Energiemeter

Met een energiemeter meet je hoeveel energie je in huis verbruikt. Een energiemeter hangt in de meterkast. Jaarlijks moet u uw meterstanden doorgeven aan uw energieleverancier, die op basis hiervan de jaarafrekening opmaakt. Voor het beheer en onderhoud van uw energiemeter betaalt u meterkosten.

Dubbele meter

Hebt u een energiemeter met twee telwerken? Dan is het mogelijk om een contract met enkeltarief en dubbeltarief (ofwel dag- en nachtstroom) af te sluiten.

Slimme meter

Voor 2020 krijgen alle Nederlandse huishoudens een slimme meter aangeboden. Dit is een digitale energiemeter die de meterstanden automatisch doorstuurt naar uw energieleverancier. Bovendien kunt u er uw eigen energieverbruik mee in de gaten houden, waardoor energie besparen makkelijker en inzichtelijker wordt. 

 

Energiemeter en andere begrippen

Uitleg van het begrip energiemeter en andere energie begrippen vindt u op Energieleveranciers.nl. Ook kunt u hier de prijzen van energie vergelijken. Onze energievergelijker is overzichtelijk en betrouwbaar.

Met onze gratis overstapservice is overstappen van energieleverancier nog makkelijker. U kunt honderden euro's per jaar besparen!