Contract Controle Protocol (CCP)

De Vereniging Contract Controle Protocol Energie Sector (CCP) is opgericht door erkende leveranciers van energie in Nederland. Leden hebben een convenant gesloten waarin verschillende processen beschreven staan voor de afhandeling van switchopdrachten. Dit zijn verzoeken van klanten die willen veranderen van energieleverancier.

Met het Contract Controle Protocol werden dubbele contracten en contractbreuk zo veel mogelijk voorkomen als klanten willen overstappen van energieleverancier. Sinds 2013 wordt deze informatie bijgehouden in het Contract Einde Register (CER).

Aangesloten energieleveranciers houden een centrale databank met daarin alle lopende energiecontracten. In de databank staat de einddatum, opzegtermijn, verlengperiode en of het contract is opgezegd. Energieleveranciers moeten voor iedere switchopdracht controleren of de klant nog een lopend contract heeft bij een andere leverancier, en mag deze pas opzeggen en switchen op het moment dat het contract afloopt.

Heeft uw leverancier geen toegang tot het CCP-systeem dan is hij vrij om uw switchopdracht door te voeren, ongeacht u contractbreuk pleegt bij uw huidige energieleverancier.

In 2009 is de Vereniging CCP opgeheven en vanaf 1 januari 2010 zijn alle zaken overgedragen aan de Vereniging NEDU / EDSN.

Contract Einde Register (CER)

Sinds 1 augustus 2013 wordt alle contractinformatie bijgehouden in het Contract Einde Register (CER).

 

Contract Controle Protocol (CCP) en andere begrippen

Uitleg van het begrip Contract Controle Protocol (CCP) en andere energie begrippen vindt u op Energieleveranciers.nl. Ook kunt u hier de prijzen van energie vergelijken. Onze energievergelijker is overzichtelijk en betrouwbaar.

Met onze gratis overstapservice is overstappen van energieleverancier nog makkelijker. U kunt honderden euro's per jaar besparen!