Opzegvergoeding of overstapboete

Als u overstapt naar een andere energieleverancier terwijl uw contract bij uw huidige leverancier nog niet afgelopen is, riskeert u een opzegboete. Dit heet ook wel een opzegvergoeding.

Contract met onbepaalde looptijd: geen opzegvergoeding

Bij een contract met onbepaalde looptijd, geldt een opzegtermijn van 30 dagen. Zo'n contract mag u altijd gratis opzeggen.

Contract met vaste looptijd: mogelijk opzegvergoeding

Als u uw energiecontract voortijdig wil beëindigen, kan uw energieleverancier u een opzegboete opleggen. De maximale hoogte van de overstapboete is €125 per product voor contracten die nog langer dan 2,5 jaar lopen. De maximale hoogte van de opzegvergoeding is vastgesteld door de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

Contract Einde Register

Alle lopende energiecontracten en hun begin- en einddatum zijn opgeslagen in een databank, het Contract Einde Register (CER). Uw leverancier gebruikt deze gegevens om het ene contract naadloos te laten aansluiten op het andere, mits de einddatum van uw huidige contract niet te ver in de toekomst ligt.

Meer weten over opzegvergoeding en overstapboete?

Kijkt u dan eens op deze pagina over opzegvergoeding en opzegboete.

 

Opzegvergoeding, opzegboete en andere begrippen

Uitleg van de begrippen opzegvergoeding en overstapboete en andere energie begrippen vindt u op Energieleveranciers.nl. Ook kunt u hier de prijzen van energie vergelijken. Onze energievergelijker is overzichtelijk en betrouwbaar.

Met onze gratis overstapservice is overstappen van energieleverancier nog makkelijker. U kunt honderden euro's per jaar besparen!

Bekijk uw besparing