Energiecollectief

Via een energiecollectief heeft u als consument de mogelijkheid om over te stappen naar een andere leverancier. Een energiecollectief zijn consumenten die samen een collectief (groep) vormen om zo voordeel te behalen. Een energiecollectief ontstaat in de meeste gevallen via een energieveiling waar het aanbod van verschillende energieleveranciers tegen elkaar wordt op geboden. Om gebruik te maken van een energiecollectief moet u zich vooraf (vrijblijvend) inschrijven. Hoe meer mensen zich inschrijven voor een energiecollectief, hoe groter de korting op een energieproduct. 

Als de energieveiling is afgelopen, dan wint het energieproduct met het scherpste bod. Iedereen die zich voor het energiecollectief heeft ingeschreven, kan op het winnende aanbod ingaan en overstappen. Via een energiecollectief is het dus mogelijk een nieuw energiecontract af te sluiten.

Benieuwd naar de uitslagen van de meest recente energieveilingen? U vindt ze in dit overzicht.

  • Hoe is de prijs opgebouwd van het winnende aanbod?
  • Is de aanbieder van de energieveiling onafhankelijk?
  • Kunt u boetevrij overstappen of heeft u een lopend contract?
  • Is uw inschrijving voor het energiecollectief echt vrijblijvend?
  • Zijn de voorwaarden voor deelname aan de veiling duidelijk?


Blijf prijzen van energie vergelijken in energiecollectief

Blijf kritisch als u deelneemt aan een energiecollectief. Op een veiling wordt niet niet altijd de goedkoopste energieproducten aangeboden. Ook doen niet alle energieleveranciers altijd mee aan de veiling. Vergelijk tijdens de veiling daarom het aanbod op prijsvergelijkingswebsites zoals Energieleveranciers.nl. U kunt hier alle prijzen van energie vergelijken.

 

Energiecollectief en andere begrippen

Uitleg van het begrip energiecollectief en andere energie begrippen vindt u op Energieleveranciers.nl. Ook kunt u hier de prijzen van energie vergelijken. Onze energievergelijker is overzichtelijk en betrouwbaar.

Met onze gratis overstapservice is overstappen van energieleverancier nog makkelijker. U kunt honderden euro's per jaar besparen!