe duurzaam de energie van een leverancier is.

U kunt ook de zoekresultaten verfijnen en alleen kiezen voor leveranciers van duurzame energie.

> Duurzame energie kiezen

Zelf duurzame energie opwekken

U kunt thuis ook duurzame energie opwekken, bijvoorbeeld door gebruik van zonnepanelen. U neemt dan minder energie af van uw energiebedrijf, waardoor u flink op uw energierekening kunt besparen.

U kunt er ook voor kiezen om uw duurzame energie terug te leveren aan uw energiebedrijf.

Meer weten over duurzame energie?

 

Meer informatie over energie

Duurzame energie vergelijken

Op Energieleveranciers.nl kunt u eenvoudig de prijzen van groene energie vergelijken. Met onze energie prijsvergelijker krijgt u direct een overzicht hoe duurzaam het energie aanbod van een energieleverancier is.

Bekijk uw besparing