Allocatiepunt


Het allocatiepunt is een virtueel punt voor een (eerste) energieleverancier. Dat is het primaire allocatiepunt. Het punt dat hierna komt voor een andere leverancier is het secundaire allocatiepunt.

 

Hoe dit administratief verwerkt gaat worden is nog onbekend.

Vanaf 24 maart 2018 hebben consumenten en bedrijven de mogelijkheid om met meer dan één leverancier een contract te sluiten. Dit vanwege de behoefte om verschillende contracten te hebben voor levering en teruglevering.

 

Bijvoorbeeld als je de stroom die je zelf opwekt aan een andere energieleverancier wilt terugleveren, omdat deze een hogere terugleververgoeding biedt.

 

Een ander voorbeeld is een bezitter van een elektrische auto. Hij kan ervoor kiezen om alleen zijn auto op te laden met een stroomleverancier van groene stroom en zijn huis te voorzien van grijze stroom.

 

Wij schreven een blog over dit onderwerp.

Zodra er meer bekend is over dit onderwerp zullen wij dit energiebegrip updaten.

 

Allocatiepunt en andere begrippen

Uitleg van het begrip allocatiepunt en andere energie begrippen vind je op Energieleveranciers.nl. Hier kun je ook prijzen van energie vergelijken. Onze energievergelijker is overzichtelijk en betrouwbaar.

 

Met onze gratis overstapservice is overstappen van energieleverancier nog makkelijker. Je bespaart honderden euro's per jaar!

Bekijk uw besparing