Programmaverantwoordelijkheid

Programmaverantwoordelijkheid houdt in dat alle aangeslotenen op het Nederlandse elektriciteitsnet de verantwoordelijkheid hebben om de dagelijkse productie, transport en verbruik van elektriciteit te plannen. Deze planning moet in de vorm van programma’s aan de landelijke netbeheerder bekend gemaakt worden. Op basis van de programma’s worden productie en afname gebalanceerd en eventuele afwijkingen achteraf verrekend.

De energeleverancier vervult de taak van programmaverantwoordelijkheid uit naam van de klant. Maatschappelijk belang waar de overheid zich de behartiging van aantrekt op grond van de overtuiging dat dit belang anders niet goed tot zijn recht komt.

 

Programmaverantwoordelijkheid en andere begrippen

Uitleg van het begrip programmaverantwoordelijkheid en andere energie begrippen vindt u op Energieleveranciers.nl. Ook kunt u hier de prijzen van energie vergelijken. Onze energievergelijker is overzichtelijk en betrouwbaar.

Met onze gratis overstapservice is overstappen van energieleverancier nog makkelijker. U kunt honderden euro's per jaar besparen!