Energieveiling

Verschillende websites bieden de mogelijkheid om via een energieveiling over te stappen naar een andere leverancier. Op een energieveiling wordt het aanbod van verschillende energieleveranciers tegen elkaar op geboden. Om gebruik te maken van het aanbod op een energieveiling moet u zich vooraf (vrijblijvend) inschrijven. Hoe meer mensen zich inschrijven voor een energieveiling, hoe groter de korting op een energieproduct. Een ander woord voor energieveiling is energiecollectief of collectieve energie inkoop; meerdere deelnemers kiezen samen voor een nieuwe leverancier.

Is de energieveiling afgelopen, dan wint het energieproduct met het scherpste bod. Iedereen die zich vooraf heeft ingeschreven, kan op dit aanbod ingaan en overstappen. Via een energieveiling kunt u dus een energiecontract met een nieuwe leverancier afsluiten.

Let bij een energieveiling altijd op de prijs van het aangeboden energiecontract. De contracten uit de meest recente energieveilingen bleken namelijk niet het goedkoopst in de markt te zijn. Een overstap via Energieleveranciers.nl levert u gemiddeld een extra besparing op van € 80! Het is daarom raadzaam om voordat u overstapt via een energieveiling, onze energievergelijker in te vullen. Zo ziet u direct welk energiecontract het goedkoopst is voor uw situatie.

De meeste recente energieveilingen

Hieronder ziet u de uitslagen van de twee meest recente energieveilingen, die van Sloop de Crisis.nl en van de Consumentenbond. Benieuwd naar de uitslagen van andere energieveilingen? U vindt ze in dit overzicht.

Groepsveiling (24 september 2014)

Budget Energie deed in deze energieveiling het beste bod en mag de 1-jarige en 3-jarige contracten verzorgen. Het 1-jarige contract van Budget Energie was ten tijde van de veiling € 12 duurder dan het goedkoopste aanbod in onze energievergelijker.

> Meer informatie

De Consumentenbond (9 september 2014)

De derde energieveiling van de Consumentenbond in 2014 werd gewonnen door Budget Energie, die zowel de 1-jarige als de 3-jarige contracten verzorgt. Er werd een scherp geprijsd aanbod neergezet, maar voor huishoudens die iets meer dan gemiddeld verbruiken (3.900 kWh en 1.850 m3 gas per jaar), bleek overstappen via Energieleveranciers.nl nog altijd een grotere besparing op te leveren.

> Meer informatie

Aandachtspunten bij energieveilingen

  • Hoe is de prijs opgebouwd van het winnende aanbod?
  • Is de aanbieder van de internetveiling onafhankelijk?
  • Bent u contractvrij of moet u een boete betalen als u overstapt?
  • Is uw inschrijving op de energieveiling echt vrijblijvend?
  • Zijn de voorwaarden voor deelname aan de internetveiling duidelijk?

Energieprijzen vergelijken tijdens energieveiling

Blijf kritisch als u meedoet aan een energieveiling. Deelnemende leveranciers bieden niet altijd de laagste prijs voor energie. Bovendien doen in veel gevallen niet alle energieleveranciers mee aan de energieveiling. Vergelijk tijdens de energieveiling daarom het aanbod op prijsvergelijkingswebsites zoals Energieleveranciers.nl. U kunt hier alle prijzen van energie vergelijken.

Energieveilingen en andere begrippen

Uitleg van het begrip Energieveiling en andere energie begrippen vindt u op Energieleveranciers.nl. Ook kunt u hier de prijzen van energie vergelijken. Onze energievergelijker is overzichtelijk en betrouwbaar. Met onze gratis overstapservice is overstappen van energieleverancier nog makkelijker. U kunt honderden euro's per jaar besparen!