Regiotoeslag

Op uw energierekening kunt u ook de term 'regiotoeslag' terugvinden. Vlak na de liberalisering van de energiemarkt in 2004 werd de regiotoeslag in het leven geroepen. De gedachte erachter is dat des te verder je van de gasvelden in Groningen woont, des te verder het aardgas getransporteerd moet worden en dus des te duurder het wordt. Om te compenseren voor deze kosten betaalt u regiotoeslag.

De hoogte van de regiotoeslag wordt vastgesteld door GasTerra, maar energieleveranciers mogen zelf bepalen of ze deze kosten doorberekenen aan de klant. Zo zijn er tussen de leveranciers kleine verschillen ontstaan in de hoogte van de regiotoeslagen.

Meer lezen over energiekosten?

Wilt u meer informatie over de regiotoeslag en uw energierekening? Neemt u dan eens een kijkje op onze informatiepagina over energiekosten.

 

Regiotoeslag en andere begrippen

Uitleg van het begrip regiotoeslag en andere energie begrippen vindt u op Energieleveranciers.nl. Ook kunt u hier de prijzen van energie vergelijken. Onze energievergelijker is overzichtelijk en betrouwbaar.

Met onze gratis overstapservice is overstappen van energieleverancier nog makkelijker. U kunt honderden euro's per jaar besparen!