Aansluitingenregister

In het aansluitingenregister staan de gegevens van een gas- en/of stroomaansluiting van een woning of bedrijfspand. Gegevens die in het aansluitingenregister staan zijn bijvoorbeeld de naam- en adresgegevens die bij de aansluiting horen. De netbeheerder houdt het aansluitingenregister bij.

Iedere aansluiting in het aansluitingenregister heeft een EAN-code. EAN is de afkorting voor European Article Number. Uw netbeheerder weet met de EAN code precies welke woning bij een aansluiting hoort en wie de eigenaar is. U vindt deze code ook terug op uw jaarafrekening.

Als u gaat verhuizen en u geeft uw adreswijziging door aan uw energieleverancier, dan zorgt uw energieleverancier ervoor dat de netbeheerder uw gegevens wijzigt in het aansluitingenregister.

 

Aansluitingenregister en andere begrippen

Uitleg van het begrip aansluitingenregister en andere energie begrippen vindt u op Energieleveranciers.nl. Ook kunt u hier de prijzen van energie vergelijken. Onze energievergelijker is overzichtelijk en betrouwbaar.

Met onze gratis overstapservice is overstappen van energieleverancier nog makkelijker. U kunt honderden euro's per jaar besparen!