Aansluit- en transportovereenkomst (ATO)

De aansluit- en transportovereenkomst (ATO) is een overeenkomst die uw energieleverancier met u sluit namens de netbeheerder als u verhuist of zich als nieuwe klant aanmeldt. De aansluit- en transportovereenkomst betreft uw aansluiting op het elektriciteitsgasnet en het transport van elektriciteit. In de ATO staat bijvoorbeeld wat uw aansluitcapaciteit is. De ATO wordt tegelijkertijd afgesloten met de nieuwe leveringsovereenkomst met uw leverancier. U hoeft dus geen aparte overeenkomst te sluiten met uw netbeheerder.

Wie uw netbeheerder is, is afhankelijk van de regio waarin u woont. Om te ontdekken wie uw netbeheerder is, kunt u dit overzicht raadplegen.

 

Aansluit- en transportovereenkomst (ATO) en andere begrippen

Uitleg van het begrip aansluit- en transportovereenkomst (ATO) en andere energie begrippen vindt u op Energieleveranciers.nl. Ook kunt u hier de prijzen van energie vergelijken. Onze energievergelijker is overzichtelijk en betrouwbaar.

Met onze gratis overstapservice is overstappen van energieleverancier nog makkelijker. U kunt honderden euro's per jaar besparen!